Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Da se poalim prvi

Pre bilo kakve intervencije

SuperPi 1M -> 22.508s

sada:

Prilozi

• FX6300.JPG
    FX6300.JPG
    167.8 KB · Pregleda: 133
Da dodam, pokrenite kao administrator. (Win7/8) Prvobitno, nisam to uradio. :facepalm:

Poslednja izmena:
Samo da kratko javim utiske kompa koji smo kupili za firmu (obzirom da ništa ozbiljnije još uvek nije odrađeno na njemu):

- "Sporo" podiže sistem obzirom da je SSD Kingston V300 u pitanju a i nije mi baš živahan prilikom otvaranja aplikacija koje su na njemu (Intel makina koju sam prethodno pakovao sve to osetno brže radi).
Madaa sintetika SSDa ide u prilog Kingstona V300.
Mislim da je AMDov AHCI poprilično kilav.
- Sam BOX kuler procesora prilikom renderovanja određenih strana isti održava hladnim na oko 45-50C po jezgrima ali se rezvije takva buka koja poseća na Konkord :d.
Definitivno mora da nalegne neki afermate kuler. Što se samog rada procesora tiče, u poređenju sa i7 3770K, još uvek nemam na osnovu čega da ih poredim u realnom radu...
- Za grafu tek nemam podataka, osim da je špricer hladna :d

Čim koleginice odrade scene za renderovanje filma, pustiću to na obe makine istovremeno pa javljam realne utiske.

Cao neogeo. Kako se pokazala kombinacija fx8350 i Gigabyte GA-990XA-UD3. Ja hocu da uzmem tu varijantu ali citam po netu da ljudi imaju ozbiljnih problema sa throttling-om napona? Jel sve radi ok kada pustite render i opteretite cpu 100% ?
Poz

Meni je na istoj ploci crkla naponska pod buldozerom

Kako te sluzi ta A99 asus, ne znam ali meni asus na AMDu deluje veoma pouzdano u praksi cak i ova socijalna m5a97? Do sada sam sklopio dva kompa sa FX-6300 i ovaj moj sa FX-8120 i preporucio jednu sa 4170 i 8320. Vecina su skromnije klokovani i radi superiska ne znam da je ikome riknjavala.
Razmisljao sam da mozda apgrejdujem bas na tu tvoju plocu zbog digiVRM itd.

Poslednja izmena:
@ppredrag

Sr@nje. Mozda je i uzmem da probam pa ako throttluje da je vratim. Jel se secas koja je bila rev. Ova sto ja hocu da uzmem je 3.0.
Poz

A99 mi je ok ali mi fale neke fine opcije u biosu koje sam imao kod gigabajta. Npr snimanje podesavanja biosa na fles (sjajna stvar) i mogucnost regulisanja broja obrtaja tropinskih ventilatora pomocu napona. Dobar je taj gigabajt. To sto se meni desilo na njoj moze da se desi i na asusu. Hocu reci da nije reprezentativan uzorak

rev 3.0 svih gigabajta novih mislim da nema tih problema.

Odustao sam od gigabyte-a. Ljudi sa rev 3 takodje muku muce sa voltage throttling-om. Uzimam Asus Sabertooth 990FX R2.0 posto asus m5a99x evo r2.0 nema nigde da se nadje. Na kraju cu potrositi dosta vise na plocu nego sto sam planirao, ali sta da se radi:d

Poz i hvala svima

Samo mi reci da li se throttling javlja kada je APM (application power management) ukljucen ili iskljucen

Pojavila se negde januara ove godine, koliko se sećam bilo je vesti o njoj na svim relevantnijim sajtovima.

Odustao sam od gigabyte-a. Ljudi sa rev 3 takodje muku muce sa voltage throttling-om.

Od rev 1.2 u bios su ubacili LLC opciju s kojom moze da se podesi precizno napon da ne ide ispod zadatih vrednosti. Npr. na extreme podesavanju u LLC-u ako se podesi napon 1.39V to je onda najniza vrednost, a dodavace po potrebi do 1.41V kada je pod opterecenjem.

Jedino na auto podesavanju u LLC-u on sam spusta i dize napon kako mu se svidi, i tada ide i ispod zadatih vrednosti.

Poslednja izmena:
***. Uzeo sam na kraju sabertooth i umesto 16 gb rama kupio 8 jer sam probio budzet sa plocom. Kad sam vec iskesirao za 8350 reko da uzmem i pravu plocu pa neka ide zivot:d

Poz

***. Uzeo sam na kraju sabertooth i umesto 16 gb rama kupio 8 jer sam probio budzet sa plocom. Kad sam vec iskesirao za 8350 reko da uzmem i pravu plocu pa neka ide zivot:d

Poz
Ispravno!

Nazad
Vrh Dno