ivanbo2003
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.07.2005
- Poena
- 380
Ljudi to su poprilicno stare vesti... Za vasu informaciju,neki entuzijasti su probili i 7Ghz sa AMD Phenom II i LN2 hladjenjem
.
Ljudi to su poprilicno stare vesti... Za vasu informaciju,neki entuzijasti su probili i 7Ghz sa AMD Phenom II i LN2 hladjenjem.
a mislis da na ovom chipsetu 720 ne mogu da je kloknem na 3.7 ?
Trebalo bi da mozes posto je max. "FSB" tj. Bus Speed za tu plocu izmedju 250 i 260MHz.
Ako pređem sa ove platforme koja je u "Moja mašina" na GA-MA770T-UD3P, Phenom II 955BE i DDR3, da li će diskovi sa raid 0 funkcionisati na novoj ploči ili ću izgubiti taj raid 0 i podatke sa tih diskova?
Očito da se ne razumijem oko toga, kakav fake raid?Fake raid? (Onaj softverski kroz bios). To je najgora* varijanta i jedina za koju nije sigurno, ali bi trebalo...
* Kazu da je windows soft raid gori, ali nisam nikad probao, tako da je za mene ipak ovaj.
Fake raid? (Onaj softverski kroz bios). To je najgora* varijanta i jedina za koju nije sigurno, ali bi trebalo...
* Kazu da je windows soft raid gori, ali nisam nikad probao, tako da je za mene ipak ovaj.
Očito da se ne razumijem oko toga, kakav fake raid?
Da li mogu izvršiti prebacivanje ili moram ponovo pravit na toj drugoj ploči, znam da valjda kod intela ne mora jer im je south bridge isti valjda...
Očito da se ne razumijem oko toga, kakav fake raid?
Da li mogu izvršiti prebacivanje ili moram ponovo pravit na toj drugoj ploči, znam da valjda kod intela ne mora jer im je south bridge isti valjda...
athlon64 xII 4000+ 2.11
maticna msi k9n neo v3
jel moze se nesto klokuje ili bilo sta uradi da se poprave performanse?
Pa ako raid0 ide već preko south bridge-a koji u sebi valjda ima kontroler za raid, zar to nije hardwarerski?I ovde bi trebalo da je isti southbridge i da radi... Tj imas 99.99% sansi, ali niko ne moze da garantuje :-/
fake raid = izgleda kao hardwerski, ali radi preko drajvera jer u chipsetu nema hardversku jedinicu zaduzenu za to, nego to radi procesor.
Mane su sto ima nefleksibilnost hardverskog resenja (moras da raidujes diskove, ne mozes particije, zavisi od chipseta i sl) i performanse softwerskog (centralni procesor mora i to da radi). Tj najgore iz oba sveta...
E sad sto se tice ovih performansi ne primeti se razlika kod raid0, ali kod npr raid5 se oseti...
Pa ako raid0 ide već preko south bridge-a koji u sebi valjda ima kontroler za raid, zar to nije hardwarerski?
ATI SB600 Series - Specifications:
SATA II AHCI Controller
* Supports four SATA ports, complying with SATA 2.0 specifications
* Supports SATA II 3.0GHz PHY, with backward compatibility with 1.5GHz
* Supports RAID stripping (RAID 0) across all 4 ports
* Supports RAID mirroring (RAID 1) across all 4 ports
* Supports RAID 10 (4 ports needed)
* Supports both AHCI mode and IDE mode
* Supports advanced power management with AHCI mode
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari