Šta je novo?

AMD ATI Radeon HD3870 - test na Benchmarku

• Začetnik teme hohoja
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
H

hohoja

Guest
Stvarno volim da pročitam testove na Bancmark-u ali ovaj me je test malo "dotukao" kad sam pročitao, pa još jednom pregledao.

Glupo je da ja pametujem, ipak ja nisam neki član "Benchmark community" ali eto ako ništa drugo aktvino čitam vesti i testove.

Nisam ja ni neki overclocker ali volim da probam "frontiers" od toga hardvera kejega imam ili neko od drugara iz Subotice (Tekman, Tomvlad, Aliens, Paopao, DaDe ...)

Možda glup uvod ali ipak da se na neki način predstavim.
---------------------

Da se vratim ma temu: AMD ATI Radeon HD3870 test

Pre svega vrlo zanimljivi rezultati u svakom pogledu.
Voleo bih da znam "setovanja" za taj 3DMark 06 na kojem su dobijeni ti rezultati.

Ili su stvarno pogrešno posto-vani rezultatli kako je Dandy već i naveo i pitao u thread-u Testovi/AMD ATI Radeon HD3870 ?!

Stvarno mi nije jasno kako dobiti te rezultate :wall:

http://www.guru3d.com/article/Videocards/472/13/
3D mark 06 = 9941

http://www.tweaktown.com/reviews/1222/5/page_5_benchmarks_3dmark06/index.html
3D mark 06 = 9378

http://www.hothardware.com/articles/ATI_Radeon_HD_3870_and_3850_55nm_RV670/?page=5
3D mark 06 = 11532

http://www.pcper.com/article.php?aid=482
3d mark 06 = 10246

itd.
Hohoja @ Gigabyte 3870XT = 10987
Deepboy @ Saphire 3870XT = 10764
Paopao @ Saphire 3870XT = 10650
deafaul clock kao i kod Max-a

Sve u svemu nekih 20% razlike što je ipak puno
ili Max zna nešto što drugi neznaju
---------
Druga stvar mi nje jasna kako MSI 8800GT OC edition u
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14275&oliver=4750
ima u 3D mark 06 = 12354
a u
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=14414&oliver=4845
na istnoj masini sa istim setovanjima
u 3D mark 06 = 14192

Još jednom postavljam pitanje
Da li su greškom postovani ti rezultati za 3D mark 06 ili ako nisu voleo bih da znamo setovanja za taj 3D mark 06 pa da i mi tako testiramo ?!
-------------

Ovo pitam i "zakačio" sam se za 3D mark 06 pošto svako ko kupuje nov GPU pogledaće prvo taj test
pa onda Crysis, CoD 4, UT3 ... na kraju krajeva tim redom ste i Vi stavili
i zbog toga mislim da je jako bitno da su ti rezultati tačni ili ako i jesu tačni da znamo setovanja
naravno ne samo ti da su tačni rezultati nego i svi ostali,
pošto ipak nije svejedno da li će neko "dati levi bubreg" za nešto što je po Vašoj preporuci TOP (da nekažem "VRH") ili je to ipak slično nečemu što je do sada neko imao.
(nepričam ovo zbog egoizma ili zavisti nego zbog toga što stvarno mislim da rezultati za 3D mark 06 nisu tačni ili da su pogrešno post-ovani)

Jer neko ko mora da izvdoji jednu ovdašnju platu za jedno "parče" hardvera a vođen testovima i benchamrcima sa ovog site-a kad uporedi sa svojim rezultatima blago rečeno biće razočaran.

U suštini www.benchmark.co.yu ima moje sve pohvale,
ali ipak bih voleo malo pažnje kod objave rezultata

Hvala na razumevanje, i izvinjavam se ako sam bilo koga uvredio, to mi stvarno nije bio cilj.

Live long and prospper !!!

Ja mogu samo da odgovorim da su kod prva 4 linka razliciti procesori.
Maxa je koristion Core2Duo @ 3.6ghz a tamo je Quad core @ 3.0ghz + DDR3 memorija sto verujem da utice na rezultat.
Normalno je da bi svi trebalo da imaju tu negde rezultat,ali oni se ipak razlikuju sto ni meni nije jasno.

odavno benchmark favorizuje nvidiu, a i testovi su im bezveze, pocevsi od grafikona gde se boje jedva razaznaju pa do nekih igara koje su izasle pre par godina... pa onda carbon recimo :S bolest

zato postoje drugi sajtovi a ovi njihovi testovi cisto da ubijem vreme.

long live and ati ;)

Ja se dvoumim izmedju 38xx i neke gt kartice. :S:
E sad da stvar bude jos teza vidjam sarolike rezultate sa slicnim test masinama.
Npr. evo sta kaze jedan nemaci http://www.hartware.de/review_768_9.html :trust:
Malo mi nerealno zvuci, al na dosta takvih sam naleteo.

Eto taj nemac je dobio otprilike tolko poena kolko i mi u 3dmarku 2006. +- 200 sto i nije neka razlika. a sa 8800 GT je dobio nesto malo vise od 100 poena nego sam ja dobio kada sam testirao na mojoj masini. Verovatno je i on testirao na defaultu.

O cemu vi pricate, 8800 GT je brzi od 3870 u svim situacijama, niko ne favorizuje Nvidiu, vi ste neobjektivni.

O cemu vi pricate, 8800 GT je brzi od 3870 u svim situacijama, niko ne favorizuje Nvidiu, vi ste neobjektivni.

Tako jeeeee! Reci im, jer ne znaju šta pišu:p. Čitko i lepo piše da je razlika u performansama podjednaka razlici u ceni. Šta ti dalje nije jasno?

:Klanjanje:Klanjanje:KlanjanjeSvaka cast momci, ali neverujem da ce ovo skinuti mrak koji vlada.Samo vas molim da ne spominjete cene jer tu tek pocinje frka.(slabo konvertuju)

Tako jeeeee! Reci im, jer ne znaju šta pišu:p. Čitko i lepo piše da je razlika u performansama podjednaka razlici u ceni. Šta ti dalje nije jasno?

Posto bi onda trebao da je ati 3870 po vasim racunanjima? ako se zna da je kod nas
Palit Nvidia GF 8800GT 512MB DDR3 PCIE 16464 din 196 €

Pa to sam i rekao :) da je GT brzi ali skuplji 5-10% je skuplji a tolko je i brzi. Ali HD DVD-i mnogo tecnije idu i imaju lepsu sliku sa ATI-ja n ako se gledaju na Full HD plazmi .... provereno.

Poslednja izmena:
Nije ni jasno zasto mesate cene kartica kad pricamo o razlici u benchmarcima o jednoj te istoj kartici.Niko tu ne favorizuje Nvidiu ali cinjenica je da je bolja i igrice prave prema njenim karticama.Mozda gresim ali pogledajte koliko igrica ima u uvodnom introu njihov logo.Da oni su budale pa daju po 5mil$ da bi im se logo prikazao a da zauzvrat ne dobiju nista...mislim

Ne kazem da je NV losa, ali da swap-uje tamo gde ati ne i 8800gt i 8800gtx to je tako, imao sam ih u masini. Ima i ati svojih mana takodje ali hd filmovi na plazmi..lepsa je slika na atiju.

Od igara:
q3 lepsa slika na atiju
ut2004 lepsa slika na atiju
Crysis fale neki detalji, mada asfalt lepse izgleda na NV
Open free space2 port(Hi-res, shaders...) sa pojavljivanem veceg objekta ili velikog broda Nv kartica swap-uje a ati ne, sve provereno. Itd...

Nebitna je toliko cena kartica, kupim sta mi se svidja ali NV ima problem sa swapom vec godinama i ne ispravlja ga i to mi najvise smeta, ja licno ne igram WoW ali koji igraju kazu da i tamo swap-uje.
Naravno i ati je dosadio sa svojih bljutavih 16 rop i 16 tmu verovatno svima...
Poenta je da nije sve u 3dmark-u posto rezultati diskutabilno variraju a i nema bas veze sa realnim stanjem ili da mi fraps pokazuje veci frame rate a igra sece tj. secka

Posto bi onda trebao da je ati 3870 po vasim racunanjima? ako se zna da je kod nas
Palit Nvidia GF 8800GT 512MB DDR3 PCIE 16464 din 196 €

A gde je to Palit 196eura? Evo ja hocu da uzmem odmah sada 10 komada po te pare. Fino ih prodam za 250eura i uzivam ,)
Nema toga sine po te pare, nigde!

Da 196e...Sve je to ok dok se nalazite 20m od prodavnice ali kada ste u Nedodjiji ko ja i NS vam je najblizi i morate da date 24400din na AKCIJI nekome za MSI 8800GT sve je receno....

Kad im srednja cena bude bila 196e onda cemo da pricamo a ne u jednoj radnji na granici sa Holandijom

Izvinjavam se mnogo moderatorima na OFF-u ali nisam mogao da izdrzim...

Jednostavno cena za 8800Gt je sada lepih 240-250e tako da!!

Te tinejdzerske fore ostavi za tvoje ortake, 3870 je sporiji 10-20% od 8800 gt-a zavisno od toga da li se koriste filteri ili ne.

Video sam na pcberzi , pojavio se kod nas 3850 i 3870, i mogu vam reci da su ODVALILI sa cenama.

3870 kosta 230 evra, a 3850 170. Te pare NE VREDI. Pogotovo ne 3870. Toliko isto ce i da kosta 8800GT 512 kad se pojavi, zapravo vec se pojavio ali je rasprodat u roku od 1 dan u gigatronu.

Tako da, mnogo sam se razocharao, pogotovo sa onim prichama ULTRA POVOLJNO. Djavo moj ultra povoljno. 230 evra je PREVISE. Za 20E vise kupis 8800GTS 320mb. Uzas.

Mada isto verovatno i da su odvalili cene jer su verovatno jedini imali te nove atijeve kartice. Nadam se da ce pasti cena kad bude bilo na vise mesta da se kupi.

Tako da, mnogo sam se razocharao, pogotovo sa onim prichama ULTRA POVOLJNO. Djavo moj ultra povoljno. 230 evra je PREVISE. Za 20E vise kupis 8800GTS 320mb. Uzas.
pa 8800GTS 320 je sporiji od Radeon 3870!
Mada isto verovatno i da su odvalili cene jer su verovatno jedini imali te nove atijeve kartice. Nadam se da ce pasti cena kad bude bilo na vise mesta da se kupi.
Cena ce zavisiti samo od odnosa potraznje i ponude... i apetita ugradjivaca ;)

A gde je to Palit 196eura? Evo ja hocu da uzmem odmah sada 10 komada po te pare. Fino ih prodam za 250eura i uzivam ,)
Nema toga sine po te pare, nigde!

ako te bas zanima u e***linku je toliko
ja sam mogao tu ali sam ipak narucio 8800gt sonic koja ima bolji kuler i clockove :banana:650-1900 naspram 600-1800. i koj ti djavo pa neverujes u cenu
:trust:. i sonic verzija je 216 evra

Poslednja izmena:
ako te bas zanima u e***linku je toliko
ja sam mogao tu ali sam ipak narucio 8800gt sonic koja ima bolji kuler i clockove :banana:650-1900 naspram 600-1800. i koj ti djavo pa neverujes u cenu
:trust:. i sonic verzija je 216 evra

Narucio? Sacekaj da to stigne pa da gazda kaze koliko kosta. Nije ni on blesav. I dok ti cekas ljudi polako gube strpljenje. :wave:

Ja sam danas video 8800GTS 320 za 300 evra!!! :zgran:

pa 8800GTS 320 je sporiji od Radeon 3870!

Jeste? A gde pise? Pa na benchmark.co.yu sam gledao testove, gde je 8800GT (Do duse OC verzija ali opet razlika je ogromna) brzi I TO DOStA od radeon 3870. A 8800GTS je brzi od 8800GT.

Evo mozes da uporedis i na itsvet.com . I tu je 8800GTS brzi i od 8800GT, a i od ATI radeon 3870.

http://www.itsvet.com/tekst/ati-radeon-3870/637/3

Jedino ako ovi testovi lazhu... onda sam i ja pogresio.

Narucio? Sacekaj da to stigne pa da gazda kaze koliko kosta. Nije ni on blesav. I dok ti cekas ljudi polako gube strpljenje. :wave:

narucio sam ceo nov komp sa tom grafom, ugovor je vec 90% sklopljen znaci cena moze da mi bude manja a ne veca na ceo komp

i ajde jedno off topic jel mi dobro ovo kuciste za komp :

ThermalTake Soprano VX VD6000BNS

Poslednja izmena:
Jeste? A gde pise? Pa na benchmark.co.yu sam gledao testove, gde je 8800GT (Do duse OC verzija ali opet razlika je ogromna) brzi I TO DOStA od radeon 3870. A 8800GTS je brzi od 8800GT.

Evo mozes da uporedis i na itsvet.com . I tu je 8800GTS brzi i od 8800GT, a i od ATI radeon 3870.

http://www.itsvet.com/tekst/ati-radeon-3870/637/3

Jedino ako ovi testovi lazhu... onda sam i ja pogresio.

lazu

najbrzi je tu 8800gt>pa radeon 3870 > pa 8800 gts...

edit: hteo sam da kazem da je 8800gt brzi od 8800 gts 320 i 640.

Poslednja izmena:
lazu

najbrzi je tu 8800gt>pa radeon 3870 > pa 8800 gts...

edit: hteo sam da kazem da je 8800gt brzi od 8800 gts 320 i 640.

Pa ne verujem da LAZU. Testovi su lepo pokazali. A i na nVidinom sajtu, kad odete na SHOP (kupovinu), 8800GT je svrstana verovali ili ne u srednju kategoriju zajedno sa 8600GTS, 8500 (sto ne znachi da je ista kao te kartice), a 8800GTS u najvecu kategoriju zajedno sa 8800GTX i 8800ULTRA.

Znachi sad lazu i testovi na itsvet.com, a i nvidia lol

Poslednja izmena:
Gde si našao da gledaš IT Svet... Malo prelistaj po netu testove 8800GT i HD3870 kartica, u većini se pojavljuje i 8800GTS 320MB, pa pogledaj šta kažu rezultati, videćeš da je slabija i od 3870, a pogotovo od 8800GT.

Gde si našao da gledaš IT Svet... Malo prelistaj po netu testove 8800GT i HD3870 kartica, u većini se pojavljuje i 8800GTS 320MB, pa pogledaj šta kažu rezultati, videćeš da je slabija i od 3870, a pogotovo od 8800GT.

U pravu ste. Pogledao sam jedno 3 reviews na netu, i 8800GT jeste brza od 8800GTS. Samo se pitam zasto je onda skuplja lol

zato sto je u vreme izlazenja (pocetak 2007.) bila u visoj klasi... kao sto ce naredna 8800gts 512 biti kad izadje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno