Pretpostaviti da je AMD u g**ma do guse je isto sto i pretpostaviti da AMD nije radio nista u protekle 3 godine,sto je slozices se "hardly likely".
Cela prica sa Conroe-om je "knee-jerk" efekat koji ima intel zbog velikog gubitka u poslovanju koji se broji ogromnim ciframa.Gubitak je itekako primetan u serverskom delu trzista gde AMD uzima sve veci udeo.
Sa zamahom koji AMD trenutno ima,trebalo bi da su ludi i da ga propuste na tako glup nacin a to je sedeci na lovorikama protekle 3 godine.Ja sam vec naveo pregrst stvari koje AMD ima u planu,i kao sto sam vec rekao ,neka se 1/3 ostvari u realnosti i AMD nema cega da se plasi.AMD ne gubi market share,vec Intel.Cela stvar sa Core arhitekt. je vec predvidjena od strane AMD-a i oni su znali da intel radi na P3 derivatu koji ce biti konkurentniji nego sto je Netburst bio,kada se perf/Watt racuna.
OT vezan za Conroe 😀
Jos nesto sto je bitno je kolicina cipova koje intel moze da isporuci do kraja godine.To vazi za sve segmente koje bi Core trebao da pokrije.Ovako rano izbacivanje preview-a Core-a je znak da Intelu gori pod nogama i da mora vatru da ugasi na neki nacin.Tu u pricu ulaze naravno namesteni sistemi sa prvim benchovima,koji su pokazivali 40%(hehe) razlike,koja se posle smanjila na 20%.To je bilo neozbiljno.A na stranu sto AT a ni THG(kao ni jedan drugi respektabilni sajt) nisu dobili primerke na test.Takodje ni jedna igra ni realan program nisu testirani na Conroe-u do sada.Stvari ce se popraviti verovatno sa boljom podrskom kad su ploce u pitanju.Da se razumemo,Conroe ce biti brz CPU i sto je jos vaznije za nas kupce,relativno povoljan!Ostaje samo da se "utvrdi" tacnost tvrdnji i hype-a koji je sveprisutan("OMG teh Conroe pwns","WTF AMD got pwnd.." :d)
/OT vezan za Conroe
Sto se AMD- tice,oni su igrali igru "skrivanja" i iznudili su rani prikaz intelove arhitekture.Sada znaju otprilike sta da ocekuju kad je cenovna politika u pitanju,kao i kako i kada da predstave "XE" pandan intelovog Conroe-a.
Am2 mozda i ne bude neko otkrice ,dovoljno je da bude i 10% brzi od 939 platforme,to bi trebalo da bude dovoljno da ostanu konkurentni(vec izgubljeni serverski deo trzista intel verovatno nece moci da povrati dok se ne implemetnira DirectConnect pandan u buduce platforme,do tada ce kaskati)
Lukija sorry za OT vezan za Conroe,cini se da je tema "neraskidivo" povezana sa AMD novitetima za 2006 🙂