Ja sam zgazio MOHA,Crysis sam pri kraju,DIRT predjoh za efektivnih 8h i 30minuta igranja sve u svemu nista posebno!Jesu lepi efekti ali gledajuci COD kod drugara vidim da je igra u nekim elementima i lepse uradjena,ok slazem se za Doom i Quake :wave:@Zdravko, isprobacu da vidim i u zatvorenom prostoru u nekim igrama odnos izmedju ove dve rezolucije. Sto se ostalog tice dogovoreno, evo stize nesto kasnije Call of Juarez.
Kratko obavestenje, Krajsis, uninstaliram, smorio me, plus ne mogu da ga igram u nekim podesavanjima u kojima bih zeleo, a moj HD je samo 30GB, tako da stize Call of Juarez na test, a sa Krajsisom zavrsavam, i mogu da rezimiram, ova graficka nije idealna jedino za igranje Krajsisa u dosada istestiranim igrama, u Krajsisu ne mozete da se naigrate u nekom propisnom frejmrejtu, a da su bitne opcije na High stavljene, sve ostale igre do sada isprobane moze da tera bez problema u 1440x900 na visokim podesavanjima.
@Integra032, nemam Doom3, imam Quake4, mada su obe zastarele igre?
@Chinaski sto jes' jes', prvo Juarez, pa za koji dan stize i "Ratna Oprema"!
Kakve su igre, Lost Planet-Extreme Condition i Two Worlds, da li da razmatram i njih za test?
JA stvarno neznam sta tom Oblivionu treba od grafike...Ja sam jako skroman samo sam hteo 1280 rezoluciju i cak mi ne treba AA i AF znaci nisam ga mogao vise postedeti nego sto jesam...
pa ne znam sta su to minimalno dva PCI slotai zauzima minimalno dva PCI slota
Dobio si losije rezultate najvise zbog sporije memorije,ja imam c2d na 3.2 i dobijam 10,4k verovatno bi sa 2900pro dobio 200-300 poena vise ali hebes 3dmarkove.@Flight
Ipak sam uzeo Gigabajt 3850 sa 256 rama i Zalmanom, i koliko vidim slabiji je od ovog 2900 PRO za oko 1000 u 3dmarku 2006, ali dobro meni je super i tako. Prijatno sam se iznenadio kad sam video da mi COD4 na max u 1280x960 radi kao tetris.
A dobio sam i NWN 2 u paketu sa grafickom, i bar sam siguran 1000% sto se tice potrosnje kompa i miran sam.
Ali stoji da je 256bit 2900PRO sa 512mb jaca karta od 3850 sa 256 rama.
:wave:
@Dule13, neka te dobro sluzi kartica!
Dobio si na tisini najvise!
I na tom UVD, mada ja pojma nemam sta je to
Edit: Dobio si i na izgledu, svaki Zalmanov kuler je vrlo lepog dizajna (odnosno tvoj racunar, ne ti).
@SRV, ja sam covek koji voli realne podatke, kao sto ti je napisao Dule, nemoguce je da HD3850 256mb, trosi samo 60W, a drugo pa ne znam sta su to minimalno dva PCI slota, ali ti mogu reci da zauzima tacno dva slota, ni manje ni vise, tacno dva.
Kao sto mozes videti sa slika i u Krajsisu je overklokovana karta ostala zakucana na 70c, a sav vreo vazduh kuler izbacuje napolje, van kucista, znaci taj dvoslotni kuler ne zagreva unturasnjost kucista, i stvarno je vrh po pitanju hladjenja.
Tocnije, 63WJa sam uzeo dual slot resenje, daleko je bolje od single slot hladnjaka. Evo podatka - karta mi idle-uje na 28c :d hladnija je nego 2600XT koji sam imao pre ove.
Ali to sve stoji, veca potrosnja i nema UVD-a, ja sam se licno navikao na odlican prikaz video materijala kroz UVD i ne zelim ga menjati
EDIT: Ovaj 2900 Trosi 120 W pri maximalnom opterecenju, e sad ne verujem da 3850 trosi 60W , mora da vise trosi.
@Dule13, neka te dobro sluzi kartica!
Dobio si na tisini najvise!
I na tom UVD, mada ja pojma nemam sta je to
Edit: Dobio si i na izgledu, svaki Zalmanov kuler je vrlo lepog dizajna (odnosno tvoj racunar, ne ti).
@SRV, ja sam covek koji voli realne podatke, kao sto ti je napisao Dule, nemoguce je da HD3850 256mb, trosi samo 60W, a drugo pa ne znam sta su to minimalno dva PCI slota, ali ti mogu reci da zauzima tacno dva slota, ni manje ni vise, tacno dva.
Kao sto mozes videti sa slika i u Krajsisu je overklokovana karta ostala zakucana na 70c, a sav vreo vazduh kuler izbacuje napolje, van kucista, znaci taj dvoslotni kuler ne zagreva unturasnjost kucista, i stvarno je vrh po pitanju hladjenja.
Tocnije, 63WDa ne govorim koliko je bijedna potrosnja u idle-u, svega 13.5W :d Manje od 2600XT.
A pogledajte samo razliku izmedju 2900XT (ok, znam, ovdje se govori o 2900Pro) i 3850.
![]()
Kad sam rekao minimalno dva slota, mislio sam da ne postoji single-slot cooler koji ce ohladit 2900Pro. Stock cooler zauzima dva slota, TR HR-03 (naravno, sa ventilatorom, koji je obavezan) zauzima 3, kao i AC Accelero Xtreme. Ne pada mi na pamet neki drugi cooler za R600 kartice.![]()
Bogami mala potroshnja, nisam znao da je bas ~60W, ali pazi sve 3850 imaju 6-pin power konektor i s'obzirom da PCIe slot moze da isporuci 75 w, taj dodatni konektor mora da ima neku ulogu, verovatno na momente moze vise da povuce.
@Flight
Vouala!
Ma radi i ovako ko bog![]()
Flight,odlichan review..ne bih da idem u offtopic... svakako da je x2900pro dobra kupovina,mislim da ce vreme pokazati da ej magistrala od 320 kojekude bolja..
plus ako uzme da nvidia svake godine ulozi ogromne pare u game mozemo da zakljucimo da ce kako vreme prolazi 8800gts povecati razliku u odnosu na x2900(iako ima "samo 320mb")..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari