Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

^
:p:)

Poz

EDIT: Salim se, cisto da ne bude opet zabune:)

Poz

Poslednja izmena:
Dajte na PM neku prodavnicu gde ima 0922 pazario bi i ja jedan... :)

Ja bi pazario u bench prodavnici ako imaju 022. A mogu i da sacekam ako trenutno nema. Ocu da aktiviram VIP status za prodavnicu.

:D

Nemojte da posle @prodigy sa svojom brzopletoscu bude kriv...ja sam uzeo zbog 2 jezgra i u namenjen je ploci koja nema ACC ali nisam izdrzao pa sam pre toga probao na m720...naravno da ne radi a 0922 je...mislim radi ali samo malo zakucava ponekad...:d...znaci da prica 16 od 16 pada u vodu,ne przite se...;),nego na srecu i nema sta da izgubite,vredi te pare...3.7 na default naponu i vozi,a ako bude x4 super...

Poslednja izmena:
Evo ovako posle trodnevne torture procesora ( 550BE ) da na kraju kazem temperature procesora ako nekog zanima:

Ovako stavljen je Cooler Master Hyper 212 i najobicnija termalna pasta (ona od 100din) i temperature su sledece:

1. Temperatura procesora idle 32C
2. Temperatura procesora load 41C (Prime 95, LInx, 2 X 3dMArk 06 sve u svemu pod MAX opterecenjem je radio nekih 1 vremena sto mislim da je dosta)

Da napomenem da je sve STOCK tj nista klokovano i dizan napon (javljam rezultate kada se bude klokovao)

Nemojte da posle @prodigy sa svojom brzopletoscu bude kriv...ja sam uzeo zbog 2 jezgra i u namenjen je ploci koja nema ACC ali nisam izdrzao pa sam pre toga probao na m720...naravno da ne radi a 0922 je...mislim radi ali samo malo zakucava ponekad...:d...znaci da prica 16 od 16 pada u vodu,ne przite se...;),nego na srecu i nema sta da izgubite,vredi te pare...3.7 na default naponu i vozi,a ako bude x4 super...
Momče, nisam ja garantovao nikom da će 0922 100% da se otljuča nego da ima mnogo veći procenat otključavanja.

Eto vidiš i ti si uspeo samo ti je nestabilan što bi moglo da se sredi malom korekcijom voltaže.

Na koliko moze da ide X4 20(ako 2 jezgra mogu da rade na 4 GHz da li mogu i 4 na toj freq) i kako bi ga rangirali po snazi u poredjenju sa drugim AMD quad procesorima(recimo sa Phenom II X4 955 ili je to isti procesor kome ne rade 2 jezgra iz ovog ili onog razloga)?

Poslednja izmena:
Na koliko može zavisi od procesor i hladjenja. Teoretski moguće je ali najbolje probaj.

Otključani X2 550 je potpuno isti kao i 955 koji si naveo ako rade na istoj frekvenciji.

ExTrA, znaci ako mogu da poteram 2 jezgra na 4GHz uz blago povecanje napona trebalo bi da uz adekvatno hladjenje uspem isto i sa 4 jezgra, ne?

Moguće je ali ne mora da znači, zavisi i od ta dva jezgra kako će se ponašati. Probaj pa nam javi šta si uradio :)

Jos uvek nemam primerak koji se uspesno otkljucava(batch 0920). Doduse ide bez menjanja voltaze na 3,7. Cekam drugi primerak ovih dana da mi uleti(0922) pa javljam.

Da li uz X2 550 ide box kuler ili ne?I šta je po vama dovoljno dobar kuler da ga ohladi sa nekim srednjim overclockom ?

Ide box. Ako nećeš preterivati 3.6-3.7ghz i otključavati preostala dva jezgra dovoljan je box (pod uslovom da ti ne smeta i malo buke kad zagreje). Za sve ostalo ipak treba nešto bolje.

Ide box kuler uz njega, trebalo bi da izvlaci ~3.5GHz sa njim, a ako vec planiras neki bolji, ispod OCZ Vendetta 2 ne bi trebalo da ides.

Momče, nisam ja garantovao nikom da će 0922 100% da se otljuča nego da ima mnogo veći procenat otključavanja.

Eto vidiš i ti si uspeo samo ti je nestabilan što bi moglo da se sredi malom korekcijom voltaže.

Nema potrebe da mi se obracas sa "momce",svi imamo nickove a i "kolega" je nekako logicno...razumem da si se malo naljutio ali si sam kriv...nisi ti pisao o vecem procentu otkljucavanja nego 16/16 sto je 100%...ja sam siguran da ne mislis tako...ne bih ja ni reagovao da posle tvog posta nisu poceli "a gde ima 0922" sto je i logicno i direktna je posledica tvojih 16/16...

Moguce je da je veci procenat otkljucavanja neke serije mada licno sumnjam...gospodin iz AMD koji je smislio foru sa otkljucavanjem je vec milioner po mom misljenju a i forom sam odusevljen...dakako AMD u sklopu te ideje pusti recimo svaki 10-i CPU ispravan i kada bi to stavili na papir definitivno postoji sjajna racunica...

Evo ti moj primer...apsolutno mi za dete ne treba jaci CPU od X2 250...malo sam se posavetovao ovde i ako sam znam da je 550 bolja kupovina opet je poenta da mi ne treba a kada mi zatreba za koji mesec bice 660,770...kako vec imam phenoma X3 ipak sam resio da idem na 550...ali poslednja prevaga toj odluci je bila "a mozda ga i otkljucam"...a pazi,i da je radio OK nemam plocu za njega jer je svakako namenjen drugoj ploci...znaci bas sam pao na foru a zamisli da sam video tvoj post tada,okrenuo bih BG...:D...naravno,ne smatram da sam ispao naivan jer 550 kao X2 apsolutno vredi taj novac i to mi je bila prva misao...;)

Sto se tice mog otkljucavanja,ne samo da sam ga otkljucao nego sam kompletan win sa svim programima i igricama upisao cak se i 10-ak minuta igrao bez ijednog problemcica...cim su poceli testovi sa full opterecenjem pocela je i nestabilnost...dakle,postavio sam vec pitanje,nije problem otkljucati nego kako radi a upravo nestabilnost-neispravnost je razlog zakljucavanja jezgara...tako da novi korisnici treba da znaju da nije gotovo kada im butuje win i napise da je X4...:smash:...za info da kazem,da se moj X3 apsolutno isto ponasa tako da sam ubedjen da AMD zna jako dobro sta radi i da je sve to kampanja u kojoj svaki 10-i dobija...samim tim i podizanje napona je po meni potez "ocajnika" tako da to priznajem, nisam radio,jer mi je zakucavanje na everestu i linx reklo sve sto je trebalo da znam oko otkljucavanja...:d

Ipak,kazem,nisam se bavio time i brzo sam odustao jer mi ne treba ali ako ti imas sigurnije informacije da su potrebne vece intervencije kod stabilnosti otkljucavanja,rado cu te poslusati i prvom prilikom kada budem dokon,prebacicu ga u moju plocu i probati tvoje savete mada sam skeptik i dalje...i bilo bi mi drago da shvatis da sam te ja u stvari ovde branio da te ne "razapnu"...:D...pozdrav

Shto se tiche X2 550, otkljuchao sam jezgra, radi sve perfektno, nigdje ne primjetih da brlja, proshao je OCCT test 1h vremena, Everest full test, 3dMark 06, igram igrice, nigdje ne primjetih da blokira, mozda sam imao sreche, ko zna.

Malo se shushka po .net-u kako pojedine ddr2/3 memorije brljaju sa AMD phenom x2 550BE(verovatno je to razlog i brljanja u toku rada), prilikom otkljuchavanja sva chetiri jezgra, pa sam naravno to poslushao i uzeo OCZ DDR3 2x1, 1600MHz memorije, radi sve perfektno, zadovoljan, i eto.

Naravno i prilkom konvertovanja, avi-to-dvd i sl. tome, radi sve, vjerovatno ubo neshto pravo, hodi mu ga znadi!

Jedino shto temperature jezgara ne uchitava uopshte na sva 4 jezgra upisano je 0% shto je opshte poznato, a temp CPU-a je nekih 37-43 pri odmaranju, pri max opterechenju nekih 60%, nisam puno obrachao pazhnju..(inache je BOX kuler, standard koji se dobija uz kupljen AMD, nikakav, mali, i ruzhan, ali radi posao neke jade, dobro je :) )

Eto :)

Poslednja izmena:
Nema potrebe da mi se obracas sa "momce",svi imamo nickove a i "kolega" je nekako logicno...razumem da si se malo naljutio ali si sam kriv...nisi ti pisao o vecem procentu otkljucavanja nego 16/16 sto je 100%...ja sam siguran da ne mislis tako...ne bih ja ni reagovao da posle tvog posta nisu poceli "a gde ima 0922" sto je i logicno i direktna je posledica tvojih 16/16...

Moguce je da je veci procenat otkljucavanja neke serije mada licno sumnjam...gospodin iz AMD koji je smislio foru sa otkljucavanjem je vec milioner po mom misljenju a i forom sam odusevljen...dakako AMD u sklopu te ideje pusti recimo svaki 10-i CPU ispravan i kada bi to stavili na papir definitivno postoji sjajna racunica...

Evo ti moj primer...apsolutno mi za dete ne treba jaci CPU od X2 250...malo sam se posavetovao ovde i ako sam znam da je 550 bolja kupovina opet je poenta da mi ne treba a kada mi zatreba za koji mesec bice 660,770...kako vec imam phenoma X3 ipak sam resio da idem na 550...ali poslednja prevaga toj odluci je bila "a mozda ga i otkljucam"...a pazi,i da je radio OK nemam plocu za njega jer je svakako namenjen drugoj ploci...znaci bas sam pao na foru a zamisli da sam video tvoj post tada,okrenuo bih BG...:D...naravno,ne smatram da sam ispao naivan jer 550 kao X2 apsolutno vredi taj novac i to mi je bila prva misao...;)

Sto se tice mog otkljucavanja,ne samo da sam ga otkljucao nego sam kompletan win sa svim programima i igricama upisao cak se i 10-ak minuta igrao bez ijednog problemcica...cim su poceli testovi sa full opterecenjem pocela je i nestabilnost...dakle,postavio sam vec pitanje,nije problem otkljucati nego kako radi a upravo nestabilnost-neispravnost je razlog zakljucavanja jezgara...tako da novi korisnici treba da znaju da nije gotovo kada im butuje win i napise da je X4...:smash:...za info da kazem,da se moj X3 apsolutno isto ponasa tako da sam ubedjen da AMD zna jako dobro sta radi i da je sve to kampanja u kojoj svaki 10-i dobija...samim tim i podizanje napona je po meni potez "ocajnika" tako da to priznajem, nisam radio,jer mi je zakucavanje na everestu i linx reklo sve sto je trebalo da znam oko otkljucavanja...:d

Ipak,kazem,nisam se bavio time i brzo sam odustao jer mi ne treba ali ako ti imas sigurnije informacije da su potrebne vece intervencije kod stabilnosti otkljucavanja,rado cu te poslusati i prvom prilikom kada budem dokon,prebacicu ga u moju plocu i probati tvoje savete mada sam skeptik i dalje...i bilo bi mi drago da shvatis da sam te ja u stvari ovde branio da te ne "razapnu"...:D...pozdrav
Kolega, te procesore nisam ja lično testirao već uradio copy-paste sa XS foruma gde ljudi širom sveta postuju svoje (ne)uspehe sa X2 550. Samo otključavanje procesora ne bi išlo u tabelu uspešno otključanih već mora da se priloži neki screen stabilnosti na određenoj frekvenciji. Masa ljudi i tamo i ovde, među kojima i ja nisu uspeli da otključaju 0920 dok je tamo 0922 16/16 uspešno otključano, što opet ne garantuje da ćeš ti ili bilo ko drugi ako nabavi 0922 procesor uspešno ga i otključati. To bi bilo krajnje *****ski. :wave:

Koji ti je batch procesora?

Kako zakuca? Neće da digne win ili neće da bootuje uopšte?

Da li bih mogao da računam na to da bi ovaj moj vremešni Titan iz potpisa mogao bolje da ohladi x2 550 nego box kuler?Kuler jeste mator ali ja ću ga ispolirati i podrazumeva se da ću staviti drugu 9-ku fan na njega :)Da li box kuler ima bakarnu kontakt pločicu i i heatpipe-ove kao kuler koji je išao uz Phenome I ?Inače meni nisu bitna još dva otključana jezgra po svaku cenu a i trenutno nemam ploču koja je AM3 ready nego me zanima ako budem prodavao konfu iz potpisa da li da dam ili ostavim Titana on nema neku vrednost ali mi je neka gornja granica zbog prostora u Antec900!Jer na bočnoj stranici mi se nalazi dodatna CM 12-ica a ukoliko bi stavljao nešto u klasi OCZ Gladiatora ili slično morao bi da je skinem :( Ako je neko imao ili ima Antec900 voleo bi da mi kaže koji je cpu kuler po dimenzijama ok za njega ?

cim podigne sistem i gde da vidim koji je batch
Vidiš na samom procesoru, kačio sam sliku više puta u ovoj temi.

Probaj da mu podigneš voltažu malo da vidiš hoće li biti stabilniji.

Da li box kuler ima bakarnu kontakt pločicu i i heatpipe-ove kao kuler koji je išao uz Phenome I ?
Stiže običan kuler kao na starim x2 procesorima bez heatpipe nažalost. On je dovoljan ako nećeš otkključavati preostala dva jezgra.

Da li bih mogao da računam na to da bi ovaj moj vremešni Titan iz potpisa mogao bolje da ohladi x2 550 nego box kuler?Kuler jeste mator ali ja ću ga ispolirati i podrazumeva se da ću staviti drugu 9-ku fan na njega :)Da li box kuler ima bakarnu kontakt pločicu i i heatpipe-ove kao kuler koji je išao uz Phenome I ?Inače meni nisu bitna još dva otključana jezgra po svaku cenu a i trenutno nemam ploču koja je AM3 ready nego me zanima ako budem prodavao konfu iz potpisa da li da dam ili ostavim Titana on nema neku vrednost ali mi je neka gornja granica zbog prostora u Antec900!Jer na bočnoj stranici mi se nalazi dodatna CM 12-ica a ukoliko bi stavljao nešto u klasi OCZ Gladiatora ili slično morao bi da je skinem :( Ako je neko imao ili ima Antec900 voleo bi da mi kaže koji je cpu kuler po dimenzijama ok za njega ?

Sve bolje hladi od BOX-a... Taj Titan je bio negdje u rangu sa TX2, right?
Obicni BOX, bez heat-pipeova

edit: da ne brisem, rece covek vec

Poslednja izmena:
Stiže običan kuler kao na starim x2 procesorima bez heatpipe nažalost. On je dovoljan ako nećeš otkključavati preostala dva jezgra.
Pa videću možda i budem:dtnx 4 info!
Sve bolje hladi od BOX-a... Taj Titan je bio negdje u rangu sa TX2, right?
Obicni BOX, bez heat-pipeova

edit: da ne brisem, rece covek vec
Pa jeste bio je tu negde mada lično smatram da je i bolji ali to je veće relativno jer je bagatela klasa:D

Niko ne pise na koliko je uspeo da potera 4 jezgra sto je dosta, dosta bitno.

my.php

99887207.jpg

X4_550BEAST_UD4P_156volt_4104mhzNB2.jpg

X4_550BEAST_UD4P_152volt_4128mhz3Dm.jpg

eto par slicica sa raznih foruma :D

AMD X2 550BE
Serija 0923-FAIL

Ploca je GA-MA770-UD3. Fabricki bios FA ni da cuje za otkljucavanje a zatim pokusano sa FB, FBd i sa FCa.
Sva tri biosa namestena na EC-hybrid(u slucaju FBd ima opciaj latest i 0.82 verzija(cini mi se)) i All Cores i podignuta voltaza procesora na 1.45.

Rezultat:
Prodje POST i dodje do izbora OS-a(vista i xp) i u slucaju xp-a pocne da ucitava i samo vrti onu plavu crtu unedogled a vista odmah stane, cak se ni ne pojavi ekran za ucitavanje, samo zacrni ekran.

Od 4 jezgra nema nista ali sada mozemo da se igramo sa diznjem kloka:)
Ne mogu da kazem da nisam malo razocaran ali iskreno 4 jezgra mi ni ne trebaju tako da sam i dalje prezadovoljan sa kupovinom iako bi bilo lepo malo se razmetati da imam quad.
Samo da sredim os malo pa da pocnemo da dizemo klok i da vidimo koliko ovaj xigmatek moze da ohladi ovaj procesor na visim taktovima.

Poz

da si uzeo kod nas u bench house-u 0921 mozda bi bolje prosao :p

Nazad
Vrh Dno