Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

Zasto ne vidis da uzmes Megahalem ili bar Hyper ako je kinta problem, Hyper je ispod 3000 din koliko ja znam :p

ljudi,ja sam testirao 1055t na 3.6 i na 3.9 samo da vidim razlike u igrama sa gtx460...Zakljucak: "NEMA IH!!!"Ne vidim razlog zasto bih ga uopste drzao na 3.9 kada nema potrebe...Moguce da bi imalo razlike da imam SLI ili neku 590,6990...Mada,onaj ko kupi dobar SLI,CF sigurno nece ici na amd jer je trenutno sb mnogo klokabilniji i lakse izvlaci maximum iz svake karte...U pocetku je i mene nerviralo sto nece preko 4,sto trazi tolike napone,da li je los primerak cpu-a,bla bla bla...Ali kada sam video da mi ne treba jer nemam kartu kojoj treba 4ghz,caskom sam se ohladio...

Pa to je poznato za sve phenome, na phenomima najvise osetis razliku u NB, recimo sa 2.0ghz na 3.0+ghz. Suv klok procesora se oseti na nekim nenormalnim klokovima iliti ja tek osetim neke razlike preko 4.3ghz ali i to je i dalje smesno, tipa 2 fps :p

Mene zeza ovaj LLC ne mogu nikako da ga iskljuchim, bez njega bi ishao procesor na 4GHz garant sa manjim naponom, gde uze ovaj ASUS...

Kako ne moze Pedjo? Na mojoj ploci moze.. Ne znam sta bi i dobio da ga iskljucis. On sprecava vdroop. Znaci ako ti je sad stabilan na 3.9Ghz, iskljuci LLC i a kliknuo na Ok za Prime a pipnuo restart button na kucistu, na isto mu dodje :p
@ s16: Uzimam Noctua dh 14 kad legne neka kinta. Sad sam vratio sve na def, stim sto sam Turbo Core podesio na 3.8Ghz, cisto malo...:smoke: A i kad dodje Noctua, mislim da cu da gledam neki max sa svim onim energy podesavanjima na ON. Glupo je da se za 4.2Ghz iskljucuje sve i da sva jezgra cepaju na max, ako moze sa c&q i c1 da ide recimo na 3.9Ghz-4ghz sa TCore....
Skidati torrente nocu na preko 4Ghz baaaad :smackbum:

Poslednja izmena:
Kako ne moze Pedjo? Na mojoj ploci moze.. Ne znam sta bi i dobio da ga iskljucis. On sprecava vdroop. Znaci ako ti je sad stabilan na 3.9Ghz, iskljuci LLC i a kliknuo na Ok za Prime a pipnuo restart button na kucistu, na isto mu dodje :p
@ s16: Uzimam Noctua dh 14 kad legne neka kinta. Sad sam vratio sve na def, stim sto sam Turbo Core podesio na 3.8Ghz, cisto malo...:smoke: A i kad dodje Noctua, mislim da cu da gledam neki max sa svim onim energy podesavanjima na ON. Glupo je da se za 4.2Ghz iskljucuje sve i da sva jezgra cepaju na max, ako moze sa c&q i c1 da ide recimo na 3.9Ghz-4ghz sa TCore....
Skidati torrente nocu na preko 4Ghz baaaad :smackbum:

Sa noctuom cesh ladno taj 1090 na 4, 4.2GHz

Noctua, Mega i sl, sve to isto :p Nego, Iwcham aj dodji da vidimo do koliko ce taj 1090t na vodi ? :D

Bih da sam blizu odmah :) ... Bar bih znao da li vredi kupovina Noctue. Ako idem skoro do Bg, tj. pre nego sto kupim Noctuu, eto mene sa cpuom pod misku. :p Nego, ljudi, malo sam probavao sta i kako, koliko mogucnosti dozvoljavaju sa box-om... valjda i to nesto znaci, jer kad Linx puca odmah, ne puca zbog coolera cim zavrti, jel tako? Ovaj primerak sto me se zapao je ovakav: Za 3.7Ghz nece da razgovara bez 1.44-1.45v Na toj vcore radi i na 3.8Ghz. Pustao sam Linx 1 minut samo, i gasio, jer toliko treba da temp. dodje do 60c. Znaci cpu-z cita 1.440 na idle, a kad pocne Linx onda se verovatno aktivira LLC i podigne na 1.488. Daklem, posto vidim da su ljudi terali 1055t na 1.33v na 3.7Ghz a ovom catici treba 1.488v za 3.7-3.8Ghz, ne znam vredi li ulagati u cooler ako je ovo los primerak :S: ??

Poslednja izmena:
Pa pazi meni je sa H50 965 na 4.3ghz kucao odmah a sad radi stabilno na 4.4ghz jer ne prelazi 42, 43C, on napravi onaj prvi skok sa idle za fazon 20C i mozda ga to ubaguje mada ko ce ga znati... Vidim ja du cu morati ovih dana da se iscimam da pazarim jedan taj x6 pa da vidimo :p

I ako neko zna da objasni sledece. Sada sam sve vratio na def. tj. sve je na auto u Biosu, optimized defaults, sto bi rekli. I tako, meni napon varira od 1.22 pod c&q do 1.46 recimo kad ulazi masina u Win pa ja pokrenem cpuz dok se jos dizu procesi i programi u pozadini. Ako je AMd rekao da je dozvoljeno do 1.4v, zasto meni ploca overvoltuje cpu, i to bez veze jer load wina prolazi i najnestabilniji sistem.... Ajde da je neka krs ploca neko dobra.

Napon cpu-a je do 1,4V, ali u Turbo modu je do 1,475V, kad ga overklokuješ, onda se on još povećava.
Ti 1055T koje si gledao što rade na 1,33V na 3,7Ghz si verovatno video na netu? Imaju 2 verzije 1055T, od 125W(koju ja imam) i 95W, koja radi na manjim naponima.

Ah, da bre. Skroz sam zaboravio da i njih ima. Pa to bi bile extra kupovine. Pretpostavljam da ih kod nas nije ni bilo... Nego, ima logike ovo sto kaze s16. Ko zna sta mu se prikaze kad mu linx sutne temp od 32 na 45 za sec...MIslim da moga malog :) ipak zeza samo heat. Overclockovao sam ga na 4Ghz sa svim na auto. Dobio sam 1.48vcore u igrama, a linx 1.50v. Linx je prso na ravno 60c za 10 sec. a 3d Vantage mi je prso kod cpu testa sa onim avioncicima. Izglada da kad namirise 60c vrisne grdan :) Mora da sam ja jedan od 10 u Evropi sto je probao 4Ghz na box. Sve je sada na def. do arrivala Noctue ;)

Poslednja izmena:
to sa avioncicima je ti do vantage-a,treba update...A inace,tih 95w 1055t kod nas nije bilo uopste,niti ce ih biti...

Shteta za te 95W modele, ja bih ugrabio jedan da ima.

Negde sam citao da je 1055T 95W u stvari 1090T koji je undervoltovan, underclockovan, zakljucan i tako dalje :p Ali sve u svemu da je iz te kategorije boljih wafera :p

A na osnovu cega se zna da je 1055T 95W ili 125w pretpostavljam na osnovu vid-a posto ovaj sto sam ja uzeo je navodno donesen od preko i vid mu je 1.3v

A na osnovu cega se zna da je 1055T 95W ili 125w pretpostavljam na osnovu vid-a posto ovaj sto sam ja uzeo je navodno donesen od preko i vid mu je 1.3v

ukljuci hwmonitor i ima dole da pise koliko w trosi cpu...Stavi ga na def...Mada ne mislim da je tvoj 95,mnogo malo primeraka ima,tesko da je neki zalutao u Srbistan,iako si ga narucio van...

Nisam bacio na def ali probao sam samo da upalim Hwmonitor i linx i prikazao je 139W potrosnju cpu-a cpu je blago OC na 3.36ghz + Turbo 240x16 tako da definitino nije 95w

Poslednja izmena:
Nisam bacio na def ali probao sam samo da upalim Hwmonitor i linx i prikazao je 139W potrosnju cpu-a cpu je blago OC na 3.36ghz + Turbo 240x16 tako da definitino nije 95w

Nema to veze shto je overklokovan.. i na default isto tako pishe, meni pishe 141w

kada je ukljucen CnQ,meni vraca na 70w

HW monitor je glup program koji često zna da zabaguje. Meni nekad ne prikazuje temperature grafike, hard diskova, nekad ne vidi sve harove. A što se tiče procesora i potrošnje vidi samo 67w i 139w.

Evo Hwmonitor slike pa vi vidite

Prilozi

• Hwmonitor.jpg
    Hwmonitor.jpg
    158.2 KB · Pregleda: 44
Sta mislite, jel ce moci ova Noctua dh 14 sto razmatram sutradan na Buldozzer da pasuje.. Pretpostavljam da hoce...?

Poslednja izmena:
Ovo ladno ima efekta. (Morao sam da probam) Radi Linx na 3.6Ghz na samo 1.332vcore. Sweet spot za box, mislim. 3d Vantage prosao sa max. Cpu temp 50c. Ovako imam manje temp. i voltaze nego kad je sve na auto :)

Ovo ladno ima efekta. (Morao sam da probam) Radi Linx na 3.6Ghz na samo 1.332vcore. Sweet spot za box, mislim. 3d Vantage prosao sa max. Cpu temp 50c. Ovako imam manje temp. i voltaze nego kad je sve na auto :)

Evo i ja sam probao na brzaka 25 krugova u Linxu sa naponom od 1.4V na 4.0GHz(za 4,2Ghz ću odraditi drugi put, full bar 75 krugova). Temperatura nije prešla 59C, dok je ranije bilo 60-62C, što znači da se za nijansu manje greje sad. Ovo sam uradio onako odokativno(kad god sam na 4Ghz sa 1,42V odradio 25, prošlo je i 75 krugova u Linxu), tako da je veoma lepo što si ovo podelio sa nama i podhitno nabavi neki zverski kuler :)

Prilozi

• nabrzaka.jpg
    nabrzaka.jpg
    506.4 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Naravno, uvek. Drago mije sto sam bio od koristi...

Meni sa iskljuchenim Spread Spectrum na 1.52v 4GHZ proshao oko 10-12 min linx i prime necu vishe ni da pushtam drzhacu ga ovako par dana da vidim jel stabilan, ovako kad pustim prime na 2 -3 sata samo ga przhi i na kraju pukne BSOD i samo se nerviram bolje ovako testiram ga na brzinu oko 10-15 min i boli me uvo :) :D

Meni sa iskljuchenim Spread Spectrum na 1.52v 4GHZ proshao oko 10-12 min linx i prime necu vishe ni da pushtam drzhacu ga ovako par dana da vidim jel stabilan, ovako kad pustim prime na 2 -3 sata samo ga przhi i na kraju pukne BSOD i samo se nerviram bolje ovako testiram ga na brzinu oko 10-15 min i boli me uvo :) :D

Stavio si u biosu 1,52V? Koliko ti se najviše popenje napon za tih 15 minuta Linxa?

Nazad
Vrh Dno