Momče, nisam ja garantovao nikom da će 0922 100% da se otljuča nego da ima mnogo veći procenat otključavanja.Nemojte da posle @prodigy sa svojom brzopletoscu bude kriv...ja sam uzeo zbog 2 jezgra i u namenjen je ploci koja nema ACC ali nisam izdrzao pa sam pre toga probao na m720...naravno da ne radi a 0922 je...mislim radi ali samo malo zakucava ponekad...:d...znaci da prica 16 od 16 pada u vodu,ne przite se...,nego na srecu i nema sta da izgubite,vredi te pare...3.7 na default naponu i vozi,a ako bude x4 super...
Momče, nisam ja garantovao nikom da će 0922 100% da se otljuča nego da ima mnogo veći procenat otključavanja.
Eto vidiš i ti si uspeo samo ti je nestabilan što bi moglo da se sredi malom korekcijom voltaže.
Kolega, te procesore nisam ja lično testirao već uradio copy-paste sa XS foruma gde ljudi širom sveta postuju svoje (ne)uspehe sa X2 550. Samo otključavanje procesora ne bi išlo u tabelu uspešno otključanih već mora da se priloži neki screen stabilnosti na određenoj frekvenciji. Masa ljudi i tamo i ovde, među kojima i ja nisu uspeli da otključaju 0920 dok je tamo 0922 16/16 uspešno otključano, što opet ne garantuje da ćeš ti ili bilo ko drugi ako nabavi 0922 procesor uspešno ga i otključati. To bi bilo krajnje *****ski. :wave:Nema potrebe da mi se obracas sa "momce",svi imamo nickove a i "kolega" je nekako logicno...razumem da si se malo naljutio ali si sam kriv...nisi ti pisao o vecem procentu otkljucavanja nego 16/16 sto je 100%...ja sam siguran da ne mislis tako...ne bih ja ni reagovao da posle tvog posta nisu poceli "a gde ima 0922" sto je i logicno i direktna je posledica tvojih 16/16...
Moguce je da je veci procenat otkljucavanja neke serije mada licno sumnjam...gospodin iz AMD koji je smislio foru sa otkljucavanjem je vec milioner po mom misljenju a i forom sam odusevljen...dakako AMD u sklopu te ideje pusti recimo svaki 10-i CPU ispravan i kada bi to stavili na papir definitivno postoji sjajna racunica...
Evo ti moj primer...apsolutno mi za dete ne treba jaci CPU od X2 250...malo sam se posavetovao ovde i ako sam znam da je 550 bolja kupovina opet je poenta da mi ne treba a kada mi zatreba za koji mesec bice 660,770...kako vec imam phenoma X3 ipak sam resio da idem na 550...ali poslednja prevaga toj odluci je bila "a mozda ga i otkljucam"...a pazi,i da je radio OK nemam plocu za njega jer je svakako namenjen drugoj ploci...znaci bas sam pao na foru a zamisli da sam video tvoj post tada,okrenuo bih BG......naravno,ne smatram da sam ispao naivan jer 550 kao X2 apsolutno vredi taj novac i to mi je bila prva misao...
Sto se tice mog otkljucavanja,ne samo da sam ga otkljucao nego sam kompletan win sa svim programima i igricama upisao cak se i 10-ak minuta igrao bez ijednog problemcica...cim su poceli testovi sa full opterecenjem pocela je i nestabilnost...dakle,postavio sam vec pitanje,nije problem otkljucati nego kako radi a upravo nestabilnost-neispravnost je razlog zakljucavanja jezgara...tako da novi korisnici treba da znaju da nije gotovo kada im butuje win i napise da je X4...:smash:...za info da kazem,da se moj X3 apsolutno isto ponasa tako da sam ubedjen da AMD zna jako dobro sta radi i da je sve to kampanja u kojoj svaki 10-i dobija...samim tim i podizanje napona je po meni potez "ocajnika" tako da to priznajem, nisam radio,jer mi je zakucavanje na everestu i linx reklo sve sto je trebalo da znam oko otkljucavanja...:d
Ipak,kazem,nisam se bavio time i brzo sam odustao jer mi ne treba ali ako ti imas sigurnije informacije da su potrebne vece intervencije kod stabilnosti otkljucavanja,rado cu te poslusati i prvom prilikom kada budem dokon,prebacicu ga u moju plocu i probati tvoje savete mada sam skeptik i dalje...i bilo bi mi drago da shvatis da sam te ja u stvari ovde branio da te ne "razapnu"......pozdrav
ploca je gigabyte ma790xt ud4p,a seriju nisam pogledao tj zaboravio sam
Koji ti je batch procesora?
Kako zakuca? Neće da digne win ili neće da bootuje uopšte?
Vidiš na samom procesoru, kačio sam sliku više puta u ovoj temi.cim podigne sistem i gde da vidim koji je batch
Stiže običan kuler kao na starim x2 procesorima bez heatpipe nažalost. On je dovoljan ako nećeš otkključavati preostala dva jezgra.Da li box kuler ima bakarnu kontakt pločicu i i heatpipe-ove kao kuler koji je išao uz Phenome I ?
Da li bih mogao da računam na to da bi ovaj moj vremešni Titan iz potpisa mogao bolje da ohladi x2 550 nego box kuler?Kuler jeste mator ali ja ću ga ispolirati i podrazumeva se da ću staviti drugu 9-ku fan na njegaDa li box kuler ima bakarnu kontakt pločicu i i heatpipe-ove kao kuler koji je išao uz Phenome I ?Inače meni nisu bitna još dva otključana jezgra po svaku cenu a i trenutno nemam ploču koja je AM3 ready nego me zanima ako budem prodavao konfu iz potpisa da li da dam ili ostavim Titana on nema neku vrednost ali mi je neka gornja granica zbog prostora u Antec900!Jer na bočnoj stranici mi se nalazi dodatna CM 12-ica a ukoliko bi stavljao nešto u klasi OCZ Gladiatora ili slično morao bi da je skinem
Ako je neko imao ili ima Antec900 voleo bi da mi kaže koji je cpu kuler po dimenzijama ok za njega ?
Pa videću možda i budem:dtnx 4 info!Stiže običan kuler kao na starim x2 procesorima bez heatpipe nažalost. On je dovoljan ako nećeš otkključavati preostala dva jezgra.
Pa jeste bio je tu negde mada lično smatram da je i bolji ali to je veće relativno jer je bagatela klasaSve bolje hladi od BOX-a... Taj Titan je bio negdje u rangu sa TX2, right?
Obicni BOX, bez heat-pipeova
edit: da ne brisem, rece covek vec
Pa jeste bio je tu negde mada lično smatram da je i bolji ali to je veće relativno jer je bagatela klasa![]()
da si uzeo kod nas u bench house-u 0921 mozda bi bolje prosao![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari