Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se nadam da su sve nevernici (plavi) gledali broadcast stream za koji sam postavio link nekoliko postova gore. Ako niste , propustili ste potvrdu o 6.3 GHz na LN2 sa sva cetiri aktivna jezgra.

bice video i za download uskoro ....

Toliko o bajkama , marketingu i ostalim lazima koje kruze netom !

Ja sam hteo da gledam ali sam na poslu i nema flash instaliran a ja ne mogu naravno da instaliram pa nisam mogao da gledam :mad: Al dobro biće ,kao što kažeš, neki video za DL pa ćemo pogledati ;)

Ja se nadam da su sve nevernici (plavi) gledali broadcast stream za koji sam postavio link nekoliko postova gore. Ako niste , propustili ste potvrdu o 6.3 GHz na LN2 sa sva cetiri aktivna jezgra.

bice video i za download uskoro ....

Toliko o bajkama , marketingu i ostalim lazima koje kruze netom !

Ko je malo studioznije sve to pratio mogao je lako da zakljuchi da nema "f" od fake-a
Lepo je rekao Yoti jednom: Ja bi u "Trendovi, dogadjaji i nove tehnologije" uveo test znanja, pa ko ga ne prodje ne moze ni da postuje...Pola njih nije ni prochitala roadmap, a volela bi da diskutuje...

ocigledno je da je bila montaza :D
Da,
Anagazovali su Michael Bay-a da im radi specijalne efekte :D

Da montirali su (potplatili ) OC-Team Finske da lazu pred kamerama :) :D

Upoznao sam par momaka iz te ekipe na MSI OC takmichenju, pa chisto da potvrdim da postoje i da nisu AMD-ovi ljudi.

@monteboy
Kako ti komentarishesh da je OC izveden iz chistog mnozioca? Odnosno da li si negde video neki visoki klok sa manjim mnozioce i vecim HTT-om?

Izgleda da P2 "bash voli" napon!!!

Poslednja izmena:
Ovo je malo. Previse malo da ima mesta da se kaze da je native quad doneo performanse koje sama arhitektura i ostale promene nisu!
Ne aludiram ja (daleko od toga) da je native quad odneo performanse, ali nije doneo dalje od domena greske.
Taj performans deo je bio samo marketing, AMD je morao da ide na native quad, pa su samo to iskoristili za marketing.

Problem sa AMDom, sto je neko lepo rekao, ne secam se ko, je sto je "ispred" vremena. Setimo se 64bit-a. Ja sam nabavio Winchestera pocetkom 2005, aplikacija jos nije bilo a ni sada nije bas sjajno stanje.
Da li programiras? Jesi li isprobao koliko u stvari 64bit pomaze za koje aplikacije? Jednom recju, 90% stvari koje vredi portovati u x64 je vec portovano. Onih 10% se ne isplati.
Jedna od redjih aplikacija za koju mislim da ima logike prevesti u x64 je WinRAR, i mala dobit bi bila znacajna ovde.

Ista prica je i sa native quad. I sam Intel je priznao (mada njima ne treba preterano verovati) da je suicide praviti native quad u 65nm. AMD mora da radi to sto je uradio, radi se o firmi koja je za red velicine manja od rivala i svoje greske placa veoma skupo.
Ma imao je AMD konkretne koristi i "obaveze" da napravi native, nisu oni to uradili da bi bili ispred vremena ;)
Mislim previshe ih hvalis, ali treba ih na drugim stvarima hvaliti ;) (Nedja se ucutao, znaci da stvarno PII radi kako treba, sto neko reche :D)

Blue fan here, ali nisam sumnjao da to moze. Bicu ja jako hepi ako se pokaze i brzi od i7, taman ne moram da cekam single socket Xeone za sledecu platformu ;) (rekao sam obavezno idem na ECC od sada!)

Nebih izvlacio zakljucak da je cpu ogranicen sto se tice HTT'a jer jos nemamo finalni C2 stepping u rukama da to potvrdimo. Istina , vecina vidjenih screenshotova pokazuje dosta olabavljenen HTT sto mozda ukazuje na problem kod vecih frikvencija.

E sad kako ce to biti u C2 reviziji to ce mo tek da vidimo ....

CPU koji ne voli napon je vec u startu deklasiran za LN2 sto se ocigledno za Phenom II nemoze reci.

Poslednja izmena:
Ovo je malo. Previse malo da ima mesta da se kaze da je native quad doneo performanse koje sama arhitektura i ostale promene nisu!
Ne aludiram ja (daleko od toga) da je native quad odneo performanse, ali nije doneo dalje od domena greske.
Taj performans deo je bio samo marketing, AMD je morao da ide na native quad, pa su samo to iskoristili za marketing.

10% vise u 3DMarku za CPU-test i 20% vise u Cinebenchu je malo ? Doprinos native-a bi mozda moga da se "izmeri" da je nekim slucajem napravljen MCM Opteron pa da se mere performanse u multisocket okruzenjima (arhitektura ista,IMC a razlika samo MCM vs Native).Da, neko iz AMD je rekao da su mogli isli bi na MCM ali ne znamo da li je to bilo zato sto je native skup (sto izrada sto dobijanje X3 i X2 od istog) ili zato sto native ne donosi prevelike performanse.

Da li programiras? Jesi li isprobao koliko u stvari 64bit pomaze za koje aplikacije? Jednom recju, 90% stvari koje vredi portovati u x64 je vec portovano. Onih 10% se ne isplati.
Jedna od redjih aplikacija za koju mislim da ima logike prevesti u x64 je WinRAR, i mala dobit bi bila znacajna ovde.

Da ali nije bitno jer nisam usko vezan za platformu. Ja bih voleo da postoji x64 TotalCommander tako da mogu u context meniju da vidim 64bitni 7-zip :D.

Ma imao je AMD konkretne koristi i "obaveze" da napravi native, nisu oni to uradili da bi bili ispred vremena ;)

Ispred je stavljeno pod "".

Mislim previshe ih hvalis, ali treba ih na drugim stvarima hvaliti ;)

Bas me interesuje na osnovu cega si to zakljucio? Ako mislis na linkove sto kacim recicu samo jedno - do not shoot the messenger.

Poslednja izmena:
64bit 7zip razbija kako radi u odnosu na 32bit varijantu ;)
Izgleda da je WinRAR tim zaspao....

Nebih izvlacio zakljucak da je cpu ogranicen sto se tice HTT'a jer jos nemamo finalni C2 stepping u rukama da to potvrdimo. Istina , vecina vidjenih screenshotova pokazuje dosta olabavljenen HTT sto mozda ukazuje na problem kod vecih frikvencija.

E sad kako ce to biti u C2 reviziji to ce mo tek da vidimo ....

CPU koji ne voli napon je vec u startu deklasiran za LN2 sto se ocigledno za Phenom II nemoze reci.

Upravo na to ciljam ;) Na te visoke sportske. To ne mora obavezno da bude problem, ali moze da se odrazi na dinamichnost OC-a. Ne mislim da je HTT ogranichavajuci faktor, samo mi je chudno da se niko nije setio da to proba...
Hipotetichka situacija:
Moze da se desi da recimo ja i ti na istoj platformi izvuchemo maltene identichnu frekvenciju. Ako kapirash na shta ciljam.
HTT ce dosta zavisiti od ploche, a tim novim igrarijama se ja vishe radujem. Volim kad kupim pristupachan CPU, a oc-ujem ga dosta samo zato shto je plocha dobra! Ostala mi je ta vrsta ljubavi iz doba DFI Lanparty Ultra-d modela :)

Poslednja izmena:

da ;)
Ovo mogu da potvrdim i da kazem da je chak i 1.6V za svaki dan poprilichno siguran napon, ako se uzme u obzir da je P2 projketovan da radi na defoult naponima od 1.35V pa do 1.5V u zavisnosti od serije.
Ono shto smo ja i Fedja primetili je to, da je Idle temperatura mala i na visokim naponima ;)

da ;)
Ovo mogu da potvrdim i da kazem da je chak i 1.6V za svaki dan poprilichno siguran napon, ako se uzme u obzir da je P2 projketovan da radi na defoult naponima od 1.35V pa do 1.5V u zavisnosti od serije.
Ono shto smo ja i Fedja primetili je to, da je Idle temperatura mala i na visokim naponima ;)

Pretpostavljam da ste koristili AMDov utility ? CPU-Z ne bih uzimao previste ozbiljno s obzirom da jos ne znamo kako se ocitavaju vrednosti interne diode. Da li ploca ima eksterni senzor, u socketu ? Na kraju krajeva sta kaze Prst Mk.I :) ?

6
Upravo na to ciljam ;) Na te visoke sportske. To ne mora obavezno da bude problem, ali moze da se odrazi na dinamichnost OC-a. Ne mislim da je HTT ogranichavajuci faktor, samo mi je chudno da se niko nije setio da to proba...
Hipotetichka situacija:
Moze da se desi da recimo ja i ti na istoj platformi izvuchemo maltene identichnu frekvenciju. Ako kapirash na shta ciljam.
HTT ce dosta zavisiti od ploche, a tim novim igrarijama se ja vishe radujem. Volim kad kupim pristupachan CPU, a oc-ujem ga dosta samo zato shto je plocha dobra! Ostala mi je ta vrsta ljubavi iz doba DFI Lanparty Ultra-d modela :)

Ploce koje su koriscene na ovim prezentacijama su bile sa beta biosima i jos sa dosta bugova to mi je i potvrdio izvor sa planet3dnow.
Moguce je naravno da je i ploca ogranicavajuci faktor za HTT bila.
DFI NF4 vremena se svi mi rado secamo ..... i zelimo ih ponovo !

ja nigde nevidoh da su na vazduh premasili 4Ghz sto za nas smrtnike znaci isto kao i i7...
jedino nam onda preostaje rat sa novim revizijima ... sto i nije tako lose

ja nigde nevidoh da su na vazduh premasili 4Ghz sto za nas smrtnike znaci isto kao i i7...
jedino nam onda preostaje rat sa novim revizijima ... sto i nije tako lose
Da li je to 3.8-4.2 GHz zavisi od primerka do primerka i od umeca onoga koji OC-uje to na vazduhu ili vodi...Veruj mi na rech da se i7 i P2 na istom kloku razlikuju. To moze da ti potvrdi i *******i (tj deo o grejanju Nehalema kada hocesh ravno 4 GHZ). Evo Risto pruzam ti priliku da napishesh jedan konstruktivno-non spam post :)
P2 je najcheshce sporiji (ne obavezno), ali daleko "hladniji". Ozvanicheno je da je P2 bolji izbor za vecinu oc aplikacija i sportskih oc-era.
To je shto se pricha o samoj efikasnosti tiche. Medjutim, sve se to brzo da zaboraviti, kada se u prichu i ubaci cena kompletne platforme...Onda velika vecina korisnika sve drugachije gleda, a 5% gore dole prestaje da bude vazno...
Da se razumemo. Ja cu najverovatnije preci na Nehalem, jer mi odgovara u aplikacijama koje intezivno koristim, a kako volim da testiram hardware uvek se trudim da mi referenca bude (u ovom lsuchaju CPU) neshto shto shto je najbrze. Da li cu ljudima oko sebe preporuchivati P2 ili Nehalem ili pak Core? Zavisi samo od toga sa koliko novca ti ljudi budu raspolagali, odnsono od njihovih relanih potreba.
@animaN
Ovo je jace od mene:-devil-: Svi znamo kako je za tebe NDA sveto pismo:D ali ajde reci makar nesto sto je zanimljivo ili mi daj taj cpu pacu ja sve to slikovito i strucno objasniti:p
NDA se mora poshtovati!
Jednom sam se opekao i vishe mi ne pada na pamet...a chak i nisam direktno kriv (ispao sam glup i naivan, da ne kazem verovao sam u rech)...ti znash o chemu pricham...to je sa sobom povuklo mnoge velike stvari. Na svu srecu isplivala su i neka dobra saznanja i nauchila se zivotna lekcija koja nema cenu! Gledano iz sadashnje perspektive, drago mi je shto je rasplet ishao tim tokom, iako je bio paklen.
:wave:

Da montirali su (potplatili ) OC-Team Finske da lazu pred kamerama :) :D

Finci su mi uvek bili sumnjivi :d

Nego monti da ocekujemo od tebe rezultate 21-vog, ako cpu izadje 20-tog u prodaju...
Mada da ti je dete malo starije moglo bi da ti asistira da brze zavrsis testiranje, i obradujes benchmarkovce skorovima.

10% vise u 3DMarku za CPU-test i 20% vise u Cinebenchu je malo ?
Premalo za... procitaj sta sam rekao opet ;)

Doprinos native-a bi mozda moga da se "izmeri" da je nekim slucajem napravljen MCM Opteron pa da se mere performanse u multisocket okruzenjima (arhitektura ista,IMC a razlika samo MCM vs Native).
Pa, najblize sto bi mogli da izmeri razliku je dual socket dual core Opty vs single socket quad core. (ne mora da bude MCM nijedan...). Mada to opet nije to, jer tu NUMA dolazi do izrazaja.
Da, neko iz AMD je rekao da su mogli isli bi na MCM ali ne znamo da li je to bilo zato sto je native skup (sto izrada sto dobijanje X3 i X2 od istog) ili zato sto native ne donosi prevelike performanse.
Nemoj me drzati za rec, ali mislim da je bash pomenuo da su morali, a ne da su hteli.

Da ali nije bitno jer nisam usko vezan za platformu. Ja bih voleo da postoji x64 TotalCommander tako da mogu u context meniju da vidim 64bitni 7-zip :D.
To samo Ghisler nije updatovao TC, ali x86 i x64 programi mogu medjusobno da rade, samo moraju da dodaju malo koda (vrlo malo).

Bas me interesuje na osnovu cega si to zakljucio? Ako mislis na linkove sto kacim recicu samo jedno - do not shoot the messenger.
Mislim, hvalis ih da su stalno ispred ;)

Finci su mi uvek bili sumnjivi :d

Nego monti da ocekujemo od tebe rezultate 21-vog, ako cpu izadje 20-tog u prodaju...
Mada da ti je dete malo starije moglo bi da ti asistira da brze zavrsis testiranje, i obradujes benchmarkovce skorovima.

Ne volim da kopiram Hipro'a po tom pitanju ali Lena ce definitivno biti najmladja devojcica na svetu koja je imala kontakt sa tecnim azotom :)

Da je slikam sa Phenom II kao svojevremeno sa E8500 ? :D :)

Ne volim da kopiram Hipro'a po tom pitanju ali Lena ce definitivno biti najmladja devojcica na svetu koja je imala kontakt sa tecnim azotom :)

Da je slikam sa Phenom II kao svojevremeno sa E8500 ? :D :)

Kada nabavis P2 nabavi i kutiju nekog od Nehalema, pa je slikaj kako gazi kutiju Nehalema pod nogama, a dok trijumfalno nosi u ruci P2 :)

Kada nabavis P2 nabavi i kutiju nekog od Nehalema, pa je slikaj kako gazi kutiju Nehalema pod nogama, a dok trijumfalno nosi u ruci P2 :)

dogovoreno , samo se bojim da cu za praznu kutiju Nehalema moci da kupim bar jedan Phenom II 920 :D

Ama ne vredi... Sto im vise pricas da se drze teme, oni to vise idu u off... :p Ljubomora ovih intelovaca je cudo :d!

Cinimise da ovaj Phenomen II nece da radi stabilno na 4000mhz vec radi samo testove i da je to neki maksimum ako sam dobro shvati za testove na vazduhu. Ne ne!!! samo da ovo nije tacno, pa to bi bilo strasno da nece makar na 4ghz stabilno posle ovolike halabuke:S:

To sto radi na 6ghz kada je u minusu to nista ne znaci, niti to zanima 99,99% potencijalnih kupaca. Ako ne moze da se kloka za 24/7 makar na 3.8ghz to nece niko kupiti, ne zato sto ce neko od potencijalnih kupaca da ga klokuje, vec zato sto ce forumi i sajtovi biti zatrpani informacijam kako je ponovo los za oc i opet ce se stvoriti generalno losa slika o inace dobrom proizvodu. Marketing je cudo, intel ima da plati reklmu na vecini prestiznih sajtova gde ce testirati u ozbiljnim multitasking aplikacijama i7 920 i Phenom II, tu i7 ima da ga pokida, naravno da ce svi testovi sadrzavati i OC rezultate tu ce dodatno da mu zapecati subinu.

Nehalem bez problema radi na 3800mhz sa svih 8threadova na dobrom vazdusnom hladjenjui7 3875mhz Prime95 Nizi napon.JPG, za one sa slabijim vidom:p 3875mhz 1.320v i maksimalna temperatura koju je pokazao 75c testirano Prime95 nekih 6h. Isti napon veci klok ali sa 4jezgra 4000mhzi7 4000mhz Prime95.JPG. @animaN, evo potvrdujem ono sto sam ti inace rekao, nehalem sa 8threadova nece nikako preko 3800mhz za 24/7, mislim hoce ali postoji mogucnost da istopi kuciste i izazove pozar:D

Cena je ok ali i do sada su AMD procesori bili jeftiniji pa ih da tako kazem niko nje kupova, stavrno steta, racunar sa 6000+ procesorom radi savrseno, ali to sto na zalost nije vrh performansi koje inace vecini kupace i ne trebaju odredjuje njegovu sudbinu i kako ce se plasirati na trzistu. Vecina kupaca nema dovoljno znanja i kupuje intela zato sto je intel, kada neko resi da preispita sebe dali je dobro odlucio sto se tice racunara, ode na internet pogleda testove a tamo sve ide u prilog njegovoj predrasudi da ce E7200 biti bolja kupovina od recimo 6000+ i da cemu DVX i MP3 bolje raditi na intelu, na zalost je tako:S: Kupci koji zele najbolej performanse uglavnom to zele zbog posla kojim se bave ili im na neki nacin pricinjava zadovoljstvo da imaju naj komp za sve, takvi kupci u vecini slucaja znaju sta hoce ili misle da znaju, pitanje je na osnovu cega formiraju takvo misljenji? opet na osnovu testova kojih ima svud. Retko se u testovima tog tipa testira ispaltivost obicno se govori samo o procesorima i krajnjim performansama i sta tu ima da se vidi nego da intelov Q6600 kida sve do ovog PII i da ako Q6600 posustane na njegovo mesto dolazi Q9550 ili Q9650 da stvar bude jos gora ako se nekim cudom desi da PII daje bolje performanse nego Q9650 tuje i7 920 pa ako se postavi pitanej isplativosti na kraju, evo sad su najavili i i5 kiji je upravo to, i7 za kupce sa plicim dezepom a performanse opet i dalje najbolje samo zato sto PII ne moze da pokaze svoj oc potencijal za 24/7, pa makar ti testovi koji se budu citali (u mom slucaju samo gledali grafikoni i tabele sa rezutatima:smoke:) da izazovu neko kolebanje sta kupiti.

Tesk ce AMD proturiti pricu o isplativosti, zato sto to nije uspeo ni do sada da uradi a da je to rezultovalo boljom prodajom (mislim na zaradu koju ostvaruju), posao nije da se proda brdo procesora od 50e vec sto vise onih u cenovnom rangu preko 150e, to odredjuje zaradu na kraju a ne gomila semprona. Jednostavno u ljudsko je prirodi da zeli najbolje za sebe a to svakako u ovoj prici nje ni jedan od AMD procesora do sada a kako mi se cini nece ni ovaj PII biti:S:

He he ala sam vam rekao sad:D

Poslednja izmena:
Cinimise da ovaj Phenomen II nece da radi stabilno na 4000mhz vec radi samo testove i da je to neki maksimum ako sam dobro shvati za testove na vazduhu. Ne ne!!! samo da ovo nije tacno, pa to bi bilo strasno da nece makar na 4ghz stabilno posle ovolike halabuke
Sta je strasno? Koje halabuke? Poenta price je da ce Phenom II raditi na 4 Ghz overklokovan. Mozda neki primerak ce na manje ici, neki na vise, videcemo.

To sto radi na 6ghz kada je u minusu to nista ne znaci, niti to zanima 99,99% potencijalnih kupaca.
To stoji, ali je zanimljivo sta aspekta proizvodnog procesa. AMD je napravio pozitivan pomak u tom smislu.

Ako ne moze da se kloka za 24/7 makar na 3.8ghz to nece niko kupiti, ne zato sto ce neko od potencijalnih kupaca da ga klokuje, vec zato sto ce forumi i sajtovi biti zatrpani informacijam kako je ponovo los za oc i opet ce se stvoriti generalno losa slika o inace dobrom proizvodu.
A ti bas volis da FUD-ujes u vezi toga. :d

Marketing je cudo, intel ima da plati reklmu na vecini prestiznih sajtova gde ce testirati u ozbiljnim multitasking aplikacijama i7 920 i Phenom II, tu i7 ima da ga pokida, naravno da ce svi testovi sadrzavati i OC rezultate tu ce dodatno da mu zapecati subinu.
Intel to oduvek radi. Samo sada kada imaju dobre procesore, vise je takvih aplikacija. :D

Nehalem bez problema radi na 3800mhz sa svih 8threadova na dobrom vazdusnom hladjenjuPogledajte prilog 44037, za one sa slabijim vidom:p 3875mhz 1.320v i maksimalna temperatura koju je pokazao 75c testirano Prime95 nekih 6h. Isti napon veci klok ali sa 4jezgra 4000mhzPogledajte prilog 44038. @animaN, evo potvrdujem ono sto sam ti inace rekao, nehalem sa 8threadova nece nikako preko 3800mhz za 24/7, mislim hoce ali postoji mogucnost da istopi kuciste i izazove pozar:D
Pa sta? P2 ce raditi na toliko takodje, a mozda i vise sa manje globalnog zagrevanja.

Cena je ok ali i do sada su AMD procesori bili jeftiniji pa ih da tako kazem niko nje kupova, stavrno steta, racunar sa 6000+ procesorom radi savrseno, ali to sto na zalost nije vrh performansi koje inace vecini kupace i ne trebaju odredjuje njegovu sudbinu i kako ce se plasirati na trzistu. Vecina kupaca nema dovoljno znanja i kupuje intela zato sto je intel, kada neko resi da preispita sebe dali je dobro odlucio sto se tice racunara, ode na internet pogleda testove a tamo sve ide u prilog njegovoj predrasudi da ce E7200 biti bolja kupovina od recimo 6000+ i da cemu DVX i MP3 bolje raditi na intelu, na zalost je tako Kupci koji zele najbolej performanse uglavnom to zele zbog posla kojim se bave ili im na neki nacin pricinjava zadovoljstvo da imaju naj komp za sve, takvi kupci u vecini slucaja znaju sta hoce ili misle da znaju, pitanje je na osnovu cega formiraju takvo misljenji?

Obicno ljudi kojima treba racunar za posao imaju krsinu od racunara. :D Oni kojima to ne treba imaju najbrzi CPU na svetu! :d

Tesko ce AMD proturiti pricu o isplativosti, zato sto to nije uspeo ni do sada da uradi a da je to rezultovalo boljom prodajom (mislim na zaradu koju ostvaruju), posao nije da se proda brdo procesora od 50e vec sto vise onih u cenovnom rangu preko 150e, to odredjuje zaradu na kraju a ne gomila semprona. Jednostavno u ljudsko je prirodi da zeli najbolje za sebe a to svakako u ovoj prici nje ni jedan od AMD procesora do sada a kako mi se cini nece ni ovaj PII biti:S:

He he ala sam vam rekao sad:D
Da ali najvise se proda procesora od 50€. Ako na procesoru od 50 € imaju zaradu 20, a na onom od 150 imaju zaradu 60, a ovih prodaju 5 puta vise, gde je onda veca zarada ? ;) :smoke:

Da ali najvise se proda procesora od 50€. Ako na procesoru od 50 € imaju zaradu 20, a na onom od 150 imaju zaradu 60, a ovih prodaju 5 puta vise, gde je onda veca zarada ? ;) :smoke:

Tu se grdno varas, moje iskustvo u prodaji nije reprezentativno da bih ja sada na osnovu toga tvrdio da je svuda tako, ali kod mene ovako stoje stvari, za 4 radana meseca prodao 5xQ9650 i 8xQ9450 i oko 25xQ9450, za to isto vreme nism proda 2-3 AMD procesora u cenovnom rangu preko 120e ali sam zato prodao dosta 6000+ i uglavnom salbijih modela. Kada se sve saber opet sam prodao daleko vise E5xxx i E2xxx a najvise Q6xxx procesora, sto u krajnjoj matematici intelu ostavlja daleko vise para u dzep ciste zarade, da sam samo prodao Q9xxx i Q6600 pa je daleko vise nego svi AMD procesori koje sam prodao.

Cena izrade, sama izrade proceseora ne moze da bude sa semproana veca nego za Q9650 vec su sigurno tu negde i tesko da ce neko da me ubedi da to parce necega kosta vise od par dolara da bi bilo proizvedeno jer da nije tako nebi bilo procesora od 10e u ponudi sto znaci da njih kosta, lupam 3-4e, razvoj tehnologije mozda kosta dosta ali sam izrada, smesno. Pritom imam informacije od prijatelaj o globalnom poslovanju obadve konpanije tako da kada kazem da se AMD nije proslavio svojom cenovnom politikom jako dobro znam sta pricam, sto bi reklio znam svasta ili me vesto lazu:D:p. Evo tuje Nedjo pa popricaj sa njim, lakse ces shavtiti sta ti govorim verujem da i on deli moje misljenj da kolicina prodatih procesora ne igra nikakvu ulogu a ko je cen po komadu 50e ali zato velike kolicine i cena od 250e, e to je vece dobar posao;)

Sta je strasno? Koje halabuke? Poenta price je da ce Phenom II raditi na 4 Ghz overklokovan. Mozda neki primerak ce na manje ici, neki na vise, videcemo.
Pa ako bude radio to mu daje sans na trzistu , zaista mora da se pokaze kao bolji , da nebi opt na intrelovim przentacijam kako se dvae pume igraju sa tri maceta, zanas sta mislim:-devil-:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno