Šta je novo?

AMD FX 6300

Probaj ovo:

Pogledajte prilog 110628

stavi minimum processor state na 100% (kod mene je bilo 5%).

Jesi li instalirao neki update za windows 7 posto kod mene cim sam ubacio proesor i pokrenuo win 8 naso je par update-a, pa mozda ima nesto i za win 7

na ovo mislim.

Kao i sto svi kazu, te ocene ne znace nista ali... priznajem bode oci :D

Puno hvala na trudu,ali jos uvek nisam nista uspeo da uradim.

Minimum procesora je na 100% i bio.ovaj prvi pech sam dobio ali nece da se instalira.

Sto se tice 8-ce i nju sam instalirao ali je ocena ista.

Verovatno za 7-cu nisu napravili ispravke i doci ce sa nekim servis pakom ili sta vec,ali u 8-ci bi trebalo da radi,evo kod mnogih daje vece ocene.

Ali koliko sam ja gledao slike tvog bios-a ti nisi nista od podesavanja cackao.

Vrlo je bitno da znas sta radis.

Ako ne znas sta je Turbo Core, Cool'n'Quiet, C1, C6 power state, APM master... a sve te opcije, ili bar dobar deo imas u svom biosu, bolje da nista ne cackas i pozoves nekok ko ce da ti nastima masinu da peva(s). :D

Moguce da mu baguje ovaj APS (active phase switching od MSI) svaki proizvodjac ima drugi naziv, pretpostavljam da je to slicno kao kod Asusa EPU Energy Efficiency All Around to se odma iskljucuje jer zna dosta da baguje.

Bas to, ja sam imao problema sa tim power management-om dok nisam nasao AmdMsrTweaker i pomocu njega resio problem (jedino sto mora da se radi pri svakom startovanju sistema, ali uz pomoc windows-ovog scheduler-a je resen problem)

Poslednja izmena:
Jesi li ista cackao po bios-u, ovi rezultati su alarmantno losi. Kod mene na 4GHz imam 5.15 poena

Jesi li ista cackao po bios-u, ovi rezultati su alarmantno losi. Kod mene na 4GHz imam 5.15 poena

To je sa onim standardnim podesavanjima,video si slike.
Inace svasta sam pokusavao ali uvek isto.
Trenutno sam na 8-ci i instalirao sam sve dostupne ispravke za procesore i opet mi i tu daje 5.6 ocenu.
Takodje sam isklucio C&Q,C1 i C6.
Probacu ovaj test na 8-ci.
Neznam sta vise da radim I sta da probam????
Trazio sam i taj APS u biosu I ne mogu da ga nadjem.
Updejtovan mi je bios sa life update.

Bas sad gledam manual tvoje ploce.

Ugasi sledece:

CPU Phase Control - Ths tem allows you to enable (Auto)/ dsable (dsabled) the CPU power phase swtch feature to reach the best power savng. (u meniju Energy saving)
CPU Smart Protecton - CPU Smart Protecton s a mechansm of CPU overheatng protecton. It wll automatcally reduce the clock when the CPU temperature gets too hot. (nalazi se u Overclocking settings/standard mode)
C1E ako vec nisi

i javi rezultate veceras.

Ugasi sledece:

CPU Phase Control - Ths tem allows you to enable (Auto)/ dsable (dsabled) the CPU power phase swtch feature to reach the best power savng. (u meniju Energy saving)
CPU Smart Protecton - CPU Smart Protecton s a mechansm of CPU overheatng protecton. It wll automatcally reduce the clock when the CPU temperature gets too hot. (nalazi se u Overclocking settings/standard mode)
C1E ako vec nisi

http://www.dodaj.rs/f/1E/Md/3LRUZHO2/bez-naslova-4.png

Neznam recima da opisem zahvalnost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vise sam bio izgubio svaku nadu i pomislio da saljem racunar u servis.

Samo je ovo trebalo da se iskljuci CPU Smart Protecton, ostalo je vec bilo iskljuceno.

Jos jednom hvala,sad cu da testiram pa ti saljem rezultate.Pozdrav!

E bas fino, epa u zdravlje i nek te dugo sluzi masina.

Ugasi sledece:

C1E ako vec nisi

http://www.dodaj.rs/f/1E/Md/3LRUZHO2/bez-naslova-4.png

Neznam recima da opisem zahvalnost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vise sam bio izgubio svaku nadu i pomislio da saljem racunar u servis.

Samo je ovo trebalo da se iskljuci CPU Smart Protecton, ostalo je vec bilo iskljuceno.

Jos jednom hvala,sad cu da testiram pa ti saljem rezultate.Pozdrav!

evo rezultata

http://www.dodaj.rs/f/2X/YN/rLk38wA/bez-naslova-8.png

http://www.dodaj.rs/f/L/gn/4qio3ev4/bez-naslova-9.png

A ja sam mislio da je asusov software ubog :)

Koliko bi se dobilo u igrama sa FX6300 4GHz u odnosu na PII 965 @4GHz? :)

Ma pitam iz znatizelje :)
Probao sam FX 6100 i 965 ga ubio, ali mislim da je definitivno FX 6300 korak napred u FX seriji procesora.
I svidja mi se sto je TDP 95W :)
Hvala na odgovorima!

Sluzice te taj fenom jos god dve dana ne moras da se cimas :)

i3 za wot posto je uboga igra i radi na jednom thready

U igrama koje dolaze (kao i Crysis 3, Far Cry 3) dobice se puno... 2 jezgra vise u korist FX6300
http://i.imgur.com/RhKu6bm.jpg
http://i.imgur.com/0nIkCAb.jpg

U igrama koje su pre toga izlazile ne puno ali opet primetno... (povecao bi ti se min fps)

evo kako to izgleda klok z klok
http://www.anandtech.com/bench/Product/186?vs=699

na toj grafici 6790 bi osetio mimnimalnu razliku...

E ako planiras neku 7850/70 to je vec druga prica

Odakle ti ove informacije? Ovo je 80% netacno...

Sta je netacno?
6300 je malo jaci od 1100t
U realnom radu u odnosu na phenom je malo odzivniji (ako se bas sitnicari). A sto se tice igara treba samo za ove igre tipa krajzis farcry3 i slicne gluposti. Za vecinu igara tipa dota2 wot csgo u kojima vecina ljudi i provodi vreme i slicno je dosta i phenom i ne vredi bacati pare to je tacno, vecina igara su i dalje konzolaski, neoptimizovani, UBOGI portovi :)

Poslednja izmena:
Istina, ja licno mogu da posvedocim da npr Kriza 3 koristi sva jezgra, i po statistikama koliko vidim po netu sije 3570k

Citam vec nekoliko meseci ovaj http://pclab.pl/ i mogu reci da sam skroz zadovoljan nacinom testiranja i rezultatima koji su skroz korektni.

Evo test procesora http://pclab.pl/art52489-9.html

FX8350 prestize i5 3570k jedino kada se koristi NVidia graficka i to samo u dzungli |(Pricamo o C3), u ostalim situacijama bih rekao da je 3570K brzi clock per clock.

Na 1080p koji je jedini i bitan razlike su male. Potvrdjuje samo pricu da je 6300/8320 best buy.
Phenom je tu osetno sporiji na nivou 4300, ali se ipak fino drzi u sredini.
A i3 je daleko ispod. Krvavi dual kor za 100evra ffs :)

Poslednja izmena:
Jeste dual, al je Intel! :D

Ljudi imam jedno pitanje. Kupio sam novi racunar pre par dana (u profilu) i juce pokrenem Assassins Creed 3 i posle 10-ak minuta neki ventilator krene da vrti kao lud i da se cuje katastrofa. Pozadi na kucistu imam fan koji izbacuje vazduh. Kad sam prislonio ruku na njega izbacuje topao vazduh. Cim sam skinuo stranu kucista odmah se sve smirilo i radi normalno. Nisam utvrdio ciji ventilator je poludeo da li ovaj na kucistu ili na procesoru. Pokrenuo sam CPUID i temperature su normalne max 42 za procesor za graficku isto tako. Cinebench 11.5 mi pokazuje cini mi se normalne rezultate, 4.42 za procesor i oko 45 fps. Jedino mi varira brzina procesora jer mi u CPU-z pokazuje da se krece od 1400-4100 mhz?! Nisam nista klokovao. Instaliran mi je win 7 64 bit. I da kada sam skinuo stranu kucista sve je normalo, cim sam je vratio opet je krenuo da se "dere" :d

Prosto mi nije jasno da moze da se toliko zagreje za par minuta da ventilator poludi, plus sto juce uopste nije bilo toplo. Okacicu i neke slike ovih testova da pogledate. Ne znam jel mozda treba jos neki test da odradim?

Poslednja izmena:
Ako se ventilator (to je procesorov ventilator) smirio kad si otvoio kuciste to znaci da nemas nikakav protok vazduha kroz kuciste. Ne moze samo 1 ventilator da izbacuje vazduh a ni jedan da ubacuje hladan. Posto vidim da mozes da dodas ventilatore napred i sa strane, ubaci jedan napred. Ovo naravno nece bas puno poboljsati stvari. Ja recimo imam 5 ventilatora 3 izbacuju, 2 ubacuju vazduh i bolje je kad drizim kuciste ZATVORENO zbog protoka vazduha nego otvoreno.

Drugo i bolje resenje je da kupis aftermarket kuler za procesor CoolerMaster 212 EVO ili Xigmatek Gaia bi bili itekako dovoljni.

Variranje frekvence od 1400-4100 je zbog cool&quiet i turbo-a ne brini nista oko toga.

Trebao si da se konsultujes sa nama kad sklapas komfiguraciju, JEDINA zamerka je sto si trebao da uzmes MSI 970a-G46 (eventualno ASUS M5A97 R2.0) a ne G43 razlika je na prvi pogled nikakva ali je u stvari itekako bitna (hladnjak na naponskoj sekciji). Seagate baracuda je pun pogodak kao i Gigabyte GTX660.

Moze da bude i ventilator od grafike. Skini MSI afterburner program i tu podigni FAN Speed na 100% pa "oslusni" :) Ako je ventilator na grafici samo namesti custom fan profile po grafikonu u opcijama afterburnera i ne daj da se vrti previse :)

Ovo zasto ti varira brzina procesora je cool and quiet tehnologija i predlazem ti kada igras igre da u control panelu pod power opcijama namestis high performance pa da ti non stop bude max frekvencija, bolje ce da ti radi :) a mozes i non stop na high performance... to balanced ti je vise podesavanje za lap topove gde se windows steka sa baterijom :) ne radi ti komp na bateriju pa onda vec mozes da ga pustis da rasiri krila :)

Kao sto ti je kolega iznad mene rekao mozes da uzmes i neki jeftin kuler do 20e i bice i hladan i tih procesor ako je vec problem na ventilatoru od procesora :)

Poslednja izmena:
drugar imao isti problem i bilo je do fabrickog cpu kulera...

Vrh Dno