Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Pa da meni je na default kloku radio 19min i 38s tako da je verovatno brze zavrsio zbog OC na 3.7

Hmm jel to BOX kuler ili neki drugi

Box cooler, u stvari ne verujem da je presao 53 C ali da ne cepidlacimo, Orthos sam startovao(default - Blend-Stress CPU and RAM) radi vec 17 minuta i zakucao je na 53 C. Da napomenem da masinka lezi u Antec Skeleton kucistu(open frame case) i nisam dirao voltazu nego sam kao malo dete :) pomerio mnozilac sa auto na 18,5, ploca je GA-M720-US3. Koliko treba dugo da radi Orthos i treba li da probam jos neki test u Orthos-u?

Poslednja izmena:
Box cooler, u stvari ne verujem da je presao 53 C ali da ne cepidlacimo, Orthos sam startovao(default - Blend-Stress CPU and RAM) radi vec 17 minuta i zakucao je na 53 C. Da napomenem da masinka lezi u Antec Skeleton kucistu(open frame case) i nisam dirao voltazu nego sam kao malo dete :) pomerio mnozilac sa auto na 18,5, ploca je GA-M720-US3. Koliko treba dugo da radi Orthos i treba li da probam jos neki test u Orthos-u?

Ma ne zanosi se bre. Ako radi, radi. Kome sta dokazujes?
Sebi ili drugima?
Grow Up, Grow Up...

Ma ne zanosi se bre. Ako radi, radi. Kome sta dokazujes?
Sebi ili drugima?
Grow Up, Grow Up...

Zoki imam skoro 30 godina i bas me briga sta ce ko da kaze. Nisam odavno imao HW koji vredi klokovati i nisam u toku. Vidim da vi momci drzite benchmark programe ukljucenim i po 10 sati :crash: da bi konstatovali da je CPU stabilan na toj i toj brzini. Ne bih da ulazim toliko duboko u pricu. Drugim recima, pitam iz neznanja. Sa druge strane moj primerak se ne otkljucava(defektna jezgra) pa planiram da ga zamenim za neki iz 0922 serije. Sve sto znam o 550BE :smoke: naucio naucio sam bas ovde.

Zoki imam skoro 30 godina i bas me briga sta ce ko da kaze. Nisam odavno imao HW koji vredi klokovati i nisam u toku. Vidim da vi momci drzite benchmark programe ukljucenim i po 10 sati :crash: da bi konstatovali da je CPU stabilan na toj i toj brzini. Ne bih da ulazim toliko duboko u pricu. Drugim recima, pitam iz neznanja. Sa druge strane moj primerak se ne otkljucava(defektna jezgra) pa planiram da ga zamenim za neki iz 0922 serije. Sve sto znam o 550BE :smoke: naucio naucio sam bas ovde.

Ma ne sumnjam ja u Bench zajednicu. Vecina likova je OK, ali j***s testove. To rade likovi da bi se ku..... . Nista ja nemam protiv sticanja znanja. Ovde ces od normalnih ljudi dosta nauciti i upgradeovati svoja saznanjaa, zato samo napred.

Nemoj ovo shvatiti kao nasto licno!

Poslednja izmena:
Ne mogu da predjem preko 19x mnozioca u biosu, jednostavno ako izaberem vecu vrednost od 19 i stisnem enter kao accept bios automatski vrati vrednost mnozioca na auto. Zasto je to tako, sumnjam na voltazu? Probao sam na 19x mnozilac tj 3800 MHz ali LinX puca i restartuje se masinka. Da probam sa malo vecom voltazom i koliko savetujete setovanje za voltazu?

x4 20

Evo i ja sam postao srecni vlasnik X4 20:banana:
Svi moguci testovi, igrice prolaze ok na default.Oko oc-a cemo videti jos...
Ako neko zna zasto nijedan program ne cita temp jezgara?Svi kazu 0.
Temp cpu je od 39 do 47 otprilike.Ali sva CETIRI jezgra su 0 stepeni.
Metodom by pipanje(Zorz) se moze reci da je ok (oko 40).
Je li to zbog smesnog imena "X4 20"?:d

Eve Everest

Prilozi

• x4.jpg
    x4.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 89
Kada otkljucas jezgra poremete se senzori i ne ocitavaju temperaturu pojedinacnih jezgara..

Poz

to je normalno ako ti se "otkljuca" cpu da pokazuje za svako jezgro 0 stepeni.ja sam cak imao kod 720be da mi pisalo -60 stepeni...nemam pojma zasto je to tako i mislim da nema resenje,a i kome treba resenje ako radi,ti gledaj ono drugo sto ti pise cpu

Poslednja izmena:
Ne mogu da predjem preko 19x mnozioca u biosu, jednostavno ako izaberem vecu vrednost od 19 i stisnem enter kao accept bios automatski vrati vrednost mnozioca na auto. Zasto je to tako, sumnjam na voltazu? Probao sam na 19x mnozilac tj 3800 MHz ali LinX puca i restartuje se masinka. Da probam sa malo vecom voltazom i koliko savetujete setovanje za voltazu?

mnozilac nema veze sa voltazom i probaj da stavis nov bios...sto se tice napona za cpu ja sam isao sa thermalright-om 1,45v i bio je stabilan na 3,8ghz(sa 720be cpu-om)

:guitar:Inace cpu je 0905 ako neko prati...

Evo i ja sam postao srecni vlasnik X4 20:banana:
Svi moguci testovi, igrice prolaze ok na default.Oko oc-a cemo videti jos...
Ako neko zna zasto nijedan program ne cita temp jezgara?Svi kazu 0.
Temp cpu je od 39 do 47 otprilike.Ali sva CETIRI jezgra su 0 stepeni.
Metodom by pipanje(Zorz) se moze reci da je ok (oko 40).
Je li to zbog smesnog imena "X4 20"?:d

Dobro dosao u klub "X4 20" ;)
Malo detalja:
Koju plocu imas? Koji je batch (nedelja) CPU-a?

:wave:

edit: vec si odgovorio za batch... ;)

Poslednja izmena:
Dobro dosao u klub "X4 20" ;)
Malo detalja:
Koju plocu imas? Koji je batch (nedelja) CPU-a?

:wave:

edit: vec si odgovorio za batch... ;)

Gigabyte GA-MA790XT-UD4P.
Zasad zadovoljan.Kad bude oc onda malo slicica,...:party:

Grr...
uzeo sam danas x2 550be, onaj 245 sa slomljenim pinom cu jos da vidim sta cu...
ubo sam ga (ovog puta nezno |>>) digao masinu i OPET mi cpuz kaze HT speed 1000mhz...
onda mi je sinula lampica da je bio onaj tekst oko toga kako prve serije 780g cipseta (u koje i moja spada) nisu bas podrzavale ht3.0 na jeftinijim phenomima, doduse secam se da je to vazilo tada za 8xxx seriju phenom 1, no izgleda imam isti problem i sa P2 i A2 |(

krenuo sam da se igram sa biosom, ali isti definitivno ludi... po randomu mi za ht link nudi brzine do 1.6, onda posle 1-2 reseta nudi maximalnih 2.6... sad je opet nudio samo 1.6, pa sam mu ostavio toliko i digao ruke. kad probam da menjam podesenja za memoriju, samo prijavi cmos cheksum error i nece da dize...
nb je po defaultu 1.6, pa i tu pogadjam sta da mu stavim...
ploca undervoltuje (1.33 umesto 1.35), ali je proc bio prilicno stabilan na 3.6, tj prosao je punu sesiju linx-a, ali je posle bilo nekih random reseta...
cini mi se da ploca ipak nije dorasla zadatku, tj da ce ova operacija da mi bude znacajno skuplja nego sto sam planirao i da bolje da sam uzeo jos jedan laptop |>

vec ti rekoh sta da uradis sa tim procesorom sto mu je pin slomljen

Fora je u ploci definitivno... posle jos malo cackanja biosa, ploca vise nije htela da bootuje... ni clear cmos ni vadjenje baterije ni dubljenje na glavi nije pomoglo.
Onda sam uzeo da izvadim proc, medjutim as5 se stvrdnula i nezgodni kuler je iscupao procesor i pri tom se iskrivilo otprilike 30 pinova |( tako da sad znam i kako su se pinovi iskrivili na prethodnom procesoru, dakle ne kad sam ga stavljao, nego kad sam ga vadio!
poucen iskustvom od prekjuce uzeo sam iglu i pazljivo uspesno ispravio sve pinove (bas 2 procesora da ubijem za 3 dana je i za mene suvise).

Ta prva serija 780g i a2 / p2 se ne slazu nikako, stavio sam drugovog 6000+ i radi kako treba.
Takodje sam ovog novog x550 stavio drugaru u 790gxb i radi ko zmaj (sto je cist waste jer on nece ni da klokuje ni da otkljucava proc, a i tvrdi da nije bas dobro prosao u transakciji |>>)

Javio sam se inace serviseru i rekao mi je sto mi je jos par ljudi reklo: Pin se ne popravlja, nego se zaglavi zicica u slot na mesto falicnog pina... u medjuvremenu sam se setio ko mozda i moze da popravi pin, ali mi nije na raspolaganju ovih dana...
sad moram da odlucim da li cu da ostajem na ovom 6000+ ili da prodam ovu 780g sa tim procesorom (sto je ocigledno najbolji procesor koji ide u plocu) ili da probam da reklamiram plocu, jer sam ja nju i uzeo kao plocu za phenoma.

Poslednja izmena:
Fora je u ploci definitivno... posle jos malo cackanja biosa, ploca vise nije htela da bootuje... ni clear cmos ni vadjenje baterije ni dubljenje na glavi nije pomoglo.
Onda sam uzeo da izvadim proc, medjutim as5 se stvrdnula i nezgodni kuler je iscupao procesor i pri tom se iskrivilo otprilike 30 pinova |( tako da sad znam i kako su se pinovi iskrivili na prethodnom procesoru, dakle ne kad sam ga stavljao, nego kad sam ga vadio!
poucen iskustvom od prekjuce uzeo sam iglu i pazljivo uspesno ispravio sve pinove (bas 2 procesora da ubijem za 3 dana je i za mene suvise).

Ta prva serija 780g i a2 / p2 se ne slazu nikako, stavio sam drugovog 6000+ i radi kako treba.
Takodje sam ovog novog x550 stavio drugaru u 790gxb i radi ko zmaj (sto je cist waste jer on nece ni da klokuje ni da otkljucava proc, a i tvrdi da nije bas dobro prosao u transakciji |>>)

Javio sam se inace serviseru i rekao mi je sto mi je jos par ljudi reklo: Pin se ne popravlja, nego se zaglavi zicica u slot na mesto falicnog pina... u medjuvremenu sam se setio ko mozda i moze da popravi pin, ali mi nije na raspolaganju ovih dana...
sad moram da odlucim da li cu da ostajem na ovom 6000+ ili da prodam ovu 780g sa tim procesorom (sto je ocigledno najbolji procesor koji ide u plocu) ili da probam da reklamiram plocu, jer sam ja nju i uzeo kao plocu za phenoma.

Pa trebao si odma' da pokusas da zamijenis plocu.
Ako ostanes na tom 6000+ to bi po meni bila najveca glupost. Pa imao si 5000+ koji se klokovao na nivo 6000+!?
Cek, ti si njega zamijenio za X2 550BE? :trust: :smackbum:

Trebala mi je masina koja RADI, nisam znao gde da nadjem plocu u subotu uvece, a znao sam da ce ovaj proc da radi |>>

Nije mi palo na pamet da ploca ne valja, jer ima zvanican bios i podrsku za A2 i P2... ali mislim da su prosto u toj prvoj seriji zeznuli cipset, videcu hoce telix hteti da prihvati reklamaciju (u usa su ljudima menjali ove ta780g+ za novije)...

Uglavnom kad resim plocu, onda cu da uzmem nazad x550 ako se drugaru u medjuvremenu ne dopadne ipak|), ili ako popravim x245 posto mi se on vise svidja, jer se manje greje...
Da mi nije ovih skupih kulera i fanova, tacno bih se resio celog desktopa i uzeo jos jedan lap ili onaj nettop pa zavrnuo pozadi na tv...

Uglavnom jedno bitno iskustvo je: ne stavljati VELIKE kulere u MALO kuciste na tesnu plocu da ne bi slomili pinove na procesoru |[

Right.
Ako mozes da biras, onda trazi 0922 seriju i uzmi 2 komada, pa sta ti Bog da...
Prodigy kaze da se svi otkljucavaju iz 0922 serije...

da li u bench house imaju 0922 batch ?

taj tvoj drug nema pojma ocigledno...550be je dosta bolji procesor od athlona 6000

Baš, procesor ima prozorčić na kutiji i lepo se vidi sve što treba.

Vrh Dno