Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

Zasto bi bio povecali su frekvenciju NB-a na 2ghz i izbacili novi black edition 955

Do sada je AMD svoju visu klasu procesora izbacivao sa otkljucanim mnoziocem.

A koliko je procentualno u RL , phenom II 720 i 920 brzi od 7750BE i kako se to izracunava, jer vidim da tu ima puno namjestenih testova, u zavisnosti od narucioca.
Isto tako me interesuje , do kada ce se proizvoditi ovi phenom procesori i da li prestanak proizvodnje znaci i najnizu cijenu, kad je pravi cas da se kupe.
Vezano za moju plocu, interesuje me da li ce ona moci podrzavati ove slabije phenome tipa 550.

Da li proces 45nm izrade podrazumjeva manje grijanje i voltazu jer je upravo naponska jedinica problem na mojoj ploci, tj. podrzava do 95w.

A koliko je procentualno u RL , phenom II 720 i 920 brzi od 7750BE i kako se to izracunava, jer vidim da tu ima puno namjestenih testova, u zavisnosti od narucioca.
Isto tako me interesuje , do kada ce se proizvoditi ovi phenom procesori i da li prestanak proizvodnje znaci i najnizu cijenu, kad je pravi cas da se kupe.
Vezano za moju plocu, interesuje me da li ce ona moci podrzavati ove slabije phenome tipa 550.

Da li proces 45nm izrade podrazumjeva manje grijanje i voltazu jer je upravo naponska jedinica problem na mojoj ploci, tj. podrzava do 95w.

Imaš u onoj drugoj temi utiske ljudi koji su prešli na 550BE ili X2 250, konkretno moj neki utisak u ovoj poruci. Doduše, ja sam prešao sa Brisbane X2 4400+ koji je radio na 3.2GHz, ne znam na koliko ti je taj 7750, ali koliko sam video trebalo bi da je on negde u sredini između Brisbane X2 i Calisto X2 (550BE) kada su na sličnim taktovima, znači oko 10% sporiji od 550BE, naravno, zavisi i od testa/primene. Uz to, 7750 ti isto završava negde oko 3.3GHz sa klokom, dok 550BE komotno može preko 3.5-3.6.

Trenutno ga mučim na 3.8 i 1.49V pošto nisam tada imao vremena. Ploča bi trebalo da nam je ista, Biostar TA780G i radi bez problema, malo dropuje napon sad na ovom taktu i naponu, moguće da sam prebacio limit od 95W za proc, ali radi... pitanje je dokle će ploča da izdrži :d, ali uz manji napon mislim da je sve u granicama specifikacije.

Poslednja izmena:
Phenom II X4 920

Dali je neko probao da na :
TF560 A2+ v5.0
ubode procesor:
Phenom II X4 920???

Hoce li raditi ova kombinacija kako treba?

Poslednja izmena:
Da nema podrsku ali dali je neko ipak pokusao ovu kombinaciju?
biostar tf560 a2+ sa Phenom II 920 ???

Ima nesto na:
http://www.rebelshavenforum.com/sis-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=45;t=000332;p=1

And for the TF560 A2+ fans, here's a quick run. I didn't push the board as I can't find the correct FET heatsinks. The POST screen shows "Unknown Processor":

TF560 A2+ v5.0
N56BA317.BST
Phenom II 920
CACVC AC 0849BPBW

Pa sam si sebi odgovorio, radi, jedino što ploča ne prepoznaje CPU i pitanje je kako bi naponska podnela 4 jezgra, o nekom ozbiljnom overkloku nema ni govora. Da hoće da naprave novi BIOS i zvanično bi objavili da ploča podržava PII, samo im se ovako više isplati - prodaće ti novu ploču i svima lepo.

neka i treba. izgleda da ću ja zameniti moj sa 955-icom a da se nisam ni naigrao, mada opet koliko bih i dobio u igrama, jedino ako sve dobre na jesen budu podržavale 4 jezgra.

gde Emmi ima prodajne objekte u BG-u ?

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da oni tako rade, oni imaju samo web shop a sve te komponente se prodaju u dogovoru sa Altijem, comtradeom, itd. tj kad neko naruči oni samo proslede DPD-u da preveze iz Altija npr. do adrese naručioca.
e sad Alti ima svoj win win shop ali njihove konfiguracije se mogu kupiti i na emmi sajtu, plus procesori i matične koje su znatno jeftinije na emmi-ju.

Ne bih rekao da oni tako rade, oni imaju samo web shop a sve te komponente se prodaju u dogovoru sa Altijem, comtradeom, itd. tj kad neko naruči oni samo proslede DPD-u da preveze iz Altija npr. do adrese naručioca.
e sad Alti ima svoj win win shop ali njihove konfiguracije se mogu kupiti i na emmi sajtu, plus procesori i matične koje su znatno jeftinije na emmi-ju.

A, kako ide reklamacija i ostalo, s obzirom da taj Emmi, ocigledno fizicki ne postoji vec samo virtuelno? Dobije se garancija Alti-ja iili Comtrade-a ili nekog drugog uvoznika verovatno?

e o tome vidiš nisam ni razmišljao, ploču sam uzeo kod njih, pošto u Atomu nisu imali i gledam sad baš unutra je garancija od kimtec-a, nema nijedan papirić na kome piše emmi. kao da kod njih nisam ni pazario. na računu piše WEB shop skladište Emmi Čačak.

da ne bude off
izgleda da će cena 955-ce ostati max ovolika kolika je sad. tj može samo ići dole a pojeftinjenje je došlo jer stiže 965 black. ovo će biti prvi put u istoriji da je u srbiji neka roba pojeftinila a da joj naslednik još nije pristigao. obično cena ostane dugo na istom nivou.

AnandTech undervolting X4 965BE

The Phenom II X4 965 Black Edition impressed us when it launched earlier this week. Well, just about everything but the long-winded naming scheme and a slight concern about its power consumption under load conditions impressed us. Of course, the last minute change from a 125W TDP rating to a 140W TDP rating had us scratching our heads and those of the motherboard suppliers who will see a few less products certified for this processor.

That said, our first retail processor arrived in the labs yesterday. Of course, our first inclination was to test its overclocking capabilities and it reached the same 4.025GHz core speed the review sample managed on similar voltages. We did not expect any real miracles as the Phenom II tends to run out of steam around 4GHz when utilizing a 64-bit operating system. This particular chip did manage to hit 4.3GHz on 1.510V under Windows 7 x86, so it’s a keeper.

Our initial curiosity of the way, we decided to take a quick look at whether undervolting this gem of a processor could reduce its carbon footprint. After all, a stock 1.40V core voltage setting is a bit high for our tastes although an idle rate of 1.00V with Cool-n-Quiet (CnQ) enabled produced excellent results in earlier testing. Of course, undervolting is not new and all current processors can handle a certain reduction in voltages. We wanted to see just how low our first retail 965 BE could go before becoming unstable. Our best 955 BE retail CPU hit 1.220V at a lower stock core speed of 3.2GHz and we thought this would be an attainable voltage target but at 3.4GHz considering the yield and process improvements made by AMD over the past few months.

965results.jpg

Fini rezultati. :)

Pitanje

Ovako imam ovu plocu DFI LANparty DK 790FXB-M2RSH i ovaj procesor AMD Phenom2 940BE i Hiprex 2x2gb 1066mhz

Sve radi na super na defaut podesavanju

Probo sam da dignem bus bilo za 1 ili 10 to jest 201 ili 210 upuca se
Probo sam mnozilac sa 15 na 15.5 ili vise upuca se

Doso sam do zakljucka da nemam pojma da oc odradim

A da pitanje je ko moze malo da mi pojasni OC ove masina

Hvala unapred

Verovatno je i to da nisi dovoljno upucen, ali takodje pitanje je i kako ce raditi ta Kingston memorija kada se overklokuje, po mom iskustvu Kingston se bas nesto ne slaze sa tom maticnom plocom.

Verovatno je i to da nisi dovoljno upucen, ali takodje pitanje je i kako ce raditi ta Kingston memorija kada se overklokuje, po mom iskustvu Kingston se bas nesto ne slaze sa tom maticnom plocom.

sad mi nije jasno ko je postavio ili odgovorio dovoljno upuceno

kingston radi savrseno nije u njemu problem ok nece raditi k geil ali radi

a i napiso sam da neznam kako ide vec sam trazo savet kako

http://www.benchmark.rs/forum/forumdisplay.php?f=16
Ovde imas prakticno sve sto bi trebao da znash o oc,a imas i na you tube dosta objasnjenja kako treba da se oc.Verovatno ima i za tvoj procesor.Pre svega ti treba dobro hladjenje i pozeljno bi bilo kuciste sa dobrim protokom vazduha.

Pitanje

Ovako imam ovu plocu DFI LANparty DK 790FXB-M2RSH i ovaj procesor AMD Phenom2 940BE i Hiprex 2x2gb 1066mhz

Hvala unapred

Prilikom o/c-a moras pratiti vise bocnih parametara kao sto su NB frekvenca, HT frekvenca, frekvenca memorije, naponi i sl...

Za DFI ne znam konkretno ali tebe muci neki drugi problem cim se ploca zakuca na samu promenu mnozioca (ako sam te dobro razumeo, zakuca se iako promenis samo mnozilac sa 15 na 15.5) e a sta dovodi do toga treba malo googlati o DFI specificnostima...

Videcemo...

Pitanje

Hvala unapred
Nemaš potrebe da dižeš bus kad je procesor otključan osim ako ne želiš baš da nategneš mašinu do kraja, ali prvo moraš ustanoviti limite procesora i memorije.

Uzmi za početak digni voltažu procesora, memorije za po jednu ili dve vrednosti u biosu i probaj onda da povećaš množilac za jednu vrednost samo da vidiš hoće li zapucati.

Uspeo sam nesto da uradim

Ovako digo sam u NB frekvenca 2000 i HT frekvenca 2000

Sad me pustio da dignem bus za 230 ili mnozilac na 18

Radi stabilno

Mislim da je to resenje a da nedizem voltazu ok mozda na veci oc mora cu

Uspeo sam nesto da uradim

Ovako digo sam u NB frekvenca 2000 i HT frekvenca 2000

Radi stabilno

Da nije to mnogo 230x18=4140MHz ??? i da radi stabilno???

lol to nisam probo odvojeno je u pitanju ali ti nije losa ideja idem da probam

Radi stabilno

Ako ovo radi stabilno na default voltazi, svakako imas najbolji Deneb cip na svetu. :D

Naravno, izvesno je da ne radi, ali je opet cudo i sto si uspeo da podignes sistem :)

Nazad
Vrh Dno