Šta je novo?

AMD FX 6300

Stavi cpu/nb voltage na auto, 4.2ghz i 1.35v i vidi da li ce da radi.

Kuler je LC CC 120. Probacu da dignem voltazu jos, pa da vidim. Na 1.35 je islo tako. Da li da menjam CPU/NB voltazu?

@Stopke,prevideo tvoj post. Hocu probam, cim dodjem kuci. Javljam kako stoje stvari.

Mali apdejt- Nista nisam uradiio. Na 4.1 temperatura na loadu oko 73 c. Sta moze biti, ima li neko ideju. Nesto mi mirise da ili nesto nije u redu ili sam nesto ozbiljno preskocio da uradim.

temperaturu meris samo i iskljucivo preko termalnih margina u amd od-u.gistro HWmonitor istu prijavi na kako kojoj ploci,ali ovo ti je jedini zvanicni i relevantan nacin da znas.

Imas li neki link da procitam o tome malo jer se ne razumem? Iako temperature nisu tacne, ne mogu da pogodim stabilan klok jer igre pucaju na svakom do sada.

Skinuo AMD overdrive. U idle-u mi pokazuje termalnu marginu oko 40.6 a uleti u minus posle 20 sekundi stres testa.

Posto mi je pukao komp skroz i jedva dosao do biosa nakon sto se ugasio sa sve porukom overclock failed resio da ne diram vise nista dok ili ne naucim ili ne nadjem nekog ko zna i hoce da ceprka. A rekla mama da sticem drugare kada sam bio mali....

Ako je termalna margina 40 stepeni to znači da "imaš fore" još 40 stepeni da ga zagrejes dok ne postane opasno. (ili tridesetak), ako je tebi otišlo u minus to onda nije dobro verujem, nisam nikad video to...

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

upravo tako,treba gledati ostati bar na oko 10tak stepeni ispod,toliko dramatican skok u temperaturi ukazuje da hladjenje nije pravilno montirano.

Evo, sada vratio sve vrednosti na standardne i radim stres test. Vec neko vreme pokazuje marginu 17c pod loadom tako da racunam da je to verovatno ok za lernje temperature. I dalje mi nije jasno zasto na bilo kom kloku uleti u minus za pola minuta.

Koja je ploca u pitanju? Mozdaje do nje, a mozda kuler nije lepo montiran

M5a97 R2.0. E, sada, to za hladjenje je sasvim moguce jer je firma koja ga je sklapala po zahtevu (ime joj je sinonim za ekran) dve greske napravila do sada (Prvo stavili pogresan kuler, pa pogresan ram). Problem je sto ja ne bih umeo ni da prepoznam lozu montazu ako je suptilna greska.

Pištolj u šake i pravdu u ruke!

(u međuvremenu odnesi nekom da proveri jesu li uopšte stavili termalnu pastu)

Skinucu uputsvo za LC (jer mi kutiju naravno nisu dali), pa cu probati sam to da odradim. Nw bih ja ni kupio komp na brzinu da sam imao vremena vise, pa im je proslo mnogo toga. Nego, ako nije do kulera, sta bi moglo biti uzrok ovom corskokaku sa OC-om?

99% lose montiran kuler, ili nisu skinuli zastitnu naljepnicu sa baze kulera... Eventualno da nije pasta stavljena, ali se to bas rijetko desava.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Brate ti pržiš taj procesor zato ti i ne ide klokovanje. Max temperatura za FX su ti za jezgra oko 62°C a za soket do 70°C mada ja ne bih išao dotle. AOD ja ni ne gledam jer on pokazuje soket temperaturu a ona nije toliko validna kao za jezgra i može se smanjiti. Ja sam kod mene montirao jednu devetku vent sa strane da odozdo hladi soket i smanjio temp za nekih desetak stepeni ali su temperatura jezgra ostale iste a one su bitnije. Trebalo je neko vodeno lađenje da staviš ima danas jeftinih a efikasnih....

Brate ti pržiš taj procesor zato ti i ne ide klokovanje. Max temperatura za FX su ti za jezgra oko 62°C a za soket do 70°C mada ja ne bih išao dotle. AOD ja ni ne gledam jer on pokazuje soket temperaturu a ona nije toliko validna kao za jezgra i može se smanjiti. Ja sam kod mene montirao jednu devetku vent sa strane da odozdo hladi soket i smanjio temp za nekih desetak stepeni ali su temperatura jezgra ostale iste a one su bitnije. Trebalo je neko vodeno lađenje da staviš ima danas jeftinih a efikasnih....
Moguce, moguce. A je l' normalna termalna margina 17c pod loadom na standardnom, fabrickom kloku?
Resio da ne pokusavam OC dok ne iscitam dosta, ali prvo cu da proverim montazu kulera.
Tek sklopljen komp, pa o novom kuleru ne razmisljam do sledece godine kada cu uzeti neki 240mm AIO.

Ne treba ti za fx6300 ništa bolje od cc120. Odi kod nekog drugara koji se razume u kompjutere i proveri hlađenje.

Ako je sve u redu on MORA da radi na 4.2 minimum, i to da ne ide preko 65' gospodina Celzijusa.

Mislim da cu sam da pokusam da ga otvorim jer niko moj ne zna o tome nista vise od mene. Ovi od kojih sam uzeo mi naravno nisu doneli kutiju od kulera kada su ga menjali pa nemam uputstvo, a ni ostatak paste. Koju da kupim?

Što se paste tiče izbor je užasan. Deepcool Z3 je pristojna za tvoje potrebe.

[youtube]AYAdbX_6GnY[/youtube]

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci. Taman cu ovih dana da to odradim, kada uzmem ceonu brusilicu od caleta. Da skinem i resetke za ventilatore i hdd kavez kada vec moram da vadim plocu.

Pa ako postoji otvor sa druge strane onda ne moras da skidas plocu. Skloni stranicu kucista i vidi.

Otvor samo daje delimican pristup zadnjem nosacu.
A i ja sam magarac kada sam po preporuci uzeo od te firme (da potsetim i upozorim- sinonim za ekran im je ime) i na brzinu pazario.
Da sam samo slikao, pa da vidite kako su kablove "ispovracali" u kuciste... Jeste nemodularan PSU, ali zam za par minuta posla bar doveo to u pristojnije stanje.

Nema potrebe da skidaš nosač, a ni ploču
ali moraš da skineš ventilator (pomeriš metalne žabice u stranu). Nakon toga su ti dostupna oba šrafa za skidanje tela kulera.

Onda cu vec sutra pazarim pastu i probam. Ako nije do kulera, pojma nemam sta je.

Onda može jedino provetrenost kućišta da bude. Stavi dva 12cm ventilatora, jedan odozdo da uvlači hladan, i jedan iznad, da izvlači topao vazduh.

'nas koliko skuceno bi kuciste moralo da bude da bi bas toliko imalo uticaja...da sam na tvom mestu,kad vec nema entuzijasta u blizini (pitaj na "za dzabe" dal' ima neko sa foruma ko bi dosao da utegne i iscekira sve,lepo castis coveka kahvom i rahatlokumom) otvori temu za proveren servis u tvom gradu/blizini.

Ako je stavio da mu par ventova upumpava vazduh na ovoj vrućini, i da izvlači samo onaj od napajanja, može itekako da nabije temperature.

Probacu sutra sam. Stize u radnju na Vidikovcu Arctic MX2 za mene, pa ako sam ne uspem, zamolicu nekoga sa foruma ko zivi tu negde da skokne u zamenu za pivo i ljuta krilca (tajni recept ). Sto se ventova tice, dve LC 12-ice sto su dosle sa kucistem napred ubacuju i jedna Sicle flow 12-ica izbacuje pozadi kroz isecenu resetku. Skinucu hdd kavez i zalepiti hdd za dno da pojacam flow, mada mislim da to nije ovde problem.

Nazad
Vrh Dno