Box cooler, u stvari ne verujem da je presao 53 C ali da ne cepidlacimo, Orthos sam startovao(default - Blend-Stress CPU and RAM) radi vec 17 minuta i zakucao je na 53 C. Da napomenem da masinka lezi u Antec Skeleton kucistu(open frame case) i nisam dirao voltazu nego sam kao malo detepomerio mnozilac sa auto na 18,5, ploca je GA-M720-US3. Koliko treba dugo da radi Orthos i treba li da probam jos neki test u Orthos-u?
Ma ne zanosi se bre. Ako radi, radi. Kome sta dokazujes?
Sebi ili drugima?
Grow Up, Grow Up...
Zoki imam skoro 30 godina i bas me briga sta ce ko da kaze. Nisam odavno imao HW koji vredi klokovati i nisam u toku. Vidim da vi momci drzite benchmark programe ukljucenim i po 10 sati :crash: da bi konstatovali da je CPU stabilan na toj i toj brzini. Ne bih da ulazim toliko duboko u pricu. Drugim recima, pitam iz neznanja. Sa druge strane moj primerak se ne otkljucava(defektna jezgra) pa planiram da ga zamenim za neki iz 0922 serije. Sve sto znam o 550BE :smoke: naucio naucio sam bas ovde.
Kada otkljucas jezgra poremete se senzori i ne ocitavaju temperaturu pojedinacnih jezgara..
Poz
Ne mogu da predjem preko 19x mnozioca u biosu, jednostavno ako izaberem vecu vrednost od 19 i stisnem enter kao accept bios automatski vrati vrednost mnozioca na auto. Zasto je to tako, sumnjam na voltazu? Probao sam na 19x mnozilac tj 3800 MHz ali LinX puca i restartuje se masinka. Da probam sa malo vecom voltazom i koliko savetujete setovanje za voltazu?
Evo i ja sam postao srecni vlasnik X4 20:banana:
Svi moguci testovi, igrice prolaze ok na default.Oko oc-a cemo videti jos...
Ako neko zna zasto nijedan program ne cita temp jezgara?Svi kazu 0.
Temp cpu je od 39 do 47 otprilike.Ali sva CETIRI jezgra su 0 stepeni.
Metodom by pipanje(Zorz) se moze reci da je ok (oko 40).
Je li to zbog smesnog imena "X4 20"?:d
Dobro dosao u klub "X4 20"
Malo detalja:
Koju plocu imas? Koji je batch (nedelja) CPU-a?
:wave:
edit: vec si odgovorio za batch...![]()
Fora je u ploci definitivno... posle jos malo cackanja biosa, ploca vise nije htela da bootuje... ni clear cmos ni vadjenje baterije ni dubljenje na glavi nije pomoglo.
Onda sam uzeo da izvadim proc, medjutim as5 se stvrdnula i nezgodni kuler je iscupao procesor i pri tom se iskrivilo otprilike 30 pinova |( tako da sad znam i kako su se pinovi iskrivili na prethodnom procesoru, dakle ne kad sam ga stavljao, nego kad sam ga vadio!
poucen iskustvom od prekjuce uzeo sam iglu i pazljivo uspesno ispravio sve pinove (bas 2 procesora da ubijem za 3 dana je i za mene suvise).
Ta prva serija 780g i a2 / p2 se ne slazu nikako, stavio sam drugovog 6000+ i radi kako treba.
Takodje sam ovog novog x550 stavio drugaru u 790gxb i radi ko zmaj (sto je cist waste jer on nece ni da klokuje ni da otkljucava proc, a i tvrdi da nije bas dobro prosao u transakciji |>>)
Javio sam se inace serviseru i rekao mi je sto mi je jos par ljudi reklo: Pin se ne popravlja, nego se zaglavi zicica u slot na mesto falicnog pina... u medjuvremenu sam se setio ko mozda i moze da popravi pin, ali mi nije na raspolaganju ovih dana...
sad moram da odlucim da li cu da ostajem na ovom 6000+ ili da prodam ovu 780g sa tim procesorom (sto je ocigledno najbolji procesor koji ide u plocu) ili da probam da reklamiram plocu, jer sam ja nju i uzeo kao plocu za phenoma.
Right.
Ako mozes da biras, onda trazi 0922 seriju i uzmi 2 komada, pa sta ti Bog da...
Prodigy kaze da se svi otkljucavaju iz 0922 serije...
Fora je u ploci definitivno... posle jos malo cackanja biosa, ploca vise nije htela da bootuje... ni clear cmos ni vadjenje baterije ni dubljenje na glavi nije pomoglo.
Onda sam uzeo da izvadim proc, medjutim as5 se stvrdnula i nezgodni kuler je iscupao procesor i pri tom se iskrivilo otprilike 30 pinova |( tako da sad znam i kako su se pinovi iskrivili na prethodnom procesoru, dakle ne kad sam ga stavljao, nego kad sam ga vadio!
poucen iskustvom od prekjuce uzeo sam iglu i pazljivo uspesno ispravio sve pinove (bas 2 procesora da ubijem za 3 dana je i za mene suvise).
Ta prva serija 780g i a2 / p2 se ne slazu nikako, stavio sam drugovog 6000+ i radi kako treba.
Takodje sam ovog novog x550 stavio drugaru u 790gxb i radi ko zmaj (sto je cist waste jer on nece ni da klokuje ni da otkljucava proc, a i tvrdi da nije bas dobro prosao u transakciji |>>)
Javio sam se inace serviseru i rekao mi je sto mi je jos par ljudi reklo: Pin se ne popravlja, nego se zaglavi zicica u slot na mesto falicnog pina... u medjuvremenu sam se setio ko mozda i moze da popravi pin, ali mi nije na raspolaganju ovih dana...
sad moram da odlucim da li cu da ostajem na ovom 6000+ ili da prodam ovu 780g sa tim procesorom (sto je ocigledno najbolji procesor koji ide u plocu) ili da probam da reklamiram plocu, jer sam ja nju i uzeo kao plocu za phenoma.
da li u bench house imaju 0922 batch ?
Najbolje da pootvaraju sve kutije pa da okace reklamu samo kod nas 0922 batch
Poz
Jel to neki novi design procesora. I da li je na 45nm?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari