Evo i ja da se oglasim.
Šta reći, ovo je očekivano sasvim. Samo jos neke sitnice se još ne znaju ali to je to.
Biće ovo izuzetna pobeda za sve nas, a poraz za Intel i njegovu politiku cena.
Eto, oglasio sam se. Kralj kosta10. [emoji14] [emoji14]
P.S. Već me izuzetno zanima šta će se na ovo još poboljšati kod Zen+ arhitekture. Verujem da će moći ponovo veliki korak da naprave, moguće 20 % u odnosu na sadašnji Ryzen.
Gde si ti to video?
U čemu je problem sa cenama kod nas? 499$ plus PDV je 600$ što je 70200 din, a oni prodaju za 73000. Više nego OK.
Tako kad se gleda ne izgleda mnogo ali ta cena od 499 dolara je sa vec uracunatim PDV-om....
E sad uvoznici sigurno ne dobijaju procesor na veliko za 499 dolara tako da imaju oni tu pozamasnu zaradu od najmanje 80 eura po procesoru.....
Objasni onda cenu ovog Pentiuma od $65 kod nas.Nema PDV-a na preporucene cene u USA, nikad i nije bilo. Ni za sta. Tako da lupetas. A tek ovo od 80e po komadu, to si tek izvukao iz buljsona![]()
Objasni onda cenu ovog Pentiuma od $65 kod nas.
Cena od 499$ je bez poreza.Na 11 strani Win win cene.
Tako kad se gleda ne izgleda mnogo ali ta cena od 499 dolara je sa vec uracunatim PDV-om....
E sad uvoznici sigurno ne dobijaju procesor na veliko za 499 dolara tako da imaju oni tu pozamasnu zaradu od najmanje 80 eura po procesoru.....
Evo i kod nas stigle i cene za Ryzen
http://www.winwin.rs/najnovija-generacija-amd-procesora.html
1800x 72.999
1700x 57.999
1700 46.999
Nema PDV-a na preporucene cene u USA, nikad i nije bilo. Ni za sta. Tako da lupetas. A tek ovo od 80e po komadu, to si tek izvukao iz buljsona![]()
we just tested a 1700, it hit 4.0GHz stable in everything, but ONLY in the Crosshair mainboard, the lower-end boards it was hovering around 3.80GHz as the VRM's were cooking with extra voltage. It however was maxing around 4050MHz, so I'd say 1700 can do 3.9-4.1GHz, of course the 1800X will probably do 4.1-4.3 as no doubt better binned, but if your clocking the motherboard has a big impact on the overclock and so far Asus Crosshair and Asrock Taichi seem the best two.
Nacrtaj mi onda cenu Pentiuma kod nas. i tamo i ovde ~$65, koliko i Intel kaze. Sam prevod MSRP znaci preporucena prodajna cena proizvodjaca.Ne možeš to da im objasniš, sve da im nacrtaš
Da ne ulazimo u to što u US uopšte ne postoji PDV kao takav (VAT), nego sales tax iliti porez na promet koji se kod nas naplaćivao pre Dinkarinih reformi.
Nacrtaj mi onda cenu Pentiuma kod nas. i tamo i ovde ~$65, koliko i Intel kaze. Sam prevod MSRP znaci preporucena prodajna cena proizvodjaca.
6c\12t imaju prednosti u manje od 5% aktuelnih igara, u ostalih 95% aktuelnih igara ne mogu da se nose sa 4c\8t procesorima na 4.8-5Ghz. Vaga je jednostavna![]()
Pa znaci nasi uzimaju za 499 dolara + PDV 20 posto znaci sve ispada 600 dolara 69 600 din i kad se pogleda cena znaci prodavcu u dzep ide samo 3000 din. po procesoru ako je stvarno tako onda je cena ok...
Ali nesto me cudi da prodavcima ostane samo toliko obicno su bili alaviji xD....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari