Šta je novo?

AMD FX 6300

Kod mene na Offset da bi radio Cool&Quiet.

Za preko 4.2GHz treba CPU-NB voltage (+ LLC CPU-NB na enable) da staviš na 1.175 tako nešto (nisam siguran kod mene je možda i više, tj 1.225V) mora jer utiče na stabilnost

Negde videh da RAM voltage treba da bude 1.5 itd...

i da 2603 radi perfektamente.

Ok, hvala na odgovoru. Nece kod mene nikako, i kad stavim na 1.225 opet se gasi/freezuje. Mrzi me da se bakcem vise, a i ne treba mi realno. :wave:

@shashdance007 hvala ti puno druze, stavio sam ga na 4,4 i 1,4 voltazu... radi super i topliji je nekoliko stepeni...tacnije ne prelazi 52...(thermal margin je minimum 18) sto je odlicno :) probao sam 4,4 i na 1,3875 i 1,39375 al mi nije bio stabilan sistem tokom testiranja...
@mare1601 ja sam iskljucio power saving opcije...c6 cool and quiet one spektrume itd i povecao cpu napon(znaci to mi je na manual) i mnozilac....ostalo nisam cackao

bios na mom primerku je 2601, sve mi radi super(za sad), tako da ga necu menjati...

Ako moze neko misljenje iz iskustva... Koliki je efekat zameniti Phenom 955BE sa FX-om 6300, u igricama najvise, tipa AC, BF i ostalima? Po testovima razlike su od minimalnih do 15-ak%, ali me interesuje u realnom radu. Konfiguracija je iz potpisa, samo je sada 8Gb RAM-a.

Samo FX8 ili da predjes na i5 komplet. I smisleno i primetno.

I drugi GPU...

@shashdance007 hvala ti puno druze, stavio sam ga na 4,4 i 1,4 voltazu... radi super i topliji je nekoliko stepeni...tacnije ne prelazi 52...(thermal margin je minimum 18) sto je odlicno :) probao sam 4,4 i na 1,3875 i 1,39375 al mi nije bio stabilan sistem tokom testiranja...
@mare1601 ja sam iskljucio power saving opcije...c6 cool and quiet one spektrume itd i povecao cpu napon(znaci to mi je na manual) i mnozilac....ostalo nisam cackao

bios na mom primerku je 2601, sve mi radi super(za sad), tako da ga necu menjati...

Vidim da imamo istu plocu, jel si ukljucio LLC ili ne?

Ako moze neko misljenje iz iskustva... Koliki je efekat zameniti Phenom 955BE sa FX-om 6300, u igricama najvise, tipa AC, BF i ostalima? Po testovima razlike su od minimalnih do 15-ak%, ali me interesuje u realnom radu. Konfiguracija je iz potpisa, samo je sada 8Gb RAM-a.
Mozes i fx 6300 slobodno..ja sam imao isti prelaz..oseti se razlika, (955 stock nije mogao da mi isprati r9 270..fx je isprati lagano) i na stock a pogotovo kad se klokne na 4.4-4.5ghz.. Meni je to ima vise smisla od fx 83**... Isti su u igrama...znaci ili fx 6300 ili jos bolje doplatis za i5 4460+h81/b85...ako imas para naravno...ako ne prodas 955(trazen je otici ce za dan dva) i dodas za 6300 30 40e...fx83** se ne isplati, vise trosi i samim tim ima slabiji OC potencijal
Vidim da imamo istu plocu, jel si ukljucio LLC ili ne?
Mislim da mi je na auto...nisam kuci, mogu kasnije da proverim...

Poslednja izmena:
Hvala na savetima... :)

da potvrdim, između fx8 i fx6 ne postoje ama baš nikakve razlike u igrama.
takođe i haswell i5 nije ništa bolji na tom planu.
trenutno barem.

futuremark , best gaming cpu dec, 2015

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    121.4 KB · Pregleda: 171
Po ovome najbolji cpu za gaming je fx 4300 a i najjeftiniji nov je 62e :), naravno u praksi nije baš tako, ovo gore može da važi za grafike gtx960, 280x ili slabije, sa jačim karticama mislim da se situacija poprilično menja....

I5 2500k je ubedljivo najbolji za gaming, izlazi na crtu jednom i7 4790K.

Chart.png

Jedan oftopik ... Ovaj procesor je nemoguce naci polovan...

Moguce ne samo treba biti strpljiv...i uglavnom ljudi prodaju kombo fx 6300+ploca

Razmišljam da pazarim 6100, oduvek sam imao volju za taj CPU, ali izgleda da će to da bude čisto da me prođe volja... Najviše me nervira kod ovih AMD-a je što se dosta greju pa mi treba bar još 2k din za normalan cooler. Pitanje glasi da li može FX6100/6300/8300 da radi na bar 3.5Ghz sa blago spuštenim naponom sa fabričkim coolerom koji se nečuje pod opterećenjem?

Nemoj 6100 uzmi 6300(vishera). Za kuler nemam pojma, u sustini ne verujem jer je box kuler djubre

Poslednja izmena:
Nece moci a da se ne cuje. :D

Uzmi LC CC95 ili CC120 koji je veoma solidan za overclock.

Ide do 4.5 sa cc 120 sve preko toga mora vodeno hladjenje
Cc 95 je dobar za stock

Razmišljam da pazarim 6100, oduvek sam imao volju za taj CPU, ali izgleda da će to da bude čisto da me prođe volja... Najviše me nervira kod ovih AMD-a je što se dosta greju pa mi treba bar još 2k din za normalan cooler. Pitanje glasi da li može FX6100/6300/8300 da radi na bar 3.5Ghz sa blago spuštenim naponom sa fabričkim coolerom koji se nečuje pod opterećenjem?

FX 8300 nema sanse ja sam na Fx 8320€ spustio napon na 1.12v i znas kako se dere stock da poludis ugasio turbo stavio ga na 3.2GHz ali tisina i stock AMD cooler ne idu zajedno pazario Lc 120 i moze ga hladiti bez ventilatora :d salim se, spustio sam ga na 800rpm ne moze nize valjda je nesto do ploce ili samog ventilatora na lc 120 no nije ni bitno moze se zaspat kraj kompa ;)
Bilo koji da uzmes Fx procesor moraces cooler da uzimas to nek ti je jasno jer kad uzmes samo ce ti se kazati bilo koji load do 50% iskoristenosti cpu-a stock cooler AMD-a poleti u 5000rpm vjeruj mi da se cuje na drugom spratu :D

Samo promeni vent..hladnjak uopste nije los,ali vent je djubre.

Razmisljam da kupim fx 6300. Sa trenutnom konfiguracijom, igrao sam witchera 3 (primer) na full hd, high detalji i uglavnom sve nove igre sem par su radile odlicno. Sta mislite koliko bi mi se otprilike povecao fps u igricama sa fx 6300 i jel mi ne treba napajanje?

Ne bi dobio mnogo, a jos je u pitanju 270X. Bolje skupljaj pare pa menjaj platformu krajem godine - prelazak standardno na i5 ili ako se pojave amd zen procesori i budu isplativi.

Ne bi ti trebalo novo napajanje.

Znaci kada bi promenio graficku ( ali necu jos stvarno je dobra 90% igrica mi radi odlicno full hd), onda bih fx 6300 bi vrh prica, koju graficku mi savetujes koja bi to pratila sve aktuelno. Mislim necu jos da menjam posto i sa ovom konf cepam skoro sve, cisto da znam.

Poslednja izmena:
280х, 380/х, gtx960 4gb.
То су графе кој 6300 може да "потера".

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno