Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

mislim da bas jesi imao srece. :)

a i po ovom tvoj primerak mi izgleda bolje od mog jer sam ja morao Vcore da dignem mnogo vise za stabilnih 3.7 mogao bih verovatno i na 3.8 ali bi mi onda temp. verovatno isla i do 65 :D a toliko vec ne bih da se igram
po ovome vidim da si ga testirao samo 10 min... ostavi ga malo duze :)
meni je vise puta padao posle duze od pola sata

Pustio sam ga duze i ostao je stabilan, ali kad dignem multiplier x19.5 pukne prvo jezgro tj. drugo, ne vredi ni dizanje voltaze. Ali moze ova 3 na 19.5X , a ovo na 19X uz pomoc AMD OverDrive. Tako isto radi stabilno. Ko 955 X4 ***:cigar:probao sam i sa bus speed moze i tako da se nagura dobro. Cuti dosta sam ga i platio skoro 85e:bottle:i kuler petnaestak i ode stotka:bottle:

Pustio sam ga duze i ostao je stabilan, ali kad dignem multiplier x19.5 pukne prvo jezgro tj. drugo, ne vredi ni dizanje voltaze. Ali moze ova 3 na 19.5X , a ovo na 19X uz pomoc AMD OverDrive. Tako isto radi stabilno. Ko 955 X4 ***:cigar:probao sam i sa bus speed moze i tako da se nagura dobro. Cuti dosta sam ga i platio skoro 85e:bottle:i kuler petnaestak i ode stotka:bottle:

ja sa tri nisam ni pokusavao,to mi i nije neka prednost. quad ili nista. :)
tj. kao dual sam stigao do 3.9 stabilnih ali mi ipak bolje ovako kako je sad.
nego jesi zadovoljan kulerom?
ja sam birao izmedju TX2 I TX3 i ipak sam se odlucio za TX2,mnooogo je lepsi. :)

ja sa tri nisam ni pokusavao,to mi i nije neka prednost. quad ili nista. :)
tj. kao dual sam stigao do 3.9 stabilnih ali mi ipak bolje ovako kako je sad.
nego jesi zadovoljan kulerom?
ja sam birao izmedju TX2 I TX3 i ipak sam se odlucio za TX2,mnooogo je lepsi. :)

U pravu si 100% . Ne moze da se poredi sa X2, pa razlika u 3dmark06 je oko 2-3k izmedju X2 i X4 pa makar X2 bio klokovan na 4.5GHz, ali dobra mi je varijanta sto u AOD-u mogu klkovat svako jezgro za sebe , a kontam da je ono per core podesavanje dobra stvar(-12%-12%). Pricaju ljudi na forumima da ove ploce kad ostavis na auto bez veze daju napon jezgrima, ili puno ili malo zato su nestabilna.
TX3 sam uzo zato sto vendetta2 nije mogla da mi stane u kuciste. TX3 mi je izgledao kao vendetta2 samo manji, a moze i extra vent da se montira ako zagusti. Da sam znao da cu imato ovolko srece sa CPU uzo bi CM212. Kad skupim pare za i7 onda cu uzet 212, sad ovaj X4 B50 cenim 100e min.

TX3 sam uzo zato sto vendetta2 nije mogla da mi stane u kuciste. TX3 mi je izgledao kao vendetta2 samo manji, a moze i extra vent da se montira ako zagusti. Da sam znao da cu imato ovolko srece sa CPU uzo bi CM212. Kad skupim pare za i7 onda cu uzet 212, sad ovaj X4 B50 cenim 100e min.

Pa moze i na TX2, ali mora da skines onu plastiku sa njega :)

:laugh:cuj 100e lol:laugh:. 120 min

pa s'obzirom da X4 955 kosta oko 14000 ,to je to.:)
ali opet nije to to,sta bih sa njim radio kad nema sta da se otkljucava :D
iskreno i da imam para za i7 ostao bih na AMD-u. :)
imamo zajednicku istoriju.
Athlon XP 1600+ ovaj sam spalio :-devil-: :crash:
Athlon 64 X2 7750 Kuma BE a ovaj OC na 3.4 :banana:
i sada ovaj koji mislim da necu skoro menjati :)

iskreno i da imam para za i7 ostao bih na AMD-u. :)
imamo zajednicku istoriju.
Athlon XP 1600+ ovaj sam spalio :-devil-: :crash:
Athlon 64 X2 7750 Kuma BE a ovaj OC na 3.4 :banana:
i sada ovaj koji mislim da necu skoro menjati :)

i nemas za sad veliki izbor u AMDu , mozda jedino 965, a i on za samo dvesta , trista MHz po jezgru. pa i nije samo to je 1 GHz...preko 4GHz i sa njim bi bilo povuci potegni, dok sa i7 ,kolko vidim, preko 4 ko dobar dan....

ja bas mislim da je to jedna od prednosti TX2 jer usmerava vazduh na plocu..
ali kad bi vec razmisljao o dva vent. onda definitivno CM212
a TX3 sa 2 vent mislim da bi malo dobio na temp a mnooogo na buci :,,:

Pa u teoriji, to bi i trebala da bude prednost. U praksi, ne znam koliko je to efikasno...
A za ovo drugo se apsolutno slazem.

I sta si hteo da kazes sa ovim linkom?

^
Da je omasio thread, naravno ;)

Ma jesam omasio! :) ali svejedno AMD,Intel.. 48-jezgarni ...Pa ko ce to ispratiti?! Sto je mnogo,mnogo je! :)

Blago tebi :D samo bilo bi lepo kada bi barem napisao utiske, ubrzanje i mozda okacio neki test performansi...

Pa za sada sve ok, gubim oko 10% performansi zbog HT-a, a sam cpu ne gubi toliko nista od performansi... :wave:

jeli mogu ljudi sa unlockovanim x2 550 da mi kazu koliki je njihov score na cpu u windows 7 experience index-u?

Ma po meni taj test i nema veze sa mozgom... Skoro isto rangira PII i AII procesore :d

Ma po meni taj test i nema veze sa mozgom... Skoro isto rangira PII i AII procesore :d

Slazem se! Prvo primer za istu konfiguraciju vista i win7 pokazuju skroz drugacije rezultate.

a HDD koji god stavis ne ide vise od 5.9 na win7 bio on 16mb ili 32mb cash-a
(naravno osim raptora.:)
to jos nisam probao

Pozdrav.
Procitao sam temu od pocetka i vidim da se pominje da je bolje ako je NB frekvencija iznad 2000.Da li sam ja dobro shvatio ili...?
Ja imam Athlon II 240 i klokovao sam ga na 3.5Ghz-a ali nisam dirao NB.
Evo slika BIOS-a:
http://img707.imageshack.us/gal.php?g=dsc00001muo.jpg
A evo iz cpuz-a i everesta:
http://img268.imageshack.us/gal.php?g=everestn.jpg
Ako treba jos neki SS recite da okacim.;)
Da li je ovo pravilno odradjen OC ili sam negde pogresio?
Ako nije recite mi sta trebam da promenim.
Hvala i pozdrav.;)

Jesi shvatio si...osnovno je da ne preterujes sa HT-om, znaci plafon 2.2ghz, dok NB teras dokle je stabilan :)

A hoce li mi povecanje NB-a povecati potrosnju?
Posto sam na granici sa napajanjem(LC 420W).
Da li je ovo ostalo sve u redu?

Grafa ti je mali potrosac, ali vuce svu struju sa 12V grane koja je na tom napajanju slaba...

Nazad
Vrh Dno