Pitanje za drugara:
Narucio je ovaj procesor ali mu je ploca AM2. Da li ce moci u tu plocu?
Hvala unapred!
Jesi probao nekad da razmišljaš objektivno, a da ti ne zasmeta to što si naučio da postoje dva proizvođača pa se ukazala prilika da navijaš. Ne prave Phenom procesore na drugoj planeti od kriptona nego ga prave obični smrtnici koristeći metod Čohralskog koji je bio nesebičan pa ostavio svima to u amanet. Dakle nevažno je ko ih proivodi već šta se dešava ako se poluprovodnička komponenta izlaže većem naponu, temperaturi... To međutim, nije tema u ovom postu pa tu priču preskočite.
Samo da dodam da može i na nekim AM2+ pločama.![]()
Ipak sam uspeo da probudim plocu sa Core unlockerom na enable ali... na 400 MHz :d i uspeo da butujem u win kao x5, sa x6 zakucava pri bootu. Prepreka za nekom vecom frekvencijom odnosno naponom je sto ploca spusta napon kao za C'n'Q jer je mnozioc nizak. Inace je napon bio napucan na 1.5v ali dzaba kad se ploca pravi pametnaako si i ti na m5a97, mogao bi testiras na nekoj drugoj ploci ..
koliko vidim mnogo je mali broj otkljucanih 960-ki na toj ploci
poz
Moze li neko da mi objasni, ko se razume. Zasto cim upalim kompjuter, i pokrenem program : CPUID CPU-Z .. isti program mi daje ovu sliku :![]()
A nakon samo minut, daje mi ovu sliku :wall:
http://www.dodaj.rs/f/3d/9c/21kQOW6x/2424.jpg[/IMG
Zna li neko da mi kaze, zasto se to desava ?[/QUOTE]
verovatno ti je ukljucen C'n'Q
:banana::guitar::banana:I ja sam uzeo pre neki dan u DUOCOM-u Asusovu m5a99x-evo i AMD 960T.Otkljucao sam ga iz prve u x6.
ne isplati ti se da rizikujes .. moj dosadasnji procenat otkljucavanja (oko 20 kom) je veci od 60% mada to nista ne znaci ..I koji je procenat unlocka do sad? Imam x4 955BE. Jel se vredi igrati s 960T? TDP na 95W što je jako lepo.
Ploča mi ne podržava AM3+(neki piledrivermo možda) pa ako ništa drugo ovaj 960T@x6 bi bio lepo osveženje.
neka lepo sluzi ..)) napokon neki otkljucan sa asusovom am3+ plocom ..
btw, sa tim kulerom mozes i da se poigras sa OC
poz
am3+ ili am3 ?Pa i ja sam otkljucao sa Asusom pre Xenitrona lol.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari