Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno ce biti i Win7. Nema ni za Kaby i Skylake podrska za Win7, pa se lako integrisu drajveri u instalacioni iso i problem resen.

Radi cak i XP sa tom forom. :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Za XP nema drajvera na sajtu pa i ajde da ne trazimo previse, ali ako stave drajvere na sajt pa onda valjda mora da radi majku mu? Ne trazim previse, ne mora Win7, moze i Win 8.1 :) Sve je bolje od 10-ke. Vidim da i Kaby Lake ploce takodje imaju svoje drajvere a navodno nemaju podrsku.

Kod magyara na oglasima su 3500, 4000, 6000 din povoljnije cene nego u radnji kod "pobednika", redom od najslabijeg do najjačeg Ryzena.

Mala je to razlika, u ovom slucaju su zaista konkurentni legalni prodavci. Na tu sumu 3000 je nedovoljno da bi razbijao glavu o garanciji. Ma sve i da je tesko ostvariva, opet vredi 3000 dinara esktra za R7 1700 sa domacom garancijom. Moraju "Madjari" da spustaju cene inace se nece ovajditi od Ryzena.

Procesorima defect rate na 3 godine je nekih 0.001% za intel i 0.01% za AMD, tako da garanciju bas i nije potrebna

Mala je to razlika, u ovom slucaju su zaista konkurentni legalni prodavci. Na tu sumu 3000 je nedovoljno da bi razbijao glavu o garanciji. Ma sve i da je tesko ostvariva, opet vredi 3000 dinara esktra za R7 1700 sa domacom garancijom. Moraju "Madjari" da spustaju cene inace se nece ovajditi od Ryzena.

Slažem se oko toga da je mala razlika za tu glavobolju, ali ne bih to napisao jer se posle toga redovno javi neko ko se kune u takve časna-reč-garancije a kome su domaća iskustva sa garancijama u radnji nešto nalik prevari.

Procesorima defect rate na 3 godine je nekih 0.001% za intel i 0.01% za AMD, tako da garanciju bas i nije potrebna

Ajde da kazemo da nije potrebna, ali opet uzmi u obzir zasto se nesto kupuje kod svercera. Zato sto je znacajno jeftinije, zar ne? Jer ovo iz domace radnje moze i na kredit, mozes da fakturises na firmu. Svercer prima samo kes i to devize.

Nisam od ljudi koji je u fazonu da kupuje odecu kod sanera jer mi je gust da se guzvam u 10m^2 i prebirem po kradenim odelima. To radim jer je visestruko jeftiniji. Kada razlika bude mala, kao sto je u ovom slucaju (350-370/380 evra), nisam bas toliko jadan da ostavljam pare sverceru.

Edit: Ocigledno je jaka cena u Madjarskoj, inace ne bi nastupili sa samo 10 evra nizom cenom od one koja vazi u DE.

Poslednja izmena:
Razlika ce biti veca, svercerima u principu treba 1-2 nedelje da spustve svoje cene :)
a generalno ko ide u HU, itd prosvercovat CPU zbog gabarita je jako lako

https://www.youtube.com/watch?v=JaTvSI0K_vA
Jos jedan unboxing ali nista od benchmarka, tek 2 marta... Tjeee ne razumem ovaj AMD, ako je ok kao sto jeste sta koj djavo kriju te rezultate...

Ne kriju rezultate vec omogucavaju svojim medijskim partnerima fer uslove za testiranje, sto ovi na to uzvracaju fer uslovima testa itd. Nije to AMD, svi to rade, jedino sto se slazem jeste da preteruju sa periodom od medijskog lansiranja do prvih rezultata, neka daju recenzentima ranije, ne moraju da prave medijski cirkus prvo.

fer uslovima testa, da nije smesno bilo bi tuzno :d

A šta je smešno?

Ljudi objavljuju rezultate u isto vreme, a na tebi je da odlučiš da li ćeš i kome da veruješ.
A ne da neko objavi danas, neko sutra, i do četvrtka ti već kupio Intela.
Ljudi su JAKO podložni lažima i poluinformacijama, zato NDA i postoji.

NDA postoji da bi se revieweri doveli u red i testovi ispeglali da budu ka jaje jajetu!, nezavisno od kompanije, ovde se ne radi o intelu, AMD ili NV, vec su me smradovi sa guru3d banovali momentalno kad sam im nagovestio da ih treba biti sramota ako temeperature odredjenih NV karti, neke su gorele kao EVGA, e eto umesto da isprave test oni mene banuju :-devil-:

A vi nastavite da zivite u matrix-u

a tek oni novopeceni youtube reviweri su mi tek smesni, smradovi prakticno zive na donacijama, a novo znanja im je toliki da ni ne primecuju da rade za iste kompanije kako bi plasirali polu istinu

Poslednja izmena:
Pa jutuberi imaju samo jednu ili dve svrhe, prva koliko ce zaraditi i druga sta ce dobiti od sponzora!?

NDA postoji da bi se revieweri doveli u red i testovi ispeglali da budu ka jaje jajetu!, nezavisno od kompanije, ovde se ne radi o intelu, AMD ili NV, vec su me smradovi sa guru3d banovali momentalno kad sam im nagovestio da ih treba biti sramota ako temeperature odredjenih NV karti, neke su gorele kao EVGA, e eto umesto da isprave test oni mene banuju :-devil-:

A vi nastavite da zivite u matrix-u

a tek oni novopeceni youtube reviweri su mi tek smesni, smradovi prakticno zive na donacijama, a novo znanja im je toliki da ni ne primecuju da rade za iste kompanije kako bi plasirali polu istinu

NDA se ne koristi samo za ovo, NDA postoji znatno duze a to sto ti mislis da oni rade nije uopste tako jednostavno izvesti i za time apsolutno nema potrebe. EVGA npr. je imala prilicno stealth damage control, angazovali su Jaya, podelli par grafickih, omogucili zamene, razmene. Drugo je to sto Srbi mrze kapitalizam i misle da novac kvari ljude.

Ne radi se ovde samo o EVGA, MSI 1070 karte crkavaju ko sumanute jer VRM ide na 90+ C, sve je ovo zataskano, bas ta karta koja crkava je testirana na 20+ sajtova, gde je dobila MAX ocene Gamer X (a na testu VRM ~60C sto je notorna laz), meni je jedna riknula a znam one kojima su an desetine zadimile, isto vazi za RX karte gde se VRM ne hladi "kvalitetno" a uber mega VRM sekvcija je neko kinesko djubre na koje je odredjena firma nalepila svoj logo

i ovo nije problem kapitalizma, vec novinara kojima je moral nula, vecina su toliki *****i da ne znaju da testiraju a jedan mali procenat je podmazan da cute

Poslednja izmena:
Rudarske suze :d

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Sta ako su novinari dobili binovane i probrane primerke, sta ako Istocna Evropa dobija najgoru klasu robe itd itd. Ne mozes da kupis sve medije.

Rudarske suze :d

Sent from my MI MAX using Tapatalk

pa bas naprotiv rudare gainwordi phoenix (gde test nema nigde i koji izgleda ne ulazu u marketing i lazi ko ostali) koji su 100x bolji od djubreta MSI, ASUS, itd
A MSI Gaming X sam uzeo specijalno za moj komp jedan komad...

A da mi lepo sacekamo jos ovo malo dana pacemo lepo videti kako igre rade na Rayzen. Ova rasprava me podseca na ovu iz vrtica "Moj tata je jaci od tvog tate"

Upravo, cela diskusija koju sam veceras procitao od datuma predstavljanja Ryzena je cirkus [emoji23]

https://youtu.be/D3p-dFIp2R0

Posto bi uskoro trebalo da krenem da radim na 6 meseci, ukoliko se pokaze Ryzen 1700 kao odlican za novac koji se nudi, eto meni sanse da polako odvajam pare za workstation pc, taman ce se i stabilizovati valjda cene za 4 meseca.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Drugo je to sto Srbi mrze kapitalizam i misle da novac kvari ljude.
Tragicno gde ste otisli u off...
E sad, svaka generalizacija je pogresna, ne mrze Srbi kapitalizam jer ga u sustini nikada nisu ni imali, ali da je kapitalizam od svojih izvornih principa od pre 300 god metastazirao u korporativni fashizam, to su fakti, osim ako verujes svemu sto procitas i vidis u medijima, onda nemamo o cemu da govorimo. Ako si stariji od 10 godina, a rekao bih da si skoro stekao pravnu i poslovnu sposobnost, onda si do sada trebao da naucis da novac jako kvari ljude, svuda na planeti, bottom-up, all rotten!
Sorry za off...

Poslednja izmena:
Naravno da mozes, medij ne moze da postoji ako nije kupljen...
Izvini za ove reči sada,ništa lično. Ali veću glupost od ove nisam čuo u zadnje vreme...

Pogledajte Wccftech.com sada, navodno neki italijanski sajt tvrdi da Intel razmatra da Skylake X predstavi i kao 12-core procesor.

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ne radi se ovde samo o EVGA, MSI 1070 karte crkavaju ko sumanute jer VRM ide na 90+ C, sve je ovo zataskano, bas ta karta koja crkava je testirana na 20+ sajtova, gde je dobila MAX ocene Gamer X (a na testu VRM ~60C sto je notorna laz), meni je jedna riknula a znam one kojima su an desetine zadimile, isto vazi za RX karte gde se VRM ne hladi "kvalitetno" a uber mega VRM sekvcija je neko kinesko djubre na koje je odredjena firma nalepila svoj logo

i ovo nije problem kapitalizma, vec novinara kojima je moral nula, vecina su toliki *****i da ne znaju da testiraju a jedan mali procenat je podmazan da cute

Good to know :D Ja sam planirao MSI da uzmem 1070 posle 970 ali sad mi se vec ne daju pare na MSI :d Mozda Asus koji je precenjen svuda...

Nezavisnost je škakljuiva stvar jer čim od nekog primaš platu ili zavisiš nema tu nezavisnosti :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno