Šta je novo?

AMD R9 290 Zvanicna tema

ono,ako je bas toliko bitno da se izvuce tih 50hz na memari vrati je,ali sumnjam da ces nemam pojma kakav primerak ubosti bez bar 5-6 primeraka propustenih kroz sake,male su sanse.ako na difoltu radi kako treba,s' obzirom sta si prosao,ja bih bio zadovoljan. :) ustvari,ja bih sigurno isprobao svaki BIOS za triX koji ima i video kako se koji klokuje.

sad bi teoreticari zavera i verujuci haarp-a rekli da je to BIOS za karte za bas nase trziste. :)

Nemam ja nameru da je vracam sad kada sam otkrio u cemu je problem, a tih 50MHz na memoriji nema nikakav uticaj na performanse, jer ima ogroman interface od 512bit-a. OC tek sledi, a vec sam pisao Sapphire sajtu i ovajdisao sam ja dve igre od Sapphire Gold cluba preko HD6950 karte :D Ta 6950 je bila prava zver sto se tice OC-a, gde je prodah.:smash:

jel' mogla da se otkljuca? :)

da je mogla i da si dodao drugu nista se sad ne bi zlopatio,drug i dan danas pici sa 2x 6870 i mrtav zadovoljan.taman ce mu i potrajati dok ne izadje novi vestac. :)

Probao sam da otkljucam, ali nije moglo :/

Jes, igre su moje :D Posla dok dobijes tri igre za dzabe :)

Naravno da cu da se zalim kada su krenuli da traze sliku racuna, serijski broj karte i SS da ti ne radi kod i to su to krenuli da traze dva dana pre nego sto sam ja dobio moj kod, a onda ti ga privremeno aktiviraju. Ali ne mari, sad sam ponosni vlasnik Shogun 2, Company of Heroes 2 i Sniper Elite 3 :D

Sada sam dobio odgovor od Sapphire Supporta i kazu da ima najnoviji BIOS, znaci nema zezanja ni oko toga :D Karta radi super, samo mi je trebalo mnogo dok sam otkrio sta nije u redu, ali uvek prvo preispitaj svoj OC, lekcija broj jedan koju cesto zaboravim. :)

Jel je R9 290 Vapor Tri-X bolja ?
A jasta je. Dolazi sa vecim OC pravo iz kutije, i dosta je hladnija i ima jacu naponsku. Po testovima se moze videti da postize 63C u igrama sa frekvencijom od 1030MHz na jezgru i 1400MHz na memoriji, dok je Kitguru postigao OC od 1205/1575, sto je dosta bolje od ove moje Tri-X koja drzi stabilnih 70-ak stepeni u igrama i max 75C u Frumarku.
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/sapphire-r9-280x-vapor-x-oc-and-r9-290-vapor-x-oc-review/27/

Poslednja izmena:
Uspeo sam da doguram do 1060MHz sa 50+ power. Preko toga nece da ide i ako driver ne puca, igre su strasno nestabilne na 1100MHz i 1080MHz, dok Heaven moze da vozi do sutra. Novi licni High score u Heaven je 1914 :D Potrebna mi je pomoc za dalje. Da li da upalim Trixx i da dignem napon, posto je VRM1 na relativno hladnih 75C, dok GPU ide max do 73C sa 40% vent.

ti jos nisi dizao napon? :) krljaj,ne razmisljaj,kakvo je to klokovanje bez napona? :)

ti jos nisi dizao napon? :) krljaj,ne razmisljaj,kakvo je to klokovanje bez napona? :)
VRM1 je bio otisao do 86C kada sam igrao CoH 2 jutros, dok u Valey i Heavenu dostize 77C, a core ide uvek do 76C. Pa sad nisam siguran cemu da verujem ?Temp je meren u GPU-Z i upotreba memorije u CoH 2 na 1280x1024 je 2,5GB, dok Heaven i Valey koriste svega 800Mb :D

sve i da je 86c,imas bar koji stepen fore,ja bih bez blama probao,ako ode preko gasi. :)

Da joj dam +100mV pa da probam 1100MHz. Memoriju ne smem da diram, mnogo je osetljiva.

znam da nije reper,ali npr moji mushkini mnogo vole napon. :) probaj i memaru,mozda se odobrovolji. :)

znam da nije reper,ali npr moji mushkini mnogo vole napon. :) probaj i memaru,mozda se odobrovolji. :)
Probao, ali nece. Instant black screen. Morao sam da idem u Safe mod da brisem driver kako bih usao u win normalno i opet reinstal drivera :(

ajao,bas te tera maler,ja ne mogu da verujem da je to hynix.svi ostali koji imamo hynix skoro proizvoljno teramo memaru.

Evo kakvi su temp i potrosnja sa +100mV posle 1,5h CoH 2. Kabl od napajanja se ugreje malo, onaj koji ide do graficke karte. Celom duzinom bude mlak. Za sad 1100/1250 stabilno. I GPU-Z pokazuje skokove do 1,313V, da to nije mnogo ?
R9 290.gifR9 2902.gifR9 2903.gif

meni je ovo okej,mislim da bi trebao core jos da ide gore,u svakom slucaju probaj.

GPU-Z je registrovao pad 12V grane na 11,38V, dok kada nije pod opterecenjem iznosi 11,75V.

Povecavanjem frekvencije nije donelo veliko povecanje performansi jer memoriju ne smem da pipam. Cak je i nizi score za 10ak poena sa 1110/1250, nego kada je bilo 1100/1300.

Kopao sam malo i nasao sam ovo: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2362504&page=3
Malo nize u postu moze se naci quote sa overclock.net foruma gde lepo opisuje razlog zasto dolazi do black screen problema. Idle napon mem kontrolera je suvise nizak, i kada memorija poveca takt ekstremno brzo, mem kontroler ne moze da odreaguje dovoljno brzo i dolazi do black screena. :D Znaci jeste hardwareske prirode, ali se resava ulaskom u Trixx i povecavanjem PL +20% i oko 25-50mV na offset. To mora da se radi cak i sa stock frekvencijama, i ispostavil ose da je 13.12 (aka. 13.11.9.5. Beta) najstabilniji driver i da sa njim ima najmanje black screen problema. Sve preko njega je smece.
A sad sa tim novim otkricem, da vidim dokle memorija moze da ide. :D Nadam se da opet necu imati F8 intervenciju. :smash:
EDIT: 3Dmark 11 stock score 14557, 1110/1250 score:16001 :D

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]9DQYp6VU58Y[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno