Šta je novo?

AMD Phenom™ II X4 960T

@nikola_92
kakve veze ima gde je kupljeno? ja sam uzeo sa iste rafe 3 komada i dva oktjuchao, treci nisam, dobih istu poruku kao i on.

i user underground ih je do sada josh vishe probao i to kontam iz iste firme, pa to nishta ne znachi apsolutno.

Meni Windows nece da se podigne kad otkljucam jezgra, tj one 4 kugle sto se vrte i formiraju windows logo se zaglave negde pri pocetku... da batalim ili smem li malo podici voltazu, i ako smem koliko?

Meni Windows nece da se podigne kad otkljucam jezgra, tj one 4 kugle sto se vrte i formiraju windows logo se zaglave negde pri pocetku... da batalim ili smem li malo podici voltazu, i ako smem koliko?

Ista stvar se i meni desava. Dali da podignemo struju, trenutno je 1.36v. i ako je do struje, koliko smem maksimalno da dizem voltazu.
Hvala unapred

ma brate kad hoce on otkljuca sa podesavanjima na auto ... jednostavno probaj da iskljucujes jedno po jedno jezgro da eventualno dobijes x5 sto i nije tako lose ..

@nikola_92
kakve veze ima gde je kupljeno? ja sam uzeo sa iste rafe 3 komada i dva oktjuchao, treci nisam, dobih istu poruku kao i on.

i user underground ih je do sada josh vishe probao i to kontam iz iste firme, pa to nishta ne znachi apsolutno.
bas tako .. jednostavno mi je tako naletelo ... isto sam pre skoro 2 god imao dosta srece sa odlicnim phenomom 555 ...
juce recimo sam dva komada 960 t probao na 3 ploce, jedan je ostao na x4 a drugi na x5 (msi 870 , msi 770 i asus m4a88td-v) sa istim rezultatom ...
ja bih pohvalio i skor 960t kad se unlock-uje u x5 ... odlicno radi (nisam stigao da odradim neke SS)

Poslednja izmena od urednika:
Uspeo sam da otkljucam 5 procesora. Morao sm manuelno iz biosa da ih isprobavan, cime sam video koji je ispravan, a koji ne

Otkljucano sam 960t u x6 na asus 99x-evo maticnoj... za par dana cu probati da li je stabilan i kako se klokuje...

Da li bi mogao ovaj procesor na Biostar TA790GXBE?

Tj. da li je neko mozda probao? xD

38.jpg

Odavno nisam pratio ove teme, a ortak hoce da kupi plocu za ovaj procesor. S obziom da je ogranicen i mora uzeti u W.W. ima li neki predlog za plocu koja ce OK da radi a mozemo da probamo da otkljucamo dodatna jezgra.
Za oko nam je zapala MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-D3.
Pre nje smo gledali MB AM3 870 MSI 870A-G54.
Valja li ta ili neka tog cenovnog ranga (80-90 e)... Pozeljno je da ima SATA3 i USB3.0.

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Ja sam recimo prezadovoljan sa msi 870 c45 kao i svi kojima sam je prodao/ugradio, samo sto nema usb 3.0.... Zato je i cena niza... Po meni apsolutni best buy za am3
Evo izasla i 'crna' fx za bd cpu..:D

Poslednja izmena:
Na tom Gigashitu ga neces otkljucati sigurno, bolje MSI ili Asus.

za x4 podesavanje: multi x 20.5; vcore 1.43750; mem 1600; nb 2000; ht 2000;
za x6: multi 18; vcore 1.4 ostalo isto... probao sam samo 75min kasnije cu probati dokle ide, isto tako i NB...

Prilozi

• 4.1.JPG
    4.1.JPG
    245.1 KB · Pregleda: 93
  • 3.6.JPG
    3.6.JPG
    152.2 KB · Pregleda: 105
Extra, za 100 evrica vrh :) Nego na koju foru ti tako lepe temperature? Jel -10 uradilo svoje? :p

hladjenje je hyper 612s push (noctua nf-s12b flx) - pull (def vent), kuciste thermaltake v9 u kome jedna 12 na kraju i jedna 23 gore izvlace vazduh.. ventilatori se okrecu na nekih 70% pretpostavljam, posto kaze q 3 fan kontoler na koji su prikaceni svi ventilatori ne moze da ih ugasi skroz, nego ih u nultom polozaju dosta smanji...na njemu su ventilatori podeseni da se vrte na 50%( valjda sam ovo dobro objasnio :) )...na drugoj slici je temperatura iz prime95 blend testa...u linxu je temperatura isla do 53c...
Sa x4 se necu vise igrati, jedino da vidim koliko jos moze nb i x6 da idu... za 100e zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Lepo, lepo. :D Koju plocu imas?
Kod mene seta napon, to me zeza. :) Evo i mog 960T.
38.jpg

Kao X6 na 4GHz ulazi u windows, sve radi normalno, ali posle par krugova linx-a puca, dosta varira napon na ovoj ploci, mada ovako klokovan na 3,8GHz radi super. :)

Rokaj to na 4ghz malo ti hvali ;)

@Pedja89 :D
Probavao sam, veliki je vdrop na ovoj ploci.
Da bih imao ovih 1.488V, moram da drzim voltazu na preko 1,5V, oko 1,536V tacnije. Pokusavao sam i sa vecom voltazom ali dzabe, posle par krugova, cim pukne malo veci vdrop, puca mi linx.
A LLC je katastrofalan na ovoj ploci. Bolja ploca sa digitalnom naponskom je resenje. :)

@bobi4ever
ploca je asus 99x evo...
kod hladjenja mi se potkrala greska, push je def fan u pull noctua...

@bobi
taj tvoj primerak trazi ~1.5v za 4ghz na sejbertutu, shto je, koliko sam gledao, vishe nego ok za otkjuchane 960t.
nego, obrati paznju na naponsku, tj hladnjak od iste, ume da se usija i sa x4 na 4+ghz, a kamoli x6. tako da, mozda te i to sputava.

i kachite slike lepo u punom editoru, idete na kachejne atachmenta. em jednostavnije, em brze, em preglednije

Poslednja izmena:
@hammer_ns, veruj mi da sam pretpostavio da je 99x evo :D ali reko, ajde ipak da pitam. Super je to plocica btw. :)
@demios, ploca je hladna, proveravao sam prst metodom po hladnjacima, nije do toga. Bio je i Dule skoro kod mene, probao OC i on je dosao do istog zakljucka, vdrop i setanje voltaze.
A LLC na ovoj ploci je blagi uzas. :D Na disabled bukvalno se isto ponasa kao na auto, dok na ON, voltazu puca i preko 1,6V sto svakako nije normalno. :D

***, spusti ga onda na 3800 ili juri bolju plojku.

Pa radi trenutno na 3,8GHz, vidi se na SS, samo otvori sliku u drugom tabu, lepo se sve vidi. :)
Prvo da nabavim IPS monitor, da mogu iz kreveta da gledam filmove, znas ono, dodji da gledamo film. hehe
***a, ne pije svaka kafu! :-devil-:
Lako cemo za plojku. Ne zuri mi se, vazno da sam uhvatio Megishu na vreme. :D

Sta mislite koja je varijanta bolja?

Phenom ll 960T X4 3.8-4.0Ghz

ili

Phenom ll 960T X6 3.6-3.8Ghz

Treba uzeti u obzir sve voltazu, grejanje, potrosnju (177 wati je bas puno) itd.

Da li je uopste sigurno drzati ga na X6 3.8? Mozda je pitanje malo glupo ali me interesuje posto i sam ne znam sta da radim

Kao da one znaju sta je ips :d

@stukolovac, zavisi za sta ga koristis, moj radi od prvog dana kao X6, prvo na 3,6-3,7GHz a ima nedelju-dve kako radi na 3,8GHz.
Normalno razliku od 100MHz neces primetiti, al ono, kad vec moze, zasto ne bi. :D To 177W zaboravi, kad se klokne trosi on i preko 200W. ;)

@hsv.stoned
Ne znaju, ali znaju da kazu, "okreni monitor, namesti, ne vidi se lepo" itd.
A i realno, TN paneli pate od toga, los ugao vidljivosti, ocajna je slika kada se gleda iz kreveta. :) Kada se gleda iz fotelje, kada sedis u ravni monitora, sve je super, ali ovako, ubi Boze. :D

Sta mislite koja je varijanta bolja?

Phenom ll 960T X4 3.8-4.0Ghz

ili

Phenom ll 960T X6 3.6-3.8Ghz

Treba uzeti u obzir sve voltazu, grejanje, potrosnju (177 wati je bas puno) itd.

Da li je uopste sigurno drzati ga na X6 3.8? Mozda je pitanje malo glupo ali me interesuje posto i sam ne znam sta da radim

sad izvini što ti ignorišem pitanje, ali ako nije tajna kako se nosi TX3 sa takvim klokovima? Hoću da uzmem ili njega ili hyper 212, pa ne znam da li je dodatnih 1000 dinara za hyper 212 uopšte potrebno- kućište je sasvim solidno provetreno

EDIT:

ustvari evo moja 2 dinara :d : ako se najviše igraš X4 varijanta... ako se baviš bilo čime drugim ponajviše procesorski zahtevnim onda X6

Poslednja izmena:
Pogledaj pa sam proceni do duse ima uticaja i kuciste:) Ja sam zadovoljan

Prilozi

• gfhfghghfg (Medium).PNG
    gfhfghghfg (Medium).PNG
    643.3 KB · Pregleda: 70
sad izvini što ti ignorišem pitanje, ali ako nije tajna kako se nosi TX3 sa takvim klokovima? Hoću da uzmem ili njega ili hyper 212, pa ne znam da li je dodatnih 1000 dinara za hyper 212 uopšte potrebno- kućište je sasvim solidno provetreno

EDIT:

ustvari evo moja 2 dinara :d : ako se najviše igraš X4 varijanta... ako se baviš bilo čime drugim ponajviše procesorski zahtevnim onda X6

Ako planiras OC, svakako se isplati dati 1000 vise za 212 EVO.

Vrh Dno