Šta je novo?

AMD’s Next Gen x86 High Performance Core is Code Named “Ryzen”

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaboravio si napomenuti, da se ključa tema. ;)

Evo i ja da se oglasim.

Šta reći, ovo je očekivano sasvim. Samo jos neke sitnice se još ne znaju ali to je to.

Biće ovo izuzetna pobeda za sve nas, a poraz za Intel i njegovu politiku cena.

Eto, oglasio sam se. Kralj kosta10. [emoji14] [emoji14]

P.S. Već me izuzetno zanima šta će se na ovo još poboljšati kod Zen+ arhitekture. Verujem da će moći ponovo veliki korak da naprave, moguće 20 % u odnosu na sadašnji Ryzen.

Cekaj Haswell ono Haswell ovo Kosta10? Pobeda za sve nas? E sad sam sve video.

Jel realno ocekivati da neki iz 4c/8t serije bude blizu po IPC-u recimo 6700k?

Pa konačno ćemo za NORMALNU cenu dobiti daleko bolje procesore. Pljujem na Intel!

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Gde si ti to video?

Na 11 strani Win win cene.

U čemu je problem sa cenama kod nas? 499$ plus PDV je 600$ što je 70200 din, a oni prodaju za 73000. Više nego OK.

Tako kad se gleda ne izgleda mnogo ali ta cena od 499 dolara je sa vec uracunatim PDV-om....
E sad uvoznici sigurno ne dobijaju procesor na veliko za 499 dolara tako da imaju oni tu pozamasnu zaradu od najmanje 80 eura po procesoru.....

Tako kad se gleda ne izgleda mnogo ali ta cena od 499 dolara je sa vec uracunatim PDV-om....
E sad uvoznici sigurno ne dobijaju procesor na veliko za 499 dolara tako da imaju oni tu pozamasnu zaradu od najmanje 80 eura po procesoru.....

Nema PDV-a na preporucene cene u USA, nikad i nije bilo. Ni za sta. Tako da lupetas. A tek ovo od 80e po komadu, to si tek izvukao iz buljsona :D

Šta ima da objašnjava? U US se cene uvek ističu bez uračunatog poreza, jer svaka savezna država ima svoje poreske zakone i stope.

Objasni onda cenu ovog Pentiuma od $65 kod nas.

Povremeno bude tako neko iznenadjenje. Ja kupih 470 na akciji u novembru, domaca firma I garancija, po ceni koja je bila manja nego na mindfactory.de u tom trenutku za tu kartu...

Na 11 strani Win win cene.

Cena od 499$ je bez poreza.

2 mart nije daleko to je za nedelju dana ali cene u winwin su katastrofa , dobro stizu im 2 marta procesori a kada im ploce stizu?

Nema PDV-a na preporucene cene u USA, nikad i nije bilo. Ni za sta. Tako da lupetas. A tek ovo od 80e po komadu, to si tek izvukao iz buljsona :D

Ne možeš to da im objasniš, sve da im nacrtaš :D

Da ne ulazimo u to što u US uopšte ne postoji PDV kao takav (VAT), nego sales tax iliti porez na promet koji se kod nas naplaćivao pre Dinkarinih reformi.

Pa znaci nasi uzimaju za 499 dolara + PDV 20 posto znaci sve ispada 600 dolara 69 600 din i kad se pogleda cena znaci prodavcu u dzep ide samo 3000 din. po procesoru ako je stvarno tako onda je cena ok...
Ali nesto me cudi da prodavcima ostane samo toliko obicno su bili alaviji xD....

we just tested a 1700, it hit 4.0GHz stable in everything, but ONLY in the Crosshair mainboard, the lower-end boards it was hovering around 3.80GHz as the VRM's were cooking with extra voltage. It however was maxing around 4050MHz, so I'd say 1700 can do 3.9-4.1GHz, of course the 1800X will probably do 4.1-4.3 as no doubt better binned, but if your clocking the motherboard has a big impact on the overclock and so far Asus Crosshair and Asrock Taichi seem the best two.

https://forums.overclockers.co.uk/threads/amd-zen-thread-inc-am4-apu-discussion.18665505/page-402#post-30533567http://

Poslednja izmena:
Ne možeš to da im objasniš, sve da im nacrtaš :D

Da ne ulazimo u to što u US uopšte ne postoji PDV kao takav (VAT), nego sales tax iliti porez na promet koji se kod nas naplaćivao pre Dinkarinih reformi.
Nacrtaj mi onda cenu Pentiuma kod nas. i tamo i ovde ~$65, koliko i Intel kaze. Sam prevod MSRP znaci preporucena prodajna cena proizvodjaca.

65$ i 499$ su preporucene MALOPRODAJNE cene. Dakle, AMD je tu vec uracunao neku marzu za prodavca. Maloprodaja moze izabrati manju ili vecu marzu od te preporucene. WINWin je izabrao malo vecu. Sto je opet procentualno ok imajuci u vidu velicinu trzista.

Evo iste cene i na "drugom" mestu. :d

nTORqjJ.png

Jel to nije isto mesto?
Koliko li ce madjari imati prostora da spuste cenu?

Послато са Nokia 3410 уз помоћ Тапатока

Jeste, zato sam i stavio pod navodnicima. Mada WW uvek ima primetno vise cene.

Ne nadjoh info... jel Ryzen moze da se deliduje ili je IHS zalemljen na jezgra (kao sto je do sad bilo sa AMDom)?

Nacrtaj mi onda cenu Pentiuma kod nas. i tamo i ovde ~$65, koliko i Intel kaze. Sam prevod MSRP znaci preporucena prodajna cena proizvodjaca.

Preporučenu cenu formira proizvođač, ona je projekcija u koju je pored troškova razvoja, proizvodnje, transporta, zarade proizvođača ugrađena i zarada trgovca.

Ukoliko trgovac misli da će ostvariti veću zaradu tako što će prodati veću količinu proizvoda po nižoj ceni umesto manje količine po višoj ceni, ima svako pravo da snizi cenu ispod MSRP + TAX. Intel očigledno u MSRP računa veću zaradu za trgovca u osnosu na AMD, a uz to naši trgovci veruju da mogu prodati Pentium u dovoljno velikim količinama da im se isplati iako odu ispod MSRP + TAX (konkretno ovaj model ima slabu konkurenciju u svom cenovnom rangu, prilagođen je kupovnoj moći našeg stanovništva itd.). Dok za AMD R7 verovarno ne veruju da mogu prodati ogroman broj procesora, što je i logično jer je teško prodati veću količinu robe čija cena prevazilazi realnu prosečnu platu, te su rešili da idu na MSRP + TAX + par hiljada.

Potraži na netu više o temi elastičnost potražnje i krive tražnje, kad to shvatiš, shvatićeš i kako je cena formirana.

Prostije od ovog samo učiteljica u vrtiću voštanim bojama da nacrta.

Činjenica je da skoro nije bilo ovako realne cene procesora na launchu kod nas.

Poslednja izmena:
6c\12t imaju prednosti u manje od 5% aktuelnih igara, u ostalih 95% aktuelnih igara ne mogu da se nose sa 4c\8t procesorima na 4.8-5Ghz. Vaga je jednostavna :)

Hoces da kazes ni intel ne moze da izgura igre na 4GHz? Znaci intel koji ne moze da se OC je totalno "djubre" kao i svaki AMD CPU do sada? Ne treba svakome 100+ fps kao min/prosecno za svaku igru...

Pa znaci nasi uzimaju za 499 dolara + PDV 20 posto znaci sve ispada 600 dolara 69 600 din i kad se pogleda cena znaci prodavcu u dzep ide samo 3000 din. po procesoru ako je stvarno tako onda je cena ok...
Ali nesto me cudi da prodavcima ostane samo toliko obicno su bili alaviji xD....

Pogresna ti je matematika. Ne prodaje AMD CPU za 499$, u tu preporucenu cenu je uracunata i proizvodnja, AMD zarada sa transportom i zarada distributera i maloprodaje. To sto hoce da uzmu te 3ooo, to je alavost :D

Ne mora da se nateze, ionako raja uziva na zakljucanim i5icama. ;) Naravno da ce onda i na ovim Ryzen procesorima.

Glupost od testa. Mora se testirati na istom taktu da bi bilo merodavno.

Poslednja izmena:
Ajd nateraj Ryzen na 5GHz. Sve vidjene cifre do sad se vrte oko ili malo iznad 4GHz. Da su mogli, nategli bi ga preko. Plus sto za sada jedino Crosshair lepo klokuje i memoriju i boost (sa overclock foruma pre nekoliko strana link). To moze biti i do ranih verzija UEFI-a na plocama, naravno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno