Šta je novo?

AMD 2000+ vs P4

Pa i nije P4 tol'ko los ali je skuuuuuup u tri le... .Pozdrav

Ali ipak Amd rules;)

MAMADZULA je napisao(la):
Pa i nije P4 tol'ko los ali je skuuuuuup u tri le... .Pozdrav

Je**ga,brzina mora da se plati.

Alex je napisao(la):
Ali ipak Amd rules;)

Cek cek Alex, pozurio si sa zakljuckom jer se magick nije pridruzio diskusiji, videces tu caroliju, samo posle par njegovih postova ces misliti drugacije. :D

nema tu sta da se misli...ako ti treba za grafiku ili hoces all-around makinu, zna se - AMD, ako hoces samo mlatimudiju, uzmes P4, i tu je kraj price (za sad, naravno). Iskreno bih voleo jacu konkurenciju na svim poljima izmedju Intel-a i AMD-a, ali opet svako gura svoje i ceka optimizaciju softwer-a za svaku aplikaciju ponaosob (tako bar meni izgleda)...
A i nervira me sto i taj AMD ne moze da napravi bolji chipset od VIA-e...k'o da su mutavi...Ne kazem da su VIA-ini chipsetovi losi, daleko od toga, ali...glupo je...ne znam..

Ocigledno se AMD-u ne isplati da pravi chipset za desktop masine pa je to prepustio VIA techu. Inache ja nesto ne vidim da je KT-266A losh chipset. Savrsheno radi sa AGP-om , sa memorijom itd.
Takodje i P4X266A koji treba da se pojavi , sa DDR memorijskim kontrolerom kao na KT266A, sa PC2100 DDR memorijom dere i Intel 845 D ,kao i SiS645 sa sve PC2700 DDR memorijom, dok se ravnopravno drzi sa i850 i dvokanalnim RDRAM-om , bar ako ne u SiSoft Sandri , onda u realnim testovima.
Ja se licno ne plasim raznoraznih VIA bugova od kojih se mnogima dize kosa na glavi. Sve su to uglavnom resivi problemi , a ako bog da , mozda mi se u kucishtu nadje jedna ABIT KR-7A plocha i bar 256 MB Crucial PC2100 DDR memorije.

notax je napisao(la):

Pa,zar nije:)

Inace,oba procesora su dosta skupa(preko 600dm)za nase uslove.Ali preko bare oni se zarade za nekoliko dana tako da se isplati uzeti bilo koji od njih,jer su oba zestoko brza,a razlika se primecuje tek u testovima,dok u realnom radu razlike su minimalne,skoro neprimetne.

p.s.Stvarno ovaj thread gubi "tezinu" sve dok se ne pojavi Magick.

The pocetnik je napisao(la):
Inace,oba procesora su dosta skupa(preko 600dm)za nase uslove.Ali preko bare oni se zarade za nekoliko dana tako da se isplati uzeti bilo koji od njih ...

Pazi kad se zarade i za jedan dan :D

drfedja je napisao(la):
Ocigledno se AMD-u ne isplati da pravi chipset za desktop masine pa je to prepustio VIA techu. Inache ja nesto ne vidim da je KT-266A losh chipset. Savrsheno radi sa AGP-om , sa memorijom itd.
Takodje i P4X266A koji treba da se pojavi , sa DDR memorijskim kontrolerom kao na KT266A, sa PC2100 DDR memorijom dere i Intel 845 D ,kao i SiS645 sa sve PC2700 DDR memorijom, dok se ravnopravno drzi sa i850 i dvokanalnim RDRAM-om , bar ako ne u SiSoft Sandri , onda u realnim testovima.
Ja se licno ne plasim raznoraznih VIA bugova od kojih se mnogima dize kosa na glavi. Sve su to uglavnom resivi problemi , a ako bog da , mozda mi se u kucishtu nadje jedna ABIT KR-7A plocha i bar 256 MB Crucial PC2100 DDR memorije.

Ja bih pre uvek uzeo Intel-ov chipset nego bilo koji drugi, zato sto znam da najbolje radi, mozda ne najbrze, ali znam da ce to da radi bolje od VIA-e, a pogotovo od SIS-a.

Otkud znas?

Ja ne znam suprotno, jer nisam probao, tako da nista ne tvrdim. Ali otkud ti znas ovo. Da te nije Magick zaposeo?:D

Predrasude nisu dobra stvar.

Laza je napisao(la):
Otkud znas?

Ja ne znam suprotno, jer nisam probao, tako da nista ne tvrdim. Ali otkud ti znas ovo. Da te nije Magick zaposeo?:D

Predrasude nisu dobra stvar.
]

E Lazo, Lazo! Magick je malo dete za mene sto se tice Intel-a :D. Samo sto sam ja shvatio da se ne vredi natezati oko toga, pa sam prestao odavno :). BTW Intel jeste najbolji, ali ne i najbrzi.

Vocko je napisao(la):
Ja bih pre uvek uzeo Intel-ov chipset nego bilo koji drugi, zato sto znam da najbolje radi, mozda ne najbrze, ali znam da ce to da radi bolje od VIA-e, a pogotovo od SIS-a.
Mislim da ce nVidia napraviti jos bolji cipset , od ovog nForce - a , sto je i sasvim logicno jer je ovo ipak prvenac . Naravno nije ni ovaj za bacanje , a ako je verovati nekim najavama ( do kojih sam ja dosao ) northbridge bi u Hammeru trebao da bude integrisan , sto bi povecalo propusnu moc FSB - a , a ako se nastavi takvim nacinom razvoja i sam GeForce(3) bi se mogao naci integrisan vec za nekih 2-3 god. Ovo bi bilo sasvim izvesno , ako bi nVidia otkupila AMD buduci da vec sad imaju lep vid saradnje preko pomenutog chipseta ... a i sama nVidia dosta toga resava " na misice " ...

Nije ni intel cvecka sto se tice bugova :) Da ne nabrajamo njihove bisere.....ali ocito ljudi rade na par frontova pa izbacuju sjajne cipsetove, za razliku od AMD-a koji to uradi reda radi a prestane i sa tim kad vidi da su se via i ostala boranija bacili na posao.

Vocko je napisao(la):
]

E Lazo, Lazo! Magick je malo dete za mene sto se tice Intel-a :D. Samo sto sam ja shvatio da se ne vredi natezati oko toga, pa sam prestao odavno :). BTW Intel jeste najbolji, ali ne i najbrzi.

Cekaj cekaj,
zar nije cilj sto veca BRZINA i stabilnost????
ili sam ja pogresno protumacio ovo klanje izmedju AMD-a i Intela :D :D :D

boggyman je napisao(la):
Cekaj cekaj,
zar nije cilj sto veca BRZINA i stabilnost????
ili sam ja pogresno protumacio ovo klanje izmedju AMD-a i Intela :D :D :D

Pogresno si ti protumacio :D

Brzina i stabilnost su u principu protivurečne stvari, pa ih nije ni malo lako pomiriti. Znate kako kažu, preko 100km/h vozilo se smatra teško upravljivim ( taj očigledno nikada nije vozio "slona" ). :D:D:D

Vocko je napisao(la):
Steta je sto su kod mnogih od Vas Intelovaca ostale predrasude o VIA ****** i o tome kako je Intel rulz. Veruj mi da taj i850 nije nista manje bagovit nego shto je to VIA KT-133A. Uostalom zar ti nemash VIA chipset ? :)
Chak shtavishe , odredjene ploche bazirane na tom chipsetu su pravile toliko problema da je to nemogutje. Inache shto se tiche Intela , najveci broj neispravnih procesora je bash od ovog proizvodjaca iz prostog razloga shto su im pogoni za izradu procesora puni necistoca i ko zna chega josh. Zbog toga nije ni chudo shto PIII 933 koshta kao Athlon XP 1700+. Nemoj samo da mi kazes da su ovo ravnopravni procesori. Moje misljenje je da ukoliko Intel ovo ne promeni , za godinu dve naci ce se u vrlo nezavidnom polozaju.

drfedja je napisao(la):
Steta je sto su kod mnogih od Vas Intelovaca ostale predrasude o VIA ****** i o tome kako je Intel rulz. Veruj mi da taj i850 nije nista manje bagovit nego shto je to VIA KT-133A. Uostalom zar ti nemash VIA chipset ? :)

Pa zato i tvrdim da je VIA ******. Ja da se zaje*avam sa time da li ce zvucna da mi radi ili ne u zavisnosti kada upalim kompjuter je mnogo. Via i Intel ne idu zajedno to i dalje tvrdim, tek cemo da vidimo sada sa P4X266A, da li je i dalje tako.

Vocko, imas 16 godina i ne pricaj gluposti... Via je ******! Pa i ti je imas , zar ne? Pusti se supljih razgovora.... tipa:" ja znam sta je dobro, al eto Bog mi ne da da imam neku dual P4 platformu, pa jadan, imam Via-u...." VIA je odlicna , pogotovo 266A, a AthlonXP je i dalje perfektno jeftin i jezivo brz procesor... Iskulirajte malo...

byMaX je napisao(la):
Vocko, imas 16 godina i ne pricaj gluposti... Via je ******! Pa i ti je imas , zar ne? Pusti se supljih razgovora.... tipa:" ja znam sta je dobro, al eto Bog mi ne da da imam neku dual P4 platformu, pa jadan, imam Via-u...." VIA je odlicna , pogotovo 266A, a AthlonXP je i dalje perfektno jeftin i jezivo brz procesor... Iskulirajte malo...

Alo pricam o Via-i za Intel-a i Via je ZA Intel ****** i da se ponovim opet, tek cemo da vidimo P4X266A.

Alo, alo, alo!!! Dosta bre više! Neka svako tera šta tera i neka misli šta hoće, ovo je već potpuno suludo.

Ja znam šta meni treba i šta meni valja, a postoji tu i fatkor ličnog iskustva i preporuke poverljivih ljudi. Isto tako mislim da ni drugi nisu mutavi pa nek se snalazi ko i kako ume.
:wave;

Pazi kad se neko drugi ulogovao kao Magick :D

silverglider je napisao(la):
Pazi kad se neko drugi ulogovao kao Magick :D

Video je covek da ne moze protiv ovoliko AMD-ovaca,pa je resio da ispotuje staro pravilo: "Ako ne mozes protiv njih,onda im se pridruzi(dodatak autora: ili bar cuti)".

The pocetnik je napisao(la):
Je**ga,brzina mora da se plati.

Bas si zabavan. Ovo mi je izmamilo veeeliki osmeh. :D:D

magick je napisao(la):
Alo, alo, alo!!! Dosta bre više! Neka svako tera šta tera i neka misli šta hoće, ovo je već potpuno suludo.

Ja znam šta meni treba i šta meni valja, a postoji tu i fatkor ličnog iskustva i preporuke poverljivih ljudi. Isto tako mislim da ni drugi nisu mutavi pa nek se snalazi ko i kako ume.
:wave;

Gle, chudan post. Jesi li to ti? :confused:

Vocko je napisao(la):
Pa zato i tvrdim da je VIA ******. Ja da se zaje*avam sa time da li ce zvucna da mi radi ili ne u zavisnosti kada upalim kompjuter je mnogo. Via i Intel ne idu zajedno to i dalje tvrdim, tek cemo da vidimo sada sa P4X266A, da li je i dalje tako.

Pa, po prvim testovima i nije bas tako.

Vrh Dno