Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Pogledajte prilog 133192
ovakav moze ladno u neko slim ili mikro HTPC kuciste...

Imam 5800K u ovakvom setupu, pod tom Noctua-om i probao sam da ga stavim u Lian-Li PC-Q07... odmah da vam kažem da ne maštate o tako nečemu (slim, micro) ako planirate mašinu sa hdd-om unutra, a ne nekom eksternom varijantom. Temperature su nenormalne. Downclockovan proc, uštrojen maksimalno i džabe, hardovi umiru iako je cpu na oko 40C. Sada, u Node 304, priča je drugačija, ali je i duplo više prostora zauzeto.

Nema na čemu. Inače, probao sam da ga stavim na dno, kako je predviđeno, probao sam u Himuro-u na mestu optike i ne vredi. Bez aktivnog hlađenja, ćorak.

... steta za Lian-Li PC-Q07. Vidim da ima vise verzija, sa ventom napred i bez njega, ili to nije isto kuciste?

images

^ovo je Q08

Poslednja izmena:
Da, Q07 nema nikakav vent. Prelepo je, jednostavno i elegantno, ali prosto nije za mene. Ja na APU igram WoT i to je bila nemoguća misija u LL-u. Da se sklopi neki komp isključivo sa ssd-om, super je, ali podaci moraju "napolje", a to meni nije odgovaralo. Kućište je i dalje kod mene, prosto ne znam šta da radim sa njim :)

Jer ima u prodaji negde da se kupi .

Ima kod mene :d

betlfild i dice svakako favorizuju amd .

KAVERI-APU-76.jpg

ovakvu razliku u gpu delu , koji bi koristio samo za 2d ( dedicated grafika bi npr. kopala coine) mogu da prihvatim istog momenta.

sa druge strane, graf. razlike u cpu performansama, ne želim ni da postavljam , delovalo bi uvredljivo .
podsećam - kaveri perjanica i i5-4430 koštaju isto .

po tome bi neko rekao da je i3 haswel bolji od i7 ivy lol :)

Mene samo brine sto se VRM strasno greje. Jeste da ovo nije direktno vezano za procesor ali opet, pogledajte testove za OC, mnogo veliki TDP ima Kaveri na 4.5 + Ghz

ma, procesor je fin, i malo troši, ali je po performansama iza phenoma 955 i malo bolji od gts 450.

u odnosu na pomenuti i5 , to je jednostavno preskupo . ili npr fx6300 + 7730 , da ne bude posle da sam fanboj ...

Poslednja izmena:
Drugar mi je u Americi još 15 dana, ima li smisla kupiti procesor preko? Jeste jeftinije, ne cimam ga da nosi ciglu, ali ostajem bez garancije, ako ne grešim (?) a možre biti i DOA (Dead on Arrival). S druge strane, uz HP Notebook iz SAD dobio sam međunarodnu garanciju od jedne godine koja je važila u Srbiji. Ne znam kako je sa procesorima.

Kao što je ovde pisano, najviše mi se dopao model A8-7600 jer malo troši (TDP), nisam nikad radio OC i verujem da neću. Njega trenutno nigde nisam našao u prodaji u SAD, iako piše da je isto izašao 14. jan.
Poređenja radi, A10-7700K je $154 na Amazonu, tj. 113€ ("Usually ships within 1 to 4 weeks"). Poštarina free (do NYC), ali tax $14, pa ispadne $168 (124€).

Čekajući Kaverija, po savetu hteo sam prošle godine da kupim A8-6500, koji je pre 2014-e u SRB bio 8.700din (75€).

- Da li uopšte kupiti u Americi (garancija, DOA)?
- Ako da, da li čekati A8-7600? Drugar je tamo još max 15 dana.
- Koliko je realno da ove cene padnu, za koliko i kada? Kad u USA, kad kod nas?
- A8-6500 (Richland) ili A8-7600 (Kaveri)? Ili...?

Hvala! ;)

* * *

What Difference Does 50 Watts Make To AMD’s Kaveri?

Desktop Kaveri retains ~80 of its performance if you cut its TDP in half. Compare these findings to the article we did on Trinity’s power scaling and you’ll see that Kaveri offers better performance per watt.

On both the CPU and the GPU side not only does Kaveri out perform Richland at the same TDP but that comparative performance per watt advantage continues to grows as you restrict power consumption to lower levels.

Thus we’ve discovered and confirmed Kaveri’s biggest advantage over Richland, performance per watt.

Ali, onda i ovo:

At the high-end Kaveri doesn’t have a lot to offer non-gamers

I'm a non-gamer. :(

Zaključak je ipak cool:

In the mean time Kaveri looks like a killer chip for HTPC and small form factor PC applications, plus AMD’s platform costs have been consistently lower than Intel’s for quite sometime. Couple Kaveri with a nice SSD and some good RAM and it will do just about anything you can ask of it and pretty quickly too.

Ceo test i članak: http://semiaccurate.com/2014/01/14/difference-50-watts-make-amds-kaveri/

ma, procesor je fin, i malo troši, ali je po performansama iza phenoma 955 i malo bolji od gts 450.

u odnosu na pomenuti i5 , to je jednostavno preskupo . ili npr fx6300 + 7730 , da ne bude posle da sam fanboj ...

+1
I u procesorskom i grafickom smislu FX6300 i HD7730 odnose prednost nad Kaverijem. Ostaje da vidimo hoce li i kostati isto na domacem trzistu.

A8-7600 je odličan CPU na papiru. (45W ... u doba socketa A je mobilni Athlon XP Barton bio vrh procesor sa 45W.)
Dostupnost će sigurno biti slaba. Kladim se većinom u OEM konfiguracijama.

Kada izlazi A8-6700? Negde pise 14.jan, a negde "vise od mesec dana nakon Kaverija A10". (Nigde ne mogu da ga nađem.)

A8-7600 nema tačan datum izlaska, samo da će biti tokom prvog kvartala, što znači negde u toku naredna dva meseca.
Ne vidim zašto bi dostupnost bila slaba, prodavaće se kao i svaki drugi CPU/APU.

Poslednja izmena:
I konačno se pojavio Kaveri kod nas, i to po cenama koje izazivaju mučninu...

APU FM2+ AMD A10-7850K, 3.7GHz/ Radeon™ R7 Series
20.499din

APU FM2+ AMD A10-7700K, 3.4GHz/ Radeon™ R7 Series
18.199din

U prevodu, cena Athlona 760K i Radeona R7 260X. :wc:

Poslednja izmena:
Nazalost , kao sto sam predvideo :/ Odoh ja na drugu stranu....

Mogu da zacepe koliko hoce kada se prodavati nece za te pare.
Sacekati malo vampire da uvuku zube.

Za 20500 din bolje je uzeti FX6300 i HD7750 ili 750K i R7 260X
Precjenjeno ako se nesto ne promjeni.

Gde ga ima?Nije Amd kriv zbog nasih uvoznika a preterali su svaku meru!!Sto nisam neki lovator,otvorio bi namerno radnju i prodavao sve po nabavnim cenama,marza bi mi bila 1%!!

Ma po Evropi je od nekih 150€, a kod nas 175€, ovde zaista ima džinovskih komaraca.

Uostalom, tek je prvi dan, videćemo šta će biti do kraja meseca, kada se odomaći po radnjama...

Poslednja izmena:
pa kad vide da nece niko da kupuje po tim cenama mozda ce smanjiti cene :D

Nije to logika naših derikoža. Oni kada vide da nešto slabo ide podignu cenu još više kako bi nadoknadili na jadniku koji naiđe.

Amd postavio cenu 173 DOLARA, a ovi nasi 173 EVRA
Stvarno SRAMOTA!

Nazad
Vrh Dno