Ja se od pocetka samo nadam da troluje lik... mada nakon ove njegove ispale sam se zabrinuo.
Znas kako, kada se tako predstavi sa tolikom prednoscu u igrama donekle moze da se razume odakle je AMD izvukao cenu chipa (mada su tom logikom mogli da ga stave i protiv 4770 i da ga pobedi i stave cenu 300e).
A opet sa druge strane za iste pare mozes da uzmes jacu konfiguraciju sa posebnom grafickom kartom i CPU.
Medjutim tu onda moze da se arumentuje da ta konfiguracija trosi mnogo vise struje zauzima vise mesta i ova kaveri konfiguracija ima i dalje otvoreni slot za posebnu grafiku (neku znatno jacu).
Intel je dosta uznapredovao sto se tice grafike. A kako vreme odmice sve vise i vise ce ulagati u grafiku jer uglavnom tu sada mogu da se naprave veliki skokovi sto se tice performansi celog chipa dok sa CPU strane za potrosacka trzista nema mnogo da se napreduje.
Sa njihovim resursima ne bi me cudilo da stignu AMD i Nvidiju za dve ili tri godine.
Ipak trenutno radeon GCN je ipak barem dve generacije ispred.
Ne samo sto je dva tri puta jaca grafika na kaveriju (a prednost u praksi je u umanjena zbog jaceg CPU dela na intelu) i drajveri su mnogo zreliji sa AMD strane pa ko je gledao moze videti da intel i kada ima preko 30fps uglavnom je frame time uzhasan dok na Kaveriju sve to radi kao i sa dedicated grafikama bez problema i glatko.
I opet ko je koristio integrisanu intelovu za bacanje slike na TV i slicne uredjaje zna da postoji mnostvo bagova koji se sa catalystom jednostavno ne pojavljuju.
A8-7600 i dalje moj favorit