Stvarno na prvi pogled ne deluje mnogo, ali onda u perspektivu ulaze zalosne cene Phenom II procesora.
Dobro bi bilo samo za one sa ogranichenim budzetom, mada je i to pitanje, jer za razliku u ceni izmedju A8 3850 i PII X4 mozesh uzeti neku diskretnu grafiku.
Pa da, ali ako bi mogao da se digne na 5GHz bilo bi vredno razmatranja za one koji nemaju novac za i5. Pored toga ima dosta bolji IMC od Phenom II shto bi mozda znachilo nekim korisnicima.
IMC nije bolji? Hmm, onda mora da sam chitao sa losheg izvora poshto su spominjali 1866 DDR3 koji kao dosta znachi procesoru kada su performanse u pitanju.
Llano trenuitno nije dobra kupovina, jer meni npr, on malo toga novog donosi. Jeste da je proizvodni proces sitniji i da je zagrevanje manje,ali ja imam Athlon X3 445 na 3.1 GHz i sasvim sam zadovoljan njegovom brzinom.
IMC uopšte nije puno bolji u odnosu na Phenom II, sam procesorski deo APU-a je samo malo poboljšan i svi testovi do sada su pokazali zanemarljiv dobitak od 3 %, u proseku.
E sad, kada bi se pojavio A8 na 3.4 GHz i sa otključanim množiocem, onda bih možda razmislio o kupovini. Ovako ne, nikako !
Posle cekanja buldozera i dosta premisljanja, odlucio sam da se ponovim sa ovim komponentama:
AMD Athlon™ II X4 Quad-Core 631
2x4GB 1600MHz Patriot Signatur
MB FM1 A75 MSI A75MA-G55
Sklopio sam masinu i bacio se na O.C., rezultati su mi kao kod vecine na netu. Ovog malisana sam o.c. na 4,16-4,2 GHz
. Super pi 1M radi za 18s sto je u rangu sa Phenom-om 2 na 4GHz. Nisam dizao napone i koristim BOX kuler.
CPU-Z Validator
Kako vam se čine drajveri, odnosno stabilnost llano platforme? Uzeo sam bratu asusov laptop sa ovom platformom, ali me je zvao iz inostranstva i rekao da igre pucaju, da ima često BSOD-ve i da se restartuje komp. Drajveri su - podrazumeva se - poslednji sa Asusovog sajta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari