- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Cudan neki roadmap :d
hehe, mnogo ti verujes TheInq-u!
Cudan neki roadmap :d
Zavisi kako se gleda. S aspekta konkurencijskog proizvoda, stvari nikako nisu kao u vreme NetBurst ere gde je AMD imao jasno definisanu nadmoc.
Medjutim, AMD je tada imao mnogo goru situaciju s aspekta:
1. proizvodnih kapaciteta
2. marketsharea
3. penetracije na enterprajz trziste...
Danas AMD ima mogucnost da sve svoje partnere ispostuje s kolicinama i to je ono sto odrzava poslovne veze i prodaje AMD proizvode.
AMD ima beskonacno veci server marketshare i poprilicno vecei desktop i notebook marketshare
AMD su u svoje IT centre implementirale najmocnije kompanije na svetu.
I na posletku AMD u svom posedu ima Graphics Diviziju kao dodatni izvor prihoda koji ce se s vremenom samo uvecavati... dobar primer je licenciranje Xileon IP-a Friscaleu. Posledica toga je ulazak na explozivno auto trziste (sve vise automobila ima neki vid video monitora u sebi), a da ne pominjemo konzole, HD televizore...
Bez uvida u malo dublju pricu, AMD-u je naizgled gore nego pre 4 godine, ali u realnosti to zaista nije tako...
Kad je izasao C2D bio je dostupan za kupovinu odmah. Cak su bili jedina mesta koja su prodavala LV verzije Xeona. Cim su uvideli da je Socket F revizija dobra za virtualizaciju i on je odmah izasao (to je bilo malo kasnije naspram C2D, ali ipak manje od nedelju dana nakon izlazska Socket F). Mesec dana, njihov sajt kao da je totalno pomesao Barcelonu i K8, pa je nemaSto se tice dell-a i slicnih velikih firmi zar one nisu uvek bile malo tromije u izbacivanju novih stvari (da im se ne ponovi situacija sa vracanjem felericnih laptopova).
Ah kako lepse izgleda Bench sadaThis message is hidden because stormwatch153 is on your ignore list.
U najavi postoje verzije procesora sa FSB1333, zatim sa smesnim cache sizeom, itd. - mislim da to nije zbog sporijeg pecenja kikirikija na chipsetu.Ne znam samo odkuda ti zakljucan da Intel nesto kalkulise i usporava.
Au, pazi ko mi kazhe! I to josh kad nisam rekao nista za AMD LOL.Ali ajde uklapa se u tvoj stil pljuvanja po svemu sto AMD uradi.
Ma divna, zato se stalno zalite da je sporost zbog starog chipsetaDanas socket F je platforma koja je veoma prisutna i koja je odlicna osnova za Barcelonu
Politika prodaje rat u Iraku, a ne procesore.dok je 10. septembar prosao sa Sun-om,HP-om,Dell-om na bini sa AMD-om.Mala razlika :d
hehe, mnogo ti verujes TheInq-u!![]()
Za kada je zakazano predstavljanje Phenoma?
Pa to treba ti za znas, ne?
Ma sta mi diskutujemo,prsli su 100%.
A sad ozbiljno,socket F platforma je solidna platforma sa upgrade path-om koji ukljucuje Shangai i Montreal(octo) sledece godine.Problemi su vezani za split power planes(podrsku za tu funkciju) i rane BIOS-e.Ploce bez SPP imaju 200 mhz nize klokovan IMC/L3 ,dok BIOS podrska se popravlja(cak je i Asus(!) izbacio bios za Barcelonu na njhovoj jedinoj QuadFX ploci do sada-ako ne racunamo RD790 ploce).
Sto se tice Conroe-a,nisi mogao da ga nadjes u slobodnoj prodaji(avg. Joe) sve do Oktobra meseca prosle godine,tako da taj argument o "hard lauch-u" ne stoji.
Sve tri velike firme ce imati proizvode bazirane na K10 u Oktobru ,nema tu nikakve politike.Launch je bio pre 20tak dana,ipak treba nesto vremena da prodje.
E, ajde iskuliraj. Ako imas neki mentalni problem, idi lechi se... Ne smaraj glupim postovima i nekim debilnim prozivkama. Nego, najbolje da te i ja kao Alfaunits stavim na ignore kao i ostali spam koji mi stize u inbox i slicno.
u ovom kvartaluZa kada je zakazano predstavljanje Phenoma?
Ala si nasao primer. Pa Intel je drasticno povecao pritisak na AMD, smanjio vreme izmedju izbacivanja novih procesora, varijanti i podvarijanti. Za svaki AMD procesor imaju odgovor u vidu procesora koji je nesto malo brzi za iste pare. Godine 2003 imali su u ponudi nekoliko varijanti Pentium 4 i Celerone. Sada imaju Celeron, Pentium, Core 2Duo u tri varijante, Core 2 Quad. Mobilni segment necu ni da pominjem.U najavi postoje verzije procesora sa FSB1333, zatim sa smesnim cache sizeom, itd. - mislim da to nije zbog sporijeg pecenja kikirikija na chipsetu.
przio se mali na 90 CNego ,Yoti je jedan i neponovljivi,imao je C2D pre 95% posto Amera.Zato je i carina
,isprsio se covek za najbolji cip,narucio preko ebay-a i prvi uzivao
.Cak je i OC bio solidan na njegovom ES,nesto blizu 3Ghz(jesam li pogodio Yoti
? )
hehe, mnogo ti verujes TheInq-u!![]()
Koliko se secam, npr. Yoti je imao Core 2 procesor u masini mesecima pre zvanicnog predstavljanja (E6300) i narucio ga je sa eBay-a...
Ala si nasao primer. Pa Intel je drasticno povecao pritisak na AMD, smanjio vreme izmedju izbacivanja novih procesora, varijanti i podvarijanti. Za svaki AMD procesor imaju odgovor u vidu procesora koji je nesto malo brzi za iste pare. Godine 2003 imali su u ponudi nekoliko varijanti Pentium 4 i Celerone. Sada imaju Celeron, Pentium, Core 2Duo u tri varijante, Core 2 Quad. Mobilni segment necu ni da pominjem.
Sto se tice Conroe-a,nisi mogao da ga nadjes u slobodnoj prodaji(avg. Joe) sve do Oktobra meseca prosle godine,tako da taj argument o "hard lauch-u" ne stoji.
Sve tri velike firme ce imati proizvode bazirane na K10 u Oktobru ,nema tu nikakve politike.Launch je bio pre 20tak dana,ipak treba nesto vremena da prodje.
Procesor koji radi na istom FSB kao raniji, ima cak manje cache-a nego raniji - da nece neko da upgraduje samo zbog potrosnje? Nece za ovaj procesor.Ala si nasao primer. Pa Intel je drasticno povecao pritisak na AMD
Mislim da je AMD sam sebe zeznuo ovim lansiranjem - ljudi znaju da ce skoro nesto bolje, drze se od kupovine K8... ali K10 josh nema - deo kupaca koji bi hteli Barsu nece da cekaju i odu na Intel.Definitivno izgleda da se AMD, silom prilika, fokusirao iskljucivo na serverski segment kada je K10 u pitanju, mada dostupnost cak ni u tom segmentu, ako je suditi po informacijama koje su ovde prenete, nije uopste na zavidnom nivou. Naprotiv.
A opet ce Extreme Edition da bude 3.0/3.16GHz?
Evo ja sam jedan od tih. :d Necu da prelazim sa odlicnog S939 DC Opterona na AM2 za koji sumnjam da je u bilo cemu brzi od ovoga. Chekam Phenom-a, a ako se pokaze da je bezveze, onda cekam Nehalema. :dMislim da je AMD sam sebe zeznuo ovim lansiranjem - ljudi znaju da ce skoro nesto bolje, drze se od kupovine K8... ali K10 josh nema - deo kupaca koji bi hteli Barsu nece da cekaju i odu na Intel.
A sta je ono dole sto pise "45W products"?
pa nece bas da bude tako, pre se radi o ovomeProizvodi iz 45 nedelje? :d
A sta je ono dole sto pise "45W products"? Pokusavam da nadjem neku logiku, ali mi nije jasno
Sto se mobile segmenta tice, citao sam (linkovao sam negde intervju) da su iz Intel-a bili iznenadjeni i zateceni kada su saznali da ce Griffin, novo kodno ime za AMD mobilnu platformu, biti ustvari baziran na K8-ici bez nekih velikih poboljsanja, sto je jos jedan dokaz male inicijalne proizvodnje K10-tke i verovatno "paper launcha" ove godine...
Imam samo jedno pitanje za tebe? Da li ti znas koja to unapredjenja griffin donosi u odnosu na K8? Uz lagano googlanje naci ces da se prica o griffinu upravo veze za napredne tehnike ustede energije zarad maksimalne moguce autonomije. Ako u mobile segmentu nece biti koristi od tih tehnika ustede energije onda ne znam gde ce biti. A sto se tice servera, u svim kategorijama je usteda od koristi i to nije stvar eventualnosti, to je stvar cinjenice, odnosno tehnologija ugradjenih u nove serverske procesore.Pricalo se o nekim naprednim tehnikama ustede energije, gasenja jezgra, razlike u radnom taktu medju jezgrima itd... Ocigledno da u mobile segmentu nece, za sada, biti nikakve koristi od toga, vec eventualno na polju pojedinih kategorija servera.
I prilikom predstavljanja K8-ce, AMD je krenuo od serverskog segmenta. Razlog zasto se to ni sa K10-kom nije promenilo nema veze sa silom prilika, vec sa cinjenicom da su tu najvece pare i da se taj segment najzesce mora braniti.Definitivno izgleda da se AMD, silom prilika, fokusirao iskljucivo na serverski segment kada je K10 u pitanju, mada dostupnost cak ni u tom segmentu, ako je suditi po informacijama koje su ovde prenete, nije uopste na zavidnom nivou. Naprotiv.
strpljen spasen, kaze nas narodOstaje da i dalje strpljivo cekamo.
Ne trudis se Deki, ne trudis,
45W je ono sto je uokvireno zelenim.
tek sada sam i ja izvalio, a i oni su mogli tu "legendu" malo bolje da urade :d meni je i dalje sumnjiva ta slicka, mislim ajde da progutam to sto nema phenoma, ali rv670 e to je vec mnogo45W je ono sto je uokvireno zelenim.
Mislis na poziciju standa? :dNedjo ovde mora da si ti umesao prsteJel` ovo novi pristup marketing aktivnostima
http://www.bench-market.com/tests/editorial/pako2007/P9270178.JPG
Nedjo ovde mora da si ti umesao prsteJel` ovo novi pristup marketing aktivnostima
http://www.bench-market.com/tests/editorial/pako2007/P9270178.JPG
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari