Zaboravi ikakav ozbiljan OC sa plocom koja ima 4 faze. Osim ako neces da gori vatra, sad u nama...
8320e se malo bolje clockuje pod normalnim uslovima(ne ln2/phase) jer ima manji power leak.
Moze sa 4 faze da se stabilizuje sva jezgra na 4ghz, sve preko 4ghz pocinje da trazi napon sto ploce sa 4 faze ne mogu da iznesu.
Znam da me kolje na ploci te 4 faze ali dal bar mogu da ocekujem nekih 4.6ghz? sto se ploce tice, temp cpu-a nece biti nikakav problem...
Znaci bolje da ne i pokusavam neki jaci oc preko 4 sa tim 8320e
Cini mi se da jedan clan tera na 4.5GHz na ploci sa 4+2. Ja na istoj ploci ne mogu vise od 4.2GHz, ili ja ne znam ili ploca nece.![]()
Zaboravi ikakav ozbiljan OC sa plocom koja ima 4 faze. Osim ako neces da gori vatra, sad u nama...
8320e se malo bolje clockuje pod normalnim uslovima(ne ln2/phase) jer ima manji power leak.
Svakako pogotovo ona MSI R9 280X na akciju...
Sta im bi??! :d
Ako pricas o tvojoj ploci iz potpisa ona ima 6+2 naponsku. Plus 8320e zahteva manje napona nego 83xx, samim time i moze da postigne veci OC bez da optereti VRM previse.
Bez problema idu 8320e do 4.9-5ghz.
Ma mislio sam generalno sami 8320e idu lakse do tih visokih frekvencija nego 83xx obicni.
Odgovor je bio na stormscionov komentar da tesko idu preko 4.6ghz, obicni 83xx idu lakse preko 5ghz pod ln2/faznim hladjenjem zbog veceg power leak-a.
Kao neko ko ima 8300 mogu da kazem da je misaona imenica nagurati cpu na 5ghz.Moja plojka je 8+2 ali ne moze se poredi sa skupljim plocama.
Uglavnom ja drzim na 4.8ghz uz 1.45v temp u linx ide do 48c uz aio 240m CM,kuciste natrpano ventovima...
Tako da za 5ghz a da se spontano ne zapali kuciste treba ili custom loop ili ekstra primerak..Jer ispoda 1.5v nece da radi na 5ghz a tad sve gori od NB do cpu..Za 5ghz treba dobar primerak,dobra ploca,dooobro hladjenje,dobro provetreno kuciste...
Svakako pogotovo ona MSI R9 280X na akcijusamo da se zna FX 8320e na def. taktu ne moze iskoristiti R9 280X znaci treba Oc, a to povlaci pod hitno zamjenu stock hladjenja, onda dobru plocu, a kad se klokne Fx 8320e i R9 280X e onda ti brate treba i dobro napajanje sve jedno drugo vuce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari