Šta je novo?

AMD/ATI HD2900 PRO 256bit 512DDR3 1. srpski TEST-Review:)

Mislim da taj system treba da stavis tamo gde se nalaze ostali config fajlovi.

Poslednja izmena:
Sta bi bilo da ja uzmem bios od XT-a, i prebacim 800/2250 i istestiram na ovom AMD-u, ili jos bolje sve to na C2D procesoru, ili jednostavno da samo stavim na C2D masinu moju karticu na 750/2106 kao sto i radi za svaki dan, kraj price za tebe i tvoju karticu, a ovako mi bezis 2 frejma :D!

Evo i tebi jedan test, od ovih kartica na testu ja imam bolje rezultate u ove dve igre, da li su njima tacni ovi rezultati ne znam, ali isto tako pitanje je koliko su tacni i ti testovi koje si ti gledao, plus ova kartica kod mene radi skoro kao 2900XT po klokovima:

http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/13.htm
http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/8.htm

PS/Nije losa tvoja kartica, ja to ne kazem, samo je jedna od najneisplativijih svih vremena na duzi period, a pre 6 meseci tesko da je kostala 250 evra, pre 5 mozda.
A drugo nisam ja taj ko pokusava ovde nesto da dokaze po pitanju 8800GTS vec ti i to ti ne uspeva jer ponavljas jedno te isto, a nisi u pravu ni oko nje ni oko odnosa 3850 i 2900PRO.

1.)
Ne mozes prici mojoj karti, nikako :smoke:. Ti stalno pricas kako si 1-2 frejma iza. Ja covece imam avg fps 37,1. A ti najvise sto sam video po onim slikama 32,2.
5 frejmova je dosta. Dakle, gde su ti slike iz Crysisa, u kojima ima >35 frejmova.

2.)
A sa C2Duo ne bi dobio nista, mozda u cpu benchmarku, u gpu benchmarku ne bi dobio nista, mozda 1-2 frejma, pitaj whiplashera, on je presao X2 4000+ na E6750 (oc na 3,4), i rekao je lepo covek da nista nije dobio u Crysisu ovim prelaaskom sa athlona na C2duo :type:.

3.) Ajde da pokrenemo jos neke testove, recimo Company Of Heroes, on ima isto test u sebi.

4.) Objasni mi molim te kako je to moja graficka neisplativa. Da, kupio sam je pre 5-6 meseci, dao sam 250e i nijedna igra na max podesavanjima mi do sad nije secnula na 1280x1024, a velika vecina ni na 16x12 (mada se ne igram na toj rez jer imam 17 CRT, ali je u planu 19" tft, tako da cu se i dalje igrati na 1280x1024). Sta mene briga sto je posle moje izasla neka xyz graficka koja je 10x jeftinija i 1005,65 puta brza :d, kada moja radi posao. I radice posao do kraja godine sigurno, jer kada je Crysis pogurala kako treba... Znaci izgurace minimalno jednu i po godinu (ukupno od kupovine), verovatno i vise, za 250e datih, ja sam zadovoljan.
E sad sto ste vi u pravom trenutku kupovali graficke (dovoljno kvalitetne, jos po samo 150e) to je jedna stvar, ali kakve ona ima veze sa mojom grafickom, pa ipak si ti kupio tu graficku 6 meseci posle mene ;). I neko drugi moze da za 6 meseci kupi neku durug graficku i kaze evo ga onaj Flight al se zaj.ebao.

I ta tvoja graficka je sporija od 8800GTS 320MB, to svuda vidim po netu, pa kada je izasla XT i 512bit Pro, vidjao sam testove gde su obe bile iza moje, a koliko je samo kostao XT, dok je punokrvni Pro kostao negde kao moja. Dakle punokrvni 512bit Pro je kostao slicno kao GTS 320MB i on je malo sporiji, isti, ili redje brzi nego GTS 320MB :type:.
Tako da, ponavljam, kako moze taj 256bitni Pro da bude blizu moje, tesko.
A i poredjenje primeraka graficke je ok. I tvoj i moj primerak vole dobro da se clockuju.

I ovde se slazem, 8800GT je vec druga prica i mnogo jaca graficka.

Pa u 12x10 GT je brzi od GTS320MB, koliko je GTS brzi od 3850 256MB, a tvoja je negde izmedju moje i 3850.

Poslednja izmena:
@cc13, ubacio sam medju ostale config fajlove pa cu sutra da pogledam opet.

@Zdravko, prvo Krajsis je optimizovan za Nvidiu, drugo procesor sam platio 50€, a graficku 127€, time sto ti navodis da nema razlike izmedju C2D, a da imas 5 frejmova vise u Krajsisu, nikako ja ne mogu da budem na gubitku vec oni sto su dali 3 puta vise para za procesor i grafiku od mene, kao ti.
Zatim jeste da Bioshock nije jedina igra na svetu ali je u Unreal enginu, tu jednostavno ljustim tu tvoju karticu.

Jeste bolja tvoja 8800GTS 320mb i mani vise da dosadjujes bolja je, ali eto meni se mnogo vise svidja ova moja kombinacija procesor+grafika oba za 177€ AMD Athlon+AMD/ATI grafika.

Samo moram da ti kazem nesto, vidis mesec ili mesec i po, posle tvoje kupovine 8800GTS, ja sam kupio 8600GT Sonic+(prakticno GTS), i lepo se izigrao, kada je dosao trenutak zamenio sam je za vise nego duplo jacu karticu u nekim naslovima za doplatu od okruglo 50€, i mislim da je uvek bolje kupiti neku jeftiiju karticu koja moze da ti zavrsi posao, nego kupiti 8800GTS na zalasku karijere. Znaci da si tada uzeo 8600GT(@GTS) garantujem ti da bi se lepo izigrao, pa bi imao mnogo bolji izbor kasnije. Eto nije lako napraviti dobru kupovini, a nekad treba biti i strpljiv i imati srece, naravno i pratiti vesti na internetu bar ta 8800GT je bila najavljivana i najavljivana, ali niko nije verovao da ce da preskoci neke kartice po snazi.

Odigrao sam COD4 na visokim podesavanjima i srce mi je puno, i onako posle COD4, Krajsis je igra drugog reda po gamingu, sto se grafike tice tu je vec malo drugacije.
Znaci ako mi 80% igara radi perfektno u 1440x900, a Krajsis i jos jedna pored nje lose, bas me briga, i dalje sam u velikom dobitku.

Isprobaj ti u 1440x900 Krajsis pa mi reci kako radi? Eto cisto da znamo koliko se dobija vise sa C2D i 8800GT320 u NVidia optimizovanoj igrici.

PS/Koliko imas maks frejmova i min, ne verujem da ti konstanto igra stoji na 37?
Ama covece ti si zapeo sa tim komentarima kojima nije bilo mesto ovde i sa tim poredjenjima, sam pokrenuo svu ovu zajbanciju, sta ocekujes? Evo priznao sam ti gore da ti je bolja graficka, sem u Bioshocku, ako nisi time zadovoljan priznacu da je bolja i u Bioshocku iako nije samo da ti budes srecan.
I mani da pomeras tu granicu, pre 6 meseci je cena tvoje kartice bila 320€, to je cinjenica, ispostavilo se da je zilava kartica, ali da ima problema u odredjenim igrama gde se trazi 512mb, i to je to, kazem opet sam se namestas:smash:.
A i poredjenje primeraka graficke je ok. I tvoj i moj primerak vole dobro da se clockuju.
Pa ova kartica je bas zato i dobra, sto moze mnogo da se klokne, na samim fabrickim brzinama i nije bog zna sta, ali maltene svaki primerak moze 700/950.

koliko je GTS brzi od 3850 256MB, a tvoja je negde izmedju moje i 3850.
Slazem se, mislim da nema razloga vise da se ide u raspravu, slazem se.

Poslednja izmena:
1280x1024 NO AA ALL HIGH!

Evo Zdravko iz igre: 1280x1024 AA off All HIGH, ako zelis odaberi delove u igri nema veze sto mi je razvucena slika na ekranu izdrzacu da igram tako, znaci i dalje vazi ono sto sam rekao tvoja je kartica bolja, ali evo cisto mozda jos nekog zanima u ovoj rezoluciji kako radi, po mom ukusu nije bas igrivo, ja vise volim da igram igre sa 40+ frejmova.

Prilozi

• Za-Zdravka.jpg
    Za-Zdravka.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Za Gorana 1440x900 AA off All HIGH

Ubacio sam onaj Config u folder gde su takodje config fajlovi za high i ostala podesavanja?

Prilozi

• newtest1.jpg
    newtest1.jpg
    79.6 KB · Pregleda: 50
@Zdravko, prvo Krajsis je optimizovan za Nvidiu, drugo procesor sam platio 50€, a graficku 127€, time sto ti navodis da nema razlike izmedju C2D, a da imas 5 frejmova vise u Krajsisu, nikako ja ne mogu da budem na gubitku vec oni sto su dali 3 puta vise para za procesor i grafiku od mene, kao ti.
Zatim jeste da Bioshock nije jedina igra na svetu ali je u Unreal enginu, tu jednostavno ljustim tu tvoju karticu.

Jeste bolja tvoja 8800GTS 320mb i mani vise da dosadjujes bolja je, ali eto meni se mnogo vise svidja ova moja kombinacija procesor+grafika oba za 177€ AMD Athlon+AMD/ATI grafika.

Samo moram da ti kazem nesto, vidis mesec ili mesec i po, posle tvoje kupovine 8800GTS, ja sam kupio 8600GT Sonic+(prakticno GTS), i lepo se izigrao, kada je dosao trenutak zamenio sam je za vise nego duplo jacu karticu u nekim naslovima za doplatu od okruglo 50€, i mislim da je uvek bolje kupiti neku jeftiiju karticu koja moze da ti zavrsi posao, nego kupiti 8800GTS na zalasku karijere. Znaci da si tada uzeo 8600GT(@GTS) garantujem ti da bi se lepo izigrao, pa bi imao mnogo bolji izbor kasnije. Eto nije lako napraviti dobru kupovini, a nekad treba biti i strpljiv i imati srece, naravno i pratiti vesti na internetu bar ta 8800GT je bila najavljivana i najavljivana, ali niko nije verovao da ce da preskoci neke kartice po snazi.

Odigrao sam COD4 na visokim podesavanjima i srce mi je puno, i onako posle COD4, Krajsis je igra drugog reda po gamingu, sto se grafike tice tu je vec malo drugacije.
Znaci ako mi 80% igara radi perfektno u 1440x900, a Krajsis i jos jedna pored nje lose, bas me briga, i dalje sam u velikom dobitku.

Isprobaj ti u 1440x900 Krajsis pa mi reci kako radi? Eto cisto da znamo koliko se dobija vise sa C2D i 8800GT320 u NVidia optimizovanoj igrici.

PS/ Meni to igranje kada ti je maks frejmova 37, bas i nije idealno, ali ako je tebi super onda u redu...
Ama covece ti si zapeo sa tim komentarima kojima nije bilo mesto ovde i sa tim poredjenjima, sam pokrenuo svu ovu zajbanciju, sta ocekujes? Evo priznao sam ti gore da ti je bolja graficka, sem u Bioshocku, ako nisi time zadovoljan priznacu da je bolja i u Bioshocku iako nije samo da ti budes srecan.
I mani da pomeras tu granicu, pre 6 meseci je cena tvoje kartice bila 320€, to je cinjenica, ispostavilo se da je zilava kartica, ali da ima problema u odredjenim igrama gde se trazi 512mb, i to je to, kazem opet sam se namestas:smash:.

Pa ova kartica je bas zato i dobra, sto moze mnogo da se klokne, na samim fabrickim brzinama i nije bog zna sta, ali maltene svaki primerak moze 700/950.

Slazem se, mislim da nema razloga vise da se ide u raspravu, slazem se.

A jednom sam unatraske isao pola kilometra. E sad stvarno, ... ma cuti bre, slazemo se, slazemo se, svi ti verujemo :d.

Procesor sam platio 100e okruglo, a graficku 250e. Tih 320e, je bilo kada se GTS 320MB tek pojavio, a to je bilo u martu-aprilu ;). Dakle, ja dadoh ukupno 350e, a ti 180e, ali sa 6 meseci razlike ;). Vreme je novac ,).

Kakav bre crni 8600GT(S), batali tu pricu, ja kada kupujem graficku, onda je kupujem da mi radi na high sve igre koje su do tada izasle, a i koje ce izaci, i nisam pogresio sa mojom grafickom, sto se tice toga. Tako da ce mi sledeca graficka biti neki 9800GT(S), koji ce verovatno nesto slicno kostati (loopam sad) kao GTS 320MB kada sam ga kupio. Znaci za godinu i kusur dana (recimo na prolece 2009) je menjam, izdrzace ona sve napore do tad.

Crysis mi nije tu, tako da ne mogu da isprobam na nekoj drugoj rezoluciji, imam ove slike sto sam sacuvao sa 12x10. Mozda kasnije, ali nije neka razlika izmedju 1280x1024 i 1440x900. Kao sto vec rekoh meni je veoma dobro radio na 12x10, tako da bi mi za nijansu bolje radio na 14x90.

Nije mi max fps u Crysisu bio 37, vec avg=prosecan ;). Max fps mi je bio oko 45, a min oko 20-25 (min fps zna da varira na onom gpu benchmarku).

Drago mi je da smo se slozili oko poredjenja dve graficke :smoke:.
Sorry sto sam ti zagadio tread, ali j.ebi ga veoma sam osetljiv kada neko komentarise moje chedo, a ne zna dovoljno o njoj :d.

Evo Zdravko iz igre: 1280x1024 AA off All HIGH, ako zelis odaberi delove u igri nema veze sto mi je razvucena slika na ekranu izdrzacu da igram tako, znaci i dalje vazi ono sto sam rekao tvoja je kartica bolja, ali evo cisto mozda jos nekog zanima u ovoj rezoluciji kako radi, po mom ukusu nije bas igrivo, ja vise volim da igram igre sa 40+ frejmova.

Pa ne moze Crysis na 40+ fps da bude u tim podesavanjima, to i GTX tesko moze da izvuce, da bas nikada ne pada ispod 40 :type:.
Ne znam, ja ga predjoh na tim podesavanjima, a nisam mazohista, bilo je dosta igrivo, ali bilo je i trenutaka gde je znalo da zasece.
Tako da sam se ja zadovoljio sa 30-tak i kusur frejmova u igri (mislim na prave frejmove u igri i na kasnijim zahtevnijim niovima).

Daj covece naporan si :smash: Decko je odradio jedan koristan test, a sta ti uradi? Kako te nije sramota? Imao sam medju prvima 8800GTX, potom 2900XT, pa 8800GTS izmenjao nekoliko komada i sada uzeh 3870, hoces li da ti nabrojim procesore i ploce koje sam izmenjao za godinu i kusur dana. Kompleksas si i ne dosadjuj ljudima ***e. Imas najbolju karticu jesi li zadovoljan :d ? Kako nisi upozoren do sada na toliku napadnost i nametanje zaista mi nije jasno :trust:
edit:
Taj tvoj GTS i nije neki primerak meni je core isao na 710, shader na >1650, vram na 2100 i sta onda, bas si ... uh

Poslednja izmena:
@GoranM, 1440x900 je zahtevnija rezolucija od 1280x1024 iako mnogi misle da je situacija obrnuta, to moze da se vidi i iz GPU testa.

Evo gde sam ubacio ovaj fajl, kazi mi da li je to ok, i da li mislis na po redosledu, prva slika setup, druga setup, pa 3. i 4. jedna ista lokacija sa defaul i overklokovanom karticom ili msilis na 3. i 4. lokaciju u igri?

U svakom slucaju evo ti dva screenshota, koja sam vec naprevio po tvojim uputstvima pa ako nije to sto si mislio ispravicemo.
Na ovoj kartici i na AA off all high u 1440x900, po mojim merilima igra ne moze da se igra, pogotovu na kasnijim mapama na ovoj prvoj i moze nekako.

Tu nema dileme! ;)

@Dule13, odlicno Dule! Sta god da uzmes (sa 512mb) neces pogresiti!

COD4 iako ima radnju klasicno neinventivnu, mnogo je bolja igrica od Krajsisa, cak mislim da je animacija bolja u COD4, a u pravu si za vozila u Krajsisu kao da su od kartona! Ili recimo kada gadjas tenk rucnim bacacem tri rakete i razneses ga, kao u arkadnim igrama, toliko i toliko puta moras da pogodis neprijatelja :)

Javi cim uzmes karticu.

Koliko vidim to je ova poslednja, skroz desna. Vidis, dosta je opao fps. Ta podesavaja su "jeftini" Very High.
Treba da se vide oni zraci sunca na krosnji, takodje i voda, pa i detalji oko neba, palete boja... u svakom slucaju mislim da je ta desna sa tim podesavanjima (mada mi je paleta boja i dalje cudna). Taj cfg. fajl sadrzi 5 redova "rucnih" komandi koje se unose u konzolu igre.

Poslednja izmena:
Daj covece naporan si :smash: Decko je odradio jedan koristan test, a sta ti uradi? Kako te nije sramota? Imao sam medju prvima 8800GTX, potom 2900XT, pa 8800GTS izmenjao nekoliko komada i sada uzeh 3870, hoces li da ti nabrojim procesore i ploce koje sam izmenjao za godinu i kusur dana. Kompleksas si i ne dosadjuj ljudima ***e. Imas najbolju karticu jesi li zadovoljan :d ? Kako nisi upozoren do sada na toliku napadnost i nametanje zaista mi nije jasno :trust:
edit:
Taj tvoj GTS i nije neki primerak meni je core isao na 710, shader na >1650, vram na 2100 i sta onda, bas si ... uh
Dosadan čovek ko čir na dupetu naopako kada bi sada svako od nas upao u temu "zelenog"tabora i raspredao urbane legende o ATI-ju :dZdravko čoveče otvori lepo temu 8800GTS vs ATI2900pro pa da vidimo taj challenge ovako ljudima koje zanima ATI2900pro a ja spadam u tu grupu forumaša,zagadjuješ temu! Čovek je kupio ono što je hteo i napravio je REWIEW po meni jako objektivan i nepristrasan za razliku od mnogih koji su to pokušali a otišli skroz u drugu krajnost kada ti budeš napravio nešto slično ja ću to pročitati ali neću daviti i ići u OFFTOPIC imaš teme o Nvidia karticama pa tamo traži istomišljenike :butt:

@GoranM- podešavanja koja imaš u profilu za ATI3850 su ti za svaki dan ili maximum stabilan clock koji ti se pokazao ok?I koji je proizvodjač u pitanju?

@GoranM- podešavanja koja imaš u profilu za ATI3850 su ti za svaki dan ili maximum stabilan clock koji ti se pokazao ok?I koji je proizvodjač u pitanju?

Ovo drugo mogu ja da ti odgovorim :D,Goran je dobio na poklon od benchmarka 3850 (referentna kartica na kojoj ne pise proizvodjac-ista je kao i tvoj sapphire)

Ovo drugo mogu ja da ti odgovorim :D,Goran je dobio na poklon od benchmarka 3850 (referentna kartica na kojoj ne pise proizvodjac-ista je kao i tvoj sapphire)
Joooj da znaš kad sam samo preleteo tu temu kada je on dobio sećam se da je bio najaktivniji otišla je u prave ruke svaka čast cheers Inače CC skinuo sam onaj patch za PCmark05 što si ostavio onom liku i meni neće da radi i dalje!Šta li je u pitanju?Skinuo bih Pcmark06 ali spor sam nažalost:(

Poslednja izmena:

To je 24/7. max stabilni je bio 770/1030 Mislim radi to i na 790/1050, ali se mogu videti ponekad, jako retko male "greske", te s toga to ne smatram merodavnim.

Poslednja izmena:

Pise proizvodjac BBA (koa ATI, a sve to Sapphire proizvodi) i jos na zelenoj nalepnici "Non evaluation sample".

Poslednja izmena:
edit:

Zbog cega da me bude sramota ? Ako sam preterao, neka brisu postove, samo sam poredio dve slicne graficke, ok mozda se malo vise primim, ali sam samo iznosio cinjenice.
Samo mi nije jasno, zasto si padao sa konja na magarca: GTX, XT, GTS. Cemu to menjanje :zgran:.

Jeste dobar review ove kartice odradio Leteci :).
Samo mogao je ipak i da ubaci, osim Crysisa, jos neke testove sadrzane u igrama, da bi podaci (fps-ovi) bili lakse "citljivi", kao sto su: Company Of Heroes, Fear, Call Of Juarez,...

Dosadan čovek ko čir na dupetu naopako kada bi sada svako od nas upao u temu "zelenog"tabora i raspredao urbane legende o ATI-ju :dZdravko čoveče otvori lepo temu 8800GTS vs ATI2900pro pa da vidimo taj challenge ovako ljudima koje zanima ATI2900pro a ja spadam u tu grupu forumaša,zagadjuješ temu! Čovek je kupio ono što je hteo i napravio je REWIEW po meni jako objektivan i nepristrasan za razliku od mnogih koji su to pokušali a otišli skroz u drugu krajnost kada ti budeš napravio nešto slično ja ću to pročitati ali neću daviti i ići u OFFTOPIC imaš teme o Nvidia karticama pa tamo traži istomišljenike :butt:

E pa tvoj je problem, a ne moj, sto se ti obavezno moras strpati u neki tabor, jer ne znas sta je objektivnost. Puca bas meni qrac i za Nvidiu i za Ati, i Intel i Amd. Kupujem ono sto je bolje, a u tom trenutku GTS 320MB je bio dosta bolji od x1900xtx (kako god li se zvase), jer Ati 2xxx serija jos nije bila izasla (mada i da je tad izasla opet bih kupio GTS 320MB, jer je imala bolji odnos cena/performanse od 2900Pro i XT).
Jesam malo preterao, ali nije poredjenje dve graficke, odmah automatsko flame-ovanje :type:.

I dalje mi nije jasno. Ako je izasla neka nova kartica, pa valjda je normalno porediti je sa drugim grafickama, znam da se i sam malo vise primim u tim poredjenjima.
Da, graficka je odlican izbor, s'obzirom na cenu, ali valja je malo porediti sa konkurencijom, a to je 3850 256MB i eto ova moja GTS 320MB.

Tvoj "gts" nije konkurent ovoj HD 2900pro, nego onoj sa 512bit, i cenom i klasom pa uporedi!Bilo bi dobro kad bi neko uradio test sa 8800gt-256mb-128bit 15.500 din i ovim Ati-jem iz teme pa da vidimo koliko Nv.daje vise za 50 evra sa novijim cipom.
pozdrav svima.
I'm comm in peace (ne ide mi ovo kako treba)

Poslednja izmena:
1440x900 vs 1280x1024

Evo na ovom screenshotu, se vidi da je manje zahtevna rezolucija 1280x1024, prosto u istoj sceni daje vise frejmova nego na 1440x900.

@Zdravko, ja sam celu masinu kupio mesec dana posle tebe, a graficku zamenio u proslom mesecu, a prodacu je kada bude trebalo po vecoj ceni nego ti tvoju, i sada mi je krivo sto si mi od testa napravio ovaj kupus. A jos nesto evo kao sto ovde pise 1440x900 je zahtevnija rezolucija od 1280x1024, zato sto se po horizontali hvata mnogo vise prostora i detalja, tako da sigurno ne bi imao bolje rezultate u 1440x900 samo za koji frejm losije.

@Ostali Ljudi, hvala vam, na ovome sto ste rekli.

@GoranM, ne znam sta da ti kazem uci cu u igru i pogedati da li ima tih suncevih zraka :) Na ovim podesavanjima u 1440x900 igra mahom radi u 25 frejmova, i ponekad ode nesto na gore.

Prilozi

• 1280.jpg
    1280.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Nebrini i budi srecan.(srpska verzija).Ta karta je i moja sledeca, vrlo brzo.
Pozzzz.

Evo na ovom screenshotu, se vidi da je manje zahtevna rezolucija 1280x1024, prosto u istoj sceni daje vise frejmova nego na 1440x900.

@Zdravko, ja sam celu masinu kupio mesec dana posle tebe, a graficku zamenio u proslom mesecu, a prodacu je kada bude trebalo po vecoj ceni nego ti tvoju, i sada mi je krivo sto si mi od testa napravio ovaj kupus. A jos nesto evo kao sto ovde pise 1440x900 je zahtevnija rezolucija od 1280x1024, zato sto se po horizontali hvata mnogo vise prostora i detalja, tako da sigurno ne bi imao bolje rezultate u 1440x900 samo za koji frejm losije.

@Ostali Ljudi, hvala vam, na ovome sto ste rekli.

@GoranM, ne znam sta da ti kazem uci cu u igru i pogedati da li ima tih suncevih zraka :) Na ovim podesavanjima u 1440x900 igra mahom radi u 25 frejmova, i ponekad ode nesto na gore.
Nesto nije "legao" taj cfg :smash:

Poslednja izmena:
Hajde malo bolje pročitaj šta sam napisao u postu pa onda:wc: ali pusti vodu! Ne svrstavam sebe u nijedan klan,grupu ili šta već,)I ja gledam odnos koji si naveo samo sada si U TEMI O ATI2900pro i Flight je lepo nazvao REWIEW ATI a Ne NVIDIA! Znači mene zanima tema u o njoj i NJENIM performansama a ne ATI vs NVIDIA proseravanja to sam davno prerastao ali ti vidim da nisi:DLepo ti 5ljudi kaže da nisu u istom rangu ni cenovno ni sa performansama ali ti uporno namećeš to uporedjivanje sa tvojom grafikom otvori temu rekoh ti pa nadji istomišljenike i otvori Nvidia fan club govoris da bi uzeo cenovno najisplatljivije a pljujes celu seriju 19xx i unapred znaš da 2xxx serija ne valja samo što je ATI ?!Jesi li ih možda sve isprobao pa znaš ?Ja sam moju uzeo na sreću i prateći iskustva drugih ako se za godinu dana pojavi Nvidia koja je bestbuy u klasi ja ću je kupiti i pratiću šta ona novo izbacuje I ZNAĆU da postoji konkurencija i to zdrava u vidu Ati-ja naopako kada bi jedna firma držala monopol!:type: Flight izvini sto sam ti napunio temu ovim glupostima i nastavi sa testom kao do sada:)

Poslednja izmena:
@GoranM, kako da legne :D Ne znam kako da sigurno namestim da radi?

Ljudi, nastavljamo sa testiranjem, samo treba da nabavim neku igricu, ne znam kakva je igra Gears of War, i da li je dovoljno zahtevna da se pridruzi ovim igrama u testiranju? :)
Da li neko (sem Zdravka) zeli da istestiram Call of Juarez u DX9 okruzenju?

Poslednja izmena:
Možeš što da ne ako imaš da je nabaviš od nekog a ovaj Gears of War obećava ovako barem slikom http://www.pcigre.com/content/view/11481/79/ne moraš kupovati zbog drugih ova tema će ti trajati pa kako šta nabaviš ti postavi :)

Gears nije los,ali meni pravi problem sa c++ -om.Da li je takav port ili je nesto drugo u pitanju neznam.Prilicno je zahtevan,ali ne ide lose ni sa ovom mojom XT.(od 22 pa navise,1440,high,bez AA).Ako ga je neko igrao na Atiju interesuje me da li je problem globalan ili je do mene nesto.
Pozz.

Call of Juarez imam, i njega cu cim zavrsim sa igranjem ove dosade Krajsisa, da instaliram.

Korisnik Jovyland ce mi pozajmiti par igrica kome se ovom prilikom zahvaljujem na pomoci pa cu i njih da istestiram sto ce reci Gears of War i videcu sta jos?

Evo na ovom screenshotu, se vidi da je manje zahtevna rezolucija 1280x1024, prosto u istoj sceni daje vise frejmova nego na 1440x900[/U].
A jos nesto evo kao sto ovde pise 1440x900 je zahtevnija rezolucija od 1280x1024, zato sto se po horizontali hvata mnogo vise prostora i detalja.

Pa kad stanes na obalu, i pola vertikale ti bude nebo, a pola voda, onda je i mozda 14x90 manje zahtevna od 12x10. A kad zadjes malo u sumicu, e onda se naravno, kao sto je i normalno, racuna povrsina: 1280x1024=1.317.200, a 1440x900=1.296.000, sto ce reci da je 12x10 1,6% veca, dakle moze se reci da su priblizno iste.

Ne znam sta da ti kazem uci cu u igru i pogedati da li ima tih suncevih zraka. Na ovim podesavanjima u 1440x900 igra mahom radi u 25 frejmova, i ponekad ode nesto na gore.

Ako si ukljucio very high tweak, treba da ti se javlja onaj efekat probijanja svetlosti sunca kroz krosnje i kroz vodu (kada se nalazis u vodi naravno :)). Ako ti se to ne desava, onda nisi nesto dobro odradio. Samo treba da prekopiras nove cfg fajlove (DX10 tweak) preko starih.

Ljudi, nastavljamo sa testiranjem, samo treba da nabavim neku igricu, ne znam kakva je igra Gears of War, i da li je dovoljno zahtevna da se pridruzi ovim igrama u testiranju?
Da li neko (sem Zdravka) zeli da istestiram Call of Juarez u DX9 okruzenju?

Znaci drugima ispunjavas zelje, a meni neces :d.
Samo ti pusti svaki test (igru) koju imas, evo obecavam da necu porediti vise sa mojom grafickom :-devil-:, ok ?
:wave:.

Hajde malo bolje pročitaj šta sam napisao u postu pa onda:wc: ali pusti vodu! Ne svrstavam sebe u nijedan klan,grupu ili šta već,)I ja gledam odnos koji si naveo samo sada si U TEMI O ATI2900pro i Flight je lepo nazvao REWIEW ATI a Ne NVIDIA! Znači mene zanima tema u o njoj i NJENIM performansama a ne ATI vs NVIDIA proseravanja to sam davno prerastao ali ti vidim da nisi:DLepo ti 5ljudi kaže da nisu u istom rangu ni cenovno ni sa performansama ali ti uporno namećeš to uporedjivanje sa tvojom grafikom otvori temu rekoh ti pa nadji istomišljenike i otvori Nvidia fan club govoris da bi uzeo cenovno najisplatljivije a pljujes celu seriju 19xx i unapred znaš da 2xxx serija ne valja samo što je ATI ?!Jesi li ih možda sve isprobao pa znaš ?Ja sam moju uzeo na sreću i prateći iskustva drugih ako se za godinu dana pojavi Nvidia koja je bestbuy u klasi ja ću je kupiti i pratiću šta ona novo izbacuje I ZNAĆU da postoji konkurencija i to zdrava u vidu Ati-ja naopako kada bi jedna firma držala monopol!:type: Flight izvini sto sam ti napunio temu ovim glupostima i nastavi sa testom kao do sada:)

Dete, primiri se. Vredjas bez razloga. Argumentima razgovaramo, a ne slikama golih du.peta i WC solje :smoke:. Jesu graficke u istom rangu, ali dobro da ne davim vise... A graficka x1900xt jeste losija od GTS. I kad se pojavila 2xxx serija opet je ovaj GTS 320MB bio isplativiji, naravno da nije isplativ u odnosu na ovu Flight-ovu za 140e.

@Zdravko- Čuj "Dete"?:d Ova zadnja rečenica namenjena meni mi kaže da si shvatio poentu, no nebitno let me stick to the topic;)Flight verovatno da imaš Doom3 jeste bajat gejm ali mislim da bi bilo zanimljivo da okačiš neku fotku ipak mislim da je ta igra obeležila jedan period koji je iza nas:)

Poslednja izmena:
i da dobije trocifreni broj fps? kome to treba? on je leteo i sa X1650XT :D

@Zdravko, isprobacu da vidim i u zatvorenom prostoru u nekim igrama odnos izmedju ove dve rezolucije. Sto se ostalog tice dogovoreno;), evo stize nesto kasnije Call of Juarez.

Kratko obavestenje, Krajsis, uninstaliram, smorio me, plus ne mogu da ga igram u nekim podesavanjima u kojima bih zeleo, a moj HD je samo 30GB, tako da stize Call of Juarez na test, a sa Krajsisom zavrsavam, i mogu da rezimiram, ova graficka nije idealna jedino za igranje Krajsisa u dosada istestiranim igrama, u Krajsisu ne mozete da se naigrate u nekom propisnom frejmrejtu, a da su bitne opcije na High stavljene, sve ostale igre do sada isprobane moze da tera bez problema u 1440x900 na visokim podesavanjima.

@Integra032, nemam Doom3, imam Quake4, mada su obe zastarele igre?
@Chinaski sto jes' jes', prvo Juarez, pa za koji dan stize i "Ratna Oprema"! :D

Kakve su igre, Lost Planet-Extreme Condition i Two Worlds, da li da razmatram i njih za test?

Poslednja izmena:
Vrh Dno