Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

poznajući naše uslove, eol buldožeri neće pojeftiniti ni za dinar dok ih ima na lageru.
(logika - i dalje su jeftiniji od Višere)

uostalom tako je i dosad bivalo sa starijim revizijama, svi znamo da fosilni primerci kod nas drže astronomske cene .

sou, - uejt .

Ovo sto sam ja napisao je cista analogija, dok je trziste(jos vise trziste u Srbiji) nesto sasvim drugo, licnog sam misljenja da ce se prvi primerci FX-8350 u MP prodavati za 250e, posto ce verovatno kontigent uvoza biti mali i po visocijim cenama+marza posrednika prvog, drugog, trece, pa prvog ponovo+marza godisnjeg poreza+pdv+caru carevo i na kraju=potrosac-kredit u agrobanci :)=FX 8350 :wave:

Mislim da nema nikakvog razloga da FX 8350 u Srbiji dodje do cene od 250 Eur kada je napolju 169-179 Eur.

Ajd grubo da sracunamo, neka je 8320 ,9% brzi od 8150, i trebao bi da bude i 8-10% skuplji, sto mu dodje 14-15 eura, znaci 8150 bi trebao da padne sa 160 na 145-146 evropljana a da 8120 zadrzi sadasnjih 127 jer je od prilike tu negde sa preformansama(dosta grubo receno)

Odkud ti 9% ? Performanse su veoma slicne. Kao i cene.

Kako stvari stoje, novi FXovi se neće pojaviti u maloprodajama pre 5-10 Novembra tako da je realno da će se tada i kod nas pojaviti.
Tako kažu Gaizhals i Ipon.
Cene su, inače, pristupačne.

Zna li se neka ocekivana cena FX6300 i da li se klokuje na 5GHz? Razmisljam se izmedju kupovine FX8120/FX8150 i FX6300, pa sta vi mislite da je bolja investicija. Od potrosnje se ne plasim, volim da mi je toplo zimi.

Samo da, neformalno, potvrdim da se Vishere očekuju u našim veleprodajama/maloprodajama max. do polovine Novembra (naj verovatnije u toku sledeće nedelje) što će reći da više ne kaskamo za Evropom ;) ...

Poslednja izmena:
Sta je dobro za Buldi/Visheru od jeftinih ploca koje se mogu kod nas naci?
Koliko vidim Asus ima Sabertooth i Crosshair Forula IV, Gigabyte 890 UD7 i 990 UD5. Jel valja nesto od toga?
Mozda MSI i AsRock imaju nesto bolje od toga a da je relativno jeftino?

Sta je dobro za Buldi/Visheru od jeftinih ploca koje se mogu kod nas naci?
Koliko vidim Asus ima Sabertooth i Crosshair Forula IV, Gigabyte 890 UD7 i 990 UD5. Jel valja nesto od toga?
Mozda MSI i AsRock imaju nesto bolje od toga a da je relativno jeftino?

Ja sam za 69€ kupio msi 890FXA-GD65 koja podržava Visheru... i extra je zaista.

Poslednja izmena:
Odlicne ploce za Visheru su Asus m5a97 pro i m5a99x evo, posebno zbog cene a bice taman za overklok, ne bih se ja zezao sa tim plocama od 60e..

Odlicne ploce za Visheru su Asus m5a97 pro i m5a99x evo, posebno zbog cene a bice taman za overklok, ne bih se ja zezao sa tim plocama od 60e..

"Ne kudi konja kog nisi jahao".

Ploča je jeftina jer je Phase Out model ali je bila u vrhu 8xx ponude ;).

Poslednja izmena:
Rekao sam 9% odokativno, ako je 8350, 15% brzi od 8150, onda je(po mom subjektivnom misljenu a opet dosta siroko potavljneo i da nebi isli u decimale) 8320 9%+-1.5% brzi od 8150, toliko mi se cini po ovim testovima http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=698 , ovo je bio metod razmisljanja, verovatno je daleko od cenovne politike AMD-a

Zna li se neka ocekivana cena FX6300 i da li se klokuje na 5GHz? Razmisljam se izmedju kupovine FX8120/FX8150 i FX6300, pa sta vi mislite da je bolja investicija. Od potrosnje se ne plasim, volim da mi je toplo zimi.

Uzmi 8320 kada izadje kostace kao 8150

Rekao sam 9% odokativno, ako je 8350, 15% brzi od 8150, onda je(po mom subjektivnom misljenu a opet dosta siroko potavljneo i da nebi isli u decimale) 8320 9%+-1.5% brzi od 8150, toliko mi se cini po ovim testovima http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=698 , ovo je bio metod razmisljanja, verovatno je daleko od cenovne politike AMD-a
ok samo mi bio cudan broj reko da nemas neke egzaktne podatke :)

Poslednja izmena:
Ja sam za 69€ kupio msi 890FXA-GD65 koja podržava Visheru... i extra je zaista.

ja baš hteo da preporučim tu ploču, bila je još jeftinija u radnji na E ali je više nema, prema itsvetu sad je ima u radnji na A za 65€, sve mi žao što vijam drugu platformu...

ja baš hteo da preporučim tu ploču, bila je još jeftinija u radnji na E ali je više nema, prema itsvetu sad je ima u radnji na A za 65€, sve mi žao što vijam drugu platformu...

Moram da korigujem cenu.
Ploču sam u Emiju platio 6.990,00 RSD što mu dođe 60tak € a ne 69€!!!

P.S. Peca je rekao da ime Emmi može free da se koristi jer su oni Forum Friends ;).

Poslednja izmena:
Da ta ploca bi trebalo da kida za te pare ...140 TDP, 8+2 faze i heatsinkovana :) mislim da i nema nekih velikih razlika izmedju 890 970 i 990 chipsetova (mozda gresim ispravite me).

A Vishera na ASUS-u M4A89GTD PRO/USB3?

koliko vidim na 5.4 ghz @ 1.75v je u cinebenchu egal sa default i5-2600k , što mi se nimalo ne svidja , obzirom da su to isti rezultati sendija i5-3350p od 140e .
koji uz to troši daleeeko manje i radi na b75 ploči od 50e.

..ili ja to nešto pogrešno tumačim...

Poslednja izmena:
koliko vidim na 5.4 ghz @ 1.75v je u cinebenchu egal sa default i5-2600k , što mi se nimalo ne svidja , obzirom da su to isti rezultati sendija i5-3350p od 140e .
koji uz to troši daleeeko manje i radi na b75 ploči od 50e.

..ili ja to nešto pogrešno tumačim...

FX-8350@stock je oko 5% sporiji od i7-3770K@stock u Cinebench-u R11.5. A sta si ti to poredio i sa cime to samo ti znas.

sa skrinovima odavde

http://vr-zone.com/articles/asus-ro...-vishera-fx-8350-on-phase-change/17574-4.html

5400.jpg

izvinjavaj ,kinže kule , didnt min tu dis . i meni je čudno , pa pitam
...

Poslednja izmena:
Taj i7-2600K je zestoko overklokovan, samo mu takt na tom shotu nije pravilno prepoznat. Imas "video duel" tri stranice ispred FX-8350 vs 3770K u Cinebenchu R11.5, i prvi postize 6.76, a ovaj drugi 7.09. Nije tesko iskopati koliko daje default 2600K, verovatno tu negde oko 7.

Nema sta da se izvinjavas, ali si neprecizno napisao "koliko vidim na 5.4GHz'' pa sam za trenutak pomislio da mozda mislis na FX-6300 jer FX-8350/8320 sigurno nije tako los. :)

Poslednja izmena:
2600k je na 6.9 stock. 8350 ako ne malkice bolje. Ni jedan ni drugi nisu preko 7 na stock to je sigurno.
Mada tesko ih je porediti kada se radi o ceni :)

Poslednja izmena:
Na zalost, stvari izgleda ne stoje nimalo dobro kad je u pitanju dostupnost novih FX-eva, vec danima ih nema ni na newegg-u a u toku je akcija na stare FXeve sa 20% popusta tako da nije tesko zakljuciti o cemu se radi. Preslikano na domaci teren-ovde cemo se tek nacekati jer lager sa "starom" robom je prilicno popunjen, budlija ima na svakom cosku, a nasi maloprodavci se vrlo tesko odlucuju na akcijske prodaje u cilju brzeg praznjenja istih.

Ni stanje u komsiluku nije dobro, u Linksu nema Vishera ni u najavi a oni su prosle godine Bulldije dobili skoro 2 meseca pre nas. Po svemu sudeci-mrka kapa, kome je brzo potrebna nova platforma morace da gleda na drugu stranu ipak.

Čoveče...cena od 176 evra za FX 8350 je zaista fantastična. Ko može nek kupi odmah, ako se snađe kako da to izvede.

Ja bih pomogao ali nisam u stabilnoj finansijskoj situaciji, ali u budućnosti(6+ meseci u budućnosti) ću pomoći kad budem mogao.

Ti ko AMD :D

Posle dosta razmatranja shvatio sam da ne mogu bez 2 LAN prikljucka, ClearCMOS dugmeta i Power/Reset dugmica na ploci pa sam odlucio da sledecu konfiguraciju baziram na AsRock Fatal1ty ploci, ali mi je onda uleteo ovaj oglas za ovaj Lian Li case pa se razmisljam da uzmem Gigabyte 890FXA-UD7 plocu umesto AsRock-a.
Sta vi mislite o kombinaciji 890 chipseta sa novim procesorima? Procesor cu uzeti naknadno neku Visheru u skladu sa finansijskim mogucnostima ili ako nadjem neki jeftin Buldozer u oglasima ne vidim razloga da ne uzmem to.
Hoce li se Gigabyte ploca moci izboriti sa novim procesorima i da li ce mi manji klok memorije koji mogu ostvariti na toj ploci osakatiti perforanse?

@PCBeast, mozda tako i dobavim, razmisljao sam i o toj varijanti(hvala za linkove)

@kosta10, cena zaista jeste vise nego povoljna, e sad-ne treba imati iluzije da ce kod nas biti nesto slicno ali da bude 200e, za nase uslove super. Opet kazem, veci problem od cena kad je nase trziste u pitanju je jako slaba azurnost s tendencijom da sve bude jos i gore, no to su neke druge price, svi znamo kako je i zasto je tako kako jeste.

On topic, poznati kloker flanK3er sa extremesystems-a(po OBR-u najveci zivi AMD fan) igrao se sa svojim prvim primerkom FX-8350 i presao 5.2GHz, koga zanima moze baciti pogled na:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?283581-Ladies-and-gentlemen-FlanK3rs-FX-Vishera-is-here..../page2

1.525v za 5.1 ghz, je prilicna voltaza, kada bi gurao 5.0 ghx na 1.5v i ispod za svaki dan, bilo bi do j...

Nazad
Vrh Dno