Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

jel moze neko da mi kaze na koliko % drzite vent. za procesor ? (imam xigmatek dark knight + p2 965,na 100% mi je sve vreme :( )

Da li ti je ukljucen CnQ u biosu kao i smart fan control. Ako nisi podizao frekvenciju procesora, to bi trebalo da ti smanji broj obrtaja dosta.

Posto je meni x2 550 na 3.9Ghz onda sam to sve izgasio i radi non stop na 100% obrtaja ali mi ni ne smeta previse:)

Osim toga jedino nesto pokusas sa speedfan-om pa da regulises broj obrtaja..

Poz

ja sa 955 guram oko 2000 sa bas tim xigmatek-om i temp mi je oko 40c, max 56 u svim zahtevnim testovima

pa jednostavno RE 5 ima u pojedinim sekvencama ima jako velik broj likova (50-100) na ekranu zato i5 dolazi do izrazaja...
svaka igra koja bude intezivno koristila CPU itekako ce biti brza na jacem CPU-u

Ni jedna igra vise ne koristi intenzivno CPU u rezoluciji 1920x1080 ili 1920x1200, konkretno za tu rezoluciju.
RE5 je prilicno nezahtevna igra s obzirom da sasvim doro izgleda, tako da je pitanje i ti testovi koliko su merodavni, pa cak na osnovu jednog testa, igre koja je pravi proizvod konzole, ne znaci da ce sad i sve ostale igre da se tako ponasaju...

U re5 ide veliki NVDIA logo i I7 tako da je tu nesto sumnjivo...

kad se x3 720be otkljuca,koji onda postaje procesor,920,925 ?

Dobije se jos jedno jezgro, a sta postaje , na to je najbolje da odgovori manca, on ih je otkljucavao na kilo :D

znam da se otkljucava jos 1 jezgro,nego me zanima kome onda parira,jel modelima 920,odnosno 925 ?

ovo je moja slika iz biosa:
link

a ovo sam nasao na jednom sajtu:
link

zasto moja ploca nije na spisku podrzanih ploca koje imaju funkciju ACC ?

ovo je moja slika iz biosa:
link

a ovo sam nasao na jednom sajtu:
link

zasto moja ploca nije na spisku podrzanih ploca koje imaju funkciju ACC ?

Ploča 100% ima ACC i ACC provereno otključava procesore mada tvoj CPU ne podržava tu opciju a, i ne mora da znači da će se opcija ACC naći na istoj poziciji u tvjoj verziji BIOSa kao što je u BIOSu sa fotke!!!

dakle,zbog procesora trenutno nije dostupna opcija ?

verujem da ce se 99% naci na istom mestu,objasnjeno je na ovom sajtu:
http://www.techenclave.com/cpu-mobo-corner/amd-phenom-ii-x3-720-unlocking-140859.html

za biostar ploce kaze,da se nalazi ta funkcija pod tabom T-Series :)

mada,opet me zabrinjava sto nisu stavili moju plocu na spisak,kao da je neki defektas,pa da ne podrzava :trust:

ako neko ima istu ovu plocu i neki procesor iz II generacije,neka kaze jel ima tu opciju tamo :D

dakle,zbog procesora trenutno nije dostupna opcija ?

verujem da ce se 99% naci na istom mestu,objasnjeno je na ovom sajtu:
http://www.techenclave.com/cpu-mobo-corner/amd-phenom-ii-x3-720-unlocking-140859.html

za biostar ploce kaze,da se nalazi ta funkcija pod tabom T-Series :)

mada,opet me zabrinjava sto nisu stavili moju plocu na spisak,kao da je neki defektas,pa da ne podrzava :trust:

ako neko ima istu ovu plocu i neki procesor iz II generacije,neka kaze jel ima tu opciju tamo :D

Moras naci BIOS koji otkljucava tj. ima opciju ACC.
Biostar je ukinuo tu opciju koliko se sjecam, zadnja verzija BIOS-a koji je to omogucavao je iz januara 2009.

Moras naci BIOS koji otkljucava tj. ima opciju ACC.
Biostar je ukinuo tu opciju koliko se sjecam, zadnja verzija BIOS-a koji je to omogucavao je iz januara 2009.

Opcija ACC ne može biti ukinuta jer ona ima, prevashodno, sasvim drugačiju funkciju od otključavanja CPU-a. Jedino što je BIOSTAR uradio je ukidanje tabele sa kodovima procesora koji se otključavaju ;) i tu se priča završava.

mislis na ove kodove:
Some only succeeded on certain combos.
0849 CPAW
0851 FPAW
0851 FPBW
0903 GPMW
0904 BPMW 0243
0904 CPCW
0904 CPMW
0904 DPCW
0904 DPMW
0904 EPEW*2
0904 EPEW*3
0904 EPEW
0904 EPMW
0904 FPMW
0905 FPMW
0906 EPMW
0906 FPMW

;)

ajd cekam ja i dalje odgovor od korisnika koji imaju istu plocu i athlon/phenom II procesor,nigde ne zurim,polako...

mislis na ove kodove:

;)

ajd cekam ja i dalje odgovor od korisnika koji imaju istu plocu i athlon/phenom II procesor,nigde ne zurim,polako...

Ne mislim na te kodove, već na cpuid micro code. Progooglaj malo i sve će ti se kasti!

:wave:

Integrisani ddr3 mem kontroler. Da, sigurni su, i ja sam tako menjao. Pazi samo da ti ne nestaje struja i da nemas virusa,za svaki slucaj

Poslednja izmena:
ma znam kako menjati bios,stavio sam sa oficijelnog sajta onaj koji podrzava phenom i athlon II procesore.
skine se programcic sa biostar sajta,skine se bios,ucitam bios i restartujem komp.

nego se pitam,zasto tih biosa nema na oficijelnoj stranici ?

ali u svakom slucaju,ako uzmem x3 720be,skinucu taj najnoviji bios,a mozda to uradim i veceras,da bude spremljeno.

Nazad
Vrh Dno