Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

e onda nemam pojma,mada kontam da bi taj thermalright 90-ka na najmanjim obrtajima lepo odradio posao

Poslednja izmena:
Ma hebo I5, nego sto je meni temperatura X3 720BE izvan kucista 41-42C :S: (citano iz BIOS-a)?
Ladno ste me iskulirali... :mad: ;)

Bavis li se ti "pipanjem"? :d:d:d

Pines telo kulera i sam odredis temp. Pomocu stapa i kanapa najbolja metoda kad brljavi sonda ;)

Buy the way, sta si uradio za onu s939 plocu? jesi li zavrsio zamenu, sta, kako? (ajd na PP)

Bavis li se ti "pipanjem"? :d:d:d

Pines telo kulera i sam odredis temp. Pomocu stapa i kanapa najbolja metoda kad brljavi sonda ;)

Buy the way, sta si uradio za onu s939 plocu? jesi li zavrsio zamenu, sta, kako? (ajd na PP)

Pa vidim da nisi procitao moj post #1124 ;)
Pipao sam sve sto treba da se pipne. :d

PP danas kad stignem :wave:

Pa vidim da nisi procitao moj post #1124 ;)
Pipao sam sve sto treba da se pipne. :d

PP danas kad stignem :wave:

:d:d:d:d:d

Vidim da ti pipanje ide od ruke :d i najverovatnije je citanje temperature lose (zbog senzora ploce, samog BIOSa...) ali ne brigaj zbog toga. Madaaa, moze da ti gasi ploca system ako npr. ocita previsoku temperaturu cpu-a pa se ugasi komp (imao sam prilike da to dozivim na licnom kompu)...

Poslednja izmena:
Mozda ne naleze dobro hladnjak na proc, pa je zato mlak, a ocitavanja visoka?

Dali je ovo moguce? ako jeste i5 je sahranio PII sto se tice gaminga u nadolazecim naslovima.
http://www.pcgameshardware.com/aid,...nom-strong-Update-Lynnfield-results/Practice/

Resident Evil 5
i5 750 2.67ghz - 101fps
PII 965 3.4ghz - 86fps
i5 2.67ghz VS PII 3.4ghz, sta bi tek bilo da su na istim klokovima?

Voleo bih da cujem sada neki komentar na temu cena performanse u kontekstu gaminga;) Razlika prava sitnica 20% u korist i5 a dali je i5 750 + ploca i memorija uopste skuplji od PII 965 platforme? Pritom uz to nudi i SLI i CF perfomanse bolje nego kod AMD platforme, naravno pod uslovom da je ovaj test OK:trust:

Poslednja izmena:
i5 2.67ghz VS PII 3.4ghz, sta bi tek bilo da su na istim klokovima?
cini mi se da je vise puta mcrazy objasnjavao zasto intel-ova nomenklatura ne moze da se shvati ovako bukvalno, ali ocigledno uvek ima neki nedoreceni intel fanboy koji to ili ne kapira ili sasvim lako preskace :D

cini mi se da je vise puta mcrazy objasnjavao zasto intel-ova nomenklatura ne moze da se shvati ovako bukvalno, ali ocigledno uvek ima neki nedoreceni intel fanboy koji to ili ne kapira ili sasvim lako preskace :D

Rezultati su ono sto se racuna.,)

EDIT Jedino sto bi ispravio *******og je potenciranje klokova koji nisu bas tacni u i5 slucaju. U DC rezimu i5 radi na 3.06ghz u quad rezimu 2.93ghz.

Poz

Poslednja izmena:
nemam ja nista protiv rezultata, ali vise ne verujem ovakvim testovima ;)
kapiram da je i5 odlican, ali hocu licno da se uverim u to...iako zaista nemam nameru da prelazim na intel ;)
kad smo vec kod gaming testova, moze li neko da mi kaze zasto recimo [email protected] procesor nije prosao gaming test na bench-u...mozda je upravo to razlog zasto ga AMD nema u prodaji :D

Ovo cak i meni izgleda preterano i sumljam da je test validan.
Svi znamo da je i5 bolji u igrama i da je best buy kupovina ja mislim da ce se moci uzeti ploca+procesor za 22 do 25k.

Ovo cak i meni izgleda preterano i sumljam da je test validan.
Svi znamo da je i5 bolji u igrama i da je best buy kupovina ja mislim da ce se moci uzeti ploca+procesor za 22 do 25k.

Mozda, ali samo mozda jer je pmpc za i5-750 trenutno visoka (~200e) a jeftinija ploca (a iole pristojna) za i5 je ~120e tako da mu to skupa dodje 320e...

Poslednja izmena:
Kolike su standardne temperature PII 955 BE sa Box Cooler-om? Interesuje me da li je 41C idle ok vrednost?

Ja sam svoj komentar dao i naveo da sve to sto sam rekao vazi samo pod uslovom da je test OK. Znaci i meni je sumnjivo da moze da bude ovolika razlika, ali videcemo u naslovima koji tek dolaze.

@StevaMan
Sta god da je u pitanju ne treba odbaciti krajnji rezultat, jer ako se ovo ponovi u jos par novih igara stvar je jasna. Zasto je to tako i kako sta treba shvatiti to me uopste ne zanima, bitno je dali je nesto brze ili sporije i na tome se zavrsava svak diskusija sto se mene tice, zasto je tako neka razmisljaju inzinjeri Intela u ovm slucaju AMD-a.

ok, kapiram ja sustinu...to sam i potvrdio :)
samo sam iz tvog posta izdvojio deo sa nominalnom brzinom koja mnoge dovodi u zabludu ;)
inace, nemam vremena da prelistavam redom svaki test na net-u...zato i kapiram da cu ovde naci rezime krajnjih utisaka kad je u pitanju real-use, pa makar to bio i gaming :)

Ovaj test potvrdjuje moju sumnju i zapazanje da AMD PII procesori mogu u recimo 5 igara da daju iste (negde i malo bolje) performanse kao intelovi procesori u slicnom cenovnom rangu, ali onda se desi jedna hit igra i potpuni debakl sto se tice performansi, to jes generalno gledano umeju debelo da podbace sto se tice nekih naslova 20-30% u odnosu na Intel a nigde nisu za tih 20-30% brzi od konkurencije, vec mozda za 2-5%.

U jos para naslova gde je FPS na ivici igrivog se pravi ovako velika razlika izmedju PII i I7 u ovom slucaju i5, cesto se govorilo, jeste to tako ali cena, pa me zanima sta ce se sada govoriti kada vise nema razlike u ceni a 20% vece performanse su na strani i5 procesora kada je ova igra u pitanju, samo to je dovoljno pa cak i da nije tako SLI i CF performanse je sasvim dovoljan razlog.

Mislim pre svega na gaming.

@StevaMan
Ja nisam fan brendova vec najboljih performansi, to je jedino sto me zanima. Ti kazes da nikada nebi presao na intel, to je stava jednog fana, ja bih vrlo rado presao na AMD samo da imam na sta da predjem a da to bude bolje od Intela. Nekada je A64 kidao kod mene u masini sve do pojave C2D procesora.

Poslednja izmena:
http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3639&p=3

20030.png

19995.png

Your eyes are not deceiving you. After 100+ clean OS installs, countless video card, motherboard, memory and driver combinations, we have results that are not only repeatable, but appear to be valid. We also tracked in-game performance with FRAPS and had similar results. Put simply, unless we have something odd going on with driver optimizations, a BIOS bug, or a glitch in the OS, our NV cards perform better on the AMD platform than they do on the Intel platform. The pattern reverses itself when we utilize the AMD video cards.

It is items like this that make you lose hair and delay articles. Neither of which I can afford to have happen. However, we have several suppliers assisting us with the problem (if it is a problem) and hope to have an answer shortly. These results also repeat themselves in other games like H.A.W.X. and Left 4 Dead but not in Crysis Warhead or Dawn of War II. So, besides the gaming situation, we also see a similar pattern in AutoCad 2010 and other 3D rendering applications where GPU acceleration is utilized, it is just not as pronounced.

Haha,jeste ga i5 vala 'sahranio,svaka mu cas' :). Znaci dobitna kombinacija za igre je NV karta + AMD quad core :D .Pogledajte samo min. fps-ono sto se najvise primeti u igranju,kida Phenom ;).

^
Sigurno da to moze da se zakljuci na osnovu 2 naslova i Resident Evila. Narocito na osnovu min. fps, taj min. fps moze da se desi u delicu sekunde i da se ne primeti, min. fps ja jako diskutabilna tema a ja mislim da ne moze da bude refrentan bas iz razloga koji sam naveo.

Zanimljivo ja kako je Anandtec postao referenatan, do juce ste pljuvali po njemu, navodno je bio naklonjen intelovim procesorima kada su testovi u pitanju.

Poslednja izmena:
Nije samo slucaj sa dve igre ,procitaj tekst ispod grafikona.

Mozda, ali samo mozda jer je pmpc za i5-750 trenutno visoka (~200e) a jeftinija ploca (a iole pristojna) za i5 je ~120e tako da mu to skupa dodje 320e...

a Phenoma 955-icu nabaciš na 785 ploču (može čak i biostar od 6000din) i dodaš brdo ddr-a 2 i opet će da radi dobro.

Ne da ce da radi dobro nego nece ni da primeti razliku izmedju dva sistema u vecini programa/igara.

Meni je ovo daleko realnije slika koja ne pokazuje tako veliki razliku izmedju dve platforme kada je gaming u pitanju
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=16
samo mi nije jasno sta se desilo sa Resident Evil 5 i dali je to mozda najava novih naslova koji ce biti bolje optimozovani za I5 i I7 procesore.

Ne da ce da radi dobro nego nece ni da primeti razliku izmedju dva sistema u vecini programa/igara.
Sa ovom se u sustini slazem, mad nije lose malo razglabati o detaljima :)

Poslednja izmena:
Vecina "obicnih" korisnika ne bi primetila razliku ni izmedju C2D i P4 baziranog racunara,o ostalom ni da ne govorim :).

@StevaMan
Ja nisam fan brendova vec najboljih performansi, to je jedino sto me zanima. Ti kazes da nikada nebi presao na intel, to je stava jednog fana, ja bih vrlo rado presao na AMD samo da imam na sta da predjem a da to bude bolje od Intela. Nekada je A64 kidao kod mene u masini sve do pojave C2D procesora.

ja sada hocu da se ustanovi na kojoj brzini radi i5 sa ukljucenim turbom, prilikom ovih testiranja :)
a sto se tice podatka da sam fanboy, imao sam c2d dobijen na poklon...ali sam se ipak vratio na amd :)

a sto se tice podatka da sam fanboy, imao sam c2d dobijen na poklon...ali sam se ipak vratio na amd :)
E bravo :)

Neka radi i na 3ghz opet ja manje nego 3.4ghz, sto znaci da kojim slucajem radi na 3.4ghz razlika bi bila jos veca, samo iskren da budem meni je ovaj test sumnjiv, mislim na Resident Evil 5, malo je cudno da bude ovako velika razlika u performansam samo zbog procesora u jednoj ovako pre svega graficki zahtevnoj igri, ali ako se ispostavi da je tako i da ce tako nadalje biti tesko da ce PII moci da profitira pored i5 platforme.
Jedno je sigurno, bice dobrih gaming masina za relativno male pare:)

Poslednja izmena:
pa jednostavno RE 5 ima u pojedinim sekvencama ima jako velik broj likova (50-100) na ekranu zato i5 dolazi do izrazaja...
svaka igra koja bude intezivno koristila CPU itekako ce biti brza na jacem CPU-u

Zna li neko,planiraju li amd-ovci jos procesora za am2 i am3 a da su jaci od 965 be??I kad
Video sam najave samo za nove sestojezgarne,i traze valjda novu platformu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno