Misko78
Čuven
- Učlanjen(a)
- 03.05.2004
- Poena
- 675
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i5 12600K + Corsair 115i Elite Capellix
- Matična ploča
- MSI PRO Z690-P DDR4
- RAM
- Kingston Fury Renegade RGB 3200 4x16GB
- GPU
- Gigabyte Aorus Master 3080
- Storage
- Kingston KC3000 + WDC-WD120EFBX
- Zvuk
- Onboard
- PSU
- Corsair HX750
- Kućište
- Phantex P600S
- Monitor
- IIyama G-Master GB2770QSU
- Miš & tastatura
- Razer Basilisk Ultimate + Corsair K70 RGB MK2 LP
- Laptop
- Macbook Pro M3
- Mobilni telefon
- Iphone 15
- Pristup internetu
- Kablovski internet
kao prvo ne moze na svakom da se otkljuca cetvrto jezgro, nemoj da dovodis ljude u zabludu!
kao drugo, 6ghz na LN2 je ultra korisna stvar - za 0.001% korisnika.
Tacno, otkljucavanje je moguce samo na pojedinim plocama sa pojedinim primercima i uopste nije toliko uspesno da bi se nazvalo trendom. Evo ja mogu moj da otkljucam ali ne vredi posto DFI ne izbacuje BIOS na kome ce to stabilno raditi. Ima par likova na DFI CLUb forumu kojima otkljucan radi na Biostaru ali ne i na DFI_ju. Znaci vrlo retko ce raditi kako treba.
E sad, da li je isplativije i bolje kupiti amd plocu koja podrzava otkljucavanje i kupiti P2, ili kupiti intel plocu i neki e8XXX/q9XXXX cpu - to je vec drugo pitanje. Ja sam pre skoro dve godine uzeo e8200 i ne mislim da sam pogresio sto nisam ustedeo i uzeo neki P1 tada, niti mislim da ga menjam sada. 4GHz na intelu je odavno moguce i ja u tome uzivam vec eto skoro te dve godine, a AMD je to izbacio sada...Ocu reci - nije neko svetsko cudo!![]()
Niko ko je na LGA platformi apsolutno nema razlog da predje na P2 i to je jasno kao dan, ko to uradi je... Kod izbora novog kompa je savrseno svejedno.
Poslednja izmena: