Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Dobro je to hladjenje mada referentni model je mnogo lepsi ali na toj je bolje hladjenje sigurno. Da i ima clock kao pomeren slider do kraja u CCC.
Jel to kao klokovana verzija ili ne??? Posle je klokujes jos 5% i ona umre i kazu pa to niste trebali da radite mi smo je fabricki vec klokovali.
Koliko ce da kosta bas me zanima??? 30.000-35.000 sigurno.

Dobro je to hladjenje mada referentni model je mnogo lepsi ali na toj je bolje hladjenje sigurno. Da i ima clock kao pomeren slider do kraja u CCC.
Jel to kao klokovana verzija ili ne??? Posle je klokujes jos 5% i ona umre i kazu pa to niste trebali da radite mi smo je fabricki vec klokovali.

Ova karta je stvorena za overklok, i da crkne ne znam kako mislis da ce oni da znaju sta si ti radio s njom, dace ti drugu.

Wlado brate, koji je tebi đavo?
Ajd' što si rekao da je Radeon 6970 referentna kutija lepša od ove nabudžene MSI-eve lepotice, nego što kod ovakvih modela dovodiš u pitanje OC!? Ovakve karte trebaju da budu skuplje od referentnih modela, to je normalno. Kao da si ti tvoju platio 100 eura. Postavio sam link ka testu, pa ga lepo prostudiraj, ceo dizajn je nereferentan...pogledaj naponsku, TFIII, mislim...ovo je jedina karta koju bih uzeo od 69xx serije.

O ukusima ne treba raspravljati. Rekao sam samo kakav je izgled karte. Meni da rikne ova zbog visoke temp uzeo bi ovakvu istu jos 3 puta.
Drugacije ukuse imamo i to je to. E sada ne sumnjam da je ova karta poboljsan model i da je jedan od prvih poboljsanih modela 6970. Ko zna kakvi ce se pojavljivati.
Hladjenje verujem da joj je vrh jer se ja za moju trudim da je zadrzim ispod 80C, sada sto ne valja. Ne mogu da idem preko decibela koji smetaju ljudskom uhu.
To je zabranjeno. Inace ovako bas sam zadovoljan kartom. Ali ne smem da pomislim sta ce biti letos sa Lost Planet 2 i Dead Space 2. Sokirace se karta.
Mada leto nece toliko uticati jel m i je i leti i zimi ista temp ustanu cak leti mozda hladnije u stanu bude koliko nove igrice zbog kojih je kupljena.

Poslednja izmena:
Lost Planet, pa ajde i nekako, ali Dead Space 2, pa to je totalno ne zahtevna igra, ajd' opet da ti kažem da imaš link sa R6970 i u njemu je test sa DS2. Pogledaj obavezno.

Evo koliko da vidite fan je prilicno hladio 45-50% cim je u idle ohladio je na 36C.
Preko 55% smeta ljudskom uhu. Znaci bilo sta ne samo to da se cuje, bilo sta sto se cuje tako tera coveka da se sklanja.
Ali ko su dobre boje na ASUS-u znaci super mi je izgled ovako.
Ovo je Just Cause 2 15 min igranja.

http://i.imgur.com/CPmOV.jpg

Zabrinut sam, vrlo. Necu da mi opadne fps zbog temp. Jel to ne moze da se desi, nadam se da ne.
Ali nije presla 95C nikada. Ma bice u redu moram da mislim pozxitivno.

Poslednja izmena:
Zar se referentni kuler toliko čuje? Imaš li instaliran MSI Afterburner ili neki sličan program? Tu možeš da regulišeš broj obrtaja fana u zavisnosti od temperatue GPUa.

Vec sam krenuo da pokusavam da dohvatim poster 63 u Mafia 2 ali da ti odgovrim. Necu da instaliram MSI Afterburner, ne treba mi. Imam neki Smart Doctor ali ako tu podesim da on pali kada treba ne cujem igricu, vec su mi komsije rekle da smanjim nocu malo posto pojacam zbog toga. Valjda cuju eksploziju (bass)ili sta ja znam pucanje ne verujem da cuju. Kao i na svim referentnim modelima preko 50% neizdrzljivo. Na 60-655 ventilator garant nocu bi culi i ovi ispod mene. Ne moze jednostavno tera te od kompa odmah. Ne moze ni 10 min da se izdrzi.

Poslednja izmena:
Kakve veze imaju zvučni efekti u igri sa temperaturom karte? Od tih efekata ne možeš ni da čuješ kuler na njoj.

Kazem ti da bi nocu igrao igricu i drzao kartu ispod 80C rizikujem da mi dodju komsije jel pojacam igricu da ne bi cuo fan. Definitivno se cuje. Vezi drsku od ususuvaca za glavu pa igraj igrice ili stani pored bucnog aspiratora u kuhinji pa ces da vidis o cemu se radi. Na 55% je oko 3900rpm. Onaj mali ventilatorcic. Znate kako to zuji. Ja sam i pre za karte rekao refrentne. Nedaj boze da nekome zatreba preko 50% da je hladi moze da je izbaci iz kompa odmah. Ja ti kazem da se cuje. Stavi usisivac u krilo i pojacaj igricu da bvidim koliko trebas da je pojacas da to ne bi cuo. Ja vise preko 45% ventilator ne palim. I to je za nekog bucno i cuje se porede porpilicno jake igrice ali ajde mogu da podnesem. Na kutiji ne pise savet za slusalice i iritirajuce decibale nista.
Trebali su da stave upozorenje Predlazemo slusalice zbog zvuka koji moze iritirati vase usi jel se kartas pregreva. Ja to nisam procitao nigde.
Rekli su da je to normalno i ja nemam tu nista sada da dodajem ako oni kazu da je normalno to. Ja samo kazem da ne mogu da je zaustavljam ispod 85C jer postoji odredjeni nivo zvuka koji u covekovom mozgu izaziva iritiranje to je taj zvuk. Ja nisam nadcovek.
Na ovim temp usledice samo fps drop odjednom ako driver ne resi a nijedan nikada nije imace 30% referentnih karata na reklamaciji narednih meseci ili godinu dve. Ili ce karta oboriti performanse zbog pregrevanja a niko nije platio 6950 nego performanse 6970 a aftermarket coolera nema a pravo ljudi je da ga nestave. Kao i za CPU, to je dodatni poklon IT industriji sto ljudi kupuju da bi se zezali i klokovali. Onaj ko nece da klokuje nije obavezan da kupuje tako nesto.
Na zapadu bi je reklamirali odavno bez obzira da su je kupili u radnji ili ONLINE. Moje temp ste videli to je ispod prosekla, opkoljena je ventilatorima. Tako da sam sebi moze da naskodi samo. A ja nemam razloga da trazim zamenu sve dok mi igrica ne zakoci ili se ne restartuje zbog temp. I ako bude radila normalno na 150C OK. Pa jel tako, sta me briga sto je u njoj skoro 100C ako radi a ne utice ninasta drugo.
Nemam vise sta da kazem stvarno na ovu temu to je to sem da su na ovoj karti lepse boje nego na prosloj. Uopste nisu onako kao crtani film, to me najvise tera da i ubuduce kupujem ASUS.

Poslednja izmena:
Je l' ovo vlada koji je banovan? Isti cudni postovi 😀

@vlada aka corsasus
Koju kartu imas? 6970? Ne znam kako uspevas da postignes te temperature. Meni na otkljucanoj i klokovanoj 6950 temp ne prelazi 73 stepena pri maksimalnoj brzini od 55%. Jeste to bucno, ali nije bas kao usisivac. Mogu da razumem da ti smeta, ali ako si vec takav hardcore gamer i tokom igre moras da cujes samo igru, onda lepo kupi slusalice. Ne znam zasto to nisi uradio ranije jer je dozivljaj bolji. Druga mogucnost je naravno kupovina nereferentnog modela koji si solidno popljuvao bez potrebe. Nije mijasno zasto ti ne odgovara nereferentni model, a zeleo bi tisu i hladniju kartu. To je upravo razlog sto ih prave.

Je l' ovo vlada koji je banovan? Isti cudni postovi 😀

@vlada aka corsasus
Koju kartu imas? 6970? Ne znam kako uspevas da postignes te temperature. Meni na otkljucanoj i klokovanoj 6950 temp ne prelazi 73 stepena pri maksimalnoj brzini od 55%. Jeste to bucno, ali nije bas kao usisivac. Mogu da razumem da ti smeta, ali ako si vec takav hardcore gamer i tokom igre moras da cujes samo igru, onda lepo kupi slusalice. Ne znam zasto to nisi uradio ranije jer je dozivljaj bolji. Druga mogucnost je naravno kupovina nereferentnog modela koji si solidno popljuvao bez potrebe. Nije mijasno zasto ti ne odgovara nereferentni model, a zeleo bi tisu i hladniju kartu. To je upravo razlog sto ih prave.

A meni je nesto bilo sumnjivo dok sam citao njegove poruke, ovo je definitivno Vlada 😀 😀

Nego corsasus, ti bre imas mnogo osetljiv sluh kada ti ventilator na 55% zvuci kao usisivac 🙂

A meni je nesto bilo sumnjivo dok sam citao njegove poruke, ovo je definitivno Vlada 😀 😀

Nego corsasus, ti bre imas mnogo osetljiv sluh kada ti ventilator na 55% zvuci kao usisivac 🙂

Onda bi trebalo da uzme Brazos ili neku 880/890G plocu i da bude miran sto se tice tisine. :d

Subtractor mi procitao misli vezano za CorsAsus-a

Smetaju mi slusalice na usima. Bas mi smeta ne volim ni da me dodiruje neko po usima. A i sta ce mi slusalice zivim sam u stanu. Ne sada cu da dam jos 100-150e na slusalice da bi bio pravi HARD CORE GAMERE a u stvari da bi podneo ventilator graficke to je istina. Nema uskoro ga ni ispod 60-65% nece zaustaviti na 80C a za to nema veze da li imam slusalice. Zidovi u zgradi su mi tanki i svaki cas mi lupaju u cev od grejanja. Ja imam osetljiv sluh, pa vama svima H70 je bucan. Sacekajte da samo izmerim kada prestaje da se cuje H70.

Evo na 35% su izjednaceni na 37% H70 prestaje da se cuje na 40% se jako cuje ventilator na grasfici a na 50% je duplirano jako i sve se duplira za po 10%.
Na zapadu se za to menjaju karte da sud ne bi odluicivao da karte ne smeju u prodaju dok ne stoji db pod kojim rade i predlog za slusalice. Ja sam mnogo postova procitao gde su karte menjane za 10C nize temp.
Ali ja nema razloga da se bunim jel mi sve lepo radi. Ja ne znam sta je vama ja samo od v as dobijam predloge da dokupljujem gluposti. Najbolje da izgradim stan izolovan za kompijuter. Nigde gde pitam nisu rekli da dokupljujem nista. Kazu da li je problem ili nije.
Temp ste videli, mogu da vam dam adresu da se uverite u zvuk. Uporedite temp ostalih komponenti. U kucistu ne prelazi 35C, ma manje.
Kakva Brazos ploca, kakve ploca ima veze imam jednu od najboljih ploca za AM3.

Vi znate pod koliko db radi H70 e ovo je 3 puta i vise jace od njega. Ja ne znam koliko je to ali nije podnosljivo. Prekidas igru ne mozes da se skoncentrises na igranje.
Ma sta ja vama pricam znate vi to bolje od mene.

Poslednja izmena:
Evo sada cu da odigram Crysis 10 min da vam okacim temp. Na zakljucanom ventilatoru sto je normalno za ne klokovane karte.

Ali pogledajte vi tu razliku u temp izmedju ostalih komponenti, klokovanog procesora i grafike 🙂
Ali od prvog dana je to potpuno isto tako.

http://i.imgur.com/8eABb.jpg

Kako mi se greje, ne znam da je pitam. Ja nisam naucio korejski jos uvek a ti ako znas pitaj je???
Zamislite da imam kuciste bez 6 ventilatora i koje nije mrezasto. 110C ko od sale.
Ali bas sam gledao po netu i prodavci razni online po svetu kazu da ASUS ima problem sa pregrevanjem.
Videcemo. Nadam se da ce mi trajati koliko joj je garancija. Meni je 3 god dovoljno, ne trazim ni dan vise.

Poslednja izmena:
Smetaju mi slusalice na usima. Bas mi smeta ne volim ni da me dodiruje neko po usima. A i sta ce mi slusalice zivim sam u stanu. Ne sada cu da dam jos 100-150e na slusalice da bi bio pravi HARD CORE GAMERE a u stvari da bi podneo ventilator graficke to je istina. Nema uskoro ga ni ispod 60-65% nece zaustaviti na 80C a za to nema veze da li imam slusalice. Zidovi u zgradi su mi tanki i svaki cas mi lupaju u cev od grejanja. Ja imam osetljiv sluh, pa vama svima H70 je bucan. Sacekajte da samo izmerim kada prestaje da se cuje H70.

Evo na 35% su izjednaceni na 37% H70 prestaje da se cuje na 40% se jako cuje ventilator na grasfici a na 50% je duplirano jako i sve se duplira za po 10%.
Na zapadu se za to menjaju karte da sud ne bi odluicivao da karte ne smeju u prodaju dok ne stoji db pod kojim rade i predlog za slusalice. Ja sam mnogo postova procitao gde su karte menjane za 10C nize temp.
Ali ja nema razloga da se bunim jel mi sve lepo radi. Ja ne znam sta je vama ja samo od v as dobijam predloge da dokupljujem gluposti. Najbolje da izgradim stan izolovan za kompijuter. Nigde gde pitam nisu rekli da dokupljujem nista. Kazu da li je problem ili nije.
Temp ste videli, mogu da vam dam adresu da se uverite u zvuk. Uporedite temp ostalih komponenti. U kucistu ne prelazi 35C, ma manje.
Kakva Brazos ploca, kakve ploca ima veze imam jednu od najboljih ploca za AM3.

Vi znate pod koliko db radi H70 e ovo je 3 puta i vise jace od njega. Ja ne znam koliko je to ali nije podnosljivo. Prekidas igru ne mozes da se skoncentrises na igranje.
Ma sta ja vama pricam znate vi to bolje od mene.

Toliko da se čuje, to mi baš zvuči neverovatno. Ventilator na H70 možeš da zameniš neki tišim, ali ti ostaje problem sa ventom na grafici. Po meni je možda dobro da odeš kod nekog modera kućišta da ti uradi zvučnu izolaciju. Time ćeš redukovati buku podosta, ne znam kakvo kućište imaš i da li planiraš kupovinu drugog, ali ovo mi zvuči kao opravdana i dugoročna investicija. A možeš i stan da prodaš 😉

I ne nije taj Vlada koji je banovan ime mi je Marko. Cudni postovi, cudni postovi, pa samo su vama cudni postovi. Ovde je sve normalno cudno. Znate sta je meni cudno, cudno mi je da mi neko predlozi da kupim slusalice i pored toga sto ih ne volim i sto mi smetaju da bi mogao normalno da igram. Meni je to cudno. Nijedan strani forum nije pomenuo aftermareket cooler, headphones, 60% fan. Neki su rekli da je za ove karte normalno a neki da je odmah menjam, sto mi ne pada napamet dok radi. A i hocu ASUS. Da je manja razlika u ceni mozda bi skupio m... pa doplatio i menjao za GTX580 ASUS kazu da tu ne bi imao problema. To su mi rekli na forumu ASUS da se ona ne greje tako. Ali je suvise velika razlika u ceni za performanse koje su 20% bolje daj boze. A 100e skuplja.
Mislim na mom monitoru nevidljiva totalno razlika. A ne bi zeleo GTX570. Ili najaci ATI ili najaca Nvidia single. Ono je skupo za mene dupla posto mislim da cesce menjam hardware.

Pa kako sada da trazim izolaciju kucista a ja vec dao da mi naprave stan novi, ne mogu to da odlozim sada ***.
Platio sam vec 10.000e kaparu da mi graficka ne crkne. Kako sada da odlozim i trazim kuciste a oni mi projektuju zracni tunel gde ce da bije vazduh od 5C velikom brzinom.
Ne dirajte mi H70 to je najkvalitetniji deo mog kompijutera koji izgledom i kvalitetom odskace od drugih stvari. Razlika i samo kutije, etiketa, slova se vidi. Iako je pravljen na istoku verovatno im je neko stajao nad glavom dok to rade i bicevao za greske.
Pa nije to Tai Pei izmislio. Meni H70 nimalo nije bucan. To mi ne smeta uopste.

Poslednja izmena:
I ne nije taj Vlada koji je banovan ime mi je Marko. Cudni postovi, cudni postovi, pa samo su vama cudni postovi. Ovde je sve normalno cudno. Znate sta je meni cudno, cudno mi je da mi neko predlozi da kupim slusalice i pored toga sto ih ne volim i sto mi smetaju da bi mogao normalno da igram. Meni je to cudno. Nijedan strani forum nije pomenuo aftermareket cooler, headphones, 60% fan. Neki su rekli da je za ove karte normalno a neki da je odmah menjam, sto mi ne pada napamet dok radi. A i hocu ASUS. Da je manja razlika u ceni mozda bi skupio m... pa doplatio i menjao za GTX580 ASUS kazu da tu ne bi imao problema. To su mi rekli na forumu ASUS da se ona ne greje tako. Ali je suvise velika razlika u ceni za performanse koje su 20% bolje daj boze. A 100e skuplja.
Mislim na mom monitoru nevidljiva totalno razlika. A ne bi zeleo GTX570. Ili najaci ATI ili najaca Nvidia single. Ono je skupo za mene dupla posto mislim da cesce menjam hardware.

Pa kako sada da trazim izolaciju kucista a ja vec dao da mi naprave stan novi, ne mogu to da odlozim sada ***.
Platio sam vec 10.000e kaparu da mi graficka ne crkne. Kako sada da odlozim i trazim kuciste a oni mi projektuju zracni tunel gde ce da bije vazduh od 5C velikom brzinom.
Ne dirajte mi H70 to je najkvalitetniji deo mog kompijutera koji izgledom i kvalitetom odskace od drugih stvari. Razlika i samo kutije, etiketa, slova se vidi. Iako je pravljen na istoku verovatno im je neko stajao nad glavom dok to rade i bicevao za greske.

Imali smo do skoro clana na forumu, koji je imao kilometarske postove kao i ti, i koji je bio za razliku od tebe daleko nerazumljiviji 🙂 pa smo pretpostavili da si on 😉 Drao nam je da nisi 😀
Moj savet ti je da proveris kuler na grafickoj, mozda je losa pasta/zvaka ili je jednostavno lose pricvrscen kuler (ne bi bio prvi put). Jel je stvarno mnogo 90C u krizi 🙂

Dobro Marko, što onda na onom linku za temperature piše Vlada-PC? 😉
Kakav bre zračni tunel, kakvi bakrači? Ja ti kažem da odneseš kućište da ti uradi izolaciju čovek, recimo drug ima CM Cosmos sa izolacijom. Bez izolacije, tj. kad je otvoreno, ventilatori su nepodnošljivo bučni, kad je zatvoreno, ne čuje se da radi uopšte. Nadam se da si me razumeo. Ne razumem zašto ne gtx 570? U rangu je sa tom tvojom, gotovo da nema razlike, za gtx 580 bi morao podobro da platiš.

Ma jok kada bi doslo do toga doplatio bi za GTX580 ali je to bedak nad bedacima jel karta uopste nije toliko bolja. I i niste culi za novu kartu ATI 6991. Fukushima Edition. Klokovana pored naprslog Nuklearnog reaktora koji drasticno povecava fps. Uz nju idu i nocare za usporavanje slike jel je suvise brza, odelo protiv radijacije a u kutiju su nalepnice sa umrlicama ekipe koji su je klokovali i umrli od zracenja. Sa specijalnim hladjenjem od novopronadjenog matrerijala koji je slucajno pronadjen kada je asteroid zakacio svemirsku stanicu Mir pa je parce upalo u kantinu.

E tako meni zvuce njihove reklame za nove karte.
Dobro dosta sada ipak je ovo tema 6000 serija da se ne udaljavamo. Eto napisao sam sta se desava. Kartaq je super inace, zadovoljan sam stvarno, bopje su fenomenalne, jake ali ne drecave, izgled karte je super, zatvorena ne gledas nista sto te ne zanima unutra sem tog hladjenja, nema Teletabisa na nalepnicama i azdaja i besnih tinejdzerki azijatskog porekla sa macevima. To je to. Savete normalne ako imate dajte sem da drzim kuciste u frizideru i da ga oblazem kozom zbog graficke karte ili da kupujem slem koji nose piloti boimbardera koji lete preko 10 km visine.

Poslednja izmena:
Ma jok kada bi doslo do toga doplatio bi za GTX580 ali je to bedak nad bedacima jel karta uopste nije toliko bolja. I i niste culi za novu kartu ATI 6991. Fukushima Edition. Klokovana pored naprslog Nuklearnog reaktora koji drasticno povecava fps. Uz nju idu i nocare za usporavanje slike jel je suvise brza, odelo protiv radijacije a u kutiju su nalepnice sa umrlicama ekipe koji su je klokovali i umrli od zracenja. Sa specijalnim hladjenjem od novopronadjenog matrerijala koji je slucajno pronadjen kada je asteroid zakacio svemirsku stanicu Mir pa je parce upalo u kantinu.

Ne znam da su 6990 gorele/pregorele. Bilo je par pregorelih GTX 590(dvoglavih), ali to je problem sa naponskom, ne sa samim čipovima. Druga stvar, ti sad skrećeš sa teme, pusti Fukushima edition, odradi tu izolaciju kućišta, ne verujem da bi te izašlo više od 20 eura(možda grešim), a dobićeš tišinu. Ne znam šta bih više napisao.

Jeste to bucno, ali nije bas kao usisivac. .

...zavisi kakav je usisivac. Drugar je uzo 6950 referentnu (jos neotkljucanu i ne verujem da ce otkljucavati) cuje se kao fen za kosu na trojci... bruka. Kako mozete to da tolerisete nije mi jasno? Jes da sve klizi na velikom monitoru , al opet.

Poslednja izmena:
Ljudi prvi put sam u skoru 3D Mark 11 u manjoj grupi bolje plasiranih. A nisam je klokovao ni malkice. Doduse za malo da budem u najvecoj grupi sa mojim sistemom.
Ne bas u najmanjoj grupi ali onoj do nje. Bas sam srecan. 🙂
Evo vidite:
http://3dmark.com/3dm11/965139
ASUSEEEEE, ASUSEEEEE,...

Malo me Phenom koci da je i7 bilo bi jos 200 poena gore sigurno ali dobro.

Alo bre pa ja sam ludji od vas jos kada sam razmisljao o tome. Koja izolacija kucista. Pa to izlazi zvuk kroz onu rupu napolje. Zamislite kada bi duvala unutra. Da zapusim to ja krompirom lepo.
Pa mogao bi prase da pecem.
Tiganj u kompu kutlaca i prelivan prasence dok ATI radi Furmark. Ne dobijam nista izolacijom. Ma ne razmisljam o tome uopste. Nije to ventilator od kucista.
Do 45% je sasvim podnosljivo, ne smeta mi, cuje se ali OK. 50% ajde da kazem vec nije prijatno ali izdrzacu, preko ne. To je najveca razlika izmedju 45-55% ventilator je drasticno velika razlika i gore vec vise imas buku u kuci.
Temp u 3D Mark 11 je bila 82C sa zakljucanim ventilatorom. Kazu da do 80C nema frke a da je 95C problem. Mislim to ono ozbiljni kazu, ima koji pricaju da je lose preko 75C i oni koji moze do 110C ali to ne smatram za ozbiljno ta dva saveta.
Ne znam pre sam imao ASUS od 60e i GIGABYTE OD 70e rade i posle nekoliko godina, mozda je to resenje. Mozda je resenje i stati sa kupovinom do ulasaka u EU.

Ma koje pojacavanje ventilatora preko te cifre 50. Do 50 je izdrziljivo da ne budem sitnicar da hocu zakljucan bas ventilator ali ko mi kaze preko da trpim taj nije normalan.
Ljudi vracaju 6970 samo tako po Evropi a tek ce vracati kakav fan pojacavanje, aftermarket cooleri, slusalice, izolacija kucista, gluposti, ...

Poslednja izmena:
Marko, zasto ti se racunar zove Vlada-PC?

Marko, zasto ti se racunar zove Vlada-PC?

Already busted in #830 post 😀

@CorsASUS/Vlada/Marko

Aj sad jedan ozbiljan forumaski savet : pokusaj da ne ides u off previse... u nekoliko zadnjih postova spomenuo si mnostvo stvari koje nisu vezane za ovu temu a sa druge strane koga zanima kako i koliko lepo tebi izgleda corsair, pa pricas o slusalicama, o buci, fukusima reaktoru itd...puno price a nisi nista rekao konkretno...fokusiraj se covece.

video sam, nego nije odgovorio 🙂 pa da ga podsetim 😀

Nazad
Vrh Dno