Šta je novo?

AMD/ATI HD2900 PRO 256bit 512DDR3 1. srpski TEST-Review:)

Nije pomesao,taj gts je 320 bit-an i ima 320mb memorije.

Poslednja izmena:
Neka nova podesavanja

Trenutno na ovim podesavanjima imam konstantno visoke frejmove i najzgodnije mi je da igram tako, jer sa shaders high, kada padne bas teska rokacina izbliza, padaju frejmovi i previse, pa cu narednih dana ako se ovaj setup pokaze kao dobar da izbacim screenshotove i sa njegovim podesavanjima, ovako bar na prvi pogled ne vidim neku razliku izmedju shaders high i shaders medium?

Gledao sam rezultate i drugih ljudi u benchmarkovanju, od ove kartice mislim da u istoriji hardvera nije bilo nista bolje za 127€ (ili nova cena 125€).

Sto se Crysis GPU benchmarka tice, bezi joj 8800GTS(320/640) za neki frejm doduse na C2D, ali u nekim igrama ovaj Radeon cak i ljusti 8800GTS, bez obzira na procesor.

@Zdravko, dzabe se tesis, ti si tvoju karticu testirao sa C2D procesorom i plus konkretno je brzi za 150mhz u samom kloku, koji je poznato je svima jaci od ovog Athlona, a imas 4 max frejma vise sa tvojom karticom, a 3 average frejma vise!

Ova kartica ima 320 stream procesora, ali je 256 bita, dok je tvoja 320 bita, i ima opet nesto sto je donekle arhitektura 8800GTX, i opet ova moja kartica je odmah za petama iako imas jaci procesor, da ne pricamo da ima igara gde taj 8800GTS je losiji od ove 2900 PRO, a o razlici u ceni necu ni da polemisem.

Evo linka ka Zdravkovim rezultatima pa pogledajte sami koliko je bolji 8800GTS +C2D, i koliko je novcano ta kombinacija bolja.
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=32039

Prilozi

• CRYSIS_OC_potpuno_igrivo.jpg
    CRYSIS_OC_potpuno_igrivo.jpg
    127.1 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Nije pomesao,taj gts je 320 bit-an i ima 320mb memorije.
Znam sad videh http://www.nvidia.com/page/geforce_8800.html
Inače nisam je nikada gledao jer je do pre pola godine bila san za većinu sada mislim da je glupo kupiti je ali dobro nije za bacanje kao polovna ukoliko se nadje neki Xfx na primer :)Flight mislim da nema inače slažem se za frame rate naročito kada se na mapi pojavi više zahtevnijih efekata konkretno Eksplozije i animacija kada koristis Maximumspeed inače kako više igram igru stičem utisak"već vidjenog"a i ovi botovi nisu baš članovi Mense kao što su neki ovde na forumu pričali:D Inače kako više budeš ulazio u igru pravićeš sve više varijacija setup-ova i nemoj se vezivati za samo jedan moj ti je savet jer je šteta da je protrčiš samo na brzinu :)

Poslednja izmena:
Sto se Crysis GPU benchmarka tice, bezi joj 8800GTS(320/640) za neki frejm doduse na C2D, ali u nekim igrama ovaj Radeon cak i ljusti 8800GTS, bez obzira na procesor.

Nece biti, nece biti ;) :p.
Imas temu Crysis bench 1280x1024 high AA off.

Moj skor (sa GTS 320MB @ 660/1900) je avg fps 37, max fps 44. A whiplasher (isto GTS 320MB) ima avg fps 39.
To bas i nije koji frejm razlike ;).
Celih 6 za avg, i celih 7 za max fps, zna da zafali, kao sto sam reche, ja ga presao 2 puta na ovim podesavanjima bez vecih padova frejmova (jedino mi je nivo Ascension malo sporije radio, onaj nivo kada se rusi planina) :type:.

A gde to ljusti taj Radeon ovu GTS 320MB ?
Ja videh po netu da je u dosta igara ova moja ispred punokrvnog 512bit-nog 2900Pro, a kamoli tog osakacenog :d.
Nije nikakav flejm, samo mislim da nisi u pravu.

'Ajde kidaj sa ove teme i tesi se na drugom mestu, a prvom prilikom kada neko spoji ovog Radeona sa C2D, videcemo i rezultate u Krajsisu.

Gde bezi, bezi u Bioshocku i to bez problema. Jos jednom cu da ti ponovim ova kartica je placena 127€, ima 24 meseca garancije pa da imas u svakoj igri po 10 frejmova vise, ova se vise isplati, a da ne pricamo sto je pitanje da li u svakoj igri i imas toliku prednost bez obzira na procesor koji je takodje jaci, evo lepo uzmi otvori temu 8800GTS 320, uzmi igre koje i ja okaci screenshotove pa da vidimo?

Ali stvarno nemoj da mi kvaris test, znam dao si brdo para za tu karticu, a moraces da je prodas za mnogo manje, sve je to u redu, ali nije ovde mesto da ti dokazujes nesto u sta ti verujes(i izgleda mi samo ti).

Evo specijalno za tebe Zdravko, novi rezultati, kada bi mi procesor stabilno radio na 3Ghz, bez obzira sto je AMD taman bih te stigao, jos ako se u ovu karticu uflesuje bios sa XT naponima pa kartica bez trotlovanja odradi test na 780/2200 koliko je sada, tvoja kartica bi bila obrijana. A sa C2D u najmanju ruku tu negde se whiplasherovim rezultatom.

780/2200

Prilozi

• Radeon2900PRO_780_2200.jpg
    Radeon2900PRO_780_2200.jpg
    50.4 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
'Ajde kidaj sa ove teme i tesi se na drugom mestu, a prvom prilikom kada neko spoji ovog Radeona sa C2D, videcemo i rezultate u Krajsisu.

Gde bezi, bezi u Bioshocku i to bez problema. Jos jednom cu da ti ponovim ova kartica je placena 127€, ima 24 meseca garancije pa da imas u svakoj igri po 10 frejmova vise, ova se vise isplati, a da ne pricamo sto je pitanje da li u svakoj igri i imas toliku prednost bez obzira na procesor koji je takodje jaci, evo lepo uzmi otvori temu 8800GTS 320, uzmi igre koje i ja okaci screenshotove pa da vidimo?

Ali stvarno nemoj da mi kvaris test, znam dao si brdo para za tu karticu, a moraces da je prodas za mnogo manje, sve je to u redu, ali nije ovde mesto da ti dokazujes nesto u sta ti verujes(i izgleda mi samo ti).

Evo specijalno za tebe Zdravko, novi rezultati, kada bi mi procesor stabilno radio na 3Ghz, bez obzira sto je AMD taman bih te stigao, jos ako se u ovu karticu uflesuje bios sa XT naponima pa kartica bez trotlovanja odradi test na 780/2200 koliko je sada, tvoja kartica bi bila obrijana. A sa C2D u najmanju ruku tu negde se whiplasherovim rezultatom.

780/2200

Necu da ti previse gadim ovaj thread, tako da cu ti odgovoriti na ovu poruku i odoh.
Neverovatno stvar je kako ljudi prosto obozavaju nas vlasnike ove prelepe GTS 320MB, kao da smo gubavi, naveci luzeri ili sta vec. A ja kazem da je ona i dalje veoma dobra, pa zasto je onda menjati ?
A ja jesam dao za nju 250e, pre vise od 6 meseci, i nagrah se sa njom i za to vreme je izgubila oko 100e ili malo manje u ceni, ja se ne bunim.

Znaci klokovao si je i sada imas avg fps 32,2. Dobio si jedan fps :zgran:.
Ok, C2Duo igra u Crysisu bitnu ulogu, ali ne zanosi se da bi imao vise frejmova od mene ili whip-a.
Jos sad pricas o nekim novim biosima...
Pa mogao bih i ja moju malo da vmodujem, govorimo o normalnom oc-u.

Naravno da je ova kartica (kao i 3850 256MB) odlicna kupovina, ali su obe graficke iza GTS 320MB, svako normalan ce ovo potvrditi :type:.

I naravno da ne savetujem ljude da kupuju GTS 320MB za 220e :d ili polovnu za 150e, ali cinjenica je da je bolja od ovih radeona, cak sta vise, u dosta igara je bolja i od punokrvnog 2900Pro. Pogledaj ti malo bolje testove, i ne pricaj napamet :smoke:.
Imas testa na guru 3D, gde su bas testirali 2900Pro 512bit i 8800GTS 320MB, i u vecem broju igara GTS je bio brzi, pogotovo kada se ukljuci AA.
A ti imas 256bit-ni 2900Pro. Sve je receno.

Poslednja izmena:
bench 12x10 high AA off

evo i mog rezultata :)

Prilozi

• bench.JPG
    bench.JPG
    68.9 KB · Pregleda: 61
Kako to radi Rade ;) Ae sada setnja iz treda ,) :d
:wave:

Poslednja izmena:
Necu da ti previse gadim ovaj thread, tako da cu ti odgovoriti na ovu poruku i odoh.
Neverovatno stvar je kako ljudi prosto obozavaju nas vlasnike ove prelepe GTS 320MB, kao da smo gubavi, naveci luzeri ili sta vec. A ja kazem da je ona i dalje veoma dobra, pa zasto je onda menjati ?
A ja jesam dao za nju 250e, pre vise od 6 meseci, i nagrah se sa njom i za to vreme je izgubila oko 100e ili malo manje u ceni, ja se ne bunim.

Znaci klokovao si je i sada imas avg fps 32,2. Dobio si jedan fps :zgran:.
Ok, C2Duo igra u Crysisu bitnu ulogu, ali ne zanosi se da bi imao vise frejmova od mene ili whip-a.
Jos sad pricas o nekim novim biosima...
Pa mogao bih i ja moju malo da vmodujem, govorimo o normalnom oc-u.

Naravno da je ova kartica (kao i 3850 256MB) odlicna kupovina, ali su obe graficke iza GTS 320MB, svako normalan ce ovo potvrditi :type:.

I naravno da ne savetujem ljude da kupuju GTS 320MB za 220e :d ili polovnu za 150e, ali cinjenica je da je bolja od ovih radeona, cak sta vise, u dosta igara je bolja i od punokrvnog 2900Pro. Pogledaj ti malo bolje testove, i ne pricaj napamet :smoke:.
Imas testa na guru 3D, gde su bas testirali 2900Pro 512bit i 8800GTS 320MB, i u vecem broju igara GTS je bio brzi, pogotovo kada se ukljuci AA.
A ti imas 256bit-ni 2900Pro. Sve je receno.

A zasto uzeti Krizu kao referencu kad se zna da je NV igra. To je isto kao kad bih uzeli COH u kome bi 8800GTS 320 gubio duplo.

Realno gledano da li uzeti novu kartu koja je sporija u Krizi par frejmova ( velika stvar ) za 125e, ili matoru kartu za 150e sa 200mb manje memorije?

Sreca pa se ne reklamirash, pada cena pa doslo vreme da se uvali nekom taj tvoj GTS ? :D

Nazad na temu : nasao sam neki nemacki test, najvaznije ima test potrosnje.

http://translate.google.com/transla...re+2900pro+256bit++review&start=20&hl=en&sa=N

Poslednja izmena:
A zasto uzeti Krizu kao referencu kad se zna da je NV igra. To je isto kao kad bih uzeli COH u kome bi 8800GTS 320 gubio duplo.

Pa ima na onom testu i CoH igra, pa nvidia nije uvek iza radeona, kao sto ni radeon nije uvek iza u nekoj drugoj igri. To su gluposti...

Realno gledano da li uzeti novu kartu koja je sporija u Krizi par frejmova ( velika stvar ) za 125e, ili matoru kartu za 150e sa 200mb manje memorije?
Sreca pa se ne reklamirash, pada cena pa doslo vreme da se uvali nekom taj tvoj GTS ? :D

Neverovatno. Pametnom coveku treba jednom reci...
Pa procitaj opet moj prethodni post, pa onda trtljaj. Ko je preporucio GTS 320MB, i ko je rekao da cu je prodavati. Umisljas.
Da sam hteo da uvaljam, uvaljao bi pre dolaska 8800GT-a. Kao sto rekoh jos nema potrebe za menjanjem GTS 320MB. To svi vlasnici ove graficke znaju, a oni koji je nemaju (bolje reci nisu imali tada para da je kupe), sada se kao nesto nasladjuju, ne znam samo nad chim, kada ce GTS jos dugo raditi posao :type:.

Ovaj radeon dolazi 7-8 meseci posle GTS-a, pa imace za narednih 7-8 meseci jos bolja kupovina za 140e, i tako unedogled.

Dakle, odlicna cena za ovu jaku graficku, samo sam imao malo veca ocekivanja, tj. ocekivao sam da ce biti jaca od radeona 3850, to je sve.

Zato nemoj da ti 100 puta govorim ;).

Procitaj par testova nemoj se drzati jednog ko pijan plota, cinjenica je da su ATI-jeve imaju povecanu efikasnost u COH-u i to je cinjenica, sad to sto si ti video neki test tamo negde je druga stvar.

Ne foliraj se, usao si u tred o 2900 pro i poceo da objashnjavash kako je bolji od 2900 i kolika mu je cena, kakve to veze ima sa tredom.

Kakvo nasladjivanje :wall:, izadji napolje, istrci se, nadisi se vazduha ;)

Ovaj 2900 PRO jeste brzi od 3850 sa 256 rama, pregledaj situaciju ponovo.

Zato nemoj da ti 100 puta govorim ;).

Procitaj par testova nemoj se drzati jednog ko pijan plota, cinjenica je da su ATI-jeve imaju povecanu efikasnost u COH-u i to je cinjenica, sad to sto si ti video neki test tamo negde je druga stvar.

Ne foliraj se, usao si u tred o 2900 pro i poceo da objashnjavash kako je bolji od 2900 i kolika mu je cena, kakve to veze ima sa tredom.

Kakvo nasladjivanje :wall:, izadji napolje, istrci se, nadisi se vazduha ;)

Ovaj 2900 PRO jeste brzi od 3850 sa 256 rama, pregledaj situaciju ponovo.

Dobro, jesam ja upao malo kao padobranac u ovu temu, ali valjda je logicno pri opisivanju neke kartice da se ista uporedi sa slicnima po brzini :type:.
Dakle tu je negde sa 3850 256MB, malo je brza, i sporija od GTS 320MB.
Kao da sam vas pljunuo sve posred lica sa ovom recenicom, ali bitno je to reci, i ima veze sa treadom.

@Zdravko, ti si teras nesto svoje, GoranM, ima najbrzi HD3850 256mb, zato sto je promenio bios i ubacio onaj sa naponima HD3870, i ta kartica je zestoko overklokovana, i od takve koja radi takodje na nadrukanom C2D, ja imam bolji rezultat u Krajsisu!

Sta bi bilo da ja uzmem bios od XT-a, i prebacim 800/2250 i istestiram na ovom AMD-u, ili jos bolje sve to na C2D procesoru, ili jednostavno da samo stavim na C2D masinu moju karticu na 750/2106 kao sto i radi za svaki dan, kraj price za tebe i tvoju karticu, a ovako mi bezis 2 frejma :D!

Evo i tebi jedan test, od ovih kartica na testu ja imam bolje rezultate u ove dve igre, da li su njima tacni ovi rezultati ne znam, ali isto tako pitanje je koliko su tacni i ti testovi koje si ti gledao, plus ova kartica kod mene radi skoro kao 2900XT po klokovima:

http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/13.htm
http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/8.htm

PS/Nije losa tvoja kartica, ja to ne kazem, samo je jedna od najneisplativijih svih vremena na duzi period, a pre 6 meseci tesko da je kostala 250 evra, pre 5 mozda.
A drugo nisam ja taj ko pokusava ovde nesto da dokaze po pitanju 8800GTS vec ti i to ti ne uspeva jer ponavljas jedno te isto, a nisi u pravu ni oko nje ni oko odnosa 3850 i 2900PRO.

Poslednja izmena:
Ma sa tim bios-em dobijes samo 20-30Mhz za gpu i nista vise.(mislim na bios za 3850)
Flight,ajde ako te ne mrzi uradi Cpu benchmark u crysis-u.

Poslednja izmena:
@cc13, dogovoreno!

@Northwood, pa nemam trenutno vise para sve sam ovo sam isfinansirao ako neko moze da mi pozajmi Flight Simulator X i sve ostale igre koje zeli da isprobam dobrodosao je:)

nema veze, mislim da je u redakciji jedna ista, pa cu pokusati tamo da izvrtim ;)
hvala anyway

@cc13, Evo odradio sam dva testa CPU Benchmark Crysis, i oba stavljam:

1280x1024 NoAA, All HIGH
procesor 2850
grafika 750/2106

@Northwood, nista onda ti javi svoje rezultate, pozdrav!

Prilozi

• CRYSIS_CPU_demo.jpg
    CRYSIS_CPU_demo.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 53
  • CRYSIS_CPU_demo2.jpg
    CRYSIS_CPU_demo2.jpg
    49.8 KB · Pregleda: 52
  • Cpu_z.jpg
    Cpu_z.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
CPU Benchmark Crysis:

1280x1024 NoAA, All HIGH
procesor 2850
grafika 780/2196

'Ajde pa nek' se javi neko da prokomentarise ovaj CPU rezultat, s obzirom da nemam uvida u rezultate inace?

Prilozi

• CRYSIS_CPU_demo780_2196.jpg
    CRYSIS_CPU_demo780_2196.jpg
    52.9 KB · Pregleda: 53
Ma Crysis bolje radi na NV kartama ti nema dileme, zato treba uzeti par razlictih igara u obzir kada se uporedjuje snaga jedne karte. Tako da zbog te optimizacije, Crysis nije neko merilo kvaliteta graficke karte, osim mozda NV karti izmedju sebe. Na stranu to sto sam se 2x vise zabavio igrajuci COD4 :D

Lepo rece Yahtzee Croshaw u Zero Punctuation-u za Crysis:

"Pretpostavljam da je to (hardverska zahtevnost Crysis-a) stvar na koju PC nerds dobijaju, velike, besnece PC erekcije."

Evo ko nije video klip, treba odmah da se upuca u stopalo :D.

http://www.escapistmagazine.com/art.../zeropunctuation/2808-Zero-Punctuation-Crysis

Ja nikad taj test nisam ni radio (ne kapiram zasto se zove cpu test i koja je razlika izmedju ovog i gpu testa?),instalirao sam crysis ali nece nikako da radi na 64bit XP-u skinuo sam i onaj patch za x64 i opet ne radi.
koliko vidim ovaj cpu test opet zavisi maximalno od graficke a ne od cpu-a.

CPU Benchmark Crysis:

1280x1024 NoAA, All HIGH
procesor 2850
grafika 780/2196

'Ajde pa nek' se javi neko da prokomentarise ovaj CPU rezultat, s obzirom da nemam uvida u rezultate inace?
Sta mu fali? Evo ti moj rezultat za masinom iz profila, samo sam CPU spustio na 3GHz.

Poslednja izmena:
Pa i meni tako izgleda, a i kakav je to CPU test, kada je isti kao GPU test?

@Dule13, potpuno se slazem sa tobom, COD4 je mnogo zanimljivija igra, samo sto je Crysis tehnicki najnaprednija, jedino sto su zeznuli da meci ne mogu da prolaze kroz prepreke kao u COD4, pa kada pucam na nekoga u Crysisu, kroz zid ono nista :D

Da vidish na to nisam obratio paznju, to bi mogli dodati. Sad, jeste Crysis napredniji ali da bi izgledao bolje od COD 4 trazi x2 puta vise snage. Jedna stvar koja mi se vise svidja u Crysisu je osecaj prostornosti i fizika.

Inace da bas glupo, mozesh srusiti kucu ali ne i probiti drvena vrata o_O

Ziv bio Yoti!

@Dule13, prostor i to sto mozes da lutas naokolo je stvarno dobra stvar u Krajsisu, ali KOD4, im taj mnogo dobar stos sto lake prepreke mozes da resetas, i nekako sa sacmarom u Krajsisu mnogo ih daleko bacas, kada ih bukvalno "rasneses" istom :D Vise mi se svidja u KOD4 nacin na koji ih upucavas jer pravilnim hicem treba ti jedan ili dva metka iz M16 ili AK47, ovde treba da ga rasipes od pucnjave, pricam na hard tezini i KOD4 i Krajsis (znaci nivo tezine odmah posle najtezeg). Naravno dobra stvar u Far Cry -Crysisu je to sto mozes da teras sva ziva vozila, ali zeznuse se oko tih bullet proof koliba :)

PS/ Naravno COD4 ima tu prednost da nije iskljucivo optimizovan za Nvidiu, a krajsis em NVidia iskace logo, em C2D Intel, a naravno sve pod okriljem Microsofta :D

Poslednja izmena:
E da bilo bi lepo da se postave reze iz Obliviona posto imam slicnu konfu kao Flight(tj imao sam XFX 8800GT ali sam je prodao a navescu zasto van zagrade)...Znaci zasto sam je prodao i zasto me zanima ovaj 2900PRO

Dakle 8800GT default klokovi i Oblivion na setovanjima sledecim: 1280*1024 sve na max sem AA I AF koji su iskljuceni i igra po frapsu(a i vidi se) ima padove na 15-20 frejmova a nijednom nije presla 45 znaci jako bedno( a to je razlog uzimanja 8800GT) a da i da napomenem da sam sa 8800GT imao SAMO 11700mrakova u 2005 tako da mi ni to nije jasno...
Sve ostale igre su radile odlicno...E sad dal je to u Oblivionu sto sam imao OOO znate i sami ko igra Oblivion sta je to instaliran ali ne verujem...ili je pak do procesora...

Elem na kraju sam dao moju 8800GT za 8600GTS i po koji evric pride i mogu reci da GTS ima 10500 markova u 2005 sve na default naravno i Oblivion malo ali samo malo losije radi nego sa 8800GT...

NAravno svez Windows i najnoviji driveri se podrazumevaju...Znaci ni prismrdeti onome sa TESTA NA BENCHU gde je AVG FPS u Oblivionu sa 8800GT na rezoluciji 1280*1024 bez aa i af preko 70 moj je bio oko 30 e sad da je to toliko zbog toga sto imam 3800+ ne verujem mada je sve moguce...

E zato me interesuje FLIGHT-ov skor sa 2900PRO na njegovoj masini da vidim dal se nesto moze ocekivati od 2900PRO...

Mozda cu biti jedini koji ce reci ali za MENE je 8800GT totalno bacanje para

3850 na 700/2000 sa C2D E4300 na 3Ghz radi u 45+ fps, stalno u 1600x1200 sa 4xaa i 4xaf. Izgleda fantasticno. Treba li ti ista bolje?

Poslednja izmena:
Ako imate neke zelje na kojim podesavanjima da se igra isproba slobodno kazite.

Jel moze ovo mesto na 3 i 4 slici. Namesti High, a u folder C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis

Ubaci ovaj fajl...

Okaci SS sa fps, da vidimo jel gura u tih 1440x900 ;)

Prilozi

• System.rar
    156 bajta · Pregleda: 42
@Zdravko, ti si teras nesto svoje, GoranM, ima najbrzi HD3850 256mb, zato sto je promenio bios i ubacio onaj sa naponima HD3870, i ta kartica je zestoko overklokovana, i od takve koja radi takodje na nadrukanom C2D, ja imam bolji rezultat u Krajsisu!

Sta bi bilo da ja uzmem bios od XT-a, i prebacim 800/2250 i istestiram na ovom AMD-u, ili jos bolje sve to na C2D procesoru, ili jednostavno da samo stavim na C2D masinu moju karticu na 750/2106 kao sto i radi za svaki dan, kraj price za tebe i tvoju karticu, a ovako mi bezis 2 frejma :D!

Evo i tebi jedan test, od ovih kartica na testu ja imam bolje rezultate u ove dve igre, da li su njima tacni ovi rezultati ne znam, ali isto tako pitanje je koliko su tacni i ti testovi koje si ti gledao, plus ova kartica kod mene radi skoro kao 2900XT po klokovima:

http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/13.htm
http://www.overclockersclub.com/reviews/visiontek_hd3850/8.htm

PS/Nije losa tvoja kartica, ja to ne kazem, samo je jedna od najneisplativijih svih vremena na duzi period, a pre 6 meseci tesko da je kostala 250 evra, pre 5 mozda.
A drugo nisam ja taj ko pokusava ovde nesto da dokaze po pitanju 8800GTS vec ti i to ti ne uspeva jer ponavljas jedno te isto, a nisi u pravu ni oko nje ni oko odnosa 3850 i 2900PRO.

Moras biti bolji kad imas 512MB. Sta mislis zasto je 3870 na def. i dalje nesto brzi od overklokovane 3850? Memorija. Inace.... imam i 8800GT, e to vec "izuva" krizu. Nemoze tu 3850 ni 3870 nista. Jednostavno sto bi se reklo jednu rezoluciju je gore.

Za 127eura taj 2900pro sa 256bita je must have!

Poslednja izmena:
Ziv bio Yoti!

@Dule13, prostor i to sto mozes da lutas naokolo je stvarno dobra stvar u Krajsisu, ali KOD4, im taj mnogo dobar stos sto lake prepreke mozes da resetas, i nekako sa sacmarom u Krajsisu mnogo ih daleko bacas, kada ih bukvalno "rasneses" istom :D Vise mi se svidja u KOD4 nacin na koji ih upucavas jer pravilnim hicem treba ti jedan ili dva metka iz M16 ili AK47, ovde treba da ga rasipes od pucnjave, pricam na hard tezini i KOD4 i Krajsis (znaci nivo tezine odmah posle najtezeg). Naravno dobra stvar u Far Cry -Crysisu je to sto mozes da teras sva ziva vozila, ali zeznuse se oko tih bullet proof koliba :)

PS/ Naravno COD4 ima tu prednost da nije iskljucivo optimizovan za Nvidiu, a krajsis em NVidia iskace logo, em C2D Intel, a naravno sve pod okriljem Microsofta :D

Balistika u Krizi je bruka i sramota, ne mora da bude ultra realno, al ono je cirkus.

I poljski WC-i su im neprobojni :D

Kola su stvarno napravili beskorisnim, cim neko zapuca na tebe odma te digne u vazduh.

PS.

Prodao sam 2600XT i najverovatnije cu sutra kupiti nesto, pa ako kupim 3850 mozemo da uporedimo performanse posto imamo relativno iste masine.

@GoranM, 1440x900 je zahtevnija rezolucija od 1280x1024 iako mnogi misle da je situacija obrnuta, to moze da se vidi i iz GPU testa.

Evo gde sam ubacio ovaj fajl, kazi mi da li je to ok, i da li mislis na po redosledu, prva slika setup, druga setup, pa 3. i 4. jedna ista lokacija sa defaul i overklokovanom karticom ili msilis na 3. i 4. lokaciju u igri?

U svakom slucaju evo ti dva screenshota, koja sam vec naprevio po tvojim uputstvima pa ako nije to sto si mislio ispravicemo.
Na ovoj kartici i na AA off all high u 1440x900, po mojim merilima igra ne moze da se igra, pogotovu na kasnijim mapama na ovoj prvoj i moze nekako.

Za 127eura taj 2900pro sa 256bita je must have!
Tu nema dileme! ;)

@Dule13, odlicno Dule! Sta god da uzmes (sa 512mb) neces pogresiti!

COD4 iako ima radnju klasicno neinventivnu, mnogo je bolja igrica od Krajsisa, cak mislim da je animacija bolja u COD4, a u pravu si za vozila u Krajsisu kao da su od kartona! Ili recimo kada gadjas tenk rucnim bacacem tri rakete i razneses ga, kao u arkadnim igrama, toliko i toliko puta moras da pogodis neprijatelja :)

Javi cim uzmes karticu.

Prilozi

• file.jpg
    file.jpg
    23.7 KB · Pregleda: 42
  • forGoranM.jpg
    forGoranM.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 41
  • forGoranM2.jpg
    forGoranM2.jpg
    80.4 KB · Pregleda: 46
  • forGoranM2default.jpg
    forGoranM2default.jpg
    93.7 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Moras biti bolji kad imas 512MB. Sta mislis zasto je 3870 na def. i dalje nesto brzi od overklokovane 3850? Memorija. Inace.... imam i 8800GT, e to vec "izuva" krizu. Nemoze tu 3850 ni 3870 nista. Jednostavno sto bi se reklo jednu rezoluciju je gore.

I ovde se slazem, 8800GT je vec druga prica i mnogo jaca graficka.

Evo jos par shotova, valjda sam te dobro razumeo?

Prilozi

• zaGoranaMdefault1.jpg
    zaGoranaMdefault1.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 43
  • zaGoranaM.jpg
    zaGoranaM.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 48
Nazad
Vrh Dno