Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

Pa radio je Cinebench na 5.09GHz sa 1.488v, verovatno bi se na tom primerku dala naci stabilnost za 24/7 na taman 5GHz/1.5v.

E kad bi mogao da padne neki cherry picking, e to bi bilo do j... ,)

Ooooo, da, kada bi mogli da se organizujemo nekoga da nadjemo, proberemo.......
Kada bi mi naleteo neki primerak sa sa 5.0 ispod 1.5v, bio bi miran majke mi....... kapiram do steamrollera.... bolest.....
Spisak lepih zelja za novu godinu :-D

Posle dosta razmatranja shvatio sam da ne mogu bez 2 LAN prikljucka, ClearCMOS dugmeta i Power/Reset dugmica na ploci pa sam odlucio da sledecu konfiguraciju baziram na AsRock Fatal1ty ploci, ali mi je onda uleteo ovaj oglas za ovaj Lian Li case pa se razmisljam da uzmem Gigabyte 890FXA-UD7 plocu umesto AsRock-a.
Sta vi mislite o kombinaciji 890 chipseta sa novim procesorima? Procesor cu uzeti naknadno neku Visheru u skladu sa finansijskim mogucnostima ili ako nadjem neki jeftin Buldozer u oglasima ne vidim razloga da ne uzmem to.
Hoce li se Gigabyte ploca moci izboriti sa novim procesorima i da li ce mi manji klok memorije koji mogu ostvariti na toj ploci osakatiti perforanse?

Mani se tih ploca sa belim socketom (AM3) jer koliko vidim na gigabyte sajtu samo jedna ploca sa 890FX chipsetom zvanicno podrzava Zambezi/Visheru. GA-890FXA-UD5 (rev 3.1) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3781#ov (odnosno nema cak ni Vishere na cpu support listi, ali verovatno imaju neki beta bios)
Bolje da se ipak drzis tog Asrocka pogotovo sto ga konacno ima na domacem trzistu, a pitanje je do kada ce ga biti.

Poslednja izmena:
@Magny
Nema na cemu..Nikakva mustra naci,odes samo na nemacku berzu pa pogledas...
Ako ne budes imao vezu javi se da sredimo da se posalje..
Pozdrav..

2600k je na 6.9 stock. 8350 ako ne malkice bolje. Ni jedan ni drugi nisu preko 7 na stock to je sigurno.
Mada tesko ih je porediti kada se radi o ceni :)

Ne znam zasto se poredi konstantno 8350 sa i7 2600k i i7 3770k, kada u startu nisu iste cene. zar nije logicnije da se poredi sa i5 2500k i i5-3570K itd gde prvi kosta trenutno 187 eura a drugi 193 eura tako da su to priblizne cene koje ce imati 8350...
Evo moze se pogledati na anandtech-u poredjenje na stock-u sa intel i5 2500k http://www.anandtech.com/bench/Product/697?vs=288

Takodje mi nije jasno sto neki porede zestoko overklokovani 8350 sa nekim intelovim procesorom na stock vrednostima? Posebno sto porede sa otkljucanim k intelovim procesorima koji se takodje mogu dobro klokovati i onda postaje potpuno druga prica...

Ako bi neko mogao da prokomentarise te rezultate na anandtech-u, posto se meni cini da je 8350 bolji u dosta testova od 2500k ili ja nesto pogresno tumacim tj. nije ista vaznost svih testova...

Ja mislim da ovo nije gaming procesor...

P.S. Moze da posluzi naravno ali konkurencija ima mnogo bolje za gaming. Ko hoce flawless fps gaming nece ici na ovaj CPU, u Starcraftu ga je odrao Intel na 3,4 isto smem da potpisem za GTA IV a to su sve CPU zavisne igre. Prosto gde nije igra CPU zavisna i razlika je mala, verovatno AMD-a ubija najvise nizak IPC i poor performance po threadu u odnosu na Intel ali vec ulazim u dubiozu. Bilo kako bilo Anandtech je izbacio rezultate u gamingu jos da vidim GTA IV 8350 V.S. 2500k mada unapred znam rezultat :(

Poslednja izmena:
pojavio se AMD FX-8320 u Madjarskoj za lepih 154e

Odlična cena, gde si video to ?

@ ljanmi

Pa naravno da nije igrački procesor, ali daleko od toga da je za bacanje. Prijatno je iznenađenje u odnosu na katastrofalni Bulldozer a trebalo bi da na kvalitetnim pločama bude ostvaren overklok od 5 GHz za svaki dan, uz naravno puno bolje vazdužno hlađenje.

Možda će se overklok margina povećati kasnije(posle Nove Godine) kada se budu pojavili bolji primerci procesora. Bilo bi lepo videti 24/7 overklok na 5.2 GHz. :)

Poslednja izmena:
kosta10
I ja mislim da se AMD sa vishera linijom procesora dosta izdignuo, samo sto jos to nije dovoljno za neki mejnstrim kod nas, tj. za prosecne ljude koji kupuju racunar. Oni ne zele da daju velike pare za maticne ploce, da stavljaju aftermarket kulere i kupuju skupa napajanja i da overklokuju do besvesti... Vecina tih ljudi kupi komp u prvoj radnji u koju udju, a mnogi koje ja znam kupe u Rodicu na Pika karticu na 12 rata, pa sta se nadje u radnji u to vreme... Meni se cini da je Vishera Bas dobra kupovina za ljude koji vec imaju dobre komponente i am3+ ploce, a takvih je kako trziste kaze nedovoljno da omoguci amd-u da pliva. Znaci trebaju im novi korisnici koji bi namerno prelazili sa druge platforme i to u dosta masovnom broju... Nadam se da ce sledeca verzija iteracija doneti toliko poboljsanja da se to i ostvari!

Jer mu je dala sve u životu e batalite tu priču.Povraćaj PDV postoji u svim normalnim zemljama.A po toj ceni iz Madjarije + povraćaj PDV-a je ludilo.

U vezi sa onom MSI 890FX plocom, odlicna ploca. Za tih 60e, jede m5a97 i m5a97 pro uzduz i popreko.

Ne moze da joj prismrdi m5a97. : >

ja sam je imao i blagi je uzas, vratio sam je momentalno. bagovi, pregrevanje, oc katastrofa.

Ne moze da se podvuce Predator memorija ispod 612S kulera. Nisam citao detaljno test, ali nisam video sliku gde je to Boza uspeo da uradi.

Back to topic, boza je po obicaju na vrlo interesantan i zanimljiv nacin istestirao FX-8350:

http://bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/381/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/AMD-FX-8350.aspx

Ne kapiram uopste taj narod koji testira procesore konkretno u svetu pa i kod nas. Mnogo prosto - u igrama koje nisu cpu zavisne razlika ce biti mnogo mala dok ce se u igrama kao sto su Starcraft II ili GTA IV realna razlika zaista videti tj realno stanje snaga procesora u gejmingu zbog cega 99% nas na forumu kupuje CPU a i u realnom svetu doduse manji broj ali gejmeri su ti koji menjaju HW i koji guraju industriju napred. Ne znam zasto gube vreme na te testove, bolje da prosetaju negde ili posete prijatelje...

Poslednja izmena:
Back to topic, boza je po obicaju na vrlo interesantan i zanimljiv nacin istestirao FX-8350:

http://bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/381/Maticne-ploce-cipsetovi-procesori/AMD-FX-8350.aspx

Pročitao sam ovaj test i malo je reći koliko sam bio iznenađen kakvim komponentama je raspolagao i a koji način je testirao. Stičem nedvosmisleni utisak da je ovo DALEKOOOO najrealniji test Vishere do sada, bez gluposti i zastarelih aplikacija i gledišta. Takođe čovek se pobrinuo da nađe prvoklasnu Kingston DDR3 2400 memoriju i pokazao koliko bolje radi sistem sa bržom memorijom.

Šta ti misliš o ovom testu, da li je zaista realan kako se meni čini ?

Test je super i objektivan :)

Podbacio je u gaming testovima. Inace, sve sto sam ja mogao da zakljucim iz datog testa je to da Ivy Bridge i5 na 3,4GHz je blago brzi od Piledriver procesora na 4GHz.

Test je super i objektivan :)

Je l' to ironija?

power%20consumption.png

Toliko je bilo price da Thuban trosi manje od Bulldozera, tako da ne znam sta da mislim - jos nigde da nadjem pouzdan test :type:

Poredi 8150 sa 8320 ako te zanima realna promena potrosnje, ipak 8350 ima 15% veci radni takt.

Poredi 8150 sa 8320 ako te zanima realna promena potrosnje, ipak 8350 ima 15% veci radni takt.

Ma to manje vise, nego se prosle godine na sav glas pricalo kako Bulldozer trosi vise od Thubana, a sad kod nas obrnuta prica :smash:

power_psu_load.png

Doduse, razliciti su izvori, ali sve navodi na to da je Bozza nesto zeznuo :d

1318034683VZqVQLiVuL_9_2.png

Zato sto skoro svi koriste stekere od 10e da vide koliko "povuce" iz uticnice. To me najvise podseca na softversko merenje temperature ili voltaze na napajanjima-osudjeno da bude netacno.

Zato sto skoro svi koriste stekere od 10e da vide koliko "povuce" iz uticnice. To me najvise podseca na softversko merenje temperature ili voltaze na napajanjima-osudjeno da bude netacno.

Otkud ti takav zaključak, to znaš iz iskustva ili kako ?

Pa cim svi imaju toliko razlicite vrednosti, za default procesor, zakljucak se sam namece. Jedino ako jedna test masina ima 1hdd i 2 modula rama a druga 4 hdd i 4 modula rama

Nije ironija :) Vidi moju slicicicu i masinu :) Doduse to je prodato i sada se ceka da izadje Vishera i bice u kombinaciji sa Asus M5A99X EVO. Djubre od Gigabyte nikad vise, a ne bih ni vama savetovao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno