Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

+ V8 je bez veze kuler. TRUE ga sije dobrano. (na visokim naponima i klokovima) V8 je jako lose dizajniran.
Uff, pa znam ja to aman:) imao sam i jedan i drugi sa istim procesorom. Mogu ti reci da nije bas tako temperature su manje vise iste za tih 4ghz i 1.34v samo ta razlika se primecuje tek kada se probije ovih 1.34v i doda jos koji mhz kloka, tu V8 posustaje, isto tako HT kada se ukljuci V8 je:S:. Meni vise od ovoga ne treba a jedini razlog zasto sam pazario V8 je taj sto sam polomio nosaca na TRU hladnjaku:p
@kosta_87
Pa dobro ako je tako onda je kupovina opravdana:) Mislim iskreno meni malo ide na zivce to sto da tako kazem novi proizvod ne moze da isporuci OC performanse za 24/7 preko tih 3.6-3.8ghz, sve preko toga je uglavnom (sta god ovi samozvani strucnjaci ovde na forumu pisali) ne izvodljivo u praksi:S:

Malo je falilo da pazarim za sebe PII, radoznalost je bolest od koje ne mogu da se izlecim:p samo ipak mene interesuje koliko toliko overklok a sa plocama koje trenutno postoje od PII sistema ne moze nesto preterano da se ocekuje. PII trazi dosta struje za veliki klok sto ploce nisu u stanu da trpe. 6 fazno filtriranje napona (mislim da je to maksimum) nije dovoljno za 1.6v i neki stabilan klok od 4ghz za 24/7 a ima tu i drugih problema koji treba tek da se resavaju. Sve u svemu prica se ponavlja sto se tice AMD-a dobri procesori i neadekvatne a nekada ranije do pojave NF2 cipseta i lose ploce.

Nek mi neko kaze, da li je potrebno da se instalira za PII 920/940, neki drajver tipa AMD procesor driver kao za ranije procesore ili neki core optimizer, ili bilo sta slicno, s obzirom da nisam na internetu naleteo niti na neke konkretne cipset drajvere za 790FX niti na bilo sta od pomenutog?

U prvom slucaju kontam da je nova arhitektura bolja, samo ne znam koliko. U slucaju 8600 nisam bas siguran da PII daje vise u igrama... pa zato pitam

Da nebi doslo do nesporazuma , P II nije nova arhitektura. P II je poboljsana i usavrsena arhitektura fakticki P I koji je trebao mnogo ranije da usledi a zbog raznih poteskoca zakasnio.

Nek mi neko kaze, da li je potrebno da se instalira za PII 920/940, neki drajver tipa AMD procesor driver kao za ranije procesore ili neki core optimizer, ili bilo sta slicno, s obzirom da nisam na internetu naleteo niti na neke konkretne cipset drajvere za 790FX niti na bilo sta od pomenutog?

Sto se samog procesora tice nije potrebno nista dodatno instalirati sto se 790FX tice preporucljivo je zbog onboard komponenti instalirati aktuelne drajvere.

Phenom II X3 720 Hits 6.16GHz

Team China has been busy playing with liquid nitrogen and a Phenom II X3 720 Black Edition chip.

amd_phenom_overclocked_to_6ghz_1_full.jpg

The X3 CPU was overclocked to an impressive 6161.41MHz in an ASUS M4A79 Deluxe motherboard with 1GB of DDR2 and a 850W Topower PSU. The Black Edition chip owes the impressive overclock to the unlocked multiplier which they cranked all the way up to 30.5.

amd_phenom_overclocked_to_6ghz_2_full.jpg

link

Poslednja izmena:
Ko kaze da kinezi imaju mali !!!! :D :D

A ovo u uglu Rejected by CPU-Z 1.50

Meni nikad, pa zato pitam da nije mozda nesto sto se desava.

Uglavnom se desava pri visokim OC rezultatima pa ljudi kontaktiraju website direktno i onda validacija prolazi.Tako nesto se desilo onim Fincima kada su prvi put probili 6Ghz sa Deneb-om na LN2.

Uglavnom se desava pri visokim OC rezultatima pa ljudi kontaktiraju website direktno i onda validacija prolazi.Tako nesto se desilo onim Fincima kada su prvi put probili 6Ghz sa Deneb-om na LN2.

CPU-Z licno ne volim jer ne znaci nista ali samo za tebe cu postaviti probijanje 6GHz na denebu vec ovaj vikend :)

CPU-Z licno ne volim jer ne znaci nista ali samo za tebe cu postaviti probijanje 6GHz na denebu vec ovaj vikend :)

U tebe nikad ne bih posumnjao :smoke: pa mi validacija ni ne treba :D

Ali sto da ne,postavi da se vidi da i mi(tj. Montoja :p) mozemo preko 6Ghz :-devil-:

Da nebi doslo do nesporazuma , P II nije nova arhitektura. P II je poboljsana i usavrsena arhitektura fakticki P I koji je trebao mnogo ranije da usledi a zbog raznih poteskoca zakasnio.

Shvatio sam sta sam napisao,ali mrzelo me da editujem:)
Imal ko ideju x7750 vs pII?

Je l' moze neko ko ima X3 710 i DDR800 na defaultu da postavi rez iz Everest bencha, hteo bih da uporedim sa rezom na jednoj Biostar ploci.

Ima li kakvih vesti za 925, 945 i 955, trebalo bi da se pojave u aprilu :)
Kad dolaze propusi isto sad ili kasnije :-/

I mene interesuje sta je sa ovim procesorima koji su najavljeni za april. Ima li kakvih novosti?

Ima pomaka ali jako malih. Tj vecina boljitka potice od viseg takta. Steta sto nisu testirali i sa ddr3 pa da dobijemo kompletnu sliku. A i nema testa overkloka...
Sto se potrosnje tice, nisam bas najbolje razumeo testove, ali ocekivao sam da je pri loadu popravio skor svojih prethodnika? Nisam video takav test.

ps.
I opet testiraju u 800x600 bez AA i AF, da bi pokazali kako je i7 dobar u igrama. Koja je logika, valjda da ce onaj ko pukne tolike pare na procesor i plocu, morati da se zadovolji integrisanom grafickom :wall:

Danas ubodoh 940_cu i prijatno se iznenadi.Clok ide stabilno na 3.8 GHz sa 1,47v.

Danas ubodoh 940_cu i prijatno se iznenadi.Clok ide stabilno na 3.8 GHz sa 1,47v.

Ako nije problem, postavi sliku sa klokom 3.8ghz testirano LinX-om. Retko ko uspe da izvuce tako veliki klok iz PII procesora za 24/7, mislim da sam za sad video svega 1 primerak koji je to uspeo da postigne kod nas na forumu.

Ortos mi prolazi stabilno neka tri sata na 3,8 GHz,dalje sam nestrpljiv da cekam.Potrudicu se da postavim testove u narednom periodu.

Pokusano na 3,9 GHz sa 1,52V,posle deset minuta ortosa restart.Planiram damu nabacim bolje hladenje uskoro pacu ponovo pokusati.

^Znaci ipak ipak ima nade za PII so se tice overkloka za 24/7:)
Fino to radi kod tebe i ne trazi mnogo napona, koje su temperature u full loadu.
Obavezno ga optereti LinX-om, tek tada ces znati na cemu si. LinX treba podesiti tako da mu dodelis kompletnu dostupnu memoriju opcijom Mib-All i podesi na 75 krugova.

Ako nije problem, postavi sliku sa klokom 3.8ghz testirano LinX-om. Retko ko uspe da izvuce tako veliki klok iz PII procesora za 24/7, mislim da sam za sad video svega 1 primerak koji je to uspeo da postigne kod nas na forumu.

*******i mislim da gresis ima ja mislim 2 ili 3 PII sa foruma koji rade stabilno na 3.8 cak je jedan PII 920 kome treba samo 1,47 za 3,8GHz na onom vazdusnom tt soniku uz pristojne temperature, dok je meni trebalo 1,5v za 3,7. a radi mi trenutno stabilno i na 3.9GHz, sa 1,568v ali i nb se hladi vodom, a temperature su ultra niske

Poslednja izmena:
^Moja pitanja vezan za stabilnos PII za 24/7 imaju za cilj da zadovoljim svoju radoznalst i ako mogo nekako neposredno da dodjem do sto ispravnijeg zakljucka zasto procesori koji mogu preko 6ghz na LN2 nemogu da se klokuju stabilno makara na 4ghz za 24/7, kao sto je recimo slucaj sa intelovim procesorima u tom cenovnom rangu a bogami i daleko jeftinijim modelima.
Moja pretpostavka na osnovu svega sto sam do sada uspeo da vidim a vezano za klok 24/7 je da ploce na ovaj ili onaj nacin prave problem a da sam procesor moze bez problema da izgura tih 3.8-4ghz i milsjenja sam da ce narocito nove revizije PII moci da se poteraju sa nekim vazdusnim hladjanjem na tih 4ghz, samo da konacno neko napravi plocu koja se nece pregrevati ili praviti neki drugi problem.
Znaci tvoje vodeno je konacno dobilo pravi izazov:) daj sada stavi lepo i grafiku pod vodu, meni bi to bilo pravo zadovoljstvo da sam na tvom mestu:)

Nego reci mi kako si zadovoljan sada sto se tice gaminga i rezultata koje postize ceo sistem sa tvojom grafikom, znam da si bio u problemu sa tim dok si imao stari phenom koji nije bio dovoljno snazan da iz grafike izvuc maksimum.

^Znaci ipak ipak ima nade za PII so se tice overkloka za 24/7:)
Fino to radi kod tebe i ne trazi mnogo napona, koje su temperature u full loadu.
Obavezno ga optereti LinX-om, tek tada ces znati na cemu si. LinX treba podesiti tako da mu dodelis kompletnu dostupnu memoriju opcijom Mib-All i podesi na 75 krugova.

U ful loadu temperatura ne prelazi 56 stepeni.Hladenje je CM 212 sa dva ventilatora.Danas nisam stigao,obavezno cuga istestirati LinX_om.

^Moja pitanja vezan za stabilnos PII za 24/7 imaju za cilj da zadovoljim svoju radoznalst i ako mogo nekako neposredno da dodjem do sto ispravnijeg zakljucka zasto procesori koji mogu preko 6ghz na LN2 nemogu da se klokuju stabilno makara na 4ghz za 24/7, kao sto je recimo slucaj sa intelovim procesorima u tom cenovnom rangu a bogami i daleko jeftinijim modelima.
Moja pretpostavka na osnovu svega sto sam do sada uspeo da vidim a vezano za klok 24/7 je da ploce na ovaj ili onaj nacin prave problem a da sam procesor moze bez problema da izgura tih 3.8-4ghz i milsjenja sam da ce narocito nove revizije PII moci da se poteraju sa nekim vazdusnim hladjanjem na tih 4ghz, samo da konacno neko napravi plocu koja se nece pregrevati ili praviti neki drugi problem.
Znaci tvoje vodeno je konacno dobilo pravi izazov:) daj sada stavi lepo i grafiku pod vodu, meni bi to bilo pravo zadovoljstvo da sam na tvom mestu:)

Nego reci mi kako si zadovoljan sada sto se tice gaminga i rezultata koje postize ceo sistem sa tvojom grafikom, znam da si bio u problemu sa tim dok si imao stari phenom koji nije bio dovoljno snazan da iz grafike izvuc maksimum.

Stose tice ponasanja u igricama u odnosu na 9950 dobitak je veliki,ma prosto receno sve leti.Recimo u FarCry2 na max podesavanjima pod Wistom sp1 64 bit min fps ne ide ispod 37.dok je sa 9950 pod istim podesavanjima min fps isao ispod 20.Da podsetim graficka nije klokovana.

e ovako sto se tice igara realno i sa onim procom je terao sve preko 25fps-a, tako da neke realne razlike ne mogu da vidim ali mogu da ti iznesem poredjenje u marku 06 sa starim Phenomom 9850be na 2.9 GHz oko 15000markovaa na 3.3 oko 15500 sa 4870x2 kartom na def podesavanjima znaci 750/900 dok sam sa phenomom2 940 21.000 i nesto dobio sa klokom na 3,9GHz a karta opet na 750/900, mislim da je ovo velika razlika... kartu ne mogu da kloknem jer mislim da mi napajanje nece izdrzati, a kupovati vodeni blok za moju kartu se ne isplati, mislim kosta 100e sto znaci prodam kartu dodam 100e i uzmem gtx295, pre bih je zavaljao uzeo nesto jeftinije i cekao da izadje 5870... sto se tice kloka i mogucnosti mislim da je previse da mu dam napon 1,62-1,65v da bih dobio stabilnih 4-4.1GHz veruj mi da sam temperature spustio bas mnogo chipset ne ide preko 43 dok cpu ne prelazi 35 u loadu, sto je mislim odlicno sobzirom na trenutne voltaze na istim na cpu mi je 1.568v a na nb 1,37v, i stvarno mislim da bi bilo i lose i glupo davati mu +0,1v za dodatnih 100MHz... nego oces kupujes vodeno:D:p

Stose tice ponasanja u igricama u odnosu na 9950 dobitak je veliki,ma prosto receno sve leti.Recimo u FarCry2 na max podesavanjima pod Wistom sp1 64 bit min fps ne ide ispod 37.dok je sa 9950 pod istim podesavanjima min fps isao ispod 20.Da podsetim graficka nije klokovana.

Nemoguce da ti je sa 9950 min fps isao ispod 20 kad je meni min fps 22 (u DX9) a proc mi trenutno radi na 2,5GHz.

Nazad
Vrh Dno