Šta je novo?

AMD FX 6300

Nema potrebe za kasapljenjem i nasiljem. Što se krilca tiče, ne jedem ih iz religijskih razloga.

Eeeee....

stvarno ljudi mnogo pitaju na ovom forumu. :)

elem,dal' je do airflow-a bar se lako proveri,otvoris stranicu.

Žao ti Graora? :) Odosmo u Off. Javljam sutra sta sam uradio. Ako budem dovoljno hrabar, povadicu sve, da sredim i kablove koliko mogu. Ako nisu odlepili nalepnicu sa kulera... ne znam... mnogo cu da budem ljut i nista necu preduzeti...

@umart, ne zameri. Ne verujem da je do protoka, ali cu to usput da resim.

Poslednja izmena:
Nije mi još stigla pasta, čekam da pozovu, ali mislim da jeste problem ostavljena nalepnica, kao što je neko već spomenuo. Ovo sam uslikao sada.

xBp6Qbk.jpg

leptipoljubim skidaj to odma'

Majstor bese prodavnica M_ _ _ _ _ R. Treca greška na jednoj konfiguraciji. Prvo stavili hladnjak CM 103 umesto TX3 koji sam trazio. Ispeglali menjanjem za LC LL120. Druga greska stavili 4GB rama umesto osam. Zamenili i to. Ovo je treća greška. RAM sam čekao nekoliko dana da zamene, Kuler preko nedelju dana. Poslaću im sada mejl. Bas me zanima šta imaju da kažu.

Ljudi moji. Hvala svima na savetima :) Skinuo nalepnicu, stavio MX2 pastu i stavio procesor na 4.2 da radi. Druga priča skroz. Sa voltažom na 1.32 u CPUZ stres testu posle 15-ak minuta termalna margina je 32.9 (HW monitor pokazuje 37-38c ) umesto debelog minusa posle minut. Pustiću ga da radi još malo, ali mi se već čini da mogu i na 4.3 opušteno da ga stavim.

Iz prodavnice se javili. Izvinjavaju se i nude mi par igara i pastu. Kada stigne to, pastu dajem nekom od vas ko je učestvovao, a javi se da mu treba. Igre ću proslediti sestriću.

Hvala svima opet i dođem vam pivo.

Drago mi je da sam pomogao ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni pivo, ostali nek raspodele šta oće.

@Splinter, jesi i hvala ti. Ako treba pasta, javi da šaljem čim stigne.
@Kokane, može može. Pivo ne šaljem, ali uvek za druženje (oženjen i sve, sa ženskom ženom, da se ne osetiš ugroženim :D ) Inače, sudeći po tvom avataru, ako nemaš laloški naglasak, ja skačem sa terase (prizemlje) tri puta :)

e sta sve necu videti u zivotu...

edit: salji LC-u,i sa najlonom drzi idle i stock kako treba,najbolja reklama ikad. :)

Poslednja izmena:
Mislim da ćeš morati trikrat da skačeš, aj spik seljakian.

Kokane, ne javljam se vec par dana jer se oporavljam od lakog potresa mozga uzrokovanog nepromisljenim kladjenjem :D
Elem, ispostovali dogovor u M...... U, pa mi doneli obecano.
Imam sada CM E2 pastu ako nekom treba i jednu zabicu viska za drugi vent za LC LL120.
Igrice oticle sestricu.
Ako nekom treba nesto od ova dva, neka salje PM.

Nemoj da dajes zabicu za vent mozda ti zatreba za push&pull a mozda ti se da iskrivi ili ne znam sta...

Dali mi dve. Jedna vec montirana, pa imam jednu viska. Racunam na to da je neko vec u deficitu verovatno, a tu drugu cu da cuvam ako ne predjem na AIO dogodine.

I meni su dali i čuvam je.. Mozda zakacim jos 1vent na kuler pa mi zatreba ;)

Ljudi moji, dosao sam ovde da procitam da li mi se isplat upgrade sa 955 na FX6300 i kako sam poceo citati Vladine dozivljaje skroz sam se izgubio :D Mogli bi film da snime :laugh: E sad da potvrdim da li se isplati, jer koliko sam procitao misljenja su podeljena ali jednim delom ipak na strani FX6300. Uskoro mi stize Lc cc 120 i 8GB 1600Mhz RAM, tako da bih i Phenom menjao ako to ima smisla.

Poslednja izmena:
Nema. Prodaj plojku i proc i uzmi i5 komplet.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ajmee.. Plojku sam kupio pre 2 meseca, jos ni proslu (MSI 760GM-P21) nisam prodao :D

Pa ono, ako je doplata neka simbolicna tipa 20-30e isplati se, sto da ne.

domerj9:

Da si pitao pre nekoliko godina, a da ti je taj Phenom overklokovan na recimo 3,8-4.0 Ghz, sto se tice performansi, rekao bih ti da ne menjas za 6300, nego da ides na 83XX, bilo koji, najjeftiniji koji nadjes. To bih ja uradio da sam na tvom mestu, kad je vec takva situacija da imas novu i to dobru plocu za FX procesore.

Ali, sada, ako ti doplata, sto kaze deksi10 simbolicna, 20-30e, naravno da treba da predjes na FX 6300, zato sto ces dobiti 2 thread-a vise i nesto vecu brzinu, ali vaznije, nove instrukcije.

Windows 10, DirectX 12, Time Spy test ne podrzava Phenome i Thubane. Mozete da uradite GPU test , ali ne i CPU i ne dobijate ukupni rezultat. Time Spy test je nebitan, ali mozda pokazuje trend i buducnost starih procesora.

U sustini doplata bi i bila tu negde oko 30e, zavisi za koliko njega prodam. Sad je OC na 3.4 na boxu, videcu sta mogu na cc 120. Primetio sam da ga gusi Crew(zakucava), cak i GTA V za koji nisam siguran da je bas CPU zahtevan. Tako da sam razmisljao o zameni pa sam hteo biti siguran da vredi.

GTA V je veoma CPU zahtevan, uzmi i5 3***/4460, progledaćeš... imaš ovde na forumu komplet i5 i h61 ploča za 125e čini mi se...

E da mi je ova pamet bila, ja ne bih ni pocinjao sa refreshom AMD komponenti. Gledam sad i5 3470 i p67 ploca za njega dodje skoro 19k, to mi je doplata od skoro 9k. Nekako mi je puno :D

Manja ti je doplata...

Sent from my D6603 using Tapatalk

Vrh Dno