GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
I toliko o kredibilnosti nekih ljudi (i ovde i "tamo")Sve u svemu: CPU samo za hard-core AMD fanove. Nista spec. Toliko o pricama da su prethodno testirani nefunkcionalni primerci, kojima su iskljuceni pojedini delovi itd...
8.1% of AMD bought by Abu Dhabi (AMD gradually being sold off ...) http://www.custompc.co.uk/news/601653/81-of-amd-bought-by-abu-dhabi.html
Abu Dhabi's Mubadala Development Co has confirmed that it's purchased an 8.1% of AMD, the second-largest maker of computer processors.
'We have already bought the stake as of today,' Mubdala's chief operating officer, Waleed al-Mokarrab al-Muhairi, told Reuters in a text message. He did not say how much Mubadala, owned by the government of the world's sixth-largest oil exporter, had paid for the stake. However, The Financial Times claims that dea is worth 'about $700m, according to people close to the situation.'
AMD said in a registration statement with the U.S. Securities and Exchange Commission on Thursday it would sell up to $700 million in common stock and use the proceeds for general corporate purposes.
Reuters
Ljudima koji imaju ploce za AMD vise se isplati da zamene samo procesor nego da prodaju i plocu i cpu da bi kupili Intel platformu.
I toliko o kredibilnosti nekih ljudi (i ovde i "tamo")
(ne mislim na delimira, naravno)
Nego, gde ode onaj "pwn" od 40%-170% sa slajdova?
Ivane, GDE SI?![]()
p.s. ovaj test sto je alfaunits postovao je smesan....
Koji test? Ako mislis na Spec testove, smesni ili ne - na osnovu njih se biraju komponenete unutar servera, ali poenta nije u samom testu, nego povlacenju rezultat istih sa IBM-ovog sajta - procitaj malo bolje thread, ako vec ucestvujes postovima.
Isto mogu i tebi da preporucim
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1282049&postcount=210
No prob za greskunije alfaunits nego goranM postovao link do testa za koji mislim da je smesan, greska, izvinjavam se,.... (post 211 i 210)
Ne uvlaci me ni u jedno od ova dva - niti sam igde ja diskutovao prodaju AMD-a, niti znam o kom bakru pricasAMD gleda sta je najbolje po njih i siguran sam da znaju bolje od jednog "alfaunitsa" i Delimira(btw,sta bi sa bakrom u Penryn-u).Mada mozete da ih posavetujete preko mail-a
.
A ipak ni (izbacen zbog nedostupnosti) IBM rezultati Barcelone ne daju 40% razlike ni sa starim kompajlerom. A sta bi sa onim 170%? Gde oni nestashe?40% tvrdnja AMD je bila zasnovana na 2P sistemu baziranom na Barceloni i skupu testova(SPEC) koji su standard,danas u svetu, za ocenu perf. modernih MPU procesora za razne workload-e (OSG,HPG i GWPG su grupe unutar spec-a)
yada, yada, yada...Nedugo zatim je intel izbacio tzv. "spec kompajler" kojim je podigao rezultate dramaticno u jednoj podkategoriji spec suit-a(koristeci auto paralel.).
Kakva bre potraznja, to ne mozhes ni da procenis kad ni IBM ne mozhe da dobije ikakvu kolicinu a kamoli dovoljnu.Na kraju,ocigledno je da AMD ne moze da zadovolji ogromnu potraznju za K10kom u ovom trenutku sto govori koliko je ovaj procesor zapravo trazen u svetu.
Vidim da si u "elementu", pa retorika nije upalila@alfaunits
Gde sam ja je moja privatna stvar,ali ako bas toliko moras da znas(lol),bio sam u gradu na picu i druzenju :d.Ali zasto bi tebe to interesovalo? /sarcasm
Kada AMD predje preko svih problema sa Phenomom/Barsom kao sto je to bio slucaj i sa K7 i K8 onda ce svi ovi antiAMD klanovci pricati drugu pricu. Po ovom sto ja vidim na netu ovo je prava revolucija u domenu procesora, ko bi drugi nego AMD.
Verovatan razlog za kašnjenje bržih Barsi/Phenoma:
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/11/18/amd-delays-phenom-ghz-due-tlb
Iako je vest u osnovi loša po AMD, dobro je ako makar znaju šta im ne valja. Bojao sam se da je Barsa K10 u 65nm osuđen na 2,6GHz max. Ovako tračak nade postoji!
Verovatan razlog za kašnjenje bržih Barsi/Phenoma:
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/11/18/amd-delays-phenom-ghz-due-tlb
Iako je vest u osnovi loša po AMD, dobro je ako makar znaju šta im ne valja. Bojao sam se da je Barsa K10 u 65nm osuđen na 2,6GHz max. Ovako tračak nade postoji!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari