monteboy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.07.2004
- Poena
- 410
Prime je radio nekoliko MHz ispod 4GHz rekao sam vec da su Biosi ploca bili veoma , veoma losi prve Beta verzije. Sama cinjenica da je sa stepingom C1 (C2 ce biti finalna verzija) i beta Biosima ploce postignuto gotovo 4GHz stabilno na air i vise nego obecava. Koliko niste verovali u ovih 6313 MHz na LN2 toliko ne verujete ni za ovaj Air.*******i je napisao(la):Cinimise da ovaj Phenomen II nece da radi stabilno na 4000mhz vec radi samo testove i da je to neki maksimum ako sam dobro shvati za testove na vazduhu. Ne ne!!! samo da ovo nije tacno, pa to bi bilo strasno da nece makar na 4ghz stabilno posle ovolike halabuke:S:
*******i je napisao(la):To sto radi na 6ghz kada je u minusu to nista ne znaci, niti to zanima 99,99% potencijalnih kupaca. Ako ne moze da se kloka za 24/7 makar na 3.8ghz to nece niko kupiti, ne zato sto ce neko od potencijalnih kupaca da ga klokuje, vec zato sto ce forumi i sajtovi biti zatrpani informacijam kako je ponovo los za oc i opet ce se stvoriti generalno losa slika o inace dobrom proizvodu. Marketing je cudo, intel ima da plati reklmu na vecini prestiznih sajtova gde ce testirati u ozbiljnim multitasking aplikacijama i7 920 i Phenom II, tu i7 ima da ga pokida, naravno da ce svi testovi sadrzavati i OC rezultate tu ce dodatno da mu zapecati subinu.
6GHz na LN2 pokazuju nesto sasvim drugo. Proizvodni proces je usavrsen u tolikoj meri da su pojedina jezgra gotovo identicna jer u suprotnom nebi bila sva cetiri jezgra na tim frikvencijama stabilna. Kod Yorkfielda na LN2 je uvek jedno jezgro manje volelo niske temperature od drugih zato smo mi overclockeri koji imaju malkice LN2 iskustva gasili u Biosu ili operativnom to odredjeno jezgro da bi postigli malkice veci klok.
Do sada se pokazalo u praksi da procesori koji se overclockuju pod LN2 i odlicno trpe napon takodje imaju i odlicne OC-osobine na konvencionalnom hladjenju.
Veoma bi me cudilo da kod Phenom II C2 revizije bude druga situacija.
Poslednja izmena: