Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

@umart
Ma mizarno gubiš na performansama i ako je x4 odavno prežvakana tema tipa 3% uzmi slobodno ploču.

na tabletu sam pa nemerem ti kacim linkove,elem nadji tpu-ov clanak,radili su na 680 i 7970ghz poredjenja i 1.0 i 2.0 i 3.0 u svom modovima,bice ti jasno zasto bezim od 2.0 x4 i zasto nvidia daje SLI sertifikat samo na x8 3.0 pa navise.ima par msi-jevih jeftinih z97 sli ploca ali su stvarno premrsave,ne vredi,moram se ocepim pa moram,ne ide i7 i cfx na plocu od 90tak e. :)

*** ne može i jare i pare ;)
Mada stvarno na i7 stavljati neku ploču od 50-60e mi je onako... :S:

saga gotova,uzet 4770 i z97x killer,sad cu cedim jorgovane kako treba. :)

Prešao danas na 280X sa 7870 koji sam vrteo na 1200mhz za GPU.
Ukratko, deluje mi kao da sam bacio pare :p
7870
Capture.JPG
280x
Capture1.JPG

nece ti delovati kad se zaleluja larina kosa kako treba,a sve popaljeno. :)

Još jedno pitanjce?
Jel ovo normalna temp u leru ?
Capture.JPG
Čudno mi je zato što mi je Asus 7870 DC2 furao 30C u leru.
Da i koji je neki max domet bez dizanja napona za ovaj Saphire ako neko zna?

To je visoka temperatura, osim ako nisi slikao odmah nakon što je bila pod opterećenjem.

Много је то...
Моја у играма није дошла до 60 степени.

i prvo vrati na def klokove,pa sini SS posle 10tak min u leru po windowsu,onda posle 10-15min nekog testa(unigine,neka zahtevnija igra),onda otvori stranicu od kucista ponovi i uporedi rezultate i sve ce ti se samo kaz'ti. :)

Ko zna šta mi je lik zavalio al ima garanciju grafa. Ali interesanto je max temp koja nije prešla 68 u gamingu.
Jok evo vratio klokove na def. ista temp.
Inače komp mi je u drugoj sobi i gde se ne greje tako da je prilično hladnjikavo tamo. Kućište jeste zatvoreno ali ima 12tica koja duva direktno na grafu a i kućište je skroz provetreno. Probaću sa otvorenom stranicom. posle.
Capture.JPG
Evo odradio 3dMark 2013
FireStrike Extreme
Temp nije prešla 58C al ler temp 52C WTF:mad:
1111.JPG

Još jedan update. Stavio cooler na 100% radi već 5min.
Blejim i gledam u ekran i slušam huumm
i
2222.JPG

2 Update. Pošto sam se iznervirao, Upalio sam Furmark i evo 5min vrti i zakucala se temp sigurno bi mogla još 2c gore ako bi ga ostavio ali ni jedna igra neće tolko opteretiti grafu.Kako vam se ovo čini ???
Furmar1111.JPG

Poslednja izmena:
Zar ne bi trebalo vise da obori klok u idle kada nista ne radis sa njom. Moja R9 290 obara na 300MHz core i 150MHz memorija, slicno je radila i stara R9 280X ?!

Ova grafa ne obara klokove.:mad:
Čini mi se da je petljan bios.Izgleda da ću morati da zovem lika sutra što mi je prodao.:wall:
GPU u leru je 500mhz a memorija ne pada ispod 1500mhz.

Još jedno divno otkriće je da grafu ustvari nije moguće overklokovati ni iz jednog programa. Saphire Trixx,MSi After probao i iz Catalysta.
I ako prijavi GPU z Da je klok dignut.Kad se pokrene aplikacija uvek zakuca GPU@870mhz kao Mem@1500mhz.
Dizao sam na 1400GPU nemoguće je zablokirati grafu i da hoću uvek zakuca GPU@870mhz čim pokrenem aplikaciju kao i memoriju@1500.

Aj čak i da zanemarim OC zaključan Bios i sl. ali zašto ne boostuje na 1020mhz kako to da vidim.???

Kolko vidim grafa isključivo radi na 870mhz??? Ili grešim???

Poslednja izmena:
Verovatno je modifikovan BIOS, i trebalo bi staviti originalni. Kaži tom liku da ti sredi kad je već dirao, bez da ti kaže.

Upravo sam poslao poruku dotičnom članu.Što je najgore lik je stari član foruma baš me začudila priča sada.
Navodno je imao problem i dobio novu Saphirku pre 6 meseci iz Emija.Imam fiskalni iz Emija ali ove stvari je extra teško obljasniti kada želiš garanciju još da mi kažu ljudi petjlao si Bios :wall:

Ako jeste, to potpada pod poništavanje garancije.
Tako da ne možeš ni da reklamiraš zbog toga.

Zamolio bih korisnike karti MSI R280 TF4 bilo kojeg modela, da ako su u mogućnosti okače GPUZ screenshot senzora u bilo kojoj igri,u zatvorenom kućištu.

Hvala!
Kartica iz potpisa MSI 280X Gaming edition a igrica je Cod AW
GPU-z.jpg

jos kad bi znali na koliko se prepeca vrm kod msi-ja... :)

Kažu da kad imaš problem najbolje da ga prespavaš sutra ćeš biti pametniji :wall:
Upalio jutros komp. Grafa u IDlLE Temp 36C obara klokove Gpu300-Mem150mhz.
Boostuje na 1020mhz kako treba sve fecera bez ikakvog problema.
Capture555.JPG

Ako me pitate šta je bilo nemam pojma.:lupko:
Dok su se upoznale MB i GPU preko noći se združile :d

Odradiću još testova danas ali grafa Fecera za sad extra :wave:

Inače grafa ima dva Biosa na sebi i to mi je jutros palo prvo na pamet da čačkam ali ponavljam upalio komp i sve radi.
A juče sam 10 puta resetovao komp i nije htelo doduše nisam gasio komp :S:

Poslednja izmena:
spaad:

ne rekoh da je losa,ali ta usteda od fazon pola dolara po komadu na vrm senzore u danasnje vreme je,bar po meni,veliki minus.sve sto vise gledam i koristim vidim koliko je pwclr turboduo u sustini dobra karta. :d

Za senzore si u pravu ne 100%, nego 1000%,ali šta je tu je.Powercolor je skroz OK brend i što je bitnije idu na bolje iz godine u godinu.

Samo da dodam još nešto ko je pratio moj prob u poslednje 2 strane, grafa zapravo ima problem sa Firefox om jel kad je on upaljen ne obara klokove na memoriji zato i nisam mogao da vidim downclock i otud velike Idle temp.
Da skratim priču na kraju krajeva Saphire je to ;)

Ljudi, koliko poena imate u 3DMark11 fire strike extreme? :)

Vrh Dno