Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
NDA je do 2. marta :)

Da li je NDA do 2. marta ili do 2. marta uključujući ceo 2. mart? :) Priznaćete, razlika je velika.

EDIT: Takodje je pitanje koja je vremenska zona? Bilo bi lepo da je 2. mart 00:00 po GMT+10.

Poslednja izmena:
9AM CST= UTC -6 (u odnosu na CET)= Serbia= CET+1= -7 CST= Četvrtak 02.03. u 16h po naški ako se ne varam.

Bice u 16:01h sve :d

Juce oko 15h poslao lc-u sliku serijskog broja i moje podatke, oni su sad odgovorili da su poslali kit za am4.

Ово је послао 6п!

Naravno da nista,niti ce celog marta verovatno...
Kada vide mesecni presek,onda ce reagovati ako ima potrebe...
Nadajmo se da hoce...

Intel i ne mora nista da zvanicno najavi. Cak mislim i da nece, jer bi to pokazalo da se veliki zabrinuo zbog najavljenih performansi Ryzena. Ovako to uradi u direktnoj "silent procedure" komunikaciji sa retailerima, sto je inace uobicajena praksa. Inace...

Microcenter isn’t the only online retailer slashing the prices of Intel desktop processors. Amazon is showing discounted prices, too, such as the $315 Core i7-6700 now priced at $305, and the Core i7-6850K reduced from $628 to $580. Meanwhile, the Core i7-6700K currently costs $310 over on Newegg, down from $370. The Core i5-6600K now costs $230 instead of $250.

Poslednja izmena:
^ ako se performanse Ryzena na testovima ispostave tj potvrde kao tacne i dalje ne vidim logiku zasto bi se neko odlucio za Intelovu ponudu po tim cenama...

Jos kada izbace R5 i R3 seriju, zurka moze da pocne... :)

Intel i ne mora nista da zvanicno najavi. Cak mislim i da nece, jer bi to pokazalo da se veliki zabrinuo zbog najavljenih performansi Ryzena. Ovako to uradi u direktnoj "silent procedure" komunikaciji sa retailerima, sto je inace uobicajena praksa. Inace...

Microcenter isn’t the only online retailer slashing the prices of Intel desktop processors. Amazon is showing discounted prices, too, such as the $315 Core i7-6700 now priced at $305, and the Core i7-6850K reduced from $628 to $580. Meanwhile, the Core i7-6700K currently costs $310 over on Newegg, down from $370. The Core i5-6600K now costs $230 instead of $250.

Microcenter 7700k -$299, newegg -$349, amazon -$339, tigerdirect -$349, ncix -$399. To su pet najvećih NA hw retailer-a. Ništa tu nije još uvek kordinisano, a ljudi iz US kažu da je microcenter gotovo indentične ovakve akcije imao i pre mesec dana, osim za KL.

Intelova preporučena cena za 7700k je od samog starta bila $339-349. Što će reći da su svi prodavci osim mircocenter-a spustili cene na preporučene, tj. odrekli se ekstraprofita, jedino je microcenter dao akcijsku cenu.

Poslednja izmena:
Nema integrušu, to ne postoji još od rd790 čip seta.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk
Mislim da ga buni sto za plocu pod Graphic stoji Integrated AMD Radeon™ R Series Graphics in the 7th Generation A-Series APU. Ali nisam siguran da to znaci da ima integrisanu grafiku vec samo HDMi koji Hero VI nema.

Mislim da ga buni sto za plocu pod Graphic stoji Integrated AMD Radeon™ R Series Graphics in the 7th Generation A-Series APU. Ali nisam siguran da to znaci da ima integrisanu grafiku vec samo HDMi koji Hero VI nema.

To jasno znaci da CPU-ovi iz Excavator architecture (2016) mogu raditi i rade na AM4 kao i buduci APU-ovi koji ce kasnije doci.

Ne buni me ništa momci. Ploča ima izlaze za integrušu, pa će lakše da se uvalja posebno ako neko hoće da stavi APU....

EDIT: Ne planiram da vozim ryzen nešto dugo, samo da ga probam pod 24h simulacijom, da vidim pravi li mi razliku od 7700k na 5GHz... Ako je drastično bolji i ako nema zaglupe, možda ga zadržim.

Poslednja izmena:
U svakom slučaju, prava je...

Kad izadje Zen APU mislim da ce Asus izbaciti Crosshair VI Hero i za to...

Kad izadje Zen APU mislim da ce Asus izbaciti Crosshair VI Hero i za to...

Lopovluk... svaka plocka sa AM4 treba bar da ima hdmi ... posto su jasno rekli jedan socket za sve nove Zen procesore.
Dobro sve zavisi i od OEM-a , ipak treba uzimati parice od korisnika :) nove led diodice i ukrase i eto 10 - 20% veca cena :D

Poslednja izmena:
Da su stavili integrušu možda bih se čisto iz egoizma odlučio da kupim VI-icu, ali fukcionalno mi ne odgovara, pa je i ploču u slučaju napuštanje platforme teže prodati. Top model, nema integruše, skupa itd...

Ali iskreno, ni onaj I/O shiled me nešto ne zove. Deluje kao neka ljuska ili kora od drveta, onako nesrazmera i prebudžena. Više volim prave uglove i linije... Po meni ipak Asrock pravi najlepše ploče, ali ih nema ovde još uvek...

EDIT: Sad gledam sve ploče dostupne posle NDA... MSI ima ubedljivo najlepše ploče ovog puta :)

https://www.newegg.com/Product/Prod...rder=BESTMATCH&isdeptsrh=1&Tpk=am4&ignorear=1

EDIT 2:

Uuu ovaj ASrock je em jeftin em ima wifi... Mislim da ću da cancelujem ovaj ubogi asus :D

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157769&cm_re=am4-_-13-157-769-_-Product

I ova MSI snežna je prelepa ploča, ali skupa bato :)

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813144016&cm_re=am4-_-13-144-016-_-Product

Poslednja izmena:
Neko cita na ovom forumu, i stvarno ce pomisliti da je AMD vratio integruse na ploci ... a to nije tacno.

To ako ima hdmi izlaz ploca ne znaci i da ima " integrusu "

Neko cita na ovom forumu, i stvarno ce pomisliti da je AMD vratio integruse na ploci ... a to nije tacno.

To ako ima hdmi izlaz ploca ne znaci i da ima " integrusu "

To smo već apsolivirali, integruša=izlazi za integrušu=hdmi... Mislim da je pored gomile nebuloza, pogotovu u ovoj temi, to najmanji problem ako pomisle

Od plojki asrock za amd bi bezao ko djavo od krsta. Dok se ne istestira kako treba - ma ni pogled ne bi bacio. Za am3+ su katastrofa bile.

Od plojki asrock za amd bi bezao ko djavo od krsta. Dok se ne istestira kako treba - ma ni pogled ne bi bacio. Za am3+ su katastrofa bile.

Nem'm pojma. Meni su vrhunski držale klokove Intelove Z97 Extreme 6, X99 i sad ovu Z170 nisam maltretirao previše... AMD od 2011 nije ulazio u moj komp. Ako je ova priča iz linka dole i dalje aktulena, biće i ovaj zen beskućnik.

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Solidworks-2016-Multi-Core-Performance-741/

Conclusion
One thing we want to make sure is very clear is that the majority of tasks (including creating/editing/rotating/viewing models) in Solidworks are single-threaded so there is no performance gain by having a higher core count CPU. The purpose of this article is not to examine those common tasks at all, but to look at the tasks that are often claimed to be multi-threaded. Overall, we can come to four conclusions:

1) Opening and saving files (both assembly and drawings) is multi-threaded, but is limited to the point that there is no actual benefit to having more than a single CPU core. Simply put, something else (whether it is hardware or software) is the bottleneck in our test system, not the CPU. Considering that the CPU we tested with only has an operating frequency of 3.1GHz and we are using a fast SSD storage drive, we can fairly confidently state that unless you have a very low-end CPU your processor is not going to be the limiting factor when it comes to opening and saving files.

2) Running simulations only sees a very moderate benefit to having more CPU cores, but there is a drop in performance with multiple physical CPUs. For a single CPU, we saw about a 70% multi core efficiency for FEA simulations and about a 75% multi core efficiency for flow simulations which is bad enough that a high frequency quad core CPU will match the performance of even the most expensive Xeon E5 CPU. In addition, for all three simulations we saw a significant drop in performance with multiple physical CPUs so a dual Xeon system will actually be slower than a system with a single CPU.

3) Mesh creation sees a small benefit to having more CPU cores, but is extremely limited. At worse we saw no benefit to having more than a single CPU core and at best we saw a 60% multi core efficiency for the first 8 cores. In two of the three tests we saw a point where more cores actually reduced performance, while the third simply showed no benefit to having more cores.

4) Rendering is extremely good at utilizing multiple CPU cores. Rendering is really the one place in Solidworks where a higher core count CPU (or multiple physical CPUs) would actually show a significant improvement in performance. For a single CPU, the efficiency is pretty much perfect with a ~100% multi core efficiency. The efficiency did drop when using multiple physical CPUs (down to about 95.5%), but that is somewhat to be expected given the overhead associated with multiple CPUs.

What all this means is that the choice of CPU for Solidworks is actually fairly easy:

Even for the multi-threaded portions of Solidworks (including simulations), we would recommend getting the latest generation, highest frequency quad core CPU you can. At the time of this article, this would be the Intel Core i7 6700K 4.0Ghz Quad Core.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno