Šta je novo?

AMD Fusion Netbook – ASUS 1215B

Loch Ness

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2007
Poena
304
Najzad je stigao na naše tržište!

Do duše u dve boje, i naravno obe prihvatljive - Silver i Black.

Verzija koja je dostupna je sledeća:

AMD single core C30 1.2G/1GB DDR3/250GB HDD/AMD Radeon 6250/Bluetooth 3.0/6 cell battery 5200mAh/3xuSB/HDMI, i naravno sa Win 7 Starterom. Slika je u prilogu, a o kvalitetu tastature .... mislim da je najbolje da se sami uverite da se ne "ugiba" prilikom kucanja :).

Okvirna cena će biti oko 31500.00 do 32000.00

Detalje možete pogledati na sledećem linku:

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/

Poz,

Poslednja izmena:
Najzad je stigao na naše tržište!

Do duše u dve boje, i naravno obe prihvatljive - Silver i Black.

Verzija koja je dostupna je sledeća:

AMD single core C30 1.2G/1GB DDR3/250GB HDD/AMD Radeon 6250/Bluetooth 3.0/6 cell battery 5200mAh/3xuSB/HDMI, i naravno sa Win 7 Starterom. Slika je u prilogu, a o kvalitetu tastature .... mislim da je najbolje da se sami uverite da se ne "ugiba" prilikom kucanja :).

Okvirna cena će biti oko 31500.00 do 32000.00

Detalje možete pogledati na sledećem linku:

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/

Poz,

Pa dobro, gde moze da se kupi, to nam reci! :p

ali ovaj sto ti gledas je dual 1.6GHz a ovaj iz prvog posta je single 1.2GHz

Znam da je dual core, opet je preskupo, za par hiljada više se već može uzeti full Sandy Bridge i5 laptop. Bio je u Etronu HP ProBook sa i3/2GB/7200RPM HDD za 50k pre jedno mesec dana. Jeste ovo manje, ali bez obzira, ne bi smelo da košta više od 350e šta god da je unutra, eventualno da je ugrađen 60GB+ SSD, pa da razumem naduvanu cenu. Nego, Brazos, pa daj da ošišamo ovce. Ako ću već na šišanje, uzeo bih pre Air, pa bar da budem ošišan sa stilom.

Poslednja izmena:
pazi 50 evra razlike za single 1.2 na dual 1.6 plus 250Gb na 500Gb neces videti ni kod nas ni napolju. Pa na tabletima za 16 GB uzimaju 100 evra pa ti vidi

Nije 50, nego 150e razlike. Drugo, tableti su "fensi" i "in" pa tu i može malo da se extra profitira, a netbookovi su "out". :) Ne znam, netbook ne bi trebalo da bude više od 30ak hiljada i svako ko kupuje netbook gleda da prođe tako. Eto videćemo koliko će ljudi sa Benča kupiti ovo. Sve je to lepo na papiru, ali kad ti treba da istreseš toliko keša za nešto što je i dalje samo netbook... :) Bar da je u njemu neki Sandy Bridge i3/i5, pa da u kombinaciji sa monitorom može da posluži i za neki ozbiljniji posao od provere mejla, pa hajde, ali ovako...

Za mene lično je ovo i dalje bolja kupovina od tih Brazosa, plus je i manji. :)

Poslednja izmena:
Gigatron, BC Group, Tehnomanija, Big Bang .... biraj.

Koliko je sporiji taj Atom? A za 50 evra, rekao sam da neces naci za tu razliku nego da ce biti vise :)

Sporiji u odnosu na? Od C30 je jači, u odnosu na E-350 je neznatno slabiji, u realnom radu verovatno neprimetno. Ima na YT poređenje autonomije i dual core Atom je manji potrošač od E-350. Ovom ASUSu sa Atomom da se doda još giga RAMa i to je to, sve preko toga je nepotrebno i nije shodno primeni ovog računara. A inače poredim ga sa onim iz prvog posta, od tog netbooka i je i jači i jeftiniji i manji i lakši...

Po mom mišljenju u ovoj kategoriji najbitniji je price tag, pa onda sve ostalo. 250GB veći hard može, ali ako će doplata biti 10e, i tome slično.

Poslednja izmena:
Malo više je od neznatnog. Imate ovde koliko je moćan 1215B http://www.netbooklive.com/asus-eee-pc-1215b-review-8726/ . Pogledajte performance test na youtube u tom linku. HP DM1z, ovaj asus 1215B i Lenovo S205, svi oni imaju slične performanse sa E-350. Cena jeste veća, ali ovo je Srbija... Mene je lično odbijala 1024x600 rezolucija i manji ekran, a razmatrao sam ovaj 1015PN. 11.6" i 12.1 nisu puno veći, ali dobit od same rezolucije opravdava cenu, da ne pričamo o boljim performansama, zato sam i uzeo Brazos.

Mislim da su performanse u realnoj primeni iste, tj. da se ne primećuje neka bitna razlika, sve radi slično i tamo i vamo. Veća rezolucija jeste plus ali pričamo o razlici 30 vs 48 hiljada. Nema šanse da me neko ubedi da je pored 1015PN, ovaj dual core 1215B razumna kupovina. Single core AMD iz prvog posta još nekako, ako zaista bude koštao 31-32k, ali opet, što ne uzeti dual core za 2k manje? :)

Poslednja izmena:
Sporiji u odnosu na? Od C30 je jači, u odnosu na E-350 je neznatno slabiji, u realnom radu verovatno neprimetno. Ima na YT poređenje autonomije i dual core Atom je manji potrošač od E-350. Ovom ASUSu sa Atomom da se doda još giga RAMa i to je to, sve preko toga je nepotrebno i nije shodno primeni ovog računara. A inače poredim ga sa onim iz prvog posta, od tog netbooka i je i jači i jeftiniji i manji i lakši...

Po mom mišljenju u ovoj kategoriji najbitniji je price tag, pa onda sve ostalo. 250GB veći hard može, ali ako će doplata biti 10e, i tome slično.

Atom n570 je brži od C-50 i neznatno sporiji od E-350 ali problem je grafika. Optimus tehnologija ne radi sa Win7 Starter koji dolazi sa netbook-om, ako je to problem. Ja sam još u dilemi između 1015PN i 1015B i nikako da mi oba padnu šaka da ih istestiram. :)

@marko_n

Kao što rekoh kod nas možda i nije sa ovakvim cenama :) . Ali ja koji sam imao izbor da li da uzmem taj 1015PN kod nas za 300e ili Lenovo S205 za 320e, nije bilo previše razmišljanja :)

@marko_n

Kao što rekoh kod nas možda i nije sa ovakvim cenama :) . Ali ja koji sam imao izbor da li da uzmem taj 1015PN kod nas za 300e ili Lenovo S205 za 320e, nije bilo previše razmišljanja :)

Ako je taj S205 bio tamo 320e koliko je bio 1015PN?

E, pa drugo je to, ti si za doplatu od 20e uzeo dosta jaču mašinu (mislim tu i na kvalitet izrade). Da je 1015B sa E-350 kod nas 350e, pa bi to bila validna dilema, uzeti njega ili 1015PN. Što se igrica tiče, meni je bitno da rade fleš igrice i toliko. Ovo što testiraju CoD i sl. po meni nema smisla, ko normalan će te "velike" igre igrati i silovati time netbook? To je ono, probaš jednom i nikad više. :)

Jača jeste ali i on sam se žalio na jednu od osnovnih stvari kod netbook-a, bateriju.

Ako je taj S205 bio tamo 320e koliko je bio 1015PN?

Bio je 298e http://preisvergleich.getprice.de/preisvergleich/getprice2005/Produkte/298358.html

@marko_n

Pa nije baš tako, ima drugih igrica koje su van fleša i zahtevaju malo jaču grafiku, a Fusion to ispunjava.

@ATI

Pravo da ti kažem, ja ga nisam do sad nosio napolje, još nisam imao potrebu jer radim od kuće, tek kada budem krenuo da testiram televizore imaću potrebu da ga iznosim, mada ću tamo verovatno uvek imati i slobodan šteker. Veći laptop nisam hteo da kupujem jer su mi previše glomazni, a volim da držim laptop često u krilu kada kucam. Fusion se ne zagreva a to mi je plus. Kada radim na njemu a ne na desktopu, 80% vremena ga držim na adapteru, tek ponekad ga isključim kada mi zasmeta kabl, a pošto su ove nove baterije smart, ne dopunjavaju se kada su prikačene na adapter, pune se tek od određenog procenta kada su istrošene. To se vidi po tome jer je baterija hladna kada je uključen punjač, a baterija se ne troši jer tad netbook vuče struju iz adaptera. Znači kada je puna baterija i uključen kabl stoji poruka plugged in, not charging. Mnogo je bolje to danas rešeno nego ranije kada su ljudi morali da skidaju bateriju da je ne oštete stalnim dopunjavanjem.

Mogu da razumem ljude koji će nositi ovakav netbook za posao, a neće imati gde da ga uključe tokom dana. Ja takvih problema neću imati, a svesno sam kupio S205 iako sam znao da će imati nešto slabiju bateriju, jednostavno mi nije smetalo. Trebate da odlučite šta vam je bitno kod kupovine netbooka, ja sam lepo izvagao stvari pre kupovine i sad sam skroz zadovoljan.

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook/6959-asus-eee-pc-1215b-blk069m -- 48 hiljada!!! :S:

Ovi su nezdravi. Stvarno mi nije jasno ko će im to kupiti po toj ceni! Da je 20k manje, pa da razmislim...
Ма и да је 10k мање па још и ајде, поготово док не дође још Brazos конкуренције, ал' с овим су га баш претерали :mad:

K53BY
са 15" наводно кошта <40K тако да о чему више причати..

Poslednja izmena:
Kad bi ubacili E-350 u netbook od 10" sa rezolucijom 1366*768 onda bih razmislio o većoj ceni. :)

Ма и да је 10k мање па још и ајде, поготово док не дође још Brazos конкуренције, ал' с овим су га баш претерали :mad:

K53BY
са 15" наводно кошта <40K тако да о чему више причати..

Da, ali ne odgovara svakom 15" laptop, zato i deru na netbookovima :)

@ATI

Mislim da bi bilo previše sitno da stave tu rezoluciju na 10.1", ovako na 11.6" i 12.1" prolazi. Ne znam zašto barem E-350 nisu stavili na 10.1", to su mogli da lako da ubace, ali verovatno je to zbog cene, da ne bi podigli cenu 10.1" netbooku stavljanjem skupljeg procesora.

Ne znam, ali me taj C30 ne uliva poverenje, pa to je slabije i od Atoma!

Eh, kada bi ovaj Asus bio malo bezobrazan i napravio sličan model sa E-350, 4GB RAM, SSDom uz pomenuti 12" monitor (IPS). Sve to lepo upakovao u super tanko alu kućište ala MacBook Air i ponudio za nekih 600-700 dolara mojoj sreći ne bi bilo kraja. Air je idealan ultra portabilni laptop ali mnogo košta a taj OS sa kojim dolazi mi nikako nije plus.

Eh, kada bi ovaj Asus bio malo bezobrazan i napravio sličan model sa E-350, 4GB RAM, SSDom uz pomenuti 12" monitor (IPS). Sve to lepo upakovao u super tanko alu kućište ala MacBook Air i ponudio za nekih 600-700 dolara mojoj sreći ne bi bilo kraja. Air je idealan ultra portabilni laptop ali mnogo košta a taj OS sa kojim dolazi mi nikako nije plus.

ASUS UX21 ... to već postoji :) http://www.youtube.com/watch?v=-aLwBxaNDiA

Da, predstavljeno je pre ceo jedan dan...

Ali hvala što si mi skrenuo pažnju u svakom slučaju, zaboravio sam da pratim Computex :)

Edit: Ima samo jednu manu, mnogo se presijava. Jasno se vidi pored Air-a koliko su preterali.

Poslednja izmena:
Da, predstavljeno je pre ceo jedan dan...

Ali hvala što si mi skrenuo pažnju u svakom slučaju, zaboravio sam da pratim Computex :)

Edit: Ima samo jednu manu, mnogo se presijava. Jasno se vidi pored Air-a koliko su preterali.

Pa, mislim da se nisu trudili da naprave identičnu kopiju, mislim da je bio cilj da naprave novi proizvod. Ako ti se više svidja Mac Air, ja mislim da je njega i dalje moguće kupiti, zar ne? Što se presijavanja tiče - nekom se to svidja nekom ne, tako da je "preterivanje" subjektivan faktor.

LOL, pa najbolje da su ostavili i Apple logo. :) Ako ovo nije 100% plagijat, ne znam šta jeste.

Pa, verujem da si u pravu, očito je da su se trudili da naprave nešto u top pravcu. BTW, kopirati Apple nije laka stvar, tako da verovatno znaju šta rade. BTW; spolja kao apple, iznutra (po specs) mnoooogooo jače, brže, kompatibilnije, jeftinije.

ne znam, videćemo da li je dobar pokušaj, ili promašaj. Čekamo par meseci, pa ćemo znati.

Vrh Dno