Šta je novo?

AMD MANTLE

Sve i da DirectX ne bude trebao za grafiku, koristi se za zvuk i input.

zvuk na win7 je wasapi, a ne directx ili wdm (low level, kao i asio).

Gdje bude Mantle, vjerovatno ce biti i TrueAudio. Tako da je pitanje preko cega ce audio ici.

Nemam ja nista protiv MANTL-e samo kazem, hajde da sacekmo PR je jedno a realnost drugo.

a nekad su PR i realnost isto... ajde da sacekamo da izadje, a ne da osudjujemo nesto unapred... dakle ni hype, a ni pokopavanje, vec realni rezultati, sad ce Thief, relativno uskoro, pa cemo znati...

Gdje bude Mantle, vjerovatno ce biti i TrueAudio. Tako da je pitanje preko cega ce audio ici.

pa ne bas, r9 280x podrzava Mantle, kao i recimo 7xxx generacija, ali oni ne podrzavaju TrueAudio, koji je rezervisan samo za 290x i 270x, ako se ne varam...

Nisam ni mislio da su povezani, vec da su predstavljeni u isto vrijeme i vjerovatno ce biti forsirani zajedno u igrama. A mi ne znamo (makar ja) preko cega ce ici TrueAudio, s obzirom da je hardverski dio GPU-a.

290ke i 260x od grafičkih i kaveri baziran APU imaju trueaudio.
Tako da se i uz nV grafičku može imati trueaudio ako imate kaveri APU. Ili ako neko iskoristi gpu deo kaveri APUa za fiziku i to će raditi uz nV grafičku.
Dobru tehnologiju amd razvija samo imaju problem što su mali i nemaju novca da je jače poguraju u softveru.

AMD je mali?

mene cudi kako je Nvidia i dalje ziva, kad ih je AMD urnisao, jer drze i procesor i graficku u SVIM trenutnim konzolama, a cak se i na PC trzistu masivno vise prodaju, bar zbog rudarenja, a i da nije zbog rudarenja, onda zbog mnogo jeftinije cene od Nvidie, a slicne su performanse... najbolji odnos performanse - cena...
zaista se pitam kako je Nvidia i dalje ziva... ali ja i zelim da prezive, sto zdravija konkurencija, to bolje za nas musterije... nikako ne zelim monopol...

zato je i smišljen duopol . obe američke kompanije, pljušte exkluzive . ko god se umeša u igru unište ga patent tužbama i teraj mile .

AMD je mali?

mene cudi kako je Nvidia i dalje ziva, kad ih je AMD urnisao, jer drze i procesor i graficku u SVIM trenutnim konzolama, a cak se i na PC trzistu masivno vise prodaju, bar zbog rudarenja, a i da nije zbog rudarenja, onda zbog mnogo jeftinije cene od Nvidie, a slicne su performanse... najbolji odnos performanse - cena...
zaista se pitam kako je Nvidia i dalje ziva... ali ja i zelim da prezive, sto zdravija konkurencija, to bolje za nas musterije... nikako ne zelim monopol...

sto se pc strane tice i dalje nvidija ima veci udeo na trzistu ... kada uzmemo u obzir rudarenje itd verovatno sada drze mnogo manje ali koliko ja znam visesu imali vec zadnjih nekoliko godina

Jaka je nVidia i pri tom ima mnogo vecu marzu po cipu od AMD-a, tako da tu ubiraju mLogo. AMD se do sad vadio na manji cip, ali preuzimanje primata u gamingu tek bi trebalo da donese znacajan boljitak.

zato je i smišljen duopol . obe američke kompanije, pljušte exkluzive . ko god se umeša u igru unište ga patent tužbama i teraj mile .

bolje i duopol, nego monopol, ocigledno je da se kolju i izmedju sebe...

sto se pc strane tice i dalje nvidija ima veci udeo na trzistu ... kada uzmemo u obzir rudarenje itd verovatno sada drze mnogo manje ali koliko ja znam visesu imali vec zadnjih nekoliko godina

svakako, ovo sto sam naveo ce opeci Nvidiu u narednom periodu... moraju izvuci neki kec iz rukava, bar za pc trziste, jer na konzolama nece postojati bar narednih 5 godina...

Mantle je u stvari prebacivanje posla sa cpu na gpu. Ono što mantle radi sada, već je moguće kroz opengl više od godinu dana unazad.
Zanimljivo je da kombinacijom keplerovih bindless textura, buffer objects i amd ekstenzije arb_multi_draw_indirect može da se postigne 0% cpu overhead.

Jugoslave, mislim da ti nisi potpuno upoznat sa citavom pricom... u tom smislu, evo nekoliko korisnih linkova u svrhu edukacije:

http://www.slideshare.net/DevCentra...md-technology-by-jurjen-katsman?from_search=2

http://www.slideshare.net/DevCentralAMD/keynote-johan-andersson

http://www.slideshare.net/DICEStudio/battlefield-4-frostbite-3-mantle

http://www.slideshare.net/DevCentralAMD/gs-4145-danbaker-28494028?from_search=8

http://youtu.be/N_6CAneoW-0

ima li nesto sto nije amd powerpoint nedjo? :)

a za taj bf4 mantle kazu u decembru, sada je kraj januara :) gde je dodjavola, gde je? :)

Nadjo, sve je to pr. Dajte konkretan primer... Code.
Nigde na netu nema niti jedan jedini red programa ili opis mantle apija. Samo slajdovi i nekakve prezentacije, nekakvi grafikoni...

ima li nesto sto nije amd powerpoint nedjo? :)

a za taj bf4 mantle kazu u decembru, sada je kraj januara :) gde je dodjavola, gde je? :)

pa kako drugačije možemo informisati i edukovati ljude s one strane monitora, nego li putem powerpointa i videa... i naravno ličnog dovođenja na evente, kao što smo vodili Bojšu na Havaje?

prvobitni plan i jeste bio decembar, ali se iz objektivnih razloga i planova (Kaveri, partnerske 290 kartice, DICE-ovi patchevi za BF4... itd... itd...) lansiranje odložilo za januar. Ne vidim u tome ništa loše i ne transparentno.

Mantle stiže u januaru!

https://twitter.com/repi/status/427944181823438848

pa kako drugačije možemo informisati i edukovati ljude s one strane monitora, nego li putem powerpointa i videa... i naravno ličnog dovođenja na evente, kao što smo vodili Bojšu na Havaje?

prvobitni plan i jeste bio decembar, ali se iz objektivnih razloga i planova (Kaveri, partnerske 290 kartice, DICE-ovi patchevi za BF4... itd... itd...) lansiranje odložilo za januar. Ne vidim u tome ništa loše i ne transparentno.

Mantle stiže u januaru!

https://twitter.com/repi/status/427944181823438848

pa sto rece yooyo, nesto konkretno da se vidi, ovako je sve samo marketing bs

u jednom od sledeca 3 dana bi trebalo da bude?

Kako može biti PR to što ljudi uveliko pišu igrice i endžine za Mantle. Do karaja meseca ti izlazi BF4 mantle, a za mesec dana i Thief... ove godine gomila EA igara u Mantleu... koliko miliona linija koda je to?

Možda ti misliš na programing tutorijale ili tome slično? Biće i to, sve u svoje vreme.

zasto amd na primer nije izbacio neki tech demo, ono da svi mogu da skinu i vide sta je to?

ovako mi kao posmatracu sa strane izgleda, da ili dice radi na sredjivanju i optimizovanju bf4, pa su pauzirali mantle patch, (ea je to, sumjnam u tako nesto) ili da mantle i nije nesto

btw, i dalje stoji ono da ce biti otvoren i da radi i na ne amd gpuovima? naravno, ako ovi ne amd to podrze kroz drajvere, gde vec

zasto amd na primer nije izbacio neki tech demo, ono da svi mogu da skinu i vide sta je to?

ovako mi kao posmatracu sa strane izgleda, da ili dice radi na sredjivanju i optimizovanju bf4, pa su pauzirali mantle patch, (ea je to, sumjnam u tako nesto) ili da mantle i nije nesto

btw, i dalje stoji ono da ce biti otvoren i da radi i na ne amd gpuovima? naravno, ako ovi ne amd to podrze kroz drajvere, gde vec
Dusane ovaj tvoj post mi govori da ti ucestvujes u ovoj raspravi bez ikakvog predznanja o Mantelu. Imaš gore linkove pa se edukuj. U njima su odgovori na kako i zašto. ;)

Marketing! Gdje ce bolje gomila igraca da vidi poboljsanje nego na BF4?! Tako da se najvjerovatnije zbog toga ceka. A i vjerovatno ce biti maksimalno optimizovano za tu igru...

Marketing! Gdje ce bolje gomila igraca da vidi poboljsanje nego na BF4?! Tako da se najvjerovatnije zbog toga ceka. A i vjerovatno ce biti maksimalno optimizovano za tu igru...

vidim Sandi da ni ti nisi informisan u temi u kojoj učestvuješ! pa i za tebe savet da proučiš linkove koje sam gore postavio! Mantle je implementiran u više endžina u kojima se prave igre poput BF4, koji koristi Frostbite 3, a koji će se koristiti za veliki broj nadolazećih igara iz EA!

Nazad
Vrh Dno