Šta je novo?

AMD B650 B650E ploče

Kako su budzet graficke otisle da budu 350e i vise, sad izgleda i budzet varijante maticnih idu da budu preko 200e. Prejadno.

budzet varijante maticnih
B650 sto su pokazane nisu vise prave budzet ploce*

Pomerili su oznake, ko sto Nvidia radi kad prebaci oznaku slabijih karata u veci cenovni rang. Najverovatnije ce A620 sad biti sta je B550 bio [budzet opcija niskih cena] (oko ~100 eur ili par desetina vise, kao sto je Intel odradio), i moguce da ce AMD da se dovuce u paritet sa Intel-om da overclock i dodatna podesavanja budu zakljucana na <125 eur.

Bacih pogled sad, Intel B660 nema ispod 100 eur, naspram ~120eur kad su izasle. AMD je rekao da B650 da nece biti ispod 125 eur (sto kad kazu misle posle nekoliko meseci kad se stabilizuje cene, a ne sad).

Koliko ce brzo da se stabilizuju cene, B650 pocetne budu ~125 eur ili malo ispod, najvise zavisi koliko ljudi brzo pokupuju stari lager (Intel-a nema ispod 100 eur, nisu drasticno pale cene, jer ima previse starijih B560 i B460 u opticaju).

Poslednja izmena:
Koliko ja znam, eksplicitno su rekli da ce B650 ploče startovati sa $125. Znači, ne posle par meseci već na izlasku.

Evo citata iz ovog WCCFTech članka: The new motherboards are designed for mainstream and budget consumers with prices starting at $125 US or so, as AMD has stated.

Znači ne A620 ili kako će se već zvati (ispravili su me već na hardware subreditu kad sam napisao da je možda reč o nenajavljenim A620 pločama), već eksplicitno B650, i to odmah na izlasku. A i ne mogu reći da će AM5 ploče startovati sa $125 ako je reč o još nenajavljenom čipsetu koji će ko zna kad predstaviti. U tom slučaju to bi bila čista laž.

Tako da, ili su lagili ili su ih AiB partneri *****ali.

Možda i vidimo par $125 modela, čisto radi reda. Ali kako stoje stvari sa cenama ti modeli će imati žali bože-nivo opremljenosti....

Poslednja izmena:
Kontam da ce ASRock izbaciti neku za 125$

Koliko ja znam, eksplicitno su rekli da ce B650 ploče startovati sa $125. Znači, ne posle par meseci već na izlasku.

Evo citata iz ovog WCCFTech članka: The new motherboards are designed for mainstream and budget consumers with prices starting at $125 US or so, as AMD has stated.

Znači ne A620 ili kako će se već zvati (ispravili su me već na hardware subreditu kad sam napisao da je možda reč o nenajavljenim A620 pločama), već eksplicitno B650, i to odmah na izlasku. A i ne mogu reći da će AM5 ploče startovati sa $125 ako je reč o još nenajavljenom čipsetu koji će ko zna kad predstaviti. U tom slučaju to bi bila čista laž.

Možda i vidimo par $125 modela, čisto radi reda. Ali kako stoje stvari sa cenama ti modeli će imati žali bože-nivo opremljenosti....
Lagali ma neeee kriv je rat :)...i sunčane pege uzgred...

Znači, ne posle par meseci već na izlasku.
To znaci posle par nedelja/meseci, ne na izlasku, tako funkcionise u praksi. Zakon ponude i potraznje prvo mora da odradi svoje (On se uvek podrazumeva, on je nepisano pravilo).
Niko nikog nije lagao "eksplicitno", ali ima "implicitnog ne-verbalnog/ne-pisanog sitnog teksta", odnosno preskoceno je detaljno objasnjenje, kako ce osnove kapitalizma, zakon ponude i potraznje, i ekonomija i ogranicenja prilikom proizvodnje i logistike uticati (istina u teoriji ne znaci istina u praksi odmah, nego +- par nedelja/meseci). Odnosno istina u praksi je rastegljiva, pa ce potrajati odredjeno vreme dok se ne poklopi sa istinom u teoriji.

Poslednja izmena:
Profit može da se dobije.
1. Dobar proizvod
2. Optimizacija dobrog proizvoda
3. Novi proizvod
4. Optimizacija novog proizvoda
5. Optimizacija proizvodnog procesa i razvoja
6. Marketing
EEEE sada nastaje problem

Profit mora gore, a ne može više

Pa kaže

1. Krivi se priča
2. Još malo se krivi priča
3. Seku se ćoškovi
4. Radi se na ivici
5. Radi se preko ivice
6. Siluju se potrošači
7, Nema više sistem prestaje da postoji i dolazi do većeg ili manjg reseta

Mi smo tu negde oko tačke 5 6 sada...drugog dela

Kao što se rodi mora i da umre tako i ne može da postoji stalno profit, a ova civilizacija je zasnovana da profit ide samo gore neće moći...

Gde je normalno da jedna matična ploča košta kao prosečna plata u dobrostojećoj zemlji...to naravno važi i za sve ostale delatnosti...na žalost.

Aj nove ploce, ali sta je sad sa starim am4? Isto cene pocele da rastu.

@Dogzilla
Meni je to cisto laganje. Takodje, ako eksplicitno kazu "with prices starting at $125 US or so" to bukvalno znaci cene na izlasku. Nema tu prostora za bilo kakvo subjektivno tumacenje.

Ne mozes reci cene ce biti takve i takve a onda da kazes posle "ouvaj, mislili smo posle tipa tri meseca ce doci na taj nivo."

u pitanju su preporučene a ne obavezujuće maloprodajne cene

^Znam, na to sam i mislio. Da ploče startuju sa tom cenom. Zato sam i napisao u prvoj poruci da možemo dobiti $125 modele kasnije. Jedino sam rekao da, ako ne lažu, onda mora biti modela sa početnom cenom od $125.

A ne da izbace neke skuplje, pa da ih onda smanje na $125 posle par nedelja/meseci.

I to će biti neka ćelava bez duše...

Ne kažu ali bi u nekom moralnom svetu to bilo plus minus 20 ovako i 3999 je ispravna cena

]budget-motherboards.jpg

pobrisan off-topic. zamolio bih da se držimo teme

Sto si ostavio ova dva posta iznad kada se prica o ceni a obrisao moj post koji se odnosi na cenu?

pogreši čovek. ispravljeno

ASUS TUF GAMING B650-PLUS
ASUS PRIME X670-P
Razlika ispod 10EUR u ceni, to nema nikakve logike.

Naslov sugeriše da nije skupa, koliko je to?

Nije skupa u poređenju s drugim B650E pločama, možda...u jednom trenutku se videla cena, 270$.
To je više smešta u mid-segment, nego budžet...za B650 standarde, je li.
Još jednom, u pitanju je B650E ploča, ne B650 non-E. Mada, ne nudi ništa posebno sem PCie 5, a samo 2 SATA porta je bezveze...

Xx70 je gornja, Bx50 je srednja, a Ax20 je donja klasa, tj. budžet (barem sam ja tako razumeo podelu)

Vrh Dno