Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Phenom II je definitivno odličan proc,dok se taj jadni Athlon II nameće cenom nezahtevnim korisnicima.

Pa ne bih se baš složio da je x2 250 "jadan". Ide i taj na 3.8 do 4.0 GHz sa konvencionalnim hlađenjem, e sad toliki L3 cache kod x2 550 mora da se oseti, al' ne treba to svakom. Mislim da je to sa otključavanjem jezgara poprilična lutrija (čitaj: ništa se ne baca, uglavnom), mislim da će broj uspešnih otključavanja kroz par meseci biti minimalan. Sve je to palilo na početku još od Thorton jezgara kod K7 Athlona koji su se "intervencijom" pretvarali u Barton jezgra, isto kod Applebread jezgra Duroni u Athlone, pa nVidia 6200 u 6600, pa sad triple core u quad..Jedino što su ga baš zacepili:mad: mislim na x2 250, tako da mi nije baš najjasnije kako se to nameće cenom..

da li bi ona ploca biostar TA790GX A3+ mogla da otkljuca sva 4 jezgra na X2 550?

i da li bi ta 4 jezgra sa x2 ako se otkljucaju bolje radila nego ona na 720?

Poslednja izmena:
Na X2 520 nema sta da se otkljuca, to je native dual-core.

da li bi ona ploca biostar TA790GX A3+ mogla da otkljuca sva 4 jezgra na X2 550?

i da li bi ta 4 jezgra sa x2 ako se otkljucaju bolje radila nego ona na 720?

rekao sam ti da jos nije sigurno koje ploce ce moci da ga "otkljucaju" jer je tek izasao ali ako uzmemo npr da je otkljuca ta biostar ploca onda naravno da ce da bude 4 jezgra brza od 3 kod 720-ke...ti bi onda dobio nesto kao sto je 955be

Poslednja izmena:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-athlon-ii-x2_15.html#sect0

evo vam opet link sa prve strane za ploču na kojoj se 100% otključava sa objašnjenjem zašto se 100% otključava( neki hybrid bios), ali pod uslovom naravno da su jezgra ispravna kao u njihovom slučaju.
jedini problem je što je malo puno skuplja od biostara, ali da znam da bi ga bez problema otključalo ne bih žalio tih 5000din.

Poslednja izmena:
810 je tek oko 15000, još oko 7000 a ima manje L3 keša.

AMD Phenom II 920 Box
Cena: 15.510 din.

AMD Phenom II 940 Box Black Edition
Cena: 15.940 din.

Ako si krenuo već da daš 5000 za ploču daćeš i 6000 za quad, to ti je sigurna karta jer sa ovim ti je lutrija, a cene će sigurno ići još dole.

rekao sam ti da jos nije sigurno koje ploce ce moci da ga "otkljucaju" jer je tek izasao ali ako uzmemo npr da je otkljuca ta biostar ploca onda naravno da ce da bude 4 jezgra brza od 3 kod 720-ke...ti bi onda dobio nesto kao sto je 955be

ne mislio sam 4 jezgra 550tke i 4 jezgra 720tke, koliko vidim 550 ima takt na 3.1 a 720 ima na 2.8

pošto je isto jezgro u pitanju 550ka bi bila brža za tih 300mhz, naravno zašto bi držao na default klokovima kad može da dobaci preko 3.5ghz sigurno. na istoj frekvenciji oba procesora bi trebala da daju iste rezultate.

čovek kupuje AM3 DDR3 platformu tako da se 920 i 940 ne računaju.
ali nema veze.

Stigo mi X2 550 BE !!!

Ali, na zalost, nemam u sta da ga ubodem... (bice, bice)!

:)

eh, kad bi mogao da nabavis ovog biostara TA790GX A3+ i kad bi probao da otkljucas jezgra
pa da nam kazes jel oce...

eh, kad bi mogao da nabavis ovog biostara TA790GX A3+ i kad bi probao da otkljucas jezgra
pa da nam kazes jel oce...

Ma oce, bre, sigurno.
Ja sam porucio iz USA GA-MA770t-UD3P i OCZ DDR# 1600 2x2GB AMD edition pa cekam da mi lik javi oce li mi kupiti to. Ako mi ne kupi, uzimam TA790GX A3+ i Transcend 2x2GB DDR3 1333!

;)

ajde vidi koji ti je stepping, za sad 0921 otključava i dobro se klokuje a onaj jadnik sa XS-a što je izmenjao 5 komada i nijedan mu nije radio otključan imao je 0920 GPMW

ovako, sad se dvoumim izmedju 720 i 550
zasto bi koji uzeo

720- ukoliko ne otkljucam 4to jezgro, ostaje mi 3

550- manja cena, visi default klok, manja potrosnja struje...

ajde vidi koji ti je stepping, za sad 0921 otključava i dobro se klokuje a onaj jadnik sa XS-a što je izmenjao 5 komada i nijedan mu nije radio otključan imao je 0920 GPMW

Hocu, ali ne mogu jer je procesor stigo kod drugara u radnju, nije u mojoj radnji (radnja u kojoj radim)! :S:

ja sam negde nasao da pise 0913 APMW jel to stepping? moze li mi neko reci gde pise?

kad tražiš podatke o steppingu dobiješ ovo = Stepping: C2.
gde piše to 0921 ili 0920?

za zorza
evo posalji meni taj 550 da ga ja probam na biostar plocu (samo jos da vratim martovski bios) i ako ga otkljucam slagacu ti da jezgra nisu ispravna ali cu i ipak kupiti od tebe za te pare za koje si ga i ti kupio :) salim se naravno

Poslednja izmena:
ne mislio sam 4 jezgra 550tke i 4 jezgra 720tke, koliko vidim 550 ima takt na 3.1 a 720 ima na 2.8

naravno ako se otkljucaju sva jezgra kod oba procesora da je brzi 550 jer ima 300mhz veci takt na defaultu ali ako ih stavis na istu frekfenciju to je potpuno isti procesor i na 3,2ghz su kao 955 phenom

to mi reci bejbi :D:D:D

ako otkljucas jezgra ja kupim i proc i maticnu :D

za zorza
evo posalji meni taj 550 da ga ja probam na biostar plocu (samo jos da vratim martovski bios) i ako ga otkljucam slagacu ti da jezgra nisu ispravna ali cu i ipak kupiti od tebe za te pare za koje si ga i ti kupio :) salim se naravno

:p:p:p

kad tražiš podatke o steppingu dobiješ ovo = Stepping: C2.
gde piše to 0921 ili 0920?

to gledaš na samom procesoru

opteron1rs.jpg

naravno pa ti prodam taj cpu za 180e posto toliko kosta phenom2 955 i maticnu za 120e jer je uspela da ga otkljuca,a besplatno ti nastelujem tj oc-ujem sve to...:) :) :)
to bi bio posao godine(za mene) i pare tj zaradu podelim sa zorz-om :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno