Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

vazi, dodji juce :D
nemam pojma, citam ovu temu i kapiram da se sve svodi na srecu :) eventualno 0922 mada ni to ne znaci nista kao sto smo videli...

ma naravno da se svodi na srecu..evo kod mene je bio 0920 i savrseno se "otkljucao" i super radi

sta ce ti onda jos jedan? :p

da si uzeo kod nas u bench house-u 0921 mozda bi bolje prosao :p

:)Ma sutra dolazim da zamenim za neki koji se otkljucava.:p

Hteo sam da dodjem da uzmem ali sam imao sudar(otpozadi me zveknuli,naprsla i soferka) tako da mi nije bilo ni do cega a bio na banovom brdu pa sam svratio do WW i uzeo procesor da se oraspolozim:)

Nije mi nesto mnogo zao zbog ova dva jezgra jer je procesor besan i ovako a meni licno i ne znace mnogo(ne koristim takve aplikacije) a vec sam nasao stabilnih 3.8 koje nisam siguran da bih mogao da izvucem sa otkljucanim jezgrima. Mada ko zna, od procesora do procesora.

Poz:)

A kako bi recimo uporedili 7750BE sa ovim procesorom, koliko je slabiji u realnom gamingu? Ovaj kosta 50-ak eura a 550BE 90-ak. Ja imam 550BE nego eto cisto me zanima, znam da ima ljudi ovde koji su imali i jedan i drugi. PoZz

A kako bi recimo uporedili 7750BE sa ovim procesorom, koliko je slabiji u realnom gamingu? Ovaj kosta 50-ak eura a 550BE 90-ak. Ja imam 550BE nego eto cisto me zanima, znam da ima ljudi ovde koji su imali i jedan i drugi. PoZz
video sam da su u julskom SK testirali sve generacije AMD-ovih Dual-Core procesora. Po onome tamo 550Blck je mnogo brzi od 7750Blck

zanima me kolika je temp 720tke na 3.2 sa box coolerom? i koje je neki njen maksimum

Poslednja izmena:
^to smo ti rekli milion puta do sada i temperature i max clock na default naponu i krajnji oc procesora i karakteristike maticnih ploca i sta su phaze kod ploca i jos mnogo toga

Poslednja izmena:
Uzeh danas 550BE. CPU se odmah otkljucao na ploci u potpisu, sa rebels haven biosem. Posto je radio stabilno na default. poterao sam ga na 3.5ghz i tu i stade. Nece ni da makne preko, na 3.5 radi na default vcore, overvoltovan na na 1.45 nece da radi ni na 3.6. Butuje u win, ali se za par minuta PC restratuje pod prime95(verzija koja testira sva 4 jezgra). U svakom slucaku extra sam zadovoljan, bio bih srecan sve i da radi samo na 3.1 sa sva 4 jezgra, a ovo preko je extra bonus za ove pare. Probacu malo da se pomajem da ga poteram na nesto vise ako hoce da ide, ali ne bih se iskreno time mlatio ako moram dosta da dizem voltazu za recimo 100-200mhz.
Napomena: ovi testovi su samo 15 minuta toliko sam imao vremena danas, evo sada radim vec 22 minuta prime na 3.5 bez greske. Takodje su temperature malo cudne, jer je test radjen na otvorenom kucistu, sada sa zatvorenim je vec ok-trenutne temperature: sistem 37, CPU 47, koristim onaj drugi P95 test koji max dize temperature CPU da bih isprobao kako se drzi. Postujem i trenutni SS testa koji radim.
15-minuta prime.jpg 15-minuta prime no error 4 cores 3500mhz.jpg Test zatvoreno kuciste P95 22 minuta.jpg

PS: zaboravih da napisem, revizija CPU je 0923.

Poslednja izmena:
@kobaya

aj molim te reci koji si tačno bios koristio sa rebels haven-a i tačno kako si ga otključao, imam istu ploču i 2 komada 550-ke, oba 0923 i ni jedan neće da se otključa ni pod razno, probao sa tri bios-a... :-(

Evo link: http://www.lejabeach.com/Biostar/TA790GX128M/ .
Bios je 78DEA715.CET.rar, onaj pored koga pise da otkljucava CPU. Otkljucao sam ga na jedini moguci nacin: ACC na auto, ako proradi proradilo, ako ne onda je CPU losh. Znaci BIOS je 100% ispravan, ako si stavljao ACC na auto, a verujem da jesi, onda se ta tvoja 2 primerka ne otkljucavaju stabilno...

Poslednja izmena:
@kobaya
hvala, mislim da sam taj koristio i auto opciju ali sam čitao da su neki ljudi otključavali sa -2% za sva jezgra, pa samo da proverim...

Ljudi ja ne mogu da poteram mnozilac preko x19 na GA-M720-US3, rekli ste mi da je to do BIOS-a. U medjuvremenu sam izmenjao nekoliko BIOS-a i poslednja verzija mi je BIOS sign on message: M720-US3 F4 . Doduse pre je isao mnozilac do 18,5 a sada do 19. Cim pokusam preko 19 automatski me vrati na AUTO. Radi mi stabilno na 3,8 uz dizanje napona za 0,1V. Upravo ga testiram vec sat vremena na ORTHOS-u Blend - stress CPU and RAM. Temperatura 54 stepena. Greska 55 stepeni.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, to je onaj stari BATCH 0920. Postovao bih da sam ga zamenio. Ovih dana cu da isprobam par komada pa ako neki radi :p . Nego dal mi je bolje 4 jezgra na lupetam 3,5GHz ili 2 na 4,2GHz za gaming?

Poslednja izmena:
Tesko da ce moci preko 3.8 na toj ploci. Kod mene na ma770-ud3 plafon je 3.8 postignuto menjanjem mnozioca i dizanjem voltaze. Kada namestim mnozilac na 19.5 ili 20 zvekne mi BSOD prilikom ucitavanja windowsa. Jedino sto sam uspeo da izvucem je 4Ghz sa podizanjem FSB(znam da nije pravilno ali nema veze) na 210*19(3990) u klimatizovanoj sobi i par minuta orthosa pre nego sto se zaplaveo ekran..

Evo ti link ka nekim rezultatima ako nisi vec video i pogledaj 7 rezultat..

http://www.overclock.net/amd-cpus/525772-official-phenom-ii-x2-550-club.html

..e kako je on uspeo ja ne znam i koliko je sve to stabilno ili je bitno samo da se upali windows.

EDIT

x2 4.2 za game-ing osim u GTA IV i drugim igrama koje mogu da iskoriste sva 4 jezgra, isto vazi i za aplikacije koje mogu da iskoriste sva jezgra..
Ako ga poteras na 4.2 stabilno javi kako si uspeo:p

Poz

Poslednja izmena:
Prebacio sam za voltazu :( . Podigao sam za 0,05V tako da je 1,328V za CPU.

Poslednja izmena:
Nesto se tu ne slaze. Default tog procesora je 1.35 osim ako nije ukljucen CnQ pa on pegla napon. Ako juris vece klokove moras da stavis napon od 1.4 do recimo bezbednih 1.45 u zavisnosti od hladjenja koje imas, naravno a sve zavisi i od primerka procesora..

Ako nisi siguran za koliko da podizes voltazu procesora, digitron u ruke i sabiraj. Samo nemoj da predjes 1.45, narocito ako imas box..

Poz

Poslednja izmena:
Tesko da ce moci preko 3.8 na toj ploci. Kod mene na ma770-ud3 plafon je 3.8 postignuto menjanjem mnozioca i dizanjem voltaze. Kada namestim mnozilac na 19.5 ili 20 zvekne mi BSOD prilikom ucitavanja windowsa. Jedino sto sam uspeo da izvucem je 4Ghz sa podizanjem FSB(znam da nije pravilno ali nema veze) na 210*19(3990) u klimatizovanoj sobi i par minuta orthosa pre nego sto se zaplaveo ekran..

Evo ti link ka nekim rezultatima ako nisi vec video i pogledaj 7 rezultat..

http://www.overclock.net/amd-cpus/525772-official-phenom-ii-x2-550-club.html

..e kako je on uspeo ja ne znam i koliko je sve to stabilno ili je bitno samo da se upali windows.

EDIT

x2 4.2 za game-ing osim u GTA IV i drugim igrama koje mogu da iskoriste sva 4 jezgra, isto vazi i za aplikacije koje mogu da iskoriste sva jezgra..
Ako ga poteras na 4.2 stabilno javi kako si uspeo:p

Poz

:( , ja mislio da to moze laganica 4GHz :( .

Ajde par saveta. Hladim ga na BOX-u u Antec Skeletonu. Klimu cu da ukljucim da bije u njega na 16 stepeni(fan MAX :D ) . Sada je trenutno vec 90min pod Orthos-om i 55 stepeni(klima ne radi). Voltazu cu postepeno da dizem u skladu sa stabilnoscu. O cemu treba da vodim racuna kada dizem FSB(memorija, north bridge mi je na default vrednosti - 200) i do koliko mogu da tolerisem temperaturu CPU-a za potrebe testiranja(cisto da vidim do koliko moze stabilno da radi)? Koja je tacka topljenja silicijuma uopste(preko 130C)?

P.S.

Memorija je neka Apacer sa zlatnim metalnim hladnjacima DDR2 na 800. Nikada me nije zanimalo da je klokujem, zato i nemam pojma koja je.

Prilozi

• Apacer DDR 2 800.JPG
    Apacer DDR 2 800.JPG
    144.2 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Pa verovatno i moze oko 4Ghz ali na novijem chipsetu.

Iskljuci CnQ u biosu i iskljuci smart fan za procesor i neka stalno radi na max-u ili kako vec regulises brzinu obrtaja.

Nemoj da predjes 70 stepeni! Mislim da je procesor i deklarisan na 72 ili tako nesto ali bolje nemoj da juris te temperature. Ako uspes da ga odrzis stabilnim na ispod 60 to ce biti odlicno. Na 65 stepeni budi jako pazljiv i prati sta se desava. Meni je u biosu namesteno da se komp gasi kada dodje do 70 stepeni pa mozes i ti to da uradis ako zelis.

E sada, ne verujem da ces na toj ploci uspeti mnogo da uradis sa klokovima. Meni sa podizanjem voltaze NB ili povecavanjem brzine istog komp prestaje da radi i ide naravno clear CMOS. Jedino sto sam uspeo da uradim je da podignem FSB(znam da je pogresno:)) na 210 sto je podiglo i frekvenciju NB na 2100Mhz kao i memoriju i da dobijem 3 minuta stabilnih 4Ghz. Bilo kakvo menjanje voltaze NB je takodje dovelo do clear CMOS-a.

Kada se sve sabere ne znam sta da ti savetujem. Idi sa procesorom na 1.45 max sa box-om, podigni fsb:) na 210-211, zakljucaj pcie klok na 100Mhz i vidi sta se desava. Mozes da probas da dignes voltazu NB ali samo na svoju odgovornost i napomenu da ces verovatno morati da odradis clear CMOS.

Mozes da nadjes par clanaka kako se klokuju amd procesori i kada sve to procitas dobijes savet da niko ne zna koja kombinacija ce kod tebe da radi pa samo polako i pazi sta radis..

Poz

Poslednja izmena:
Orthos puko' i auto-restart posle skoro 2 sata testa ;( . Sada sam pustio LinX sa cekiranim dugmetom all. Mislio sam da sve to moze dosta vise :( . Kako se dize voltaza temperatura drasticno raste. Probao sam 1,45 ili 1,48 cisto da vidim hocu li moci da izaberem mnozilac preko x19 ali nista od toga.

Poslednja izmena:
Ovako LinX prosao bez problema za 18 m i 13 s . Sada sam skinuo Prime95 25.11 i cekirao Blend test(po default-u, threads 2). Ali cak i da Prime95 prodje Orthos zna da pukne ;( .

pustis sat vremena linx-a i ako prodje to ti je dovoljno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno