Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Gledao sam poredjenje sa i5 i malo je kao brzi i5 ali znatno manje trosi struje. Naravno cene su najveca razlika :) ako je tako onda bolje da uzmem fx8350, on nije skup.

Fx8320

cao drustvo,dobijam u ponedeljak asus chrosshair IV formulu,poprlicno sam siguran da nije nijedan od zadnja dva beta biosa na njoj,a posto planiram neki FX (najverovatnije moj 8350 ali mozda uzmem neki 6xxx,zavisi koliko plata dopusti) da stavljam bi li bio neko ljubazan sa am3 ili starijim am3+ procom da ga pozajmi da apdejtujem bios?moze i kod vas kuci,donosim noctuu nt-h1 a castim i sok ako treba :)

da ne spamujem,sibnite pm ako je neko raspolozen,glupo mi da dajem 2000 din na neki sempron samo da apdejtujem bios.

Cinebench malo prs'o ili mi se procesor transformisao? :D
cinebench.jpg
Procesor radi na 4, ne znam što je i dalje 3.74 tamo...
Ali nema veze, bitno je da je pokidao i Xeon :happy:

Prso...Ch r15 4.8.PNG

Kloknuo sam Phenom II 965 na 3.8GHz, samo sam promenio mnozilac. U HWMonitoru pise da je najveca vrednost za VCORE 1.404. To je dobro? Ako stavim na 4GHz, koliko treba da bude voltaza da ne bi bilo problema?

Meni je PII 965 C3revizija radio na 4GHZ , samo mnozilac podignut, bez problema, bez nestabilnosti iso je VCORE do 1.42 ako se ne varam tako da ok je to... Moze on jos na gore da ide ali nisam hteo da eksperimentisem mnogo tada, nisam imao bas neku plocu za OC... Odlican cpu, ziv se jedem sto sam ga prodao, trebalo je da ga sacuvam za neku dodatnu konfiguraciju, ali desava se to gresi covek...

Poslednja izmena:
Ja c3 955 drzim na 1,404v, 4Ghz uz oc NB-a. Sve radi normalno vec godinama, stvarno odlican cpu za male pare. Mislim da cu ga koristiti dok ne predjem na noviji i7 k ko zna kad ce to biti (trenutno mi je i phenom dovoljan) ali sam posle mnogo citanja silnih testova ukapirao da je jedino taj prelazak drasticno ubrzanje na svim poljima a i najdugorocnije resenje.

Moj phenom radi na 4GHz, NB 2.6GHz i HT 2.2GHz na 1.392v bez ikakvih problema. :)

Hvala na odgovorima. Prijavljuje mi gresku u Prime kada je na 4GHz, izgleda da mora i NB da se oc. Dosta je 3.8, nije ploca bas overklokerska pa necu da je mucim. :)

Ta ploca opusteno daneba na 4.0 ghz samo procitaj neki overclock guide

Moja je bila MSI 785GM (4+1 vrm) pa ti vidi, taj tvoj asus je kud i kamo jaci, tako da sa tim cpu-om bi trebalo glatko da ide i preko 4GHZ samo odraditi pazljivo i strplivo uz uputstvo OC...

Ljudi, da li je moguće da neko JOŠ piše u ovoj temi ??? Pa neverovatno, procesor Phenom II je IZUZETNO zastareo...

Pozivam moderatore da se tema najzad stavi pod LOCK. Hvala !

Ljudi, da li je moguće da neko JOŠ piše u ovoj temi ??? Pa neverovatno, procesor Phenom II je IZUZETNO zastareo...

Mora di si ljubomoran, ima puno Deneba okolo i izuzetno su kompetitivni i sa mnogo novijim procesorima. Niži FXi nemaju šta da traže pored njih. Evo ga ovaj moj 965BE C3 već više od godinu dana radi perfektno na 4.2 GHz i 1.505v a bio je debelo polovan i kad sam ga nabavio. Sada bih morao da promenim pola kompjutera za duplo više para da pređem na nešto malo bolje ili čak gore za duple pare. Nismo svi bogataši da menjamo nešto što je još uvek jako upotrebljivo kao Deneb i Thuban procesori i platforme.
Lepo kloknut ( a može ) i izuzev u testovima niko nebi ni primetio razliku u radu od nekog FX6xxx.

Svi na forumu jedva cekaju da Kosta konacno uzme neku besnu Z97 plocu i novi i7 procesor, pa da nam prikaze performanse kroz niz raznih testova. Samo napred Kosta. ;)

:d

^ A, ne, ne, gresis. On ceka DDR4. :d

Poslednja izmena:
DDR5?:-devil-:

Zao mi mog Phenom II 955BE C3 matere mi :( Bio je to dobar procesor i lepo mi je sluzio, ali ni i5 nije los :)

Svi na forumu jedva cekaju da Kosta konacno uzme neku besnu Z97 plocu i novi i7 procesor, pa da nam prikaze performanse kroz niz raznih testova. Samo napred Kosta. ;)

Nisi pogrešio, zaista to i planiram, na AMD više ne računam. E sad, šta da radim kad trenutno para za novu mašinu nemam, skuplja se polako pa se nadam da ću do kraja godine kupiti neku mašinu dostojnu mene. Da je do mene, već sutra bih kupio, ali...

Hahahaha :d

Kako smete da koristite taj preslabi i zastareo Phenom :p

Inace koliko baca Gflopsa X4 955/965 na 4GHz u LinX-u?

Poslednja izmena:

Koja je tvoja dijagnoza? Ajde reci nam KONACNO jer ovo vise postaje IZUZETNO zabrinjavajuce!

:d :d

Keve mi, nigde nema ludaka ko po IT forumima..

Poslednja izmena:
Sad ću ja da prodam moj kompjuter, dodam još malo para, onda kupim jedan lep I7 4770K, stavim ga na sto i gledam u njega po ceo dan umesto ovog mog "zastarelog" kompjutera.

Pa nije lose,bar duplo vise od e7400 3.2GHz koji baca 20-21. Tako da bi sigurno osetio razliku u brzini, ali su na oglasima jos uvek poprilicno skupi 65-75 e.....

Nisam vrteo te testove 100 godina ali se secam tih podataka.

Ja sam presao sa odlicnog c2d e8400 (3,8Ghz) na PII 955 i ubrzanje je primetno u novijim igrama i zahtevnijim programima (prodao ram, c2d i plocu i nesto smesno doplatio za nov amd komplet).
Pa cak je i obican MM multitasking brzi (fazon - surf i pretrazivac sa 20+ tabova, 2-3 otvorena zahtevnija programa za foto/video obradu, aimp, skype.. samo letis iz programa u program, radilo je to dobro i na c2d ali je ovde ipak tecnije i brze). Najvece ubrzanje je u novijim, zahtevnim igrama i PS/LR/Sony Vegas i slicnim programima. Da imam ssd sve to bi bilo jos brze..

I to je to, nikakav epski procesor, samo dosta povoljan a za sve brz amd x4. Sad je slicno dobar izbor fx6300 a i polovni PII 9xx c3 procesori, za 65e se dobije odlican, matori cpu.

A ako imas para i ako ti je stvarno potreban dosta brzi procesor i resenje za nekoliko godina zna se - Intel ;)

Poslednja izmena:
Ma kapiram, igre skoro i da ne igram sem NBA 2K14 i poneku fifu, koje i na ovoj mojoj kanti rade dobro. Ali bi sigurno osetnu razliku video u zahtevnim programima Vegas/LR i ostalo kao sto kazes :)

Svi vi koji sada imate Phenoma, izdržite do 2016-2017. godine kada AMD planira sasvim novu High-End liniju x86 procesora. Navodno, Jim Keller, glavni arhitekt procesora u AMD-u, uveliko radi na potpuno novoj arhitekturi. Imate sve u podforumu " Trendovi i Nove Tehnologije ".

Dobro, kako ne kapirate da to što nisam stavio smajli, ne znači da sam to ironično mislio ? Naravno da ne treba da bacate vaše stare Phenom II procesore klokovane na 4.2-4,3 GHz, šta se pecate odmah na prvu loptu. :)

Inace koliko baca Gflopsa X4 955/965 na 4GHz u LinX-u?

Imao sam 955, dobijao sam preko 50 gflops, sad tuban ide oko 78.
A kad ga nasviram na njegov max - 4.3GHz ide preko 80gflops :D
Pa da vidimo da li su fenomi za bacanje :p

Vrh Dno