To svakako, ali meni stvarno više nije do reklamiranja. Zadnja dva dana sam po čitav dan igrao Crysis 1,2,3, Metro LL, WoT, BF4,3 i karta ni da stucne. Sad radi super, samo ne prilazi Borderlands 2.Ne postoji savršena karta, ali postoji ispravna.
E to Madjara je ključna stavka. Ja sam uzeo domaći uvoz. Pitanje je da li je rudarila ili bilo sta slično pre nego sto sam je ja dobio, ili jr možda bila na nekoj reklamaciji ?Čitam i ne verujem.
Ja sam inače uzeo grafičku isključivo zbog gaming-a i to prvi put u životu AMD tj. ATI i to madjara. Promenio sam bar četiri verzije drivera i do sada nisam imao ni jedan problem. Trenutno sam na 14.4 drajverima koji takodje odlično rade.
@umart
Nisam napisao koja pošto je navedena u "Moja mašina". Inače radi se o Sapphire R9 290 Tri-X OC modelu.
Koliko sam ja shvatio sada si na 13.12 drajverima i nemas nikakve probleme, osim Borderlands 2, dok sa bilo kojim 14.x imas probleme ne samo u BL2 vec i u jos nekim igrama.
Ako smem da primetim 14.4 su WHQL i morali bi da rade cak i u Borderlands 2. Ako ne rade, tj. ako imas Black screen ne preostaje ti nista drugo nego kartu na reklamaciju dok nije proslo onih 14 dana. Uzmes lepo pare, kupis kao sto sam ti vec predlagao GTX 770, a za ostatak para uzmes i prodas tvoj 19" monitor i kupis 27". Znam da to dodatno kosta novaca, ali to bi verujem resilo sve probleme. Ako si vise sklon "akciji" i dobijanju vise za sto manje ulozenog uzmes 2x GTX660 Gigabyte WF i stavis u SLI. karte su jako tihe i ta kombinacija je BRUTALNO brza. Najmanje na nivou R9 290.
Verujem da si vec i ovo probao, ali...
https://www.youtube.com/watch?v=vxl2KNOvu2M
https://www.youtube.com/watch?v=OPefazcxvk0
Korišćenjem fabričkih podešavanja frekvencije od 957/1250 rešava sve probleme i B2 i sve ostalo radi super. Kada se stavi frekvencija kao sa sajta Sapphire od 1000/1300, sto mora da se forsira iz trixxa, ode sve do djavola. Ali ako se stavi 1000/1250, onda sve leti i nema problema. Znači do oc-a memorije je problem, sto dovodi u sumnju da li je stvarno SK Hynix memorija na karti ? Ako se i pipne memorija black screen ide. I kada se restartuje komp posle instalacije drivera, frekvencije su zaključane na 457/657 sto ne valja, te mora da se oc na fabricka podešavanja. Užas.
svasta.sakiboj,jesi ti imao slicnih problema?
Ne, greska je sa moje strane. Nije OC model, vec samo Sapphire R9 290 Tri-X. Sada sam proverio i njoj je fabricki takt 957/1250. Jer sam se bio utripovao da je OC model, pa reko sta joj sad bi. Kada neko leti kao muva bez glaveOd kada to "rekla kazala" sa nekog sajta mora i da znaci da karta radi na nekom overclocku. Inace ta tvoja karta ima u bar 3-4 verzije klokova, pogledaj sapphire sajt. Jasno da prema kvalitetu i sami rangiraju karte po kloku. Te verzija OC, te Tri-X, ovo ono. NA dusu Sapphire ide sto memorija sa 1250 nece da makne na 1300, to su TESKI pacijenti.
Inace sada lepo radi sve na njoj, a mislim da ima i noviji BIOS za nju.
Ima dva BIOS-a, moze se malo eksperimentisatiNe diraj joj BIOS, pretvorice se u ciglu.![]()
Ne, greska je sa moje strane. Nije OC model, vec samo Sapphire R9 290 Tri-X. Sada sam proverio i njoj je fabricki takt 957/1250. Jer sam se bio utripovao da je OC model, pa reko sta joj sad bi. Kada neko leti kao muva bez glaveInace sada lepo radi sve na njoj, a mislim da ima i noviji BIOS za nju. Gde budalu napravih od sebe. I ja kada sam je trazio preko googla, ono mi je izbacivalo kao prvi link OC model. Nisam ni gledao da li ima bez OC. Znaci ne pipaj memoriju, iako je Hynix.
Ovo cu probati, cisto da vidim da li ima. HvalaNajbolje da kontaktiras saffire support. Tamo kreiras tiket, ukucas s/k i sta vec treba, zakacis gpu-z slike gde se vidi koju verziju biosa imas i trazis im novi. Tako sam ja za moju ex safirku
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari