X2 3800+ je najjeftinija varijanta AMD-ovih Dual Core procesora, baziran na Manchester jezgru, radi na 2.0 Ghz, ima 2x512 KB L2 cache-a, a jezgra su povezana internim crossbar interfejsom, pa je latencija i interkomunikacija izmedju jezgara veoma brza, sto nije odlika Intelovog Pentiuma D.darkot je napisao(la):Pozdrav,
Zanima me kako se pokazao amd-ov dual core procesor.. ako neko ima da podeli svoja iskustva. Koristio bi se za graficke i 3d programe.
Hvala
Darko![]()
darkot je napisao(la):Pozdrav,
Zanima me kako se pokazao amd-ov dual core procesor.. ako neko ima da podeli svoja iskustva. Koristio bi se za graficke i 3d programe.
Hvala
Darko![]()
Ji 4Tze je napisao(la):aftereffects 6.5 - nijednom nisam primetio da je CPU usage presao 50% tokom finalnog rendera, jedino sto eto mozes da radis u drugim programima dok to krchka, npr. pustim u render que par klipova da odradi dok pakujem tranzicije u premiere-u.
premiere 6.5 - vece ubrzanje sam imao kad sam pustio da snima fajl na drugu particiju nego samo zbog 2 jezgra.
3dsmax8 - jedino ovde postoji chisto ubrzanje od plafon 190% u odnosu na Venice na istoj frekvenciji, postoji jedan chudan bag sa svim dvojezgarnim procesorima (ne znam da li i na intelu postoji, za AMD provereno znam da nije samo do mene) tj. kad palis program treba da se sachekas par sekundi dok te pusti da radis :d - ovo je chini mi se bug vezan za graficku/drajvere (svejedno je ati ili nvidia) jer ga recimo nema preko remote desktopa. Druga stvar, afinitet procesora - brazil render ce oba jezgra koristiti ovako:
![]()
kad se primeni fix, bice ovako:
![]()
i ovde se u odnosu na Venice na istoj brzini dobija skoro 200% ubrzanja. Evo bas sam sad pustio jedan duzi render, venice radi 7:03 minuta a dual core 14:04. Pre fixa, ubrzanje je bilo ~160-170% i samo je vRay od rendera uspeo da izvuche tih max 190% a sada sa tim fixom bogme i vray profitira. Jedino gde nema blizu 200% ubrzanja jeste scanline render sa puno rafleksija, posto je raytrace endzin vrlo mator, (poslednje sto su ubacili, od 3dsmax4 verzije, chini mi se, jeste podrska za SSE - kako je pisalo u readme fajlu, pentium4 optimizacije) pa dok se rachunaju refleksije/refrakcije procesor ce raditi sa pola snage
photoshop cs2 - za ovo nisam siguran, ali deluje mi kao da neke stvari profitiraju, neke bas i ne (tipa neki filter ce uzeti svih 100% neki nece) ali svakako nije sporije nego sa Venice-om![]()
Serbianboss je napisao(la):I mene dosta zanima kako se pokazao u video obradu
Accuphase je napisao(la):Evo jedan mali test od mene:
AMD X2 3800+, default takt (2 x 2 GHz)
Videofile, mpg (snimljen preko Skystar 2 kartice - videospot), rezolucija 480x576
Program za kompresiju: Auto Gordian Knot 2.27, DivX codec 6.1, 2-pass (video: custom size 30 MB, audio mp3 VBR 128 kbps, rezolucija 512x384)
Dual core: 3:51 sec
Single core: 6:17 (Auto GK podešen u task-manageru da koristi samo jedno jezgro)
Ista podešavanja, procesor kloknut na 2 x 2.5 GHz:
Dual core: 3:07 sec
Single core: 5:05 sec
darkot je napisao(la):Ako bi mogao da uradis neki test sa photoshopom, da vidimo kako koristi dual core cpu, bio bih veoma zahvalan![]()
darkot je napisao(la):Ako bi mogao da uradis neki test sa photoshopom, da vidimo kako koristi dual core cpu, bio bih veoma zahvalan![]()
Serbianboss je napisao(la):Da li bi taj procesor mogao da se iskoristi sa plocom Asus A8N-E
Serbianboss je napisao(la):Jos jedno: Da li ce se osetiti ubrzanje u programima koji nemaju opcije za dva procesora?
Serbianboss je napisao(la):Da nemas mozda instaliran Pinnacle studio pa da kazes kako radi sa dual core. Bas me zanima.
Serbianboss je napisao(la):Dve stvari bi voleo da isprobas(ako mozes)
1. Da DV fajl renderujes u mpeg2 sa rezolucijom 720x576 (bitrate stavi koliko ti je volja)
Recimo renderuj minut DV fajla u mpeg2 i kazi mi kolko mu treba i da li oba procesora rade ili ne.
Serbianboss je napisao(la):Da li bi mogao samo jos da isprobas 2 test? Znaci taj DV fajl opet da renderujes kao DV.
A winamp opterecuje cpu u p.m. :d Cak 0-1% ako imas Audigy 2civi je napisao(la):Ako poteras dva programa hoce(meni uvek svira winamp u pozadini) bas mi je zao sto nemam dual core....
Nemoj molim te da poredis HT i dual core, ta dva ipak nisu za poredjenje, osim sto u task manageru vidis dva CPU-aDARK SIDE je napisao(la):Odlichan thread!Svaka chast @Accuphase na volji.Ovakvi thread-ovi zaista vrede.Ovo je nepoznanica za mene pa dc amd mi je zanimljiv u ovim komparacijama.Ono shto ce dugogodisnji vlasnici AMD osetiti je komotan rad sa vishe aplikacija istovremeno.ZA intel korisnike dula core nije toliko osvezenje zbog HT.
Ajde da se kladimo da se masina sa HT-om u realnom radu mrzne isto koliko i bez HT-a, al da uporedimo recimo Venice i P4. Sve zavisi sta radis, koliko procesi imaju priority-ja i kako podesis windows.okmijun je napisao(la):@drfedja+HTvsDualCore
HT/Dualcore optimizovani renderi imaju ubrzanje od 1.2 kod HTa, a 1.8-1.9 kod Dualcore CPUa, tih 20% osim u jednom procesu koji to zna da koristi oseti se i u "opstem radu", jednostavno masina se daleko manje mrzne nego bez HTa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari